Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Εντονες πιέσεις και πάλι στις αγορές (UPD)

Το κλίμα που έφερε χτες στην Wall Street η ομιλία του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Γκάιτνερ για τους νέους κανόνες που θα πρέπει να διέπουν τις αγορές ξεχάστηκε από το επενδυτικό κοινό, μετά τη σημερινή ανακοίνωση για την πορεία της οικονομίας της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία υποχώρησε περισσότερο από όσο αναμενόταν.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ευρωζώνη υποχώρησαν τον Φεβρουάριο κατά 34% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η Νέα Υόρκη ξεκίνησε με κάθετη πτώση που φτάνει το 1,5% στον Dow Jones, συμπαρασύροντας και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την Φρανκφούρτη να χάνει 1,7% και με ανάλογες απώλειες στο Παρίσι.

Στην Αθήνα οι ρευστοποιήσεις ήταν έντονες, καθώς ο Γενικός Δείκτης έφτανε στις 1.668 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 2,65%.

Στα 11,84 ευρώ η μετοχή της Εθνικής χάνει 5,84%.

Πτώση άνω του 5% εμφανίζουν επίσης η Τράπεζα Πειραιώς, ο Τιτάνας, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Αγροτική και η MIG. Απώλειες 3,56% για την Alpha Bank, 3,72% για τη Βιοχάλκο. Οι μοναδικές μετοχές οι οποίες συνεχίζουν θετικά είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια με 1,5% , η ΔΕΗ με 0,75% και η μετοχή της ΟΠΑΠ που σημειώνει οριακά κέρδη 0,05%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου