Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Εκλεισαν τα φώτα στην Αυστραλία

Δυναμικό «παρών» στη μάχη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έδωσαν σήμερα οι Αυστραλοί, σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα στην φημισμένη Όπερα και την Γέφυρα του Λιμανιού (Ηarbour Bridge) του Σίδνεϋ, στο πλαίσιο της «Ώρας της Γης».

Η «Ώρα της Γης» τηρήθηκε για πρώτη φορά στην Αυστραλία το 2007. Την επόμενη χρονιά, το γεγονός προσέλαβε παγκόσμια διάσταση, προσελκύντας περί τα 50 εκατ. ανθρώπους, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η οικολογική οργάνωση WWF, εμπνευστής της πρωτοβουλίας, ελπίζει ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει φέτος το ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερες από 80 χώρες, μεταξύ των οποίων η Κίνα και η Σιγκαπούρη, για πρώτη φορά.

Όπως ανακοίνωσαν, μάλιστα, οι οργανωτές, αρκετές νέες χώρες δήλωσαν τη συμμετοχή τους λίγες ώρες πριν από το γεγονός, το οποίο αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να περιορίσουν την χρήση συσκευών που καταναλώνουν ενέργεια καθώς και τις εκπομπές αερίων που δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Τα φώτα έκλεισαν για πρώτη φορά και για μία ώρα στα απομακρυσμένα νησιά Σατάμ και ακολούθησαν η Νέα Ζηλανδία και τα νησιά Φίτζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου