Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Συρρικνώνεται το Mont Blanc

Η ψηλότερη κορυφή των Αλπεων κόντυνε κατά 45 εκατοστά τα τελευταία δύο χρόνια, δείχνει η τελευταία επίσημη μέτρηση -το νέο ύψος του Μον Μπλαν έχει ύψος 4.810,45 μέτρα.

Η κορυφή του «Λευκού Όρους», που βρίσκεται στο τριεθνές Γαλλίας-Ιταλίας-Ελβετίας, όχι μόνο συρρικνώθηκε κατακόρυφα αλλά και μετακινήθηκε προς τη μεριά της Ιταλίας κατά 26 μέτρα, ανακοίνωσε ο τοπογράφος Μπερνάρ Ντυπόν, επικεφαλής της γαλλικής αποστολής.

Η κορυφή παραμένει πάντως σε γαλλικό έδαφος.

Ο Ντυπόν ανέφερε ακόμα ότι ο όγκος του πάγου που καλύπτει την κορυφή του Μον Μπλαν έχει μειωθεί κατά το ένα δέκατο. Επισήμανε πάντως ότι η μείωση αυτή δεν μπορεί να αποδοθεί με βεβαιότητα στην κλιματική αλλαγή.
Πάντως η ευρύτερη οροσειρά των Αλπεων, που δημιουργήθηκε από τη σύγκρουση της ευρασιατικής και της αφρικανικής τεκτονικής πλάκας, συνεχίζει και σήμερα να ψηλώνει.

BMW M3 GTS













Αυτή είναι η BMW που όλοι περίμεναν μετά την κατάργηση της Με CSL; Όλα δείχνουν πω ναι. Η νέα Μ3 που φέρει το διακριτικό GTS είναι ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο με γνώμονα τις υψηλές επιδόσεις και την άριστη συμπεριφορά στο δρόμο. Θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, και, με τους 450 ίππους που αποδίδει ο κινητήρας η νέα BMW M3 GTS θέλει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος για την Porsche 911 GT3.

Διαβάστε περισσότερα.

Κίνα: Δημοπρατούνται 5.000 προφυλακτικά!

Όχι 100, ούτε 500, αλλά 5.000 προφυλακτικά θα τεθούν σε δημοπρασία στις 29 του μηνός από αυτά που περίσσεψαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily China.Τα προφυλακτικά αυτά αποτελούν μέρος των 100.000 που είχαν δοθεί στους αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πάνω τους έφεραν το σύνθημα: «πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά».

Επιπλέον, τα προφυλακτικά θα πωληθούν ως σύνολο και όχι κατά ομάδες ενώ η αρχική τους τιμή θα είναι 1 γιουάν το προφυλακτικό δηλαδή συνολικά 5.000 γιουάν ή 493 ευρώ.

Τέλος, στη δημοπρασία θα περιληφθεί και μια Ολυμπιακή δάδα με την υπογραφή του βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Πελέ.

Διαφορετικό κλάμα μωρού ανά χώρα!

Και όμως… το κλάμα ενός μωρού διαφέρει ανά χώρα και δεν είναι ίδιο όπως νομίζουν οι περισσότεροι γονείς παγκοσμίως! Αυτό υποστηρίζει έρευνα γερμανικού πανεπιστημίου που συνεργάστηκε με φοιτητές από Γερμανία, Γαλλία και Αμερική, η οποία δημοσιεύεται στο πρακτορείο Reuters.Συγκεκριμένα, τα μωρά έχουν αντίληψη της γλώσσας από το διάστημα που βρίσκονται στη μήτρα της μητέρας τους και όχι από τη στιγμή που θα έρθουν στον κόσμο.

Η έρευνα έγινε με δείγμα 60 νεογέννητων (30 από Γερμανία και 30 από Γαλλία) και παρατηρήθηκε πως ο τόνος τους κλάματος των μωρών από τη Γαλλία είναι αυξανόμενος σε αντίθεση με τον αντίστοιχο των νεογέννητων από τη Γερμανία. Η ομάδα των ερευνητών ηχογράφησαν το κλάμα των μωρών ηλικίας… 3 έως 5 ημερών.

Οι μελετητές υποστήριξαν πως αυτό το εύρημα είναι παρόμοιο με τη διαφορά που υπάρχει στη γλώσσα των δυο ευρωπαϊκών χωρών.Η επικεφαλής της έρευνας, Kathleen Wermke, δήλωσε πως τα νεογέννητα είναι ικανά να αναπαράγουν διαφορετικές μελωδίες στο κλάμα τους και ενστερνίζονται αυτές από τον ήχο της γλώσσας των γονιών τους.Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πως τα έμβρυα όταν βρίσκονται στην κοιλιά της μητέρας τους έχουν δυνατότητα να ακούσουν εξωτερικούς ήχους από τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης.Η ομάδα των μελετητών εξηγεί πως η έρευνά τους δείχνει την πρόωρη επίδραση της μητρικής γλώσσας και επιβεβαίωσαν πως το κλάμα των μικρών είναι η πρώτη τους προσπάθεια ώστε να επικοινωνήσουν με τη μητέρα τους.

Αρχαίο σεξ αθάνατο

Πόρνες και παιδεραστές. Φαλλοί με φτερά και ραβασάκια χαραγμένα σε πηλό. Κτηνοβασίες και γιατροί που επιχειρούν να λυτρώσουν τους πάσχοντες από πριαπισμό (παρατεταμένη επώδυνη στύση). Δίνουν όλοι τους ραντεβού σε έναν μήνα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε μια τολμηρή και αποκαλυπτική έκθεση που έχει ως θέμα της τον χρυσόφτερο θεό και ακαταμάχητο δαίμονα με τον οποίο ασχολείται η ανθρωπότητα από τη γέννησή της ώς τις μέρες μας: τον έρωτα. Και μπορεί ο γιος της Αφροδίτης (κατά τη μυθολογία, διότι κατά τον Σωκράτη ήταν γιος της Πενίας, και του Πόρου, ήτοι της εφευρετικότητας) να μην έχει ηλικία. Τα 280 όμως γλυπτά, ανάγλυφα, αγγεία, ειδώλια, λυχνάρια, κοσμήματα- ορισμένα με υπογραφές διάσημων γλυπτών και αγγειογράφων της αρχαιότητας- που προέρχονται από 46 αρχαιολογικά μουσεία της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας και της Γαλλίας (μεταξύ άλλων και του Λούβρου) θα αποκαλύψουν τις αμέτρητες όψεις του από τον 6ο αι. π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ. μέσα από εννέα ενότητες (επιμέλεια: καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης και Γιώργος Τασούλας). Άτακτος και ανυπάκουος- γι΄ αυτό και η Αφροδίτη απεικονίζεται συχνά να τον χτυπά με το σανδάλι της- ο Έρωτας εμφανίζεται αθώος να θηλάζει. Έτοιμος με τα βέλη του να χτυπήσει θνητούς και θεούς (από τους αγαπημένους στόχους του ο Δίας), παρών στους γάμους στεφανώνει τους νεόνυμφους (κι ας ήταν σπάνιοι οι γάμοι από έρωτα), ικανός να μεταμορφώσει σε μουσικούς και......

Διαβάστε περισσότερα.

Τζορντάνα Μπρούστερ





More Photos...

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Λιγότερη χρήση προφυλακτικού λόγω κόστους

Παράγοντα μειωμένης χρήσης του προφυλακτικού από τους νέους αποτελεί το κόστος, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ φαίνεται πως οι περισσότεροι νέοι κάνουν χρήση του προφυλακτικού μόνο σε περιστασιακές σχέσεις.Ειδικότερα, παρότι η πλειονότητα (85,9%) δηλώνει ότι γνωρίζει τους κινδύνους που συνεπάγεται η μειωμένη χρήση του προφυλακτικού, ποσοστό 57% πιστεύει ότι το κόστος αποτρέπει τη συστηματική χρήση.

Επίσης, ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που επισημαίνουν οι μελετητές είναι ότι παρόλο που το επίπεδο των γνώσεων των νέων για το θέμα του ανδρικού προφυλακτικού είναι ικανοποιητικό, δυσκολία παρατηρείται στην εφαρμογή αυτών των γνώσεων στην πράξη. Έτσι εξηγείται ότι ποσοστό 65,5% ζητά να ενημερωθεί από το ιατρικό προσωπικό σχετικά με τη χρήση του ανδρικού προφυλακτικού.Εξάλλου, συστηματικότερη ενημέρωση ζητούν οι νέοι και σχετικά με το θέμα των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων, σύμφωνα με άλλη έρευνα του Τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε, το 96,7% του δείγματος γνώριζε τον όρο Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, και το 53% είχε ενημερωθεί για αυτά από τα ΜΜΕ. Το 17,7% είχε νοσήσει από Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα στο παρελθόν, με τα κονδυλώματα να αναφέρεται ως συχνότερο. Για τους 283 από τους 300 ερωτηθέντες, το ανδρικό προφυλακτικό είναι η καλύτερη μέθοδος προστασίας, ενώ 209 ερωτηθέντες πιστεύουν πως ο βασικός παράγοντας αύξησης της συχνότητας εμφάνισης των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων είναι η μη χρήση προφυλακτικού.Τέλος, οι 289 από τους 300 πιστεύουν ότι υπάρχει ανάγκη για συστηματικότερη ενημέρωση όσον αφορά τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.

Δώρο δύο... γουρούνια μινιόν στον Μπέκαμ!

Η Βικτόρια Άνταμς έχει ανταλλάξει τόσες πολλές φορές δώρα με τον αγαπημένο της Ντέιβιντ Μπέκαμ στα τόσα χρόνια που είναι μαζί και έτσι αποφάσισε φέτος να πρωτοτυπήσει...Ούτε παπούτσια, ούτε ρολόι, ούτε βιβλίο ήταν η επιλογή της Βικτόρια για τον Άγγλο διεθνή μέσο για αυτά τα Χριστούγεννα, με την αγγλική εφημερίδα "Daily Mail" να αποκαλύπτει πως η επιλογή της αυτή τη φορά ήταν ένα ζευγάρι από συμπαθέστατα γουρούνια-μινιόν!

Το εντυπωσιακό είναι πως το καθένα από αυτά τα δύο γουρουνάκια μινιατούρες κοστίζει 700 λίρες και σε αντίθεση με αυτά που έχουμε στο μυαλό μας για τα κοινά γουρούνια αναφορικά με την (μη) καθαριότητά τους, αυτά είναι κατοικίδια και αποτελούν υπόδειγμα καθαριότητας.

Ουσιαστικά πρόκειται για την τελευταία λέξη της μόδας όσον αφορά στα κατοικίδια (τέτοια έχει και ο σταρ στις ταινίες του Χάρι Πότερ, Ρούπερτ Γκριντ που υποδύεται τον Ρον Γούισλεϊ) με το ύψος τους να μην ξεπερνάει τις 14 ίντσες.

Σύμφωνα με φίλους του ζευγαριού, η Βικτόρια ήθελε να δώσει στα γουρούνια-μινιόν τα ονόματα Ντέιβιντ και Έλτον, το δεύτερο προς τιμή του φίλου τους ποπ-σταρ Έλτον Τζον, όμως ο άσος της Μίλαν φαίνεται να προτιμάει να τους δοθούν τα ονόματα Πίνκι και Πέρκι...

Τα ζωγραφιστά σου μάτια




Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της μοντέλας.

Το μετέωρο βήμα της Μοτάλα

Είχε πατήσει νάρκη στα σύνορα της Ταϊλάνδης τον Δεκαπενταύγουστο του 1999. Χειρουργήθηκε μερικές ημέρες αργότερα. Το τεχνητό πόδι όμως που της είχαν φτιάξει δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς γιατί οι πληγές της αργούσαν να επουλωθούν. Δέκα χρόνια μετά και ενώ η 48χρονη Μotala δεν εγκατέλειψε ποτέ τις μικρές καθημερινές της συνήθειες, όπως το μπάνιο και την ηλιοθεραπεία, απέκτησε μόνιμο πρόσθετο πόδι. Πιθανόν λοιπόν θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στις φιναλίστ του διαγωνισμού ομορφιάς «Μις Νάρκη», που διοργανώνει ο Νορβηγός θεατρικός και κινηματογραφικός σκηνοθέτης Μorten Τraavik λαμβάνοντας χορηγίες από διάφορους οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακούγεται μακάβριο αλλά στόχος είναι να γίνει σαφές ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην ομορφιά και την ελπίδα... Γιατί όχι και η ελεφαντίνα;

Τέλος στα προβλήματα των σχέσεων εξ αποστάσεως

Μία επαναστατική συσκευή έρχεται να προσφέρει τη λύση στα ζευγάρια που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ή άλλων αναγκών βρίσκονται σε απόσταση, καθώς φέρει σε πραγματικό χρόνο, τις κινήσεις του ενός στην κρεβατοκάμαρα του άλλου.Η συσκευή, που αποτελεί το προϊόν της έμπνευσης ενός Ελληνοαμερικάνου επιστήμονα, του διευθύνοντα συμβούλου και επικεφαλής ερευνών, δρ. Στέφανου Αγαμανώλη, του εργαστηρίου Μedia Lab του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ.

Με τη βοήθεια καμερών, τεχνητών φώτων και του ίντερνετ, η συσκευή μεταφέρει ψηφιακές εικόνες από τις κινήσεις του ενός στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του άλλου.

Κάθε ένας από τους δύο συντρόφους φορά ένα ειδικό δακτύλιο, που ενεργοποιείται με το άγγιγμα και είναι ορατός από μια κάμερα στο ταβάνι. Οι κινήσεις του κάθε συντρόφου πάνω στο κρεβάτι καταγράφονται και "μεταφράζονται" σε ακτίνες φωτός, που στη συνέχεια προβάλλονται πάνω στο κρεβάτι ή στο σώμα του συντρόφου τους που βρίσκεται ξαπλωμένος κάπου μακριά.Αν μάλιστα οι δύο σύντροφοι κάνουν τις ίδιες ακριβώς κινήσεις και οι φωτεινές γραμμές τους συμπέσουν, αυτές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλάζοντας χρώμα και επιβεβαιώνοντας τον συγχρονισμό του ζευγαριού.Η καινοτομική συσκευή βρίσκεται σε βάση ανάπτυξης εδώ και δύο χρόνια και οι δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ένα μήνα περίπου.

Η εταιρία Distance Lab, που κατασκεύασε την εν λόγω συσκευή, αξιοποιεί την ίδια τεχνολογία και σε άλλες εφαρμογές, όπως σε ένα παιγνίδι πυγμαχίας, στο οποίο οι άνθρωποι, αντί για ένα σάκο του μποξ που κρέμεται από το ταβάνι, μπορούν να πυγμαχήσουν με έναν εικονικό αντίπαλο, ο οποίος προβάλλεται μπροστά τους σε φυσικό μέγεθος και ο οποίος μπορεί να βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου.Σημειώνεται πως σημαντική στην κατασκευή της, όπως έχει αποκληθεί, "συσκευής οικειότητας" υπήρξε και η συμβολή του Ιάπωνα καλλιτέχνη Τομόκο Χαγιάσι.

Όρσι Κότσις



Εσύ ο Németh Krisztián και ο Dániel Tőzsér μόνο.....





More photos.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Η φιλήσυχη αράχνη

Βρέθηκε η μια και μοναδική αράχνη που κάνει τη διαφορά: Η Bagheera Kiplingi – όπως ονομάζεται επιστημονικά – ζει στην Κεντρική Αμερική και το Μεξικό, τρώγοντας μόνο φυλλαράκια ακακίας.Μέσα στα 40.000 είδη σαρκοβόρων αραχνών που τρώνε όποιον πέσει στα δίχτυα τους, αμερικανοί και Καναδοί επιστήμονες εντόπισαν μια αράχνη που είναι αποκλειστικά φυτοφάγος, και το χειρότερο: αποφεύγει τα μυρμήγκια!

Η… ντροπή των αραχνών αποδεικνύει πως το όπλο γίνεται κακό μόνο όταν το χρησιμοποιείς για κακό σκοπό. Και εξηγούμαστε: Το δίχτυ που πλέκει νυχθημερόν όπως κάνουν όλες, εκείνη το χρησιμοποιεί για να φτιάξει μια φωλίτσα για να μένουν τα παιδιά της. Επιπλέον, είναι επιδέξια στο να αποφεύγει τα επιθετικά μυρμήγκια που συμβιώνουν πάνω στα φύλλα ακακίας πάνω στα οποία ζει και τρέφεται.Έχει μήκος πέντε έως έξι χιλιοστών, είναι πολύ γρήγορη, ικανή για μεγάλα άλματα και διαθέτει εξαίσια όραση.

Όσον αφορά το στερεότυπο της νύφης που μετά τη συνουσία τρώει – στην κυριολεξία – τον γαμπρό, πάλι η εν λόγω αράχνη διαφοροποιείται αφού φαίνεται ότι συμβιώνει μαζί του. Τέλος, η φυλή της είναι μονιασμένη αφού είναι λιγότερο ανταγωνιστική με τις άλλες φυτοφάγες αράχνες και πιο συνεργάσιμες, καθώς οι ακακίες προσφέρουν άφθονη τροφή για όλους.

Η ανακάλυψη έγινε από ομάδα ερευνητών υπό τον Κρίστοφερ Μίχαν του πανεπιστημίου Βιλανόβα των ΗΠΑ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό βιολογίας "Current Biology", σύμφωνα με το BBC, το Νew Scientist και το βρετανικό Τύπο.

28.000 ευρώ αποζημίωση για την Kate Winslet

28.000 ευρώ αποζημίωση είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει η εφημερίδα Daily Mail στην Kate Winslet για δημοσίευμα το οποίο έγραφε πως η διάσημη ηθοποιός έλεγε ψέματα για το πρόγραμμα άσκησής της.

Η ηθοποιός ήταν απούσα κατά την ακροαματική διαδικασία η οποία έλαβε χώρα σε δικαστήριο του Λονδίνου.

Τον περασμένο Μάιο η Winslet κατέθεσε μήνυση στη Daily Mail χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα ως «θλιβερό και ντροπιαστικό». Η ίδια σε ανακοίνωσή της δήλωσε χαρούμενη για την παραδοχή του λάθους από την πλευρά του αντίδικου και προσέθεσε πως: «Ήμουν αναστατωμένη που κατηγορήθηκα πως είπα ψέματα για την άσκησή μου και αισθάνθηκα πως έπρεπε να μου ζητηθεί συγγνώμη. Πιστεύω ακράδαντα πως οι γυναίκες πρέπει να αποδέχονται όπως είναι τον εαυτό τους».

Η χολιγουντιανή σταρ υποστηρίζει πως το δημοσίευμα με τίτλο «Θα έπρεπε η Kate Winslet να κερδίσει Όσκαρ ως η πιο… ερεθιστική ηθοποιός;» έβλαψε την εικόνα της ως προσωπικότητα αλλά και ως επαγγελματίας.Σύμφωνα με το BBC, η εφημερίδα τον περασμένο Σεπτέμβριο δημοσίευσε ένα κείμενο «συγγνώμης» στη Winslet εξηγώντας πως τελικά δεν είπε ψέματα η 34χρονη ηθοποιός πάνω στο θέμα της άσκησής της και συμφώνησε με εκείνη να πληρώσει αποζημίωση.

Ζακλίν Κιουρί





More photos.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Ένας λευκός καρχαρίας ποζάρει .. χαμογελώντας !

Το πλατύ και «μοχθηρό» χαμόγελο ενός μεγάλου λευκού καρχαρία απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του Amos Nachoum, αυθεντίας στις υποβρύχιες αποστολές.Ο Amos Nachoum φωτογράφισε το τεράστιο αρπακτικό, μήκους 4,5 μέτρων, από απόσταση αναπνοής στα νερά της Γουαδελούπης.Η φωτογραφία δείχνει ξεκάθαρα την οδοντοστοιχία του καρχαρία, τον οποίο, ο φωτογράφος δήλωσε στο Reuters ότι δε φοβήθηκε καθόλου, παρά το θέαμα των κοφτερών, σαν ξυράφια, δοντιών του.

«Έχω 100% ρεκόρ ασφάλειας. Οι καρχαρίες αυτοί δεν είναι τα τρομακτικά πλάσματα που βλέπουμε στα "Σαγόνια του Καρχαρία". Ο κίνδυνος είναι στο μυαλό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.Σύμφωνα με το Reuters, το χαμόγελο του συγκεκριμένου καρχαρία είναι ίδιο με εκείνο του Bruce, του καρχαρία, που συνάντησε ο Nemo, στη γνωστή ταινία κινουμένων σχεδίων.Το «Finding Nemo» είναι μία ταινία του 2003, που εξιστορεί την περιπέτεια ενός ψαριού κλόουν, το οποίο «απήχθη» από το σπίτι του, καταλήγοντας στην Αυστραλία και της προσπάθειας του μπαμπά του να τον βρει, φτάνοντας μέχρι το λιμάνι του Σίδνεϊ.



Τα φανάρια του θανάτου.....

Το γκάζι είναι γλυκό. Όμως, μια στιγμή αρκεί για να μετατραπεί σε πόνο. Γεγονός που δε συγκινεί και πολλούς. Μάλιστα, πέρα από τις κλασσικές κόντρες ταχύτητας και ντριφτ, έχουν επινοηθεί διάφορα ηλίθια παιχνίδια στην άσφαλτο. Τελευταίο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί στη Βουλγαρία. Οι οδηγοί εκεί κοιτάνε να περάσουν όσα περισσότερα κόκκινα φανάρια μπορούν, με τη μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να πετύχουν.

Τα στοιχήματα που κανονίζονται αγγίζουν μέχρι και τα 5.000 ευρώ, με τους πεζούς να εμπλέκονται σε αυτήν την παράνομη δραστηριότητα, ποντάροντας στον οδηγό της αρεσκείας τους.

Η αρχή έγινε τον Ιούνιο και ήδη είναι πολύ δημοφιλής συνήθεια στη Βουλγαρία και ειδικότερα στη Σόφια. Η αστυνομία προσπαθεί να σταματήσει αυτή την άνιση κόντρα με τον θάνατο αλλά η συμμετοχή του κόσμου, αποτελεί τροχοπέδη στα σχέδια των Αρχών. Μέσω μηνυμάτων από τα κινητά τηλέφωνα ειδοποιούνται οι συμμετέχοντες και προλαβαίνουν να το διαλύσουν πριν γίνει κάποια σύλληψη.

Πριν από λίγο καιρό σημειώθηκε και το πρώτο θύμα, όταν ένας ποδηλατιστής (!) συγκρούστηκε με έναν πεζό, ενώ προσπαθούσε να περάσει τα φανάρια. Αυτό που ανησυχεί είναι να μη διαδοθεί και σε άλλες χώρες, γιατί τότε τα κρούσματα θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Αρχίζει "η μεγάλη περιπέτεια" στο Πλανητάριο

Στην παράσταση γίνεται η περιγραφή των διαστημικών αποστολών από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 μέχρι τις μέρες μας .Αρχίζουν από την Τετάρτη οι προβολές της "Μεγάλης Περιπέτειας", της νέας ψηφιακής παράστασης, που παρουσιάζει το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Παράλληλα, το κοινό έχει την ευκαιρία από σήμερα να επισκεφθεί την έκθεση με τίτλο "Η Απεραντοσύνη του Ουρανού: Αστρονομικοί Χάρτες και Ημερολόγια", του Αντώνη Ασπρόμουργου. Τα εγκαίνια τόσο της παράστασης όσο και της έκθεσης έγιναν σε ειδική εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας.

Η "Μεγάλη Περιπέτεια" είναι η δεύτερη παράσταση μιας τριλογίας, η οποία έχει σκοπό να περιγράψει τις διάφορες δραστηριότητες του ανθρώπου στο Διάστημα κατά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Στην παράσταση συνεχίζεται η περιγραφή των διαστημικών αποστολών από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, μετά δηλαδή τις αποστολές του προγράμματος "Απόλλων" (οι οποίες παρουσιάστηκαν στην πρώτη παράσταση της τριλογίας), μέχρι τις μέρες μας.

Στη "Μεγάλη Περιπέτεια" περιγράφονται οι δραστηριότητες των διαστημικών λεωφορείων κατά τα τελευταία 30 χρόνια, η εκπαίδευση και οι συνθήκες διαβίωσης των αστροναυτών στο Διάστημα, η εμφάνιση και η εξέλιξη των διαστημικών σταθμών (Σαλιούτ, Σκάιλαμπ, Μιρ και Διεθνής Διαστημικός Σταθμός), η προσφορά των απογόνων του Σπούτνικ για την καλυτέρευση της ζωής πάνω στη Γη, οι ανακαλύψεις των τροχιακών αστεροσκοπείων για το Σύμπαν κ.α.

Αποκεφαλισμός και σταύρωση για βιαστή παιδιών

Δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε σε θάνατο δι' αποκεφαλισμού και σταύρωση έναν 22χρονο άντρα που κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό πέντε παιδιών και τον θάνατο ενός από αυτά, γράφουν σήμερα οι εφημερίδες.

Ο δράστης είχε συλληφθεί στις αρχές της χρονιάς, με τη συμβολή ενός επτάχρονου αγοριού που βοήθησε την αστυνομία στην έρευνά της, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Okaz, το ένα από τα θύματά του, ηλικίας τριών ετών, πέθανε αφού ο δράστης το εγκατέλειψε στην έρημο μετά το βιασμό.

Οι διεθνείς οργανισμοί προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν τη Σαουδική Αραβία ότι εφαρμόζει δρακόντεια δικαιοσύνη, εκτελώντας δημόσιους αποκεφαλισμούς δολοφόνων, βιαστών και εμπόρων ναρκωτικών. Μέχρι στιγμής τη χρονιά αυτή έχουν ήδη εκτελεστεί 40 άτομα. Στη Σαουδική Αραβία, η "σταύρωση" συνεπάγεται το κρέμασμα του σώματος του δράστη σε ξύλινες σανίδες και τη δημόσια έκθεσή του, μετά τον αποκεφαλισμό.

Κεφτές βάρους… 101 κιλών!

Εκατόν ένα κιλά ζυγίζει ο μεγαλύτερος κεφτές του κόσμου ο οποίος κατασκευάστηκε στην πολιτεία New Hampshire των Ηνωμένων Πολιτειών και φυσικά αυτό το… κατόρθωμα μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!Ο Matthew Mitnitsky, ήταν εκείνος που έφτιαξε τον όχι και τόσο… συνηθισμένο κεφτέ ενώ δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης πως «ήθελε να επαναφέρει τον κεφτέ στην Ανατολική Ακτή».

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν ένας κεφτές 90 κιλών ο οποίος είχε κατασκευαστεί πριν δύο μήνες, όπως μετέδωσε το BBC.

Όσοι θέλουν να σπάσουν το συγκεκριμένο ρεκόρ θα πρέπει ο κεφτές του να είναι μεγαλύτερος από τον προηγούμενο, να έχει τα ίδια συστατικά που έχει ο απλός κεφτές και φυσικά να είναι κατάλληλο για κατανάλωση.



Οι έξι πιο καυτές κινηματογραφικές ιερόδουλες

Ένας από τους καλύτερους ρόλους που μπορεί να τύχει σε μια γυναίκα του κινηματογράφου είναι να παίξει μια ιερόδουλη. Και φυσικά αυτό......

Διαβάστε περισσότερα.

Καρίνα Γέλινεκ



More photos.

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Τέλος η... σφυρίχτρα για την Άνα Πάουλα


και εμείς βλέπουμε τον Κάκο , τον Βασσάρα και την Γρυλάκη είμαστε πολύ πίσω ακόμα και σε αυτό.......

Περισσότερες φωτογραφίες

Poker Full Face: Kύμα ληστειών στις Η.Π.Α.

Περίεργο κύμα ληστειών τελευταία στις Η.Π.Α., όπου έχουν γίνει πλέον "της μόδας", ένοπλες ληστείες σε σπίτια όπου διοργανώνονται τουρνουά πόκερ..

O Oκτώβρης σίγουρα δεν ήταν ο ιδανικός μήνας για να διοργανώσει κανείς "σπιτικά" τουρνουά πόκερ, με φίλους στην Αμερική. Κι αυτό γιατί τον τελευταίο καιρό, υπάρχει μεγάλη έξαρση σε ληστείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα pot να καταλήγουν στα χέρια των...ληστών. Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στην Οκλαχόμα, ενώ στη συνέχεια σε Πενσυλβάνια και Κλήβελαντ, αναφέρθηκαν κι άλλες ληστείες, σε σπίτια που διεξάγονταν τουρνουά πόκερ.

Η τελευταία ληστεία στο Κλίβελαντ έγινε μόλις την περασμένη εβδομάδα. Οι διοργανωτές του τουρνουά είχαν αναρτήσει σε ιστοσελίδα το μέρος και ώρα διεξαγωγής του τουρνουά, με αποτέλεσμα να κάνουν ευκολότερο το έργο των ληστών. Μπήκαν στο διαμέρισμα, απείλησαν τους παίκτες με όπλα και τους έριξαν στο πάτωμα, αναγκάζοντας τους να βγάλουν μέχρι και τα παντελόνια τους, ενώ στη συνέχεια τους ψέκασαν με σπρέι πιπεριού... Οι ληστές στη συνέχεια αποχώρησαν ανενόχλητοι, ενώ κάποιοι από τους παίκτες δήλωσαν πως θα κάνουν καιρό να συμμετάσχουν σε τουρνουά πόκερ σε σπίτι και πως ίσως τελικά το online πόκερ, να είναι περισσότερο ασφαλές...

Πολλοί εγκληματίες εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι το πόκερ δεν επιτρέπεται σε κάποιες πολιτείες των Η.Π.Α κι επομένως τα θύματα των ληστειών διστάζουν να καταγγείλουν τα περιστατικά στην αστυνομία.

Abramovich: 47.000 δολάρια για φαγητό και 5.000 δολάρια πουρμπουάρ!

Θα αναρωτηθεί κανείς: Μα τι έφαγαν; Ο,τι και να έφαγαν ο Ρώσος μεγιστάνας Roman Abramovich και η αγαπημένη του Daria Zhukova, (σύνολο δύο άτομα δηλαδή), ο λογαριασμός που ήλθε στο τέλος έγραφε: Οφειλόμενο ποσόν, 47.000 δολάρια! Για ένα γεύμα για δύο άτομα και δύο μπουκάλια κρασί!Η είδηση «βγήκε» από το υπερπολυτελές εστιατόριο Nello της Νέας Υόρκης, όπου δείπνησε με την αγαπημένη του ο ιδιοκτήτης της Chelsea. Φανταστείτε, δε, ότι η ίδια η σύντροφός του, η οποία είναι μόλις 28 ετών, δήλωσε ότι δεν έφαγε και δεν ήπιε πολύ γιατί είναι έγκυος. Τα κρασιά τα ήπιε σχεδόν μόνος του ο 43χρονος Roman, ενώ έφαγε και το περισσότερο φαγητό από τους δύο. Εάν δηλαδή έτρωγε «κανονικά» και η Daria, πόσο θα πλήρωναν;

Και επειδή κατέχει επάξια την θέση του 51ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, με μία περιουσία που ξεπερνά τα 8.5 δις δολάρια, ο Abramovich, άφησε όχι 10 και 20, αλλά 5.000 δολάρια ως tip, γιατί είναι και πολύ…large!

Αυτός είναι άνδρας…47.000 δολάρια για δύο άτομα…και πουρμπουάρ 5.000 δολάρια...Τι άλλο να πει κανείς…



Παγκάκι.....Ζυγαριά !!!



Λένε πως δεν πρέπει να ρωτάς ποτέ μια γυναίκα το βάρος και την ηλικία της.....κανείς όμως δεν είπε και να μη το δείχνεις...

Έτσι ένα γυμναστήριο μετέτρεψε το παγκάκι σε ζυγαριά ώστε να προτρέψει τις βαριές κυρίες να ασχοληθούν με το σώμα τους......

Κρυολόγημα και γρίπη- Οδηγός επιβίωσης με 10 εύκολα βήματα

Βήχας, πόνος στον λαιμό, μυϊκοί πόνοι, πυρετός που συνήθως συνοδεύεται από ρίγη, έντονος πονοκέφαλος, αδυναμία και γενική αδιαθεσία. Είναι μερικά από τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της εποχικής γρίπης (το κρυολόγημα κατά κανόνα είναι πιο ήπιο από τη γρίπη).Τόσο το κρυολόγημα όσο και η γρίπη ταλαιπωρούν κάθε χρόνο τέτοια εποχή μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Παρόλα αυτά υπάρχουν τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Ας δούμε 10 απλές συμβουλές, που μπορείτε να ακολουθήσετε και.........

Διαβάστε περισσότερα.

Lotus Exige Scura












Αν το χρώμα, από το οποίο έχει πάρει και την ονομασία της, είναι αυτό που εξιτάρει στην Lotus Exige Scura -σε συνδυασμό με την εκπληκτική εμφάνιση-, η πραγματική ταυτότητα του αυτοκινήτου είναι άμεσα συνδεδεμένη με όσα δεν φαίνονται. Όλα αυτά που κρύβονται με επιμέλεια κάτω από το εξωτικό περίβλημα.

Πριν λίγες μέρες, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο η βρετανική φίρμα (που έχει περάσει σε μαλαισιανά χέρια) παρουσίασε στο κοινό την ειδική έκδοση της Exige, που φέρει την ονομασία Scura. Η λέξη Scura σημαίνει στα ιταλικά «σκοτάδι». Και πράγματι, αν δεις το αυτοκίνητο βράδυ, το μόνο που θα διακρίνεις είναι τα φώτα. Γιατί το αμάξωμα είναι σε......

Διαβάστε περισσότερα.

Κέλεϊ Κουόκο




More photos.