Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Συλλαλητήριο στις 4 Μαΐου αποφάσισαν οι αγρότες της Κρήτης

Κινητοποίηση το πρωί της Δευτέρας 4 Μαΐου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αποφάσισαν οι αγρότες της Κρήτης, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων τους.

Το συλλαλητήριο θα γίνει χωρίς αγροτικά αυτοκίνητα όπως ομόφωνα αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ομοσπονδιών του νησιού που συναντήθηκαν το μεσημέρι στα Χανιά.

Στη σύσκεψη το "παρών" έδωσε και ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης που χαρακτήρισε ψίχουλα και θολές τις εξαγγελίες στο Ηράκλειο, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη.

Ο ίδιος ανακοίνωσε και την απόφαση: " Αποφασίσαμε να δώσουμε ένα μικρό περιθώριο χρονικό στην κυβέρνηση, και 4 Μαΐου αν δεν έχουν λυθεί όλα αυτά τα ζητήματα, θα έχουμε πάλι κινητοποίηση στην Αθήνα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου".

Όπως ο ίδιος επεσήμανε, ο αγώνας των αγροτών θα είναι διαρκής. "Εξακολουθούμε να λέμε ότι δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα. Το ελαιόλαδο συνεχίζει την κατρακύλα, στην αγορά υπάρχουν καρτέλ , υπάρχουν νοθείες η αγορά δρα ανεξέλεγκτα. Δρουν κερδοσκόποι σε βάρος του παραγωγού και του καταναλωτή χωρίς η κυβέρνηση να παίρνει μέτρα".

Όπως επίσης αποφασίστηκε στο μεσοδιάστημα πριν την κινητοποίηση στο Μαξίμου θα γίνει ενημέρωση στους αγρότες της Κρήτης και θα επιδιωχθούν επαφές με υπουργούς της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου