Αν πίνετε καθημερινά ζεστό τσάι, προσέξτε τη θερμοκρασία του. Μία νέα μελέτη έδειξε πως όταν καταναλώνεται πολύ καυτό (πάνω από 70 βαθμούς Κελσίου), μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του οισοφάγου – του σωλήνα που μεταφέρει τα τρόφιμα από το στόμα στο στομάχι μας. Το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλο ρόφημα που καταναλώνεται καυτό, τονίζει η «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση».
Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε στο βόρειο Ιράν, σε μια επαρχία όπου οι κάτοικοι καθημερινά καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες τσαγιού.
Ο καρκίνος του οισοφάγου στοιχίζει ετησίως τη ζωή περισσότερων από 500.000 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, με το πλακώδες καρκίνωμα να είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος. Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ προκαλείται κυρίως από το τσιγάρο και το...........http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=6013&la=1
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου