Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Γουρουνάκι με δύο στόματα και τρία μάτια!!!

Η εικόνα μιλάει από μόνη της! Ναι, το γουρουνάκι που βλέπετε στη φωτογραφία έχει τρία μάτια και δύο στόματα. Γεννήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε μία φάρμα στην Κίνα και σόκαρε όλους όσοι το είδαν. «Όλοι μείναμε με το στόμα ανοιχτό μόλις το είδαμε. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να κάνω», τόνισε ο κάτοχος της φάρμας, αυτός που το αντίκρισε για πρώτη φορά. Οι πρώτες εξετάσεις που του έκαναν, ήταν πάρα πολύ καλές. Το γουρουνάκι είναι πολύ καλά στην υγεία του. Αναζητώντας όμως, τους λόγους που πιθανότατα προκάλεσαν αυτή την ανωμαλία έμαθαν τα άσχημα. «Είτε πρόκειται για μία γεννητική μετάλλαξη είτε για αποτέλεσμα μόλυνσης», ήταν η θέση των ειδικών που το εξέτασαν. Με το δεύτερο ενδεχόμενο να είναι περισσότερο πιθανό, όπως, διευκρίνισαν στη συνέχεια. Η Κίνα είναι μία από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες βιομηχανικά χώρες αλλά, δυστυχώς, υποφέρει από έντονη μόλυνση του περιβάλλοντος…

Μάζεψε 11.000 ευρώ για να σώσει το σκυλί της…

Σίγουρα η Sorrel Porteous δεν ανήκει στη μερίδα των ανθρώπων που δεν δηλώνουν φιλόζωοι. Η 34χρονη Αγγλίδα άρχισε να μαζεύει χρήματα για να σώσει το σκυλί της. Και όχι ένα μικρό ποσό, αλλά μία μικρή… περιουσία. Ο κτηνίατρος της είπε ότι το εξάχρονο σκυλί της, ο Bear για να ζήσει θα έπρεπε υποβληθεί σε επέμβαση και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Το ποσό; Περίπου 11.000 ευρώ, όπως αναφέρει η Daily Mail. Ο Bear διαπιστώθηκε πως έχει σοβαρά προβλήματα στην σπλήνα αλλά και στην καρδιά, τα οποία σύντομα θα προκαλούσαν τον θάνατο. Η Sorrel Porteous μόλις το άκουσε δεν σκέφτηκε τίποτα άλλο εκτός απ τον τρόπο που θα συγκέντρωνε τα χρήματα αυτά. Η Sorrel Porteous για να ζήσει ανατρέφει άλογα. Το πρώτο που έκανε ήταν να πουλήσει τον στάβλο της αλλά και κάποια από τα άλογα της. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να συλλέξει όλο το ποσό. Έτσι σκέφτηκε το facebook. Μέσω του γνωστού site άρχισε μία προσπάθεια για να σώσει τον εξάχρονο, Bear, η οποία σύντομα είχε αποτελέσματα. «Η ανταπόκριση ήταν άμεση. Σύντομα είχα αρκετά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που ήθελαν να με βοηθήσουν», τόνισε η 34χρονη. «Ένιωσα συντετριμμένη όταν άκουσα πως ήταν άρρωστο. Ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια, όπου και να πήγαινα. Θα μπορούσα να πουλήσω και το σπίτι μου», πρόσθεσε. «Ο Bear είναι σαν παιδί της. Οι δύο τους είναι αχώριστοι. Αφού ορισμένες φορές πιστεύω ότι τον αγαπά περισσότερο και από μένα», δήλωσε ο σύζυγος της Sorrel Porteous. O Bear υπεβλήθη σε επιτυχημένη επέμβαση και η υγεία του συνεχώς βελτιώνεται…

Ερυθρόλευκη η κούπα!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 11ο κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ στην ιστορία του. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-2 σετ του Παναθηναϊκού σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου και πήραν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Καταπληκτική η ατμόσφαιρά στο γήπεδο από 4.000 μαθητές και αθλητές, που ήταν και οι μοναδικοί που είχαν δικαίωμα εισόδου. Πολλά τα λάθη στο ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό, που έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να πάρει προβάδισμα 6-1 στις αρχές του σετ. Το σερβίς του Αγκαμεζ έβαλε ξανά στο παιχνίδι τους πράσινους που μείωσαν 7-5. Ο Ολυμπιακός από εκεί και πέρα με .......

Διαβάστε περισσότερα.

Μικρά παιδιά ζούσαν σε υπονόμους σιδηροδρομικού σταθμού στη Ρώμη

Είκοσι τέσσερα παιδιά βρέθηκαν στη διάρκεια μιας μεγάλης επιχείρησης για την απομάκρυνση των αστέγων από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της ιταλικής πρωτεύουσας.
Είκοσι τέσσερα παιδιά αφγανικής καταγωγής, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, που ζούσαν μόνα τους στους υπονόμους ενός από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ρώμης, εντόπισαν οι ιταλικές αρχές.
Τα παιδιά κοιμόντουσαν σε χαρτόκουτα στους υπονόμους και στα υπόγεια του σταθμού Όστιενσε, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου της Ρώμης ανέλαβαν τη φροντίδα όλων των παιδιών. Η υγεία ορισμένων από αυτά είναι σε κακή κατάσταση. Κανένα από τα παιδιά δεν μιλά ιταλικά ή αγγλικά και οι αρχές δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει ούτε την ακριβή ηλικία τους ούτε την οικογενειακή κατάστασή τους, ούτε και την πόλη ή την περιοχή από την οποία προέρχονται.
Το πιθανότερο είναι τα παιδιά να διέσχισαν το Ιράν, την Τουρκία και την ανατολική Ευρώπη μέσα σε φορτηγά και κατόπιν να διέσχισαν την Αδριατική είτε με φουσκωτό σκάφος είτε με φεριμπότ, κρυμμένα σε κάποια νταλίκα. Κατάφεραν έτσι να φτάσουν μέχρι τη Ρώμη, πόλη που μάλλον δεν ήταν παρά ένας ακόμη σταθμός στο ταξίδι τους αφού τελικός προορισμός φαίνεται πως ήταν η Βρετανία ή κάποια άλλη χώρα της βόρειας Ευρώπης, όπου θα συναντούσαν τους γονείς τους ή άλλους Αφγανούς, καταγόμενους από τις ίδιες με αυτά περιοχές.
«Δεν περιμέναμε να βρούμε τόσα παιδιά. Η κατάσταση αυτή είναι σοκαριστική και λυπηρή», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, Κάρλο Κασίνι, που οργάνωσε την επιχείρηση «Καθαροί σταθμοί».
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ρεπούμπλικα, εκτός από τα 24 παιδιά εντοπίστηκαν και 98 ενήλικες, μεταξύ των οποίων πολλοί Αφγανοί, που ζούσαν κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Τη φροντίδα τους ανέλαβαν οι κοινωνικές υπηρεσίες και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Έξι νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Ισλαμαμπάντ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας και ήταν πεζός.
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, στην πλειονότητά τους στρατιώτες, σκοτώθηκαν απόψε σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε ένα σταθμό ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας, στο κέντρο του Ισλαμαμπάντ, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.
Αμέσως μετά την έκρηξη ακούστηκαν πυροβολισμοί όμως αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν επρόκειτο για ανταλλαγή πυρών με ενόπλους

Όταν τα ναυπηγεία «κάνουν νερά»

Παραγγελίες αξίας εκατομμυρίων δολαρίων παραμένουν στα ναυπηγεία, καθώς η οικονομική κρίση έχει βαριές επιπτώσεις στην πορεία των ναυτιλιακών εταιρειών.
Μπροστά από λιμάνια της ανατολικής Ασίας, που μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν τις «μητροπόλεις» της παγκόσμιας ναυτιλίας (Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη), αυτή τη στιγμή βρίσκονται 453 σκάφη μεταφοράς κοντέινερ (το 11% του συνόλου παγκοσμίως). Τα πλοία αυτά απλώς καταλαμβάνουν χώρο, καθώς κανένας από αυτούς που........

Βόλεϊ: Ο Ηρακλής στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ!

Πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, για τρίτη φορά στην ιστορία της, πήρε η ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή, θριαμβεύοντας στον ημιτελικό της Πράγας επί της ρωσικής Ίσκρα με 3-1 σετ (19-25, 25-22, 25-23, 25-23). Ο «Γηραιός», μάλιστα, έκανε μια… διπλή ανατροπή, όχι μόνο επειδή έχασε το πρώτο σετ, αλλά επειδή βρέθηκε 8 πόντους πίσω στο τέταρτο και τελευταίο σετ, το οποίο κατάφερε να γυρίσει και να πάρει τη μεγάλη νίκη - πρόκριση για τον αυριανό μεγάλο τελικό.

Άγνωστοι προξένησαν ζημιές σε εταιρεία καθαρισμού

Υλικές φθορές προκάλεσε ομάδα αγνώστων η οποία εισέβαλε, μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, σε εταιρεία καθαρισμού που βρίσκεται επί της οδού Φιλήντα Μένου, στην περιοχή της Τούμπας. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης των αγνώστων δεν ήταν κανείς στην εταιρεία.
Οι δράστες μετά την πράξη τους εξαφανίστηκαν και αναζητούνται από την Αστυνομία.

Σώθηκε λόγω... Twitter

Μην υποτιμάτε τα άτομα που "ακολουθούν" τους αγαπημένους τους σταρ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης "Twitter".
Μια γυναίκα, ανακοίνωσε στο προφίλ της διάσημης ηθοποιού, Ντέμι Μουρ, τα σχέδιά της για αυτοκτονία. Οι θαυμαστές της ηθοποιού είδαν το μήνυμα και ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές αποτρέποντας, τελικά, την αυτοχειρία.
Η "Sandieguy" (το ψευδώνυμό της στην ιστοσελίδα Twitter, τα στοιχεία της δεν έγιναν γνωστά) έγραφε στο μήνυμά της προς τη Ντέμι Μουρ το ακριβή τρόπο, με τον οποίο σκόπευε να θέσει τέλος στη ζωή της. "Παίρνοντας ένα μαχαίρι, το οποίο θα είναι μεγάλο και κοφτερό. Θα κόψω όλο το χέρι μου για να μην σπαταλήσω χρόνο" έγραφε η Sandieguy. Αμέσως μετά ακολούθησε κι άλλο, στο οποίο έγραφε: "Aντίο... θα αυτοκτονήσω τώρα".
Η Sandieguy είναι μια από τις 370.000 συνδρομητών που "ακολουθούν" στο Twitter τις ανανεώσεις του προφίλ της Μουρ. Η διάσημη ηθοποιός, απάντησε στο μήνυμα αυτοκτονίας της με τη φράση "ελπίζω να κάνεις πλάκα".
Ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, Ζερμέιν Τόμας είπε, ότι έλαβαν πολλές κλήσεις μετά από το μήνυμα στο Twitter. "Μπορεί η ιστοσελίδα αυτή να είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο έρευνας στο μέλλον" τόνισε ο Τόμας.Η Μουρ έγραψε ένα μήνυμα στο προφίλ της λέγοντας ότι "καταλαβαίνω ότι η κατάσταση αυτή δεν ήταν ένα αστείο, αλλά μέσα από τη συλλογική δράση, δόθηκε τελικά βοήθεια". Στο γεγονός αναφέρθηκε και ο σύζυγος της Ντέμι ΜΟυρ, ηθοποιός Άστον Κάτσερ.
Όλο και περισσότεροι αστέρες του κινηματογράφου, της μουσικής και του αθλητισμού χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα για να ανακοινώνουν τα νέα τους και να προβάλλουν φωτογραφίες.

Η σέξι Ρακέλ Γκίμπσον


Η Ρακέλ Γκίμπσον είναι φαινόμενο ομορφιάς. Τα γονίδια της 23χρονης Αμερικάνας κάνουν πραγματικό πάρτι και η καριέρα της στο μόντελινγκ και την ηθοποιία πάει από το καλό στο καλύτερο.

Η Αληθινή Πετρούλα Κωστίδου




Το Nitro αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω απ' το κορίτσι του καιρού.

Πυροτέχνηµα, µια ξανθιά µε star quality ή απλώς γυναίκα µε στόχους; Η µαµά, οι φιλες και η τηλεοπτικη της µέντορας Νανά Παλαιτσάκη µιλούν στο Nitro που κυκλοφορεί για την Πετρούλα πίσω απο το κορίτσι που προβλέπει ναζιάρικα καιρικα φαινοµενα.
Απο τον Ιανουάριο και την παρουσίαση του πρώτου, δίλεπτου δελτίου (για το οποίο υπάρχει η σκέψη να επεκταθεί στα δέκα λεπτά), δεκάδες .....

Διαβάστε περισσότερα.



"Αν με ψηφίσετε…"

Οι πολιτικοί συνηθίζουν πάντα να υπόσχονται, να υπόσχονται, να υπόσχονται και μετά να υπόσχονται περισσότερο, θέλοντας να εκλεγούν για να προσφέρουν τις "υπηρεσίες τους στο λαό". Όταν εκλεγούν, οι υποσχέσεις τις περισσότερες φορές μένουν… υποσχέσεις. Η καλλίμηρος υποψήφια του φλαμανδικού κινήματος ΝΕΕ ("Όχι" στα Φλαμανδικά) Tάνια Ντεβερό όμως όχι μόνο υποσχέθηκε… 400.000 νέες θέσεις εργασίας στους Βέλγους για μια έδρα στη γερουσία της χώρας, αλλά υπόσχεται να προσφέρει και άλλες υπηρεσίες πολύ πιο… προσωπικής φύσης στους οπαδούς της! Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του ΝΕΕ μπορείς να κάνεις αίτηση για τις.......
Διαβάστε περισσότερα.

Η εξήγηση για το Deja-vu

Η προμνησία (το deja-vu) είναι η αίσθηση του ατόμου πως μια κατάσταση που ζει εκείνη τη στιγμή, την έχει ξαναδεί στο παρελθόν. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε άτομα από 15-25 ετών και μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Τα άτομα που είναι πιο επιρρεπή στην προμνησία είναι αυτά που αγχώνονται και κουράζονται υπερβολικά, καθώς και ανώτερου κοινωνικού και μορφωτικού επιπέδου και όσοι ταξιδεύουν συχνά.Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι 65 στους 100 έχουν βιώσει την εμπειρία του deja-vu και εμφανίζεται είτε σε υγιή άτομα, είτε λόγω κάποιας οργανικής νόσου, είτε εξαιτίας λήψης φαρμάκων.

Διαβάστε περισσότερα.


Η ανακοίνωση των επιστημόνων της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανέφερε τις πιθανές ......

Καταζητείται κλέφτης 68 σωληναρίων οδοντόπαστας

Μπορεί να είχε χαλασμένα δόντια αλλά αυτό δεν εξηγεί τον λόγο που ένας άνδρας στη Βόρεια Γερμανία προσπάθησε να κλέψει 68 οδοντόπαστες μέσα από σούπερ μάρκετ!Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, μια εργαζόμενη σε ένα τοπικό σούπερ μάρκετ παρατήρησε έναν άνδρα ο οποίος είχε πολύ φουσκωμένο το μπουφάν του και τον τράβηξε απότομα με αποτέλεσμα να πέσουν στο πάτωμα δεκάδες οδοντόπαστες, αφήνοντας την υπάλληλο άφωνη.
Στη συνέχεια ο άγνωστων στοιχείων άνδρας την χτύπησε στο πρόσωπο και έφυγε τρέχοντας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.
window.google_render_ad();

Τα υποκατάστατα νικοτίνης σταματούν το κάπνισμα

Τα υποκατάστατα νικοτίνης μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που θέλει να σταματήσει το κάπνισμα ακόμη και αν δεν αισθάνονται έτοιμοι να το διακόψουν, όμως στοχεύουν στο να ελαττώσουν την κατανάλωσή του, όπως επισημαίνει έρευνα του πανεπιστημίου του Birmingham.«Μέχρι στιγμής ειδικοί έχουν συμβουλεύσει τους ασθενείς να μην μειώσουν απλώς το κάπνισμα αλλά να το κόψουν. Αυτό συμβαίνει διότι εάν ο γιατρός συστήνει αρχικά μόνο την ελάττωση του καπνίσματος θα αποτρέψει τον ασθενή στην ιδέα να ......

ΣΤΟ 50% ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ - ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ ΟΣΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Μείωση κατά 50% του τέλους ταξινόμησης σε όλα τα καινούργια και τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα (και μοτοσυκλέτες) ανεξαρτήτως κυβισμού και κατάργηση των τελών μεταβίβασης και έκδοσης άδειας κυκλοφορίας για τα «εγχώρια» μεταχειρισμένα προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των Ι.Χ. που κατατέθηκαν χθες το απόγευμα στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Οι νέες ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα έως τις 7 Αυγούστου 2009. Πρόκειται για αλλαγές οι οποίες ενώ μειώνουν ελάχιστα, από 350 ευρώ έως το πολύ κατά 800 ευρώ το όφελος για τα μικρά και μεσαία Ι.Χ. τα οποία αντιπροσωπεύουν .......

Η επίθεση στη Νέα Υόρκη δεν σχετίζεται με τρομοκρατία, εκτιμά το FBI.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία πιστεύει ότι ο άνδρας που δολοφόνησε 13 άτομα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης την Παρασκευή δεν έχει σχέση με τρομοκράτες, όπως υποστήριξε ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν από το Πακιστάν.
Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε, από το Στρασβούργο όπου συνόδευε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ότι το FBI δεν βρήκε καμία ένδειξη που να συνδέει το δράστη της επίθεσης με τρομοκράτες.
Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο ίδιος ο Ομπάμα μετά τη λήξη της συνόδου του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στην τραγωδία αυτή, λέγοντας ότι οι αρχές συνεχίζουν την έρευνά τους.
Ένας άνδρας που δήλωσε ότι είναι ο ηγέτης των Πακιστανών Ταλιμπάν που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα και είπε ότι λέγεται Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ ανέλαβε νωρίτερα σήμερα την ευθύνη για την επίθεση που εξαπέλυσε ένας Βιετναμέζος εναντίον κέντρου υποδοχής μεταναστών στη βόρεια Νέα Υόρκη.
"Αυτό που έγινε χθες (την Παρασκευή) στην Αμερική έγινε από έναν άνδρα μας" υποστήριξε. Πρόσφατα ο Μεχσούντ είχε προειδοποιήσει ότι θα εκδικηθεί για τους αμερικανικούς πυραύλους που πλήττουν συχνά μαχητές της Αλ Κάιντα στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Τα πτώματα 24 ατόμων βρέθηκαν μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο στο νότιο Πακιστάν.

Τα πτώματα τουλάχιστον 24 ανθρώπων βρέθηκαν σήμερα μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο θαλάσσιων μεταφορών, άγνωστης προέλευσης, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Το εμπορευματοκιβώτιο βρίσκοταν σε απόσταση περίπου 20 χλμ. νότια της Κουέτα, της πρωτεύουσας της επαρχίας του Βαλουχιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν και το Ιράν. Κάτοικοι της περιοχής κατάλαβαν ότι υπήρχαν άνθρωποι μέσα επειδή άκουγαν θορύβους από το εσωτερικό του.
Ένας αστυνομικός δήλωσε ότι μέσα στο εμπορευματοκιβώτιο ήταν κλεισμένοι συνολικά 110 άνθρωποι. "Βγάλαμε 24 πτώματα και πολλά άτομα που ήταν αναίσθητα", πρόσθεσε.
Ο οδηγός της νταλίκας που μετέφερε το εμπορευματοκιβώτιο εξαφανίστηκε.Η αστυνομία ανέφερε ότι θα γνωρίζει την προέλευση των ανθρώπων αυτών αφού καταφέρει να μιλήσει μαζί τους. Οι επιζώντες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Κουέτα όμως οι περισσότεροι είναι αναίσθητοι ή δεν είναι σε θέση να δώσουν κατάθεση στην αστυνομία.

Ομαδικός τάφος με ίσως 4.500 θύματα των θηριωδιών του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ανακαλύφθηκε κοντά στο Ζάγκρεμπ.

Ομαδικός τάφος, που ενδεχομένως να περιέχει τις σορούς 4.500 ανθρώπων που εκτελέσθηκαν περί τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τον πρώην κομμουνιστικό καθεστώς, ανακαλύφθηκαν στα περίχωρα του Ζάγκρεμπ, μεταδίδει σήμερα η κρατική τηλεόραση κι ο Τύπος της Κροατίας.
Πρόκειται για έξι σπήλαια κοντά στη Χάρμιτσα, στην περιοχή του Ζάπρεσιτς, κοντά στα σύνορα της Κροατίας με τη Σλοβενία. Η ανάλυση των οστών απέδειξε πως ανήκουν σε ανθρώπους, τονίζουν οι ίδιες πηγές.
Μεταξύ των ενταφιασμένων θυμάτων περιλαμβάνονται στρατιώτες του κροατικού καθεστώτος Ούστασι, συμμάχων των Ναζιστών, αλλά και περίπου 500 αξιωματικοί του γερμανικού στρατού, τονίζεται στην εφημερίδα Γιούταρνι Λιστ.
Ο Εκπρόσωπος του κροατικού γραφείου της Επιτροπής Ελσίνκι για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα Ιβάν Ζβονίμιρ Τσίτσακ τονίζει στην ίδια εφημερίδα πως τα θύματα πιθανώς «ήσαν μέλη της 39ης μεραρχίας της Βέρμαχτ, η οποία αποτελείτο από κροάτες στρατιώτες υπό γερμανική διοίκηση».
Η μεραρχία αυτή είχε παραδοθεί στους κομμουνιστές παρτιζάνους του στρατάρχη Τίτο κοντά στην κροατική πόλη Ριέκα, στις αρχές του 1945. Οι αντάρτες τους εκτέλεσαν και πέταξαν στα σπήλαια της Χάρμιτσα. Η εκτιμήσεις για τον συνολικό αριθμό των εκτελεσθέντων εικάζονται με βάση τις μαρτυρίες από το γεγονός.

Αναγκαστική προσγείωση Μπόινγκ 737 στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας

Αεροσκάφος Μπόινγκ 737 με 69 επιβαίνοντες, προερχόμενο από την ρωσική πόλη Σότσι, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.
«Το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση.
Ουδείς εκ των 69 επιβαινόντων δεν τραυματίστηκε», τόνισε εκπρόσωπος του αεροδρομίου στο Ιντερφάξ.
Το αεροσκάφος, που ανήκει στην εταιρεία Sky Express και είχε προορισμό την πόλη Σότσι, παρουσίασε προβλήματα στον αριστερό κινητήρα με αποτέλεσμα να υφίσταται ισχυρές δονήσεις, λίγο μετά την απογείωσή του από το Βνούκοβο, δήλωσε στο πρακτορείο Νόβαστι ο ίδιος εκπρόσωπος.
Αρχικά το Ιντερφάξ είχε μεταδώσει πως το αεροσκάφος προερχόταν από Σότσι.
«Το πλήρωμα αποφάσισε να επιστρέψει στη Μόσχα προκειμένου να επιθεωρηθεί το αεροσκάφος», διεκρίνισε από την πλευρά του εκπρόσωπος της Sky Express-χαμηλού κόστους ρωσικής εταιρείας.

Επεισόδια με τραυματίες στο Στρασβούργο

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και αντινατοϊκών διαδηλωτών σημειώθηκαν σήμερα στο Στρασβούργο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματισμοί, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο δημοσιογραφικές πηγές.
«Υπάρχουν τραυματίες», θύματα των δακρυγόνων και των πυρών με σφαίρες από καουτσούκ, επιβεβαίωσε στέλεχος των ιατρικών ομάδων των διαδηλωτών, χωρίς να κατονομάζεται. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου πιστοποίησε ιδίοις όμμασιν την ύπαρξη τουλάχιστον δύο τραυματιών.
Λίγο μετά το μεσημέρι, και έπειτα από αποκλεισμό δύο ωρών, η αστυνομία επέτρεψε την είσοδο στους κήπους Ζαρντέν ντε Ντε Ριβ, ενώ ομάδα περίπου είκοσι κουκουλοφόρων λεηλάτησε κατάστημα σε πρατήριο καυσίμων και πυρπόλησε ένα αστυνομικό φυλάκιο, κοντά στην γέφυρα της Ευρώπης.
Οι διαδηλωτές άρχισαν να κατεβάζουν τις σημαίες στην είσοδο του γαλλικού τομέα και να καταστρέφουν το οίκημα, θραύοντας τους υαλοπίνακες με ξύλα και πέτρες.

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την επικείμενη εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Νότιας Κορέας, οι μετεωρολογικές συνθήκες "δεν είναι ιδανικές" σήμερα για την εκτόξευση του πυραύλου που θα μεταφέρει πειραματικό δορυφόρο, ωστόσο αύριο το πρωί αναμένεται βελτίωση των συνθηκών.
Στην Ουάσινγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν καμία πληροφορία για την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. "Δεν έχω καμία πληροφορία να σας δώσω...περιμένουμε όπως και εσείς", δήλωσε ο Φρεντ Λας.
Λίγο νωρίτερα η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για την εκτόξευση του δορυφόρου της, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σύντομα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων KCNA.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ασιατικές χώρες σύμμαχοί τους υποπτεύονται ότι η εκτόξευση του πυραύλου καλύπτει πειραματική εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς Taepodong-2. Η Ιαπωνία η οποία έχει αναπτύξει αντιπυραυλικά συστήματα στο Τόκιο και στην περιφέρειά του υποσχέθηκε ότι θα καταρρίψει οποιοδήποτε πύραυλο απειλήσει το έδαφός της.

Γκραν πρι Μαλαισίας: Ο Μπάτον την pole position

Ο Τζένσον Μπάτον θα βρίσκεται στην pole position στο γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, το οποίο θα διεξαχθεί αύριο στη Μαλαισία. Ο Βρετανός οδηγός της Brawn GP, ο οποίος είχε πάρει την pole position και στη Μελβούρνη, στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στα σημερινά επίσημα δοκιμαστικά και θα εκκινήσει αύριο από την πρώτη θέση.
Δείτε την πρώτη δεκάδα των χρονομετρημένων δοκιμαστικών για το γκραν πρι της Μαλαισίας: Πατήστε εδώ

Επίθεση με πέτρες δέχθηκε περιπολικό

Επίθεση με πέτρες δέχθηκε λίγο πριν από τις 4 π.μ. έξω από την ΑΣΟΕΕ διερχόμενο περιπολικό της άμεσης δράσης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.

Marinews Lifestyle: Η πριγκίπισσα και το mega yaght από το μέλλον


Θα μπορούσε να συγκριθεί στυλιστικά με το περίφημο πλέον «Guilty» του επιχειρηματία και συλλέκτη κ. Δάκη Ιωάννου, το οποίο όταν εμφανίστηκε στα ελληνικά νησιά άφησε πολύ κόσμο άφωνο.

Μια παρόμοια σκηνή διαδραματίστηκε πριν από λίγους μήνες στο Πριγκιπάτο του Κατάρ, όταν ανοιχτά της Ντόχα έκανε την εμφάνισή του ένα «αλλόκοτο» σκάφος που θύμιζε το άνοιγμα των σαγονιών του καρχαρία σε συνδυασμό με το οβάλ σχήμα ενός πασχαλινού αβγού.

Όσοι το έβλεπαν δεν πίστευαν στα μάτια τους, καθώς δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ήταν αυτό το πράγμα που έπλεε.

Η απορία τους λύθηκε όταν το παράξενο πλεούμενο πλησίασε και έδεσε στη hi-tech μαρίνα και από τα σκαλιά του ξεπρόβαλλαν άνθρωποι του πριγκιπικού ζεύγους του Κατάρ. Ηταν το...........

Διαβάστε περισσότερα.

Απεβίωσε 70χρονος Έλληνας Πλοίαρχος


Απεβίωσε 70χρονος Έλληνας ναυτικός, Πλοίαρχος του Φ/Γ πλοίου ‘’NORTH KING’’ σημαίας Παναμά, κατά τον πλου από Γιβραλτάρ προς Καναδά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΥΕΝ, ο θάνατος του ανωτέρω επήλθε αιφνιδίως, πιθανότατα από παθολογικά αίτια, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο.
Η πυρκαγιά κατασβέστηκε άμεσα και το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του, με προορισμό το λιμένα ‘’PONTA DELGADA’’ της νήσου SAO MIGUEL στις Αζόρες, όπου αναμένεται να καταπλεύσει την Κυριακή 05-04-2009, προς διακομιδή της σορού του θανόντος και εκτέλεση εργασιών επισκευής.

Ρύθμιση για τη ζώνη Περάματος

Νέα ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία προωθεί η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στην Βουλή.

Με τη ρύθμιση για τις επιχειρήσεις της Ζώνης, παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010, η αναστολή είσπραξης των οφειλομένων εισφορών στο ΙΚΑ και τα υπόλοιπα Ταμεία αρμοδιότητας του υπουργείου Απασχόλησης. Η ρύθμιση θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2009 και αφορά πάσης φύσεως ασφαλιστικές εισφορές που εισπράττουν τα ταμεία από ιδιώτες και επιχειρήσεις του συγκεκριμένου τομέα.

ΑΕΚ: Σοκ με Κυργιάκο!

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε στις τάξεις της ΑΕΚ ο χθεσινός τραυματισμός του Σωτήρη Κυργιάκου. Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για θλάση στο δεξιό δικέφαλο μοιραίο και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τεθεί νοκ άουτ από τον τελικό (αν τελικά η ομάδα του προκριθεί) του Κυπέλλου. «Δεν πωλείται ο Μπλάνκο, εκτός…», η τοποθέτηση του Νίκου Θανόπουλου στο μάνατζερ του.......

Διαβάστε περισσότερα.

ΠΑΟ: Απόφαση… μέλλοντος!

Αρχίζει το ξεσκαρτάρισμα στον Παναθηναϊκό… Κάπως έτσι αντιλήφθηκαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας την εντολή του Χενκ Τεν Κάτε να του διευκρινίσουν ο καθένας ξεχωριστά σε ποια θέση προτιμούν να αγωνίζονται: «Σε λίγες μέρες θα σας πω ποιοι θα είναι βασικοί, δεύτερες και τρίτες επιλογές», μετέφερε στους «πράσινους» ο Ολλανδός τεχνικός. «Του βάζουν μπουρλότο κάτω από τα πόδια και δεν επιθυμούν να δείξει την αξία του», το σχόλιο του........

Διαβάστε περισσότερα.

ΟΣΦΠ: Τιμή έναρξης 1εκατ. ευρώ

Νέα επαφή με τους ιθύνοντες του Εργοτέλη είχε ο Ολυμπιακός για τον γνωστό, πλέον, λόγο… Η περίπτωση του Βασίλη Κουτσιανικούλη ποτέ δεν μπήκε στο… συρτάρι των «ερυθρόλευκων», αλλά αντίθετα συνεχίζει να απασχολεί έντονα. Στη κουβέντα με τους Κρητικούς, οι διοικούντες τους Πειραιώτες ξεκαθάρισαν πως: «Μέχρι 1εκατ. ευρώ μπορούμε να προσφέρουμε». Οι απαιτήσεις της ομάδας του νεαρού μεσοεπιθετικού είναι μεγαλύτερες, όμως οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί με τη φόρμουλα του ποσοστού μεταπώλησης. Ετοιμάζει πρόταση η.........

Διαβάστε περισσότερα.

Θρασύτατη ληστεία στη Θεσσαλονίκη

Θρασύτατη ληστεία τα ξημερώματα, σε ψιλικατζίδικο της Θεσσαλονίκης.Αγνωστος δράστης εισέβαλε στο κατάστημα, χτυπησε τον ιδιοκτήτη και τον έδεσε στο πατάρι, πήρε όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο και τράπηκε σε φυγή.

Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στην Ινδονησία, βόρεια του Σουλαουέζι, κοντά στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας και Γεωφυσικής.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημίες.

Συλλήψεις λαθρομεταναστών

Επιμελώς κρυμμένοι εντός του φορτίου φορτηγού οχήματος βρέθηκαν τέσσερις αλλοδαποί που σκοπό είχαν την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.Οι αλλοδαποί, που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων συνελήφθησαν μαζί με τους διακινητές τους, δύο πεντάχρονους αλλοδαπούς, εντός του λιμένα εξωτερικών Ηγουμενίτσας.

Δύο εκ των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια της σύλληψης προσπάθησαν να διαφύγουν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός εξ αυτών, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Ν. Φιλιατρών, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Προσπάθησε να κλέψει κατασχεμένο φορτηγό

Στην Πάτρα, το βράδυ της Παρασκευής, συνελήφθη 44χρονος, διότι εισήλθε χωρίς να γίνει αντιληπτός στον τελωνειακό περίβολο του λιμένα Πάτρας και με εφεδρικά κλειδιά αποπειράθηκε να κλέψει φορτηγό όχημα, το οποίο είχε κατασχεθεί την 30-3-09 για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει η Αστυνομία, την ανθρωποκτονία με θύμα νεαρό, πιθανότατα αλλοδαπό, που έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη λεωφόρο Συγγρού στο Νέο Κόσμο.Το θύμα φιλονίκησε, για άγνωστο λόγο, στο δρόμο, με άλλα άτομα, ένα από τα οποία τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν, ενώ το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.Προανάκριση διενεργείται από την Ασφάλεια Αθηνών.

Ο Μπερλουσκόνι εκνευρίζει τη βασίλισσα Ελίζαμπεθ

Με μία χειρονομία που θα μπορούσε να «μεταφραστεί» ως «Θεέ μου τι ανυπόφορος τύπος» αντέδρασε η βασίλισσα Ελίζαμπεθ της Βρετανίας, στις φωνές του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προς τον αμερικανό πρόεδρο. Είναι η δεύτερη φορά που ο ιταλός πρωθυπουργός εκτίθεται λόγω του Μπαράκ Ομπάμα, πράγμα για το οποίο δεν φταίει ο δεύτερος αλλά μάλλον η αδιακρισία του Μπερλουσκόνι.Το περιστατικό, το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία στο YouTube, συνέβη στη Σύνοδο του G20 μετά την «οικογενειακή» φωτογραφία των ηγετών που συμμετείχαν. Η βασίλισσα κάθεται μπροστά ενώ ο Μπερλουσκόνι στην τελευταία σειρά, αλλά σε «υπερυψωμένη» θέση. Αμέσως μετά τη φωτογραφία, ακούγεται η.........

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το video εδώ.

Κομμένο το... Facebook στους διαιτητές

Ο νέος πρόεδορς της επιτροπής διαιτητών στην Ιταλία απαγόρευσε σε όλα τα μέλη τη χρήση του Facebook.Ο Μαρσέλο Νίκι αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της διαιτητικής αρχής νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και άμεσα εξέδωσε λίστα... κανόνων που θα πρέπει να ακολουθούν από τούδε και στο εξής οι διαιτητές.

Μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η απαγόρευση χρήσης ιστοσελίδων όπως το Facebook, το MySpace ή ακόμα και η διατήρηση blog. Επίσης, απαγορεύεται ρητά η συμμετοχή σε διαιδικτυακά forum.

"Απαγορεύεται στους διαιτητές να κάνουν δηλώσεις δημόσια, μέσω email, των δικών τους ιστοσελίδων, σε forum, blog ή γκρουπ όπως το Facebook και όμοιά του", ανέφερε το υπηρεσιακό σημείωμα.

Οποιοσδήποτε που θα παραβεί αυτούς τους κανόνες θα οδηγείται στην Πειθαρχική Επιτροπή. Στην Ιταλία οι διαιτητές δεν κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ και δε δίνουν συνεντεύξεις που αφορούν αποφάσεις τους σε ένα παιχνίδι.

Ανάληψη ευθύνης για το μακελειό


Ο ηγέτης των ταλιμπάν Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση στο κέντρο μεταναστών στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι.

"Αποδέχομαι την ευθύνη. Ηταν οι άνθρωποί μου. Τους έδωσα εντολές σε απάντηση για τις επιθέσεις των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών", δήλωσε στο Ρόιτερ ο Μεχσούντ τηλεφωνικά από άγνωστη τοποθεσία.

Μακελειό στη Νέα Υόρκη όπου ένας ένοπλος εισέβαλε σε κτίριο εξυπηρέτησης μεταναστών στον Μπιγκχάμπντον και σκότωσε 14 άτομα. Ο ένοπλος είχε συλλάβει κ


Μακελειό στη Νέα Υόρκη όπου ένας ένοπλος εισέβαλε σε κτίριο εξυπηρέτησης μεταναστών στον Μπιγκχάμπντον και σκότωσε 14 άτομα. Ο ένοπλος είχε συλλάβει και κρατούσε ως ομήρους δεκάδες άτομα.

Ο δράστης, ηλικίας περίπου 40 ετών, βρέθηκε νεκρός μέσα στο κτίριο σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, μία πληροφορία που ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζόζεφ Ζικούσκι δεν θέλησε να επιβεβαιώσει επίσημα.

"Είναι πιθανόν ο δράστης να περιλαμβάνεται μεταξύ των νεκρών", είπε μόνο."Τριάντα επτά άνθρωποι εξήλθαν του κτιρίου σώοι και αβλαβείς και τέσσερις τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση", είπε ο Τζόζεφ Ζικούσκι.

Η έκθεση αξιολόγησης του Ε.Μ.Π. για την απάντληση πετρελαιοειδών από το Sea Diamond

Αξιολόγηση από το Ε.Μ.Π. των υποβληθεισών λεπτομερειών εφαρμογής και εργασιών του Σχεδίου απάντλησης και του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης αντιμετώπισης περιστατικού ρύπανσης και περιβαλλοντικής προστασίας κατά τις εργασίες απάντλησης πετρελαιοειδών και άλλων ρυπογόνων ουσιών από το ναυάγιο του Κ/Ζ “SEA DIAMOND”.

Μετά τη μελέτη της αξιολόγησης από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, των υποβληθεισών λεπτομερειών εφαρμογής και εργασιών, με τις οποίες συμπληρώθηκε το Σχέδιο απάντλησης, καθώς και της παράλληλης αξιολόγησης του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης αντιμετώπισης περιστατικού ρύπανσης και.........

Διαβάστε περισσότερα.

"Ψήφος εμπιστοσύνης" από τρεις αναλυτές σε οκτώ μετοχές του Χ.Α.

Ως ένας από τους καλύτερους μήνες των τελευταίων ετών χαρακτηρίζεται ο Μάρτιος για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι αναλυτές της αγοράς στην πλειονότητά τους συμφωνούν ότι τα μεγέθη που ανακοίνωσαν οι εισηγμένες κινήθηκαν πολύ κοντά στις προσδοκίες της αγοράς, ενώ χρηματιστηριακά η ανοδική δυναμική για κάποιους κλάδους δείχνει να διατηρείται σε μεγάλο βαθμό και στις πρώτες συνεδριάσεις του Απριλίου.

Παρά το γεγονός ότι οποιαδήποτε εκτίμηση για «το τέλος της κρίσης» αυτή την περίοδο φαντάζει ακόμη εξαιρετικά πρόωρη και, παρά το γεγονός ότι η ελληνική αγορά διατηρεί στο ακέραιο τον βαθμό αλληλεξάρτησής της από τις διεθνείς εξελίξεις, τρεις αναλυτές ξεχωρίζουν τους τίτλους του Χ.Α. που μπορούν να..........

Διαβάστε περισσότερα.

Εβδομαδιαία κέρδη 3,1% ο Dow Jones



Τέσσερις εβδομάδες ανόδου συμπλήρωσε η Wall Street καταγράφοντας το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Οκτώβριο του 2007 και πιστοποιώντας την θεαματική βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας καθώς αναζωπυρώνονται οι προσδοκίες πως οι μαζικές κυβερνητικές παρεμβάσεις και οι επιθετικές μειώσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες σε συνδυασμό με τα καινοτόμα προγράμματα που έχουν δρομολογήσει θα οδηγήσουν και πάλι σε τροχιά ανάκαμψης την παγκόσμια οικονομία.

Οι βασικοί δείκτες μετά από εναλλαγές προσήμων κατάφεραν να ολοκληρώσουν σε θετικό έδαφος και τις ........


Διαβάστε περισσότερα.

Όχι γάμοι - σόου

Η Beyonce Knowles πιστεύει πως οι γάμοι παρα έχουν γίνει σημαντικοί ως κοινωνικό και δημόσιο γεγονός. Η τραγουδίστρια του "Single Ladies" κράτησε κρυφό τον γάμο της με τον ράππερ Jay-Z γιατί ήθελε να κρατήσει στη καρδιά της τις στιγμές αυτές, κυρίως το γεγονός της δέσμευσης και όχι τόσο την λεγόμενη «μεγάλη μέρα».Είπε η ίδια: " Πιστεύω πως οι άνθρωποι δίνουν πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην ημέρα. Είναι τόσο προσωρινό και φεύγει σε ένα δευτερόλεπτο. Και έπειτα έχεις τη δέσμευση που έκανες και δεν νομίζω οι άνθρωποι το εκτιμούν όσο πρέπει.."

Η Beyonce – η οποία παντρεύτηκε τον Jay-Z σε μυστική τελετή τον περασμένο Απρίλιο, παραδέχετε πως πάντα ήταν κλειστός άνθρωπος και δεν ήθελε ποτέ ένα φανταχτερό γάμο."Δεν ήμουν ποτέ το κορίτσι που πήγαινε σε ένα γάμο και σκεφτόταν, 'Ωωω, θέλω να παντρευτώ.' Έτσι δεν ήθελα κάτι μεγάλο και δραματικό. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως είμαι αντικοινωνική, αλλά νομίζω πως είναι καλό να είσαι άνθρωπος να οποίος σκέφτεται την αλήθεια των πραγμάτων.

Σαμπρίνα. Η απάντηση στη Χριστίνα Παππά

Στην εκπομπή του Ανδρέα Μικρούτσικου βρέθηκε καλεσμένη η Σαμπρίνα και μίλησε για την πρόσφατη συνέντευξη της Χριστίνας Παππά, αλλά και την απόφαση του δικαστηρίου για το διαζύγιό της με τον Λιαδέλη.
«Δεν με στεναχώρησε η απόφαση του δικαστηρίου. Διάβασα ότι είμαι δυσαρεστημένη, πράγμα το οποίο δεν ισχύει. Όσο για την νταντά που ζήτησα να είναι μαζί με τον Παναγιώτη και το παιδί, δεν το έκανα για να ελέγχω μέσω ενός δικού μου ανθρώπου τον Παναγιώτη. Απλά το ζήτησα γιατί η νταντά ξέρει καλύτερα τις συνήθειες του παιδιού και μπορεί να βοηθήσει και τον μπαμπά του».

Πώς σχολιάζει όμως τις δηλώσεις της Χριστίνας Παππά; Συμφωνεί μαζί της; «Επειδή με τον Παναγιώτη έχουμε ένα παιδί, δεν μ' αρέσει να ακούω από κάποιον άλλον άνθρωπο να τον χαρακτηρίζει με αυτόν τον τρόπο».

Τη στεναχώρησε που αμέσως μετά το χωρισμό τους εκείνος ξεκίνησε μία νέα σχέση; «Θεωρώ ότι είναι καλό οι άνθρωποι όταν έχουν παιδί, να χωρίζουν προσέχοντας τις σχέσεις τους στο μέλλον. Είναι σημαντικό να σέβεται τις κινήσεις του, σεβόμενος και τη σχέση που είχε. Το να έχει κάποιος σχέση είναι φυσιολογικό, το άσχημο είναι να επιδεικνύεις με κάποιον τρόπο κάτι».

Απόπειρα ληστείας στη Θεσσαλονίκη

Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε, μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής, σε υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ-μάρκετ που βρίσκεται στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάστημα και προσπάθησαν να αποσπάσουν τις εισπράξεις της ημέρας, χωρίς να τα καταφέρουν. Οι δράστες, μετά την ενέργειά τους, εξαφανίστηκαν και αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

Θεσπρωτία: Συλλήψεις για διακίνηση λαθρομεταναστών

Στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας συνελήφθη Αλβανός να μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας, με νοικιασμένο επιβατικό αυτοκίνητο, έξι συμπατριώτες του λαθρομετανάστες, με τελικό προορισμό την Αθήνα. Δύο συνεργοί του, οι οποίοι με ισάριθμα αυτοκίνητα λειτουργούσαν ως προπομποί του διακινητή, συνελήφθησαν στη Μενίνα Θεσπρωτίας.

Από την έρευνα των Αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του ενός εκ των τριών αυτοκινήτων είχαν κλαπεί από την Καλλιθέα Αττικής.

Διακινητές και λαθρομετανάστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ κατασχέθηκαν τα αυτοκίνητα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Εξάλλου, άλλοι 52 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν συνολικά το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στις χώρες τους.

Ιωάννινα: Φοιτήτρια νεκρή στο διαμέρισμά της

Νεκρή βρέθηκε στο διαμέρισμά της, στο κέντρο των Ιωαννίνων, 19χρονη φοιτήτρια.

Από την ως τώρα έρευνα της Αστυνομίας, η εγκληματική ενέργεια αποκλείστηκε. Τα αίτια θανάτου της νεαρής εκτιμάται ότι είναι παθολογικά.

Λονδίνο: Διάρρηξη τράπεζας από 17χρονη στη διάρκεια των διαδηλώσεων

Αντιμέτωπη με την ποινή της φυλάκισης βρίσκεται μία έφηβη από τη Σκωτία, η οποία δήλωσε ένοχη στις κατηγορίες που τη βαρύνουν για τη διάρρηξη τράπεζας, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη Σύνοδο του G20, στο Λονδίνο.

Η νεαρή κοπέλα, ηλικίας 17 ετών, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύπτεται για νομικούς λόγους, δήλωσε ένοχη και για πρόκληση ζημιών στη Βασιλική Τράπεζα της Σκωτίας (RBS), την Τετάρτη.

Η έφηβη, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση, θα έχει νέα ακρόαση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου.

Περίπου 120 άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον της Συνόδου της G20.

Φιλιππίνες: Εκρηξη με δύο νεκρούς

Δύο άτομα σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν, από έκρηξη που σημειώθηκε σε δημοφιλές fast food στις νότιες Φιλιππίνες, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίοι «βλέπουν» πίσω από την επίθεση απαγωγείς που έχουν δεσμούς με ισλαμιστές μαχητές.

Η έκρηξη, που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από αυτοσχέδια βόμβα, προκάλεσε ζημίες σε καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μερικά τμήματα της μεγαλύτερης πόλης στο νησί Μπάσιλαν, δήλωσε ο Σαλίκ Μακαπαντάρ, επικεφαλής της επαρχιακής αστυνομίας.

«Τα περισσότερα από τα θύματα ανέμεναν το λεωφορείο για να επιστρέψουν στο σπίτι τους», δήλωσε η ίδια πηγή και πρόσθεσε ότι κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Όμως ο στρατιωτικός διοικητής του νησιού, υποναύαρχος Αλεξάντερ Πάμα δήλωσε ότι μια μικρή ομάδα απαγωγέων με δεσμούς με μουσουλμάνους αντάρτες που κρατά τρεις εκπαιδευτικούς και έναν υπάλληλο οργάνωσης αρωγής από τη Σρι Λάνκα είναι πιθανό να βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Που είναι ο Αντριάνο;

Ως γνήσιος Βραζιλιάνος σούπερ- σταρ που…σέβεται τον εαυτό του, ο Αντριάνο συνεχίζει ακάθεκτος να αποδεικνύει τον άστατο χαρακτήρα του! Ο επιθετικός της Ίντερ βρίσκεται ακόμη στη Βραζιλία, όπου είχε μεταβεί για τον αγώνα της εθνικής του, και παρά το γεγονός ότι έπρεπε σήμερα να βρίσκεται στην Ιταλία, πήρε άδεια από… τη σημαία και έμεινε στη γενέτειρά του.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έμεινε στη Βραζιλία. Χθες μου είπε πως όλα ήταν καλά, αλλά δεν επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο και αμέσως ειδοποίησα τους ανθρώπους της Ίντερ. Προσπαθώ να τον βρω…», δήλωσε ο μάνατζερ του διεθνούς επιθετικού, Γκιλμάρ Ρινάλντι.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, ο Αντριάνο θα επιστρέψει στις υποχρεώσεις της Ίντερ την ερχόμενη Τρίτη. Ο προπονητής των «νερατζούρι», Ζοσέ Μουρίνιο, δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα αλλά είναι σίγουρο πως θα εισηγηθεί βαριά τιμωρία…

Οι έξι πιο καυτές κινηματογραφικές ιερόδουλες


Ένας από τους καλύτερους ρόλους που μπορεί να τύχει σε μια γυναίκα του κινηματογράφου είναι να παίξει μια ιερόδουλη. Και φυσικά αυτό είναι καλό και για εμάς. Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τις έξι πιο καυτές on screen ιερόδουλες.

Διαβάστε περισσότερα.

Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει όσα θέλετε να δείτε και να μάθετε για το μοντέλο από τις ΗΠΑ, Μίκι Μπλάκ.



Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Η ηλικία των γονιών επηρεάζει την εξυπνάδα του παιδιού

Νέα έρευνα συνδέει αρνητικά την ηλικία του πατέρα και θετικά την ηλικία της μητέρας με την εξυπνάδα του παιδιού.Μια νέα επιστημονική έρευνα, που αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις, ισχυρίζεται ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από πατέρες μεγαλύτερης ηλικίας, εμφανίζουν χαμηλότερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης σε σχέση με τα παιδιά των νεαρότερων πατέρων, ενώ αντίθετα παιδιά από μεγαλύτερες ηλικίας μητέρες τα πάνε καλύτερα στα ίδια τεστ.

Μέχρι τώρα οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι ήταν η ηλικία της μητέρας που είχε τη σημαντικότερη επίδραση στην υγεία και τις.......

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Νευρικότητα στη Wall Street

Το ράλι που στήριξε τον τεχνολογικό τομέα εξαντλήθηκε με τη Wall Street να εμφανίζεται ιδιαίτερα νευρική προς το τέλος της συνεδρίασης. Τα ζοφερά στοιχεία για την απασχόληση και η περαιτέρω συρρίκνωση του τομέα παροχής υπηρεσιών στις ΗΠΑ επισκίασαν τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του κατασκευαστή του BlackBerry, Research in Motion.

Την ίδια στιγμή, ο διοικητής της Φέντεραλ Ρεζέρβ Μπεν Μπερνάνκι σε ομιλία του ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσει όλα τα «εργαλεία» για να σταθεροποιήσει τις αγορές, όμως απέφυγε να προσδιορίσει το χρόνο πιθανής ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.Στην Ευρώπη, οι μετοχές έκλεισαν με πτώση, με τη φαρμακοβιομηχανία και τον πετρελαϊκό κλάδο να υποχωρούν από τη στιγμή που τα στοιχεία για την ανεργία και τον τομέα παροχής υπηρεσιών στις ΗΠΑ προσέφεραν περισσότερες ενδείξεις για ύφεση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 1,3% για να κλείσει στις 771,60 μονάδες, τη στιγμή που μία ημέρα ενωρίτερα κατέγραφε κέρδη 4,9%, εν μέσω ευφορίας που δημιούργησε η απόφαση των ηγετών του G20 να διοχετεύσουν 1,1 τρισ. δολάρια για την τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 2,3%, ο DAX στη Φραγκφούρτη ενισχύθηκε οριακά κατά 0,15, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έχασε 1,1% της αξίας του.

Νεκρός ο ένοπλος στο Μπινγκχάμτον

Ο ένοπλος που είχε συλλάβει δεκάδες ανθρώπους ως ομήρους στο Μπινγκχάμτον της πολιτείας της Νέας Υόρκης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 από αυτούς, βρέθηκε νεκρός μέσα στο κτίριο και όλοι οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Τον Μάρτιο χάθηκαν στις ΗΠΑ 663.000 θέσεις εργασίας

Δραματικά αυξάνεται κάθε μήνα ο αριθμός των ανέργων στις ΗΠΑ. Τον Μάρτιο χάθηκαν άλλες 663.000 θέσεις εργασίας, γεγονός που αύξησε την ανεργία κατά 0,4 της μονάδας, στο 8,5%, σύφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών.

Η αύξηση των ανέργων είναι μεγαλύτερη από αυτή που πρόβλεπαν οι αναλυτές (658.000). Ωστόσο η αύξηση του ποσοστού της ανεργίας είναι σύμφωνη με τις προβλέψεις τους.

Το Φεβρουάριο είχαν χαθεί 651.000 θέσεις εργασίας, τον Ιανουάριο 655.000, ενώ ο Δεκέμβριος ήταν ο πιο μαύρος μήνας από το 1949, καθώς στη διάρκειά του χάθηκαν 681.000 θέσεις εργασίας.

Τα κύτταρα της καρδιάς αναγεννώνται, αποκαλύπτει πείραμα ραδιοχρονολόγησης

Ήλθε η ώρα να καταρρεύσει -όπως προηγουμένως συνέβη και με τον εγκέφαλο- η κρατούσα αντίληψη ότι η καρδιά δεν μπορεί να παράγει νέα κύτταρα μετά τη γέννηση. Πείραμα ραδιοχρονολόγησης στις ΗΠΑ προσφέρει για πρώτη φορά ενδείξεις για την ανανέωση των καρδιακών κυττάρων σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου.

Πριν λίγα χρόνια, οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει ότι υπάρχει συνεχής αναγέννηση εγκεφαλικών κυττάρων και τώρα κάτι ανάλογο διαπιστώνεται για την καρδιά, αντιστρέφοντας πλέον τη στατική εικόνα που επικρατούσε μέχρι τώρα για τα δύο πιο........

Πατήστε εδώ για την συνέχεια.

Η Τούμπα “γέννησε” τη Θεσσαλονίκη

Η Τούμπα, την οποία οι περισσότεροι Έλληνες γνωρίζουν επειδή φιλοξενεί το γήπεδο του ΠΑΟΚ, είναι η πιο σημαντική περιοχή όλης της Θεσσαλονίκης, η γενέτειρά της ούτως ειπείν. «Τούμπα» μάλιστα έχει ονομαστεί λόγω του γηλόφου που χωρίζει την Άνω από την Κάτω Τούμπα κάτω από τον οποίο κρύβεται ένας από τους πιο σημαντικούς προϊστορικούς οικισμούς όλου του Θερμαϊκού.Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η προϊστορική Τούμπα, υπήρξε «κοιτίδα» της πόλης, που ίδρυσε ο Κάσσανδρος τον 4ο π.Χ. αιώνα και κατοικείται έως σήμερα με το όνομα Θεσσαλονίκη. Αυτό αποδεικνύεται από εκατοντάδες ευρήματα που έφερε στο φως η πανεπιστημιακή ανασκαφή της Τούμπας, η οποία ξεκίνησε το 1984, με επικεφαλής τον ομότιμο σήμερα καθηγητή αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Γιώργο Χουρμουζιάδη, και συνεχίζεται, με.......

Πατήστε εδώ για την συνέχεια.

Παπάς "τύφλωνε" με λέιζερ τον ισραηλινό τερματοφύλακα

Συνελήφθη παπάς, ο οποίος κατά τον πρόσφατο αγώνα μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας στο Ηράκλειο, χρησιμοποιούσε λέιζερ για να «τυφλώνει» τον ισραηλινό τερματοφύλακα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο παπάς από τις Βουκολιές Χανίων ταξίδεψε για να δει τον αγώνα μέχρι το Ηράκλειο, αλλά συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να κάνει χρήση συσκευής λέιζερ εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον τερματοφύλακα του Ισραήλ στο έργο του.Ο ιερέας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν έδωσε εξηγήσεις για το περιστατικό. Περιορίστηκε μόνο να πει πως ό,τι έχει να πει θα το πει στο δικαστήριο

Μακελειό στη Ν. Υόρκη με τουλάχιστον 12 νεκρούς

Το θάνατο 12 ή 13 ανθρώπων προκάλεσε ένοπλος που εισέβαλε σε κέντρο εξυπηρέτησης μεταναστών στο Μπινχάμπτον, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, κρατώντας και ομήρους.

Σε σχετικές δηλώσεις προέβη πριν από λίγο ο κυβερνήτης της Πολιτείας.

Νωρίτερα αξιωματούχος που επικαλείται το πρακτορείο Associated Press είχε αναφέρει πως έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Περιγράφοντας το περιστατικό, ανέφερε πως ο άνδρας έκλεισε την είσοδο του κέντρου με το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια εισέβαλε στο κτήριο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πρόκειται για νεαρό άνδρα, με πιθανότατα Ασιάτη.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως οι όμηροι ανέρχονται σε 41, καθως και ότι εκκενώνονταν παρακείμενα διαμερίσματα.Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Wilson ανέφερε πως πέντε άνθρωποι με τραύματα από πυροβολισμούς έχουν διακομισθεί σε αυτό. Οι κατάσταση κάποιων από αυτούς χαρακτηρίζεται σταθερή και άλλων κρίσιμη.Πάντως, το ABC, όπως και τοπικό μέσο ενημέρωσης νωρίτερα, μετέδωσε πως 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ομηρία σε κτήριο στην Πολιτεία της Ν. Υόρκης

Ομηρία είναι σε εξέλιξη σε κέντρο παροχής υπηρεσιών σε μετανάστες στο Μπινχάμπτον, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ΜΜΕ κάνουν λόγο για 13 νεκρούς.

Ο δήμαρχος της πόλης Μάθιου Ράιν δήλωσε σε τοπική εφημερίδα πως είναι σε εξέλιξη ομηρία από ένοπλο με τουφέκι, ενώ μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως έως 41 άνθρωποι κρατούνται όμηροι.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν έναν νεαρό άνδρα που είχε χαρακτηριστικά Ασιάτη να μπαίνει στο κτήριο.Εκπρόσωπος τοπικού νοσοκομείου επιβεβαίωσε πως ένας φοιτητής διακομίσθηκε σε αυτό.

Φιλιππίνες: Δύο νεκροί από έκρηξη κοντά σε φαστ φουντ

Το θάνατο δύο ανθρώπων και των τραυματισμό άλλων οκτώ προκάλεσε έκρηξη βόμβας κοντά σε ένα δημοφιλές φαστ φουντ στις νότιες Φιλιππίνες. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας απέδωσαν την επίθεση σε απαγωγείς που έχουν δεσμούς με ισλαμιστές μαχητές.

Από την έκρηξη προκλήθηκε επίσης βλάβη σε καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μερικά τμήματα της μεγαλύτερης πόλης στο νησί Μπάσιλαν.

Αϊόβα: Νομιμοποιείται ο γάμος ομοφυλοφίλων

Ανοίγει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων και στην Αϊόβα των ΗΠΑ, αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας έκρινε αντισυνταγματικό νόμο που ορίζει ότι γάμος μπορεί να συναφθεί μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Μέχρι σήμερα οι γάμοι αυτοί επιτρέπονταν μόνο στη Μασαχουσέτη και το Κονέκτικατ. Οι γάμοι ήταν νόμιμοι για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στην Καλιφόρνια, όμως απαγορεύτηκαν στη συνέχεια με δημοψήφισμα.

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς η σημαντική άνοδος της ανεργίας στις ΗΠΑ έδωσε αφορμή για ρευστοποιήσεις.

Η αμερικανική οικονομία απώλεσε το Μάρτιο 663.000 θέσεις εργασίας – περισσότερες απ΄ ό,τι αναμενόταν, ενώ η ανεργία ανήλθε στο 8,5%.

Ο δείκτης FTSEurofirst των 300 ευρωπαϊκών blue chips υποχώρησε κατά 1,4% και διαμορφώθηκε στις 770,71 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο, κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 7%.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος των φαρμακευτικών εταιρειών, ενώ πτώση σημείωσαν και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών.

Στον αντίποδα, άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Από Αλτσχάιμερ φαίνεται πως έπασχε η Αγκάθα Κρίστι

Από τη νόσο του Αλτσχάιμερ έπασχε η Αγκάθα Κρίστι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, στη διάρκεια της οποίας μελετήθηκαν όλα τα μυθιστορήματα που έγραψε η διάσημη συγγραφέας μεταξύ των 28 και των 82 της χρόνων.

Οι ακαδημαϊκοί προσπάθησαν να αξιολογήσουν τις διακυμάνσεις στο λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε η συγγραφέας στη διάρκεια της δημιουργικής της περιόδου συγκρίνοντας τον λεξιλογικό πλούτο των 80 ιστοριών μυστηρίου που συνέγραψε.

Το συμπέρασμα ήταν ότι ο λεξιλόγιο της συγγραφέως μειώθηκε κατακόρυφα προς το τέλος της ζωής της, με ρυθμό 15-30%, ενώ η επανάληψη φράσεων και η χρήση αόριστων ουσιαστικών στα τελευταία μυθιστορήματα αυξήθηκε ραγδαία.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του τελευταίου βιβλίου της Αγκάθα Κρίστι «Οι ελέφαντες θυμούνται», στο οποίο παρατηρείται και η μεγαλύτερη λεξιπενία. Σύμφωνα με τους μελετητές, ο τίτλος που διάλεξε η γνωστή συγγραφέας για το βιβλίο της είναι ότι αισθανόταν ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να το εμποδίσει.

Συνελήφθη ο συνεργός του ληστή της Παλλήνης

Ο συνεργός του δράστη της προχθεσινής ληστείας στην Τράπεζα FB BANK, στην Παλλήνη , συνελήφθη, σύμφωνα με διευκρίνιση της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για 25χρονο Αλβανό, που περίμενε με μια μοτοσυκλέτα τον άγνωστο συνεργό του, ο οποίος είχε εισέλθει στην Τράπεζα και διέπραξε την ληστεία και την ομηρία της υπαλλήλου, σε προκαθορισμένο σημείο της λεωφόρου Μαραθώνος. Όταν διαπίστωσε ότι ο αυτουργός της ληστείας είχε παγιδευτεί, έφυγε από το σημείο και πήγε στο σπίτι του στην Καλλιθέα, όπου συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα.

Η εμπλοκή του προκύπτει από δακτυλικά αποτυπώματα, που βρέθηκαν στο όπλο της ληστείας, το οποίο είχαν προμηθευτεί πριν από μία εβδομάδα.

Ο δράστης της ληστείας και της ομηρίας της κοπέλας αναζητείται.

Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν πως είχε συλληφθεί ο αυτουργός της ληστείας.

Τα δύο "αιώνια" Final-4 (video)

H τύχη τα έφερε έτσι ώστε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να διασταυρώσουν για πρώτη φορά τα αγωνιστικά τους ξίφη, σε επίπεδο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην Ευρωλίγκα της σεζόν 1993-94. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας, ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη απέκλεισε στα προημιτελικά την Κίντερ Μπολόνια και πήρε το εισιτήριο για το Final-4 του Τελ-Αβίβ. Ακολούθησε και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος, παρά την απουσία του τραυματία, Στόγιαν Βράνκοβιτς, έθεσε εκτός τελικής τετράδας την........

Δείτε εδώ τα video.

Αλλοδαπές κατήγγειλαν εργοδότες για σωματεμπορία

Δύο αλλοδαπές από την Ουγγαρία, οι οποίες εργάζονταν ως χορεύτριες σε κέντρο διασκέδασης στο Λουτράκι, κατήγγειλαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα τους Έλληνες εργοδότες τους για σωματεμπορία, παράνομη κράτηση και σωματικές βλάβες.

Ο ένας από τους εργοδότες τους συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου.Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

Το άγρυπνο μάτι της Google


Την οργή των κατοίκων του χωριού Broughton προκάλεσε ένα όχημα της Google το οποίο φωτογράφιζε σπίτια και δρόμους. Πάνω στο αυτοκίνητο υπήρχε μια κάμερα που έπαιρνε εικόνες για το Google Street View. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιέχει φωτογραφίες δρόμων και σπιτιών, τις οποίες τραβάνε αυτοκίνητα με ενσωματωμένες κάμερες.Οι κάτοικοι περικύκλωσαν το όχημα διαμαρτυρόμενοι για προσβολή της ιδιωτικής τους ζωής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, "ένα περιπολικό έλαβε κλήση για επεισόδιο στο χωριό Broughton, μεταξύ των κατοίκων και ενός τεχνικού της Google.

Ο δημοτικός σύμβουλος John Bint, δήλωσε ότι η κάμερα, που βρισκόταν στην οροφή του αυτοκινήτου, ήταν.........

Πατήστε εδώ για την συνέχεια.

Το 2013 η ολοκλήρωση του νέου σιδηροδρομικού δικτύου

«Μέσα στο 2013, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο, ο χρόνος των διαδρομών θα μειωθεί σημαντικά. Η διαδρομή Αθήνα - Πάτρα θα γίνεται πλέον σε λιγότερο από δύο ώρες και η διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 3,5 ώρες», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ευρ.Στυλιανίδης, κατά την επίσκεψή του, την Παρασκευή, στη σιδηροδρομική σήραγγα του Αιγίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής, ο κ. Στυλιανίδης παρακολούθησε το τελικό στάδιο της διάνοιξης και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των σιδηροδρομικών έργων του τμήματος Κιάτο-Πάτρα.

Η σήραγγα του Αιγίου έχει μήκος 3.252 μέτρα, είναι διπλής κατεύθυνσης ενός κλάδου και έχει σχεδιαστεί για ταχύτητες τρένων 200 χιλιομέτρων την ώρα.

Έχει τρεις σήραγγες διαφυγής, συνολικού μήκους 800 μέτρων, οι οποίες έχουν ήδη διανοιχτεί πλήρως. Ως σήμερα έχει κατασκευαστεί το 60% του συνολικού έργου και ως το 2010 αναμένεται η ολοκλήρωση του.

Tα paddock girls της Μαλαισίας και της Βαλένθια


Πατήστε εδώ για να δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες.

Εβδομαδιαία άνοδος 4,95% στο Χ.Α.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε και σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α.. Ωστόσο, τα κέρδη του περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό προς το τέλος της συνεδρίασης έπειτα από τα αποθαρρυντικά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ και τη συνακόλουθη πτώση των διεθνών αγορών.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.754,62 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο κατά 0,1%, αν και ενδοσυνεδριακά ανήλθε μέχρι τις 1.795,48 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 4,95%.

Κατέσχεσαν …γλάστρες για εξοφλημένο χρέος!

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όριο το ελληνικό δημόσιο, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει χρήματα. Η αποστολή δικαστικού επιμελητή για κατάσχεση στο σπίτι ενός ανθρώπου που έχει εξοφλήσει το χρέος του στην Εφορία, είναι έτσι κι αλλιώς πράξη ανήθικη. Πόσο χειρότερη μπορεί να γίνει, όμως, όταν ο επιμελητής μη βρίσκοντας τον υποτιθέμενο οφειλέτη κατάσχει τις… γλάστρες του;

Το εξωφρενικό περιστατικό που σκιαγραφεί ανάγλυφα την απελπισία και τον πανικό του υπουργείου Οικονομικών, συνέβη σε έναν χειριστή γεωτρήσεων που έλειπε οικογενειακώς στο χωριό του, τα Καμίνια Ηρακλείου Κρήτης, όταν πληροφορήθηκε έκπληκτος από τους γείτονές του ότι δικαστικοί επιμελητές είχαν θυροκολλήσει στην πόρτα της οικίας του ένα ειδοποιητήριο για κατάσχεση.

Ο άνθρωπος είχε παλαιότερα μία οφειλή ύψους περίπου 4.300 ευρώ προς την Εφορία, αλλά έκανε ρύθμιση το 2005 και την αποπλήρωσε με δόσεις που ήδη έχουν........

Για την συνέχεια πατήστε εδώ.

Συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί που είχαν αποδράσει από τα δικαστήρια

Συνελήφθησαν στις 16:45 στην περιοχή του Μενιδίου οι δύο αλλοδαποί που είχαν αποδράσει την 1η Απριλίου από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ιερόσυλοι λεηλατούν ναούς και μονές στα Ζαγοροχώρια

Στόχος αρχαιοκαπήλων και ιερόσυλων διαρρηκτών, που ξεπουλάνε για το τίποτα τη θρησκευτική και πολιτιστική μας κληρονομιά, έχουν γίνει τα μοναστήρια της Ηπείρου που βρίσκονται μακριά από κατοικημένες περιοχές. Η πολιτεία τα έχει εγκαταλείψει αφύλακτα και δεν παίρνει το παραμικρό μέτρο για την προστασία των πολύτιμων θησαυρών, που γίνονται έρμαιο στις ορέξεις των κάθε λογής κακοποιών.

Τελευταίος στόχος των αδίστακτων εισβολέων, ήταν ο ναός του Αγίου Γεωργίου στον Ελαφότοπο του Κεντρικού Ζαγορίου, που χτίστηκε το 1806 και φέρει σημαντικά κειμήλια, εικόνες και ένα σπάνιο ξυλόγλυπτο τέμπλο. Εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και την παντελή απουσία της ΕΛ.ΑΣ. από την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Ιωαννίνων, άνοιξαν την πόρτα της εισόδου με αντικλείδι που κανείς δεν ξέρει πώς..........

Πατήστε εδώ για την συνέχεια.

Σιβηρία: Σύλληψη νεαρών για άγριες δολοφονίες αστέγων

Πέντε νέοι θα δικαστούν στο Ιρκούτσκ, στη Σιβηρία, για μια σειρά φόνων που διέπραξαν για να «καθαρίσουν» την πόλη τους από τους αστέγους και τους αλκοολικούς, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της περιοχής.

Τέσσερις έφηβοι ηλικίας 14 και 15 ετών και ο αρχηγός τους, ο 22χρονος Κονσταντίν Τσουμκόφ, διέπραξαν πέντε δολοφονίες και τρεις απόπειρες δολοφονίας σε τρεις μήνες, οι οποίες είχαν στόχο κυρίως αστέγους και αλκοολικούς, διευκρίνισε ο Βλαντίμιρ Σαλοβαρόφ, υπεύθυνος της εισαγγελίας του Ιρκούτσκ.

Τα εγκλήματα που διέπραξε η ομάδα αυτή, η οποία ονομαζόταν «Η μαγεία του αίματος» «σόκαραν τους ανακριτές λόγω της βίας και του κυνισμού που τα διέκρινε», γράφει σήμερα η εφημερίδα «Ροσιλίσκαγια Γκαζέτα».Οι νέοι «ξυλοκοπούσαν τα θύματά τους με σιδηρολοστούς και τα......

Διαβάστε περισσότερα

Το νερό «σβήνει» την παχυσαρκία

Η τοποθέτηση ψυκτών στα σχολεία, η διανομή μπουκαλιών με νερό στις σχολικές αίθουσες και τα μαθήματα για τα οφέλη που παρέχει στην υγεία το νερό μπορεί να μειώσουν σημαντικά τις πιθανότητες των παιδιών να αποκτήσουν περιττά κιλά, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Το εύρημα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Pediatrics», προκύψει από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο εφαρμόστηκε σε 32 γερμανικά σχολεία. Ερευνητές ζύγισαν σχεδόν 3.000 παιδιά της Β' και Γ' τάξης του Δημοτικού και τους πήραν συνεντεύξεις για την κατανάλωση ροφημάτων.

Στα σχολεία τους τοποθετήθηκαν ψύκτες, ενώ οι ερευνητές έδωσαν σε όλα τα παιδιά από ένα μπουκάλι για να το γεμίζουν κάθε πρωί με νερό. Επιπλέον, εκπαίδευσαν τους δασκάλους τους σε θέματα διατροφής, δίνοντας έμφαση στα οφέλη του νερού, ώστε να ενημερώσουν σχετικά τους μικρούς μαθητές τους.Κατά την έναρξη της μελέτης δεν υπήρχαν διαφορές στη συχνότητα των.......

Πατήστε εδώ για την συνέχεια.

GP Μαλαισίας: Παίρνουν φόρα οι Ferrari;

Μετά το απογοητευτικό Σαββατοκύριακο στην Αυστραλία, οι Ferrari πέρασαν στην αντεπίθεση κατά την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Sepang στη Μαλαισία. Ταχύτερος όλων ήταν ο Kimi Raikkonen με 1:35.707, σημειώνοντας καλύτερο χρόνο και από την περυσινή pole position του ομόσταυλού του Felipe Massa, o οποίος τερμάτισε πίσω του μόλις 0,125 δευτερόλεπτα (1:35.832).

Πιο κοντά στις δύο Ferrari βρέθηκε ο ανταγωνιστικός, μέχρι στιγμής, Sebastian Vettel με τη Red Bull και χρόνο 1:35.954. Ακολούθησε ο Nico Rosberg, ταχύτερος της πρώτης περιόδου, ο οποίος......

Περισσότερα εδώ.

Υπ. Υγείας: Διερευνάται το τραγικό συμβάν με τον 29χρονο

Την αντίδραση του υπουργείου Υγείας προκάλεσε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που επέρριπτε ευθύνες στην κυβέρνηση για το θάνατο του 29χρονου, που έχασε τη ζωή του περιμένοντας ασθενοφόρο. Διαβεβαιώνει δε πως η υπόθεση ερευνάται από την εισαγγελία και τις αρμόδιες υπηρεσίες και όπου προκύψουν ευθύνες θα αποδοθούν.

«Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ένα ανθρώπινο δράμα, που όλους μας συγκλόνισε, παραγνωρίζοντας έναν από τους βασικούς παράγοντες, που ήταν η γενική απεργία, στην οποία συμμετείχε και το ΕΚΑΒ, το οποίο λειτουργούσε με προσωπικό ασφαλείας και με ανεπτυγμένο το 60% της δύναμής του» σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση του υπουργείου.«Σε τέτοια τραγικά συμβάντα απαιτείται υπευθυνότητα και σοβαρότητα» προστίθεται.

Μεγαλειώδες το ανάκτορο του Φίλιππου

Λαμπρότερο απ' ό,τι αρχικά εκτιμούσαν οι αρχαιολόγοι είναι το ανάκτορο του Φίλιππου Β'. Οι ειδικοί, μάλιστα, εκτιμούν πως πρόκειται για εντυπωσιακό κτίσμα, το οποίο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον Παρθενώνα, ενώ είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτόν.

Ακριβέστερα στοιχεία για το ανάκτορο των Αιγών, προσέφεραν στους αρχαιολόγους της ΙΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ), οι εργασίες της ανάδειξής του.

Η πρώτη φάση των εργασιών ανάδειξης του ανακτόρου, ύψους.......

Για την συνέχεια πατήστε εδώ.

Αμετάβλητος ο ΓΔ, στο +2,5% οι τράπεζες

Σε ποσοστό έως 2,43% βρέθηκε ενισχύεται την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α, παρά τις απώλειες 0,32% στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, με το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τραπεζικούς τίτλους να επιδρά καταλυτικά στην ανοδική κίνηση της αγοράς.Ο δείκτης των τραπεζών σημείωνε νωρίτερα άνοδο έως 5,03%, μετά από τρεις συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις με αθροιστικά κέρδη 15,54%.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης των τραπεζών κατέγραψε «άλμα» 7,13%, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο του δείκτη από την......

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σύλληψη 53χρονου για ναρκωτικά στο Μελιγαλά

Άνδρας 53 χρόνων συνελήφθη από τους άνδρες της Δίωξης Αστυνομικών, στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά, διότι σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν ενενήντα δύο γραμμάρια αποξηραμένου χασίς, ενώ στην αυλή του, τρία δενδρύλλια ινδικής κάναβης χασίς, ύψους 0,20 - 0,35 εκατοστών.

Τα φυτά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

Ανάπτυξη σοβαρών ιών στα παράλια της Μεσογείου

Αρκετοί ιοί που προκαλούν σοβαρές ασθένειες, όπως της πολυομυελίτιδας και της ηπατίτιδας Α' έχουν, έχουν εντοπιστεί στη Μεσόγειο λόγω της ρύπανσης της Μεσογείου με αποτέλεσμα κλιματικές αλλαγές, αύξηση της θερμοκρασίας και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία ευνοούν την εμφάνιση ασθενειών (πχ ελονοσία) σε περιοχές όπου φυσιολογικά δεν εμφανίζονταν.

Αυτά υποστηρίζουν επιστήμονες του Εργαστηρίου Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, οι οποίοι στο 5ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ιατρικής Σχολής υποστήριξαν πως:

«Οι κίνδυνοι για την υγεία προέρχονται κυρίως από την άμεση επαφή με το νερό της θάλασσας και επομένως με όλους τους βλαπτικούς παράγοντες που αυτό περιέχει, όπως τα διάφορα συστατικά του........

Πατήστε εδώ για την συνέχεια.

Sarah, η... καυτή


Η δεσποινίς Sarah Elizabeth γεννήθηκε πριν 26 χρόνια στην Αμερική με κύρια αποστολή να κάνει τον πλανήτη πιο... σέξι. Απολαύστε την και... ανεβείτε εν όψει σαββατοκύριακου!


Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες.

Οι κυνηγοί των αστέγων

Πέντε νέοι θα δικαστούν στο Ιρκούτσκ, στη Σιβηρία, για μια σειρά φόνων που διέπραξαν για να "καθαρίσουν" την πόλη τους από τους αστέγους και τους αλκοολικούς, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της περιοχής.

Τέσσερις έφηβοι ηλικίας 14 και 15 ετών και ο αρχηγός τους, ο 22χρονος Κονσταντίν Τσουμκόφ, διέπραξαν πέντε δολοφονίες και τρεις απόπειρες δολοφονίας σε τρεις μήνες, οι οποίες είχαν στόχο κυρίως αστέγους και αλκοολικούς, διευκρίνισε ο Βλαντίμιρ Σαλοβαρόφ, υπεύθυνος της εισαγγελίας του Ιρκούτσκ.Τα εγκλήματα που διέπραξε η ομάδα αυτή, η οποία ονομαζόταν "Η μαγεία του αίματος" σοκάρισαν τους ανακριτές λόγω της βίας και του κυνισμού που τα διέκρινε, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Ροσιλίσκαγια Γκαζέτα".

Οι νέοι "ξυλοκοπούσαν τα θύματά τους με σιδηρολοστούς και τα έκαιγαν ζωντανά", διευκρινίζει η εφημερίδα. "Έκοβαν μέλη του σώματός τους, μερικές φορές ενώ τα θύματα ήταν ακόμη ζωντανά και τα φύλαγαν στα......

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εργαστήριο κοκαΐνης στην Καισαριανή

Εργαστήριο νόθεσης και συσκευασίας κοκαΐνης βρέθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών σε υπόγειο διαμέρισμα στην Καισαριανή.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις αλλοδαπούς ως μέλη της σπείρας διακίνησης ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν 850 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα πιστόλι, εξοπλισμός του εργαστηρίου, χρήματα, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και άλλα πειστήρια.

Δύσκολοι καιροί για το ισπανικό ποδόσφαιρο, που ψάχνει τρόπους να γλιτώσει από τα χρέη

Στην Ισπανία, οι ομάδες της «Πριμέρα Ντιβιζιόν» συνηθίζουν να ξοδεύουν περισσότερα απ’ όσα χρήματα βάζουν στα ταμεία τους. Το συνολικό τους χρέος ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ και φυσιολογικό επακόλουθο μοιάζει το γεγονός πως οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, με την άμεση λύση που απαιτείται προκειμένου να γλιτώσουν από τον -θεωρητικό έστω, διότι στην πράξη πολύ δύσκολα θα συμβεί αυτό- κίνδυνο της χρεοκοπίας να μην φαίνεται εφικτή. Μία από τις ομάδες που ευελπιστούν σε σημαντική μείωση του χρέους είναι η Ρεάλ. Στη «βασίλισσα» εκτιμούν πως μέχρι την ολοκλήρωση του οικονομικού έτους, στις 30 Ιουνίου, τα έσοδα του συλλόγου θα ξεπεράσουν τα 400 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να φτάνουν τα 60 εκατ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει πως οι Μαδριλένοι -που ετοιμάζονται για εκλογές και για νέες δαπανηρές μεταγραφές- θα έχουν την ευκαιρία να........

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Valentina@Vogue








H ρωσίδα Valentina Zeliaeva κλέβει την παράσταση στην ισπανική έκδοση του περιοδικού Vogue!

Απολαύστε κι εσείς την πραγματικά καλή φωτογράφιση!


Για τις υπόλοιπες φωτογραφίες πατήστε εδώ.