Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Η Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε.......!!!

Αποκλειστικό!!! Φωτογραφία από ασθενή με την γρίπη των χοίρων σε προχωρημένο στάδιο....(JOKE!!!)

Νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης του Airbus!

Σε άλλο αεροπλάνο, ανήκουν κατά πάσα πιθανότητα, τα συντρίμμια που βρέθηκαν στον Ατλαντικό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό της Βραζιλίας. «Μέχρι τώρα κανένα τμήμα του αεροσκάφους δεν έχει ανασυρθεί», δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, στρατηγός Ραμόν Καρντόσο.«Άσχημα» χαρακτήρισε τα νέα από το Παρίσι ο Γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Ντομινίκ Μπυσερό και πρόσθεσε πως «οι γαλλικές αρχές επισημαίνουν από την πρώτη στιγμή πως πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με τις έρευνες και τα πιθανά ευρήματα».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης ο στρατηγός Καρντόσο είχε ανακοινώσει ότι το Πολεμικό Ναυτικό της Βραζιλίας ανέσυρε ένα κομμάτι του χώρου αποσκευών του γαλλικού Airbus. Η κυβέρνηση του Παρισιού επισημαίνει ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η συνέχιση των ερευνών σε μία ευρύτερη ζώνη, για τον εντοπισμό των «μαύρων κουτιών».

Μύθοι και αλήθειες για την ασπαρτάμη

Η ασπαρτάμη είναι γλυκαντική ουσία με χαμηλή θερμιδική αξία και γλυκαντική δύναμη περίπου 200πλάσια από εκείνη της ζάχαρης. Εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες χρησιμοποιείται ως πρόσθετο στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Αν και έχει ενοχοποιηθεί για βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία ακόμη και για καρκινογόνο δράση, μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά κάτι τέτοιο.Η ασπαρτάμη χρησιμοποιείται σε προϊόντα χαμηλών θερμίδων, όπως αναψυκτικά τύπου light, παγωμένα επιδόρπια, ζελέ, γιαούρτια, τσάι, προϊόντα για τη στοματική υγιεινή, τσίχλες και άλλα τρόφιμα, καθώς και σε κάποιες βιταμίνες ή κρύες τροφές. Για να σιγουρευτείτε ποια από τα προϊόντα, που αγοράζετε, περιέχουν την τεχνητή γλυκαντική ουσία, ψάξτε την λέξη ασπαρτάμη στην..........

Διαβάστε περισσότερα.

Περπάτησε ξανά μετά από 20 χρόνια!

Ένας άντρας, από τις ΗΠΑ, που εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου είχε μείνει παράλυτος για 20 χρόνια περπάτησε ξανά χάρη στις «θαυματουργές» ιδιότητες Botox.Ο 49-χρονος κύριος Russell McPhee, υπέστη εγκεφαλικό στην ηλικία των 26 ετών και έκτοτε δεν μπόρεσε να περπατήσει.«Νόμιζα πως τελείωσε η ζωή μου. Έχασα την δουλειά μου, η γυναίκα μου με εγκατέλειψε και κατέληξα να έχω το απόλυτο τίποτα,» είπε ο κύριος Russell McPhee.Ο 49-χρονος ξεκίνησε θεραπεία με ενέσεις Botox, στο St John of God Nepean Rehabilitation Hospital, και στάθηκε στα πόδια του σε διάστημα μόλις ενός μηνός.«Η ζωή μου ξεκίνησε και πάλι. Είδα τους φίλους μου να κλαίνε όταν με είδαν να στέκομαι δίπλα στο αναπηρικό μου καρότσι,» πρόσθεσε ο κύριος Russell McPhee.Το botulinum toxin (Botox) είναι μία αναγνωρισμένη θεραπεία για το είδος της παράλυσης που προκαλείται από εγκεφαλικά, ενώ χρησιμοποιείτο για την ίαση μυϊκών σπασμών χρόνια πριν καθιερωθεί για καλλυντική χρήση.

Σκύλος ή λιοντάρι ?


Τίποτα......

Τα πιο επικίνδυνα extreme sports

Τι σχέση έχει το snowboarding με το Volcano Boarding; Από πόσα μέτρα ύψος μπορεί να βουτήξει ο άνθρωπος χωρίς να σπάσει τα παΐδια του; Πως συνδυάζονται τα πατίνια με το limbo; Σε όλα αυτά απαντάει το ΜΕΝ 24 και παρουσιάζει τα πιο ακραία και επικίνδυνα αθλήματα στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα.

Άνα Μπεατρίς Μπάρος


Μέλος της μαγικής Βραζιλιάνικης τριάδας του μόντελινγκ και κολλητή της Αλεσάντρα Αμπρόσιο. Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει το καυτό super model, Άνα Μπεατρίς Μπάρος.

Η Άνα Μπεατρίς γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1982 στην μικρή πόλη Ιταμπίρα, της Βραζιλίας και σήμερα είναι μέλος της μαγική τριάδας Βραζιλιάνων μοντέλων, παρέα με την Αλεσάντρα Αμπρόσιο και........

Διαβάστε περισσότερα.

Gadget Report: Τα καλύτερα νέα γκάτζετ της αγοράς

Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τα καλύτερα, τα πιο πρωτότυπα και πιο χρηστικά νέα γκάτζετ της αγοράς. Δείτε πρώτοι αυτή τη βδομάδα: Samsung SMX-C10, ROG OC Station, Pentax K-7, LG Electronics LCD LH5000 και Sony VAIO P Series.

Διαβάστε περισσότερα.

Κίνα: Είκοσι επτά νεκροί από φωτιά σε λεωφορείο

Είκοσι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 76 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε λεωφορείο στην πόλη Τσενγκντού της επαρχία Σετσουάν της Κίνας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μετέδωσε το επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.Το λεωφορείο που ανήκει στα μέσα μαζικής μεταφοράς τυλίχτηκε στις φλόγες σε λεωφόρο της πόλης κοντά στο ζωολογικό κήπο, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά.Στις εικόνες που μεταδίδει η κρατική τηλεόραση φαίνεται το λεωφορείο να είναι τυλιγμένο στις φλόγες και πολλοί τραυματίες, αιμόφυρτοι, να περιμένουν βοήθεια στην άκρη του δρόμου.Σύμφωνα με το «Νέα Κίνα», περισσότεροι από 10 επιβάτες κατάφεραν να βγουν εγκαίρως από το λεωφορείο.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Μαρόκο: Εντοπίστηκε μεγάλο φορτίο χασίς

Οι μαροκινές δυνάμεις ασφαλείας κατάσχεσαν 19,5 τόνους κάνναβης που εντοπίστηκαν σε φορτηγό που μετέφερε χταπόδια με προορισμό την Ισπανία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στο Ραμπάτ.Το φορτηγό εντοπίστηκε στο λιμάνι Ναντόρ, το βράδυ της Τετάρτης και ο Ιταλός οδηγός, όπως και ο Ισπανός συνοδηγός συνελήφθησαν.Τα ναρκωτικά, εφόσον έφταναν στις αγορές του Παρισιού ή της Μαδρίτης, εκτιμάται ότι θα είχαν αξία τουλάχιστον 25 εκατομμυρίων δολαρίων.Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι το Μαρόκο είναι ο δεύτερος προμηθευτής κάνναβης μετά το Αφγανιστάν στον κόσμο και η κύρια πηγή του χασίς που διοχετεύεται στην Ευρώπη, κυρίως μέσω Ισπανίας.Το εμπόριο χασίς στο Μαρόκο εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, ενώ πιστεύεται ότι οι βαρόνοι των ναρκωτικών έχουν συνεργάτες στον κρατικό μηχανισμό.Πάντως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ενταθεί οι προσπάθειες των αρχών για την εξουδετέρωση των δικτύων μεταφοράς ναρκωτικών. Η αστυνομία κατέσχεσε πέρυσι 110.983 τόνους κάνναβης, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ανταρκτική : Ανακαλύφθηκαν θαμμένα για 14 εκατ. χρόνια όρη

Εντυπωσιακές βουνοκορφές και πεδιάδες, που παρέμεναν θαμμένες κάτω από τον πάγο για 14 εκατομμύρια χρόνια, αποκαλύπτουν στους επιστήμονες την εικόνα της Ανατολικής Ανταρκτικής κατά την περίοδο της δημιουργίας της, ενώ δίνουν όλα τα στοιχεία για το πώς θα «συμπεριφερθούν» οι πάγοι ενόψει της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η έρευνα έδειξε ότι το τοπίο, πριν από 14 εκατομμύρια χρόνια, έμοιαζε πολύ με τις σημερινές ευρωπαϊκές Άλπεις, με ποτάμια να κυλάνε ανάμεσα σε μεγάλες κοιλάδες. Σήμερα εικάζεται ότι το τοπίο αυτό έχει διατηρηθεί λίγο-πολύ άθικτο κάτω από τους πάγους. «Πρόκειται για την περιοχή εκείνη που περιέχει τα περισσότερα αποθέματα πάγου στη γη και ταυτόχρονα εκείνη, για την οποία..........

Διαβάστε περισσότερα.

Άκρα μυστικότητα για τις ακυρώσεις παραγγελιών πλοίων

Το ρεκόρ έλλειψης παραγγελιών σπάει το ένα μετά το άλλο και …αισίως φθάσαμε στους οκτώ συναπτούς μήνες χωρίς να έχει υπογραφεί ούτε ένα συμβόλαιο για τη ναυπήγηση πλοίου.
Σε αυτό όμως το αρνητικό σερί έρχονται να προστεθούν και οι ακυρώσεις παραγγελίας πλοίων οι οποίες όμως δεν μπορούν να καταγραφούν με ακρίβεια αφού υπάρχει σιγή ασυρμάτου τόσο από την πλευρά των ναυπηγείων όσο και από την πλευρά των ναυτιλιακών εταιρειών.
Πάντως ναυλομεσιτικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι σε αντίθεση µε ό,τι συζητείται ευρέως, ο αριθµός των ακυρώσεων, µέχρι στιγµής τουλάχιστον, φαίνεται ότι είναι σαφώς µικρότερος από αυτό που νομίζουμε.
Στη μείωση των ακυρώσεων συμβάλλει και η συνεχής άνοδος της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου η οποία προκαλεί δισταγμούς στους εφοπλιστές κάποιοι από τους οποίους ανακαλούν σκέψεις και σχέδια για ματαίωση παραγγελιών.

DMW GTX: Αμφισβητώντας το κατεστημένο


Η Devon Motorworks (DMW) είναι μία αμερικάνικης βάσης εταιρεία, που μέχρι στιγμής έχει κάνει την καλύτερη προσφορά για την εξαγορά της Viper από την Chrysler και αυτό είναι το νέο GTX ένα supercar το οποίο θέλει να σπάσει όλα τα ρεκόρ στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.Όπως φαίνεται από τα πρώτα σχέδια του GTX (αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ακόμη) η βάση για το μοντέλο της DMW είναι η Viper και ειδικότερα η έκδοση ACR με τον V10 των 8.400 cc να αποδίδει πάνω από 600 ίππους. Πίσω από την εξέλιξη του GTX είναι ο Σουηδός σχεδιαστής, Daniel Paulin, πρώην στέλεχος της Ford, ενώ σύμφωνα με φήμες το αμερικάνικο supercar αναμένεται να κάνει την πρώτη του προσπάθεια στην πράσινη κόλαση πριν τον Αύγουστο.

Πηγαίνει στην pub καβάλα σε μια ζέβρα!

Ένας άντρας, από την Μεγάλη Βρετανία, επέλεξε ως μεταφορικό μέσο μια ζέβρα για να τον «πηγαίνει» στην αγαπημένη του pub!Ο κύριος Bill Turner πατέρας δυο παιδιών, από την περιοχή Dorset, αγόρασε την 14 -μηνών ζέβρα για το ποσό των 6.000 ευρώ. «Του αρέσει να τον καβαλάω και να με μεταφέρει στην pub. Φυσικά πλέον δεν ανησυχώ για το θέμα του αλκοτέστ,» είπε ο κύριος Bill Turner, πρώην εκπαιδευτής αλόγων. Ο κύριος Bill Turner χρειάστηκε τρεις εβδομάδες για να εκπαίδευση τον «Zebedee» να φορέσει σέλα και να τον μεταφέρει στην pub «King's Arms». «Η απόσταση είναι ενάμιση μίλι και κάθε φορά που ετοιμάζομαι ο «Zebedee» υψώνει χαρούμενος τα αυτιά του,» πρόσθεσε ο κύριος Bill Turner.

Τρελλάθηκαν και οι ντομάτες με αυτά που ακούν....

Η Αντζελίνα νίκησε την Όπρα

Μπορεί η διάσημη παρουσιάστρια, Όπρα Γουίνφρεϊ, να κέρδισε την περσινή χρονιά 10πλάσια χρήματα από την Αντζελίνα Τζολί, όμως η εκρηκτική ηθοποιός, κέρδισε την πρώτη θέση στη λίστα του περιοδικού Forbes για τις 100 διασημότητες του 2009.Η Γουίνφρεϊ είχε έσοδα 275 εκ. δολαρίων, ενώ η Τζολί μόλις... 27 εκ. Ο "μύθος" όμως της Τζολί, ενισχυμένος από εξώφυλλα και τηλεοπτικές, διαδικτιακές και ραδιοφωνικές ιστορίες, κυριάρχησε.Η βασίλισσα της ποπ, Μαντόνα, με κέρδη 110 εκ. ανέβηκε στην τρίτη θέση, από την 21η στην οποία βρισκόταν το 2008. Η Μπιγιονσέ Νόουλς παρέμεινε τέταρτη με κέρδη 87 εκ. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου, ο Τάιγκερ Γουντς.Έκτος ο ροκ σταρ Μπρους Σπρίνγκστιν, έβδομος ο παραγωγός και σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, όγδοη η ηθοποιός Τζένιφερ Άνιστον, ένατος ο ηθοποιός και σύζυγος της Τζολί (και πρώην σύζυγος της Άνιστον) Μπραντ Πιτ και δέκατος ο μπασκετμπολίστας σταρ των Λέικερς, Κόμπε Μπράιαντ.Τα κριτήρια κατάταξης, σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του Forbes, Μάθιου Μίλερ, είναι δύο: H δόξα και τα έσοδα.

Σημάδια ανάκαμψης στην αγορά αυτοκινήτου

Ετήσια αύξηση κατά 5% εμφάνισαν το Μάιο οι πωλήσεις αυτοκινήτων, όπως προκύπτει από στοιχεία των εταιρειών της αγοράς, τα οποία επικαλείται ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ).Σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ, η προσωρινή μείωση του Τέλους Ταξινόμησης ΤΤ ανέτρεψε τη συνεχώς φθίνουσα πορεία της αγοράς αυτοκινήτου ως τον περασμένο Απρίλιο.Το ενδιαφέρον των καταναλωτών συνεχίζει να επικεντρώνεται στις κατηγορίες κυβισμού ως τα 1.600 cc, οι οποίες άλλωστε αποτελούν το 71% της αγοράς. Παράλληλα, τη μεγαλύτερη αύξηση στα μερίδια αγοράς παρουσίασαν οι κατηγορίες 1.600 και 1.800 cc.

Όπως σημειώνει ο ΣΕΑΑ, τα δημοσιονομικά έσοδα από την αγορά αυτοκινήτου δεν μειώθηκαν, αντίθετα η ανάκαμψη της αγοράς, από -40% ως τον περασμένο Απρίλιο σε +5% τον περασμένο Μάιο υπερκάλυψε τη μείωση του Τέλους Ταξινόμησης.Ειδικότερα, ενώ δίχως τη λήψη μέτρων τα δημοσιονομικά έσοδα από ΤΤ και ΦΠΑ τον περασμένο Μάιο δεν θα υπερέβαιναν τα 85 εκατομμύρια ευρώ, η μείωση του ΤΤ εκτιμάται ότι έφερε αποτέλεσμα να προκύψουν έσοδα ύψους περίπου 120 εκατομμυρίων ευρώ (+35 ως 40%).

Οταν ο Ροναλντίνιο συνάντησε τον Χ. Σιανίδη

Οι διακοπές του Ροναλντίνιο στην Ελλάδα συνεχίζονται. Μετά τη Μύκονο, σειρά είχαν τα μπουζούκια, όπου ο διάσημος σταρ πέρασε το βράδυ της Τρίτης (2/6).Το νυχτερινό κέντρο "Frangelico" έγινε ο τόπος ξεφαντώματος του άσου της Μίλαν, ο οποίος μέχρι το πρωί θαύμαζε τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης και δεν ήταν λίγες οι φορές που παρασύρθηκε. Οι θαμώνες τον περιστοίχισαν σε βαθμό όχλησης για ένα αυτόγραφό και μία αναμνηστική φωτογραφία, ενώ ο ίδιος χόρευε και χτυπούσε παλαμάκια στο ρυθμό των........

Διαβάστε περισσότερα.

Η Λίλι Άλεν Δεν Ξέρει Τι Θα Πει Σουτιέν

Πλέον αναγνωρίζω το στήθος της αμέσως, πιο εύκολα και από το δικό μου ίσως. Η.......

Διαβάστε περισσότερα.

Kατέπεσε F-16 στα Γιάννενα

Εγκαίρως πρόλαβε να εγκαταλείψει το μαχητικό αεροσκάφος τύπου F16 Block50, ο χειριστής του, σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας. Το μαχητικό αεροσκάφος, παρουσίασε βλάβη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ενώ συμμετείχε σε άσκηση μαζί με ακόμη ένα αεροσκάφος όμοιου τύπου.Τα δύο μαχητικά είχαν απογειωθεί νωρίτερα το πρωί από την 347 Μοίρα στην 111 πτέρυγα μάχης στη Νέα Αγχίαλο.

Περίπου στις 10:33 το πρωί, και ενώ πετούσαν ανατολικά της πόλης των Ιωαννίνων, ο σμηναγός πιλότος στο ένα από τα δύο μαχητικά, διαπίστωσε βλάβη και χρησιμοποίησε επιτυχώς το σύστημα εγκατάλειψης.Ο πιλότος έπεσε στο έδαφος με ασφάλεια, επικοινώνησε με τον χειριστή στο άλλο αεροσκάφος του σχηματισμού. Για την περισυλλογή του πιλότου, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στην οποία λαμβάνουν μέρος ένα μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C130 ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα AB 205.Το μαχητικό κατέπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, πέντε μίλια ανατολικά της πόλης των Ιωαννίνων.

Οδός Αθηνών: Ανοδικά και πάλι μετά τη διόρθωση

Ανοδικά ξεκίνησαν σήμερα τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ενώ στην Ασία οι μετοχές που σημειώνουν κέρδη είναι οι μεταλλουργίες, εξέλιξη η οποία είναι θετική καθώς μετά από αρκετό διάστημα εκδηλώνεται ενδιαφέρον για τον κλάδο.

Στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές τα κέρδη που διαμορφώνονται ξεπερνούν το 1%.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται πάνω από τις 2420 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,50%.

Στα 20,30 ευρώ διαμορφώνεται η Εθνική Τράπεζα σημειώνοντας κέρδη 1,10%.

Κέρδη 1,82% για την Τράπεζα Πειραιώς, 1,60% για την Eurobank και 0,57% για την Alpha bank. Άνοδος 2,30% για Μarfin Popular και Τιτάνα.

Στα 18 εκατ. Ευρώ ανέρχεται η αξία των συναλλαγών.

Απόπειρα ληστείας με απρόβλεπτη κατάληξη

Μετά από αποτυχημένη απόπειρα ληστείας σε κατάστημα κοντά στην πόλη της Νέας Υόρκης, ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να φανεί γενναιόδωρος αντί να καλέσει την αστυνομία.Ο επίδοξος ληστής μπήκε στο κατάστημα στο Λονγκ Άιλαντ λίγο πριν κλείσει, οπλισμένος με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, και απαίτησε από τον ιδιοκτήτη του τις εισπράξεις της ημέρας -γεγονός που καταγράφηκε στο βίντεο της κάμερας ασφαλείας και μεταδόθηκε από τηλεοπτικούς σταθμούς των ΗΠΑ χθες Τετάρτη.Αλλά όταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Μοχάμαντ Σοχάιλ έβγαλε κάτω από τον πάγκο του ταμείου μια καραμπίνα -που δεν ήταν γεμάτη-- ο επίδοξος ληστής κατέρρευσε κι έπεσε στα γόνατα.«Άρχισε να εκλιπαρεί», είπε ο Σοχάιλ στα τηλεοπτικά συνεργεία. Είπε «δεν έχω χρήματα, η οικογένειά μου πεινασμένη», πρόσθεσε.Ο Σοχάιλ έδωσε στον επίδοξο κλέφτη ψωμί και 40 δολάρια, κι ο μασκοφορεμένος άνδρας είπε «θέλω να γίνω μουσουλμάνος σαν κι εσένα», είπε ο Σοχάιλ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.Ο Σοχάιλ έκανε μια σύντομη τελετή με την οποία τον έχρισε μουσουλμάνο. Αλλά μέχρι να πάει να φέρει ένα μπουκάλι γάλα, ο άνδρας είχε εξαφανιστεί.Ο ιδιοκτήτης είπε ότι δε θέλει να ασκήσει δίωξη.

Εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια τη νύχτα στην Αττική

Εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια σημειώθηκαν σε τράπεζες από τη 01:03 έως τη 01:25 τα ξημερώματα σε Παλιό Φάληρο, Μαρούσι και Χαλάνδρι.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στην τράπεζα Millennium στην οδό Αμφιτρίτης 11 στο Παλαιό Φάληρο, στην Alpha Bank Γρανικού και Γραβιάς στο Μαρούσι και στην Aspis Bank Αγίας Παρασκευής και Βάκχου στο Χαλάνδρι.

Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Κι από κάτω το χάος

Έβερεστ δεν είναι, ούτε Κ2. Η ψηλότερη κορυφή στην περιοχή φτάνει τα 3.418 μέτρα- και δεν είναι καν αυτή. Από το όνομα (Κnife΄s ridge, όπου ridge η κορυφογραμμή, knife το μαχαίρι, η λάμα) και την όψη της κρίνουμε ότι μάλλον δεν είναι εύκολο να φτάσεις μέχρι εκεί. Μια δεξιότητα τη θέλει, μια ισορροπία επίσης, και σίγουρα δεν είναι τυχαίο που όλοι οι εικονιζόμενοι κοιτάζουν κάτω, στα πόδια τους, και όχι λίγο πιο πέρα στο χάος. Τέλος πάντων, τη φωτογραφία την έδωσε στη δημοσιότητα το εμπορικό επιμελητήριο του Άσπεν, στο Κολοράντο, στο πλαίσιο διαφήμισης των διακοπών χαμηλού κόστους που μπορεί πλέον να κάνει κανείς στο τουριστικό θέρετρο. Καιροί στην κόψη του μαχαιριού, λίγο πολύ παντού.

www.tanea.gr

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας (4/5)

Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει όλες τις νέες κινηματογραφικές κυκλοφορίες της εβδομάδας. Συμβουλευτείτε το ΜΕΝ 24 και τις κριτικές των μεγαλύτερων δημοσιογράφων του Ξένου Τύπου για να διαλέξετε ποιές από αυτές θα δείτε αγκαλιά με ποπ-κορν.

Διαβάστε περισσότερα.

Τζοάνα Κρούπα


Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να μάθετε για το καυτό μοντέλο από την Πολωνία, Τζοάνα Κρούπα.


Διαβάστε περισσότερα.

Έξι στριπτίζ που πήγαν... στραβά

Το ΜΕΝ 24 προβάλλει έξι βιντεάκια όπου ένα αισθησιακό στριπτίζ γίνεται η απόλυτη... καταστροφή!

Δύο επίδοξες και εκκολαπτόμενες στριπτιζέζ κάνουν πρόβα στο pole dancing, αλλά μάλλον δεν είχαν στερεώσει καλά το στύλο πριν αρχίσουν την... προπόνησή τους.

Δείτε τα video εδώ.

Θ. Βενιάμης: Η έλλειψη ναυτικών το Nο 1 πρόβλημα της ελληνικής ναυτιλίας

Η έλλειψη Ελλήνων ναυτικών είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική ναυτιλία, η οποία κινδυνεύει να χάσει την τεχνογνωσία που την έχει οδηγήσει στην παγκόσμια πρωτιά. Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης.«Σήμερα που η έλλειψη ναυτικών αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του πλοίου της ελληνικής διαχείρισης, αυτή η παράδοση των βραβεύσεων αποκτά τον πρόσθετο συμβολισμό του «παραδείγματος “προς μίμηση”, που οφείλουν να ακολουθήσουν οι νέοι για να έχουν μια εξασφαλισμένη και οικονομικά αποδοτική σταδιοδρομία στη διάρκεια μιας συναρπαστικής και αποδοτικής ανέλιξης στις ιεραρχίες της ναυτιλίας και στη θάλασσα και στη στεριά», τόνισε ο Θ. Βενιάμης.

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΕΕΕ για την απονομή των ετήσιων βραβείων στους δυο ναυτικούς που συνταξιοδοτήθηκαν με τη μεγαλύτερη υπηρεσία σε ποντοπόρα πλοία, καθώς και τέσσερις υποτροφίες σε νέους επιστήμονες για μεταπτυχιακές σπουδές προδιδακτορικού επιπέδου. «Η βράβευση των ναυτικών με μεγάλη και συνεπή θητεία σε ποντοπόρα πλοία αποτελεί χρέος τιμής από μέρους των εφοπλιστών και συγχρόνως αναγνώριση της.........

Διαβάστε περισσότερα.

Οχημα παρέσυρε τροχονόμο στη Θεσσαλονίκη

Τροχονόμος παρασύρθηκε από όχημα χθες στις 10 το βράδυ στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Ευκαρπίας. Ο τροχονόμος βρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να επιληφθεί σε τροχαίο ατύχημα με μικρές ζημιές. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Aνασύρθηκαν συντρίμμια του γαλλικού Airbus

Koμμάτια από τα συντίμμια του Airbus της Air France, μεταξύ των οποίων και ενα μεταλλικό -κατά τα φαινόμενα- αντικείμενο διαμέτρου επτά μέτρων, ανασύρθηκαν σήμερα από αεροσκάφος της βραζιλιάνικης Αεροπορίας, όπως έκανε γνωστό Βραζιλιάνος αξιωματούχος.

Ριάλιτι με "δανεικά" μωρά

Μία πολυσυζητημένη τηλεοπτική εκπομπή ριάλιτι στην οποία οι γονείς "δανείζουν" τα μωρά τους σε εφήβους μπορεί να βγει στον αέρα, σύμφωνα με σημερινή απόφαση γερμανικού δικαστηρίου.Το Διοικητικό Δικαστήριο στη Κολωνία απέρριψε προσφυγή μίας οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων της οικογένειας που απέβλεπε στην απαγόρευση μετάδοσης της εκπομπής "Eνήλικοι σε Δίκη",που πρόκειται να βγεί στον αέρα απόψε το βράδυ από το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι RTL.Στην εκπομπή, που έχει προκαλέσει οργή στη Γερμανία, εμφανίζονται ζευγάρια εφήβων που παρουσιάζονται ως γονείς έχοντας αληθινά βρέφη που έχουν "δανειστεί" για την ανάγκες του ριάλιτι.

Η Familiennetzwerk, μία οργάνωση ομπρέλα που εκπροσωπεί εκατό διαφορετικές οργανώσεις ,υποστηρίζει ότι η εκπομπή "παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα" και δίνει την εντύπωση ότι "ο δανεισμός των βρεφών είναι κάτι το φυσιολογικό".Το δικαστήριο, στην απορριπτική απόφαση, αναφέρει ότι το ριάλιτι έχει ήδη κινηματογραφηθεί και δεν είναι πλέον δυνατό να παρασχεθεί κάποια βοήθεια προς τα βρέφη εάν τέτοια βοήθεια είναι αναγκαία.Χαιρετίζοντας την απόφαση του δικαστηρίο, εκπρόσωπος του RTL ανέφερε ότι σκοπός της εκπομπής είναι να προετοιμαστούν οι έφηβοι για τον ρόλο του γονέα και να είναι σε θέση να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στα βρέφη.Στο "Ενήλικοι σε Δίκη", ζευγάρια εφήβων αλλάζουν πάνες, παραμένουν άγρυπνα τη νύκτα και αντιμετωπίζουν το κλάμα των βρεφών, ενώ οι πραγματικοί γονείς τους παρακολουθούν από ένα γειτονικό κτίριο.Σύμφωνα με το RTL τα βρέφη που "δανείζονται"στους εφήβους για την εκπομπή παρακολουθούνται συνεχώς από παιδοψυχολόγους και γιατρούς.Η υπουργός για τις Οικογενειακές Υποθέσεις Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε κάνει νωρίτερα έκκληση για ακύρωση της μετάδοσης της εκπομπής λέγοντας ότι αγνοεί τα δικαιώματα τω παιδιών.

Του έκοψε τα πόδια για να χωρέσει...

Ένας υπαλληλος γραφείου τελετών, στις ΗΠΑ, έκοψε τα πόδια της σωρού ενός άντρα ύψους δυο μέτρων για να τον χωρέσει στο φέρετρο!Η οικογένεια του κυρίου James Hines, από την περιοχή Allendale στην South Carolina, είπε πως δεν είχαν πληροφορηθεί από το γραφείο τελετών ότι το σώμα δεν χωρούσε μέσα στο φέρετρο! Ο υπαλληλος λοιπόν χωρίς την εισήγηση της οικογένειας του αποθανόντος πήρε ένα ηλεκτρικό πριόνι και έκοψε τα πόδια του από το γόνατο και κάτω και τα τοποθέτησε μέσα στο φέρετρο! Η σύζυγος του νεκρού, κυρία Ann Hines άκουσε τις φήμες για τα κομμένα πόδια μετά την ταφή του. Η γυναίκα επικοινώνησε με τις αρχές που τελικά αποφάσισαν να ερευνήσουν το θέμα και ζήτησαν την εκταφή του πτώματος! Τελικά το γραφείο τελετών συμφώνησε να αποζημιώσει την γυναίκα εκτός δικαστηρίου ενώ κανένας υπαλληλος δεν ζήτησε συγνώμη για την πράξη αυτή!

Τρεις τραυματίες από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα από έκρηξη που προκλήθηκε από διαρροή αερίου σε πολυσύχναστο καφενείο της Κωνσταντινούπολης, δήλωσαν αξιωματούχοι.Η έκρηξη, στο ευρωπαϊκό τμήμα της πόλης, σημειώθηκε στη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος όταν το καφενείο ήταν γεμάτο πελάτες. Αρχικά το τηλεοπτικό δίκτυο NTV είχε μεταδώσει πως υπάρχουν "πολλοί τραυματίες".

"Δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ούτε για βόμβα. Μια φιάλη αερίου προκάλεσε την έκρηξη και τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν", δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Μουαμέρ Γκιουλέρ στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι το 2030 θα τριπλασιαστούν τα κρούσματα καρκίνου

Τον κώδωνα του κινδύνου για τριπλασιασμό των κρουσμάτων εμφάνισης καρκίνου μέχρι το 2030 έκρουσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 26,4 εκατ. άνθρωποι θα νοσήσουν από κάποια μορφή καρκίνου, εκ των οποίων 17 εκατ. θα πεθάνουν. Ο ίδιος επισήμανε πως στις ΗΠΑ ο κίνδυνος να πεθάνει κάποιος από καρκίνο έχει μειωθεί τα τελευταία 15 χρόνια, όμως παραμένει διπλάσιος σε όσους Αμερικανούς δεν έχουν ιατρική κάλυψη, που υπολογίζονται στα 40 εκατομμύρια.

Στο σύνολο των αναπτυσσόμενων χωρών, η ήδη άσχημη κατάσταση--τα θύματα του καρκίνου είναι περισσότερα από αυτά του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας--θα επιδεινωθεί αν δεν γίνει κάτι, υπογραμμίζει ο Δρ Ζοζέφ Σαμπά, επικεφαλής του “Axios”, μιας εταιρίας πρωτοποριακών προγραμμάτων υγείας για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

ΕπιπλέονΣτις αναπτυσσόμενες χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες στερούνται τα στοιχειώδη μέσα αντικαρκινικής θεραπείας, υπάρχει και μια άλλη δυσκολία: η άγνοια της σοβαρότητας της κατάστασης, σύμφωνα με τον Σαμπά, ο οποίος αναφέρει το παράδειγμα της Αιθιοπίας, μιας χώρας 40 εκατομμυρίων κατοίκων που μέχρι πριν τέσσερα χρόνια είχε μόνο έναν ογκολόγο και κανένα αξονικό τομογράφο, όταν ο ίδιος σε συνεργασία με την αγγλο-σουηδική εταιρία Astrazeneca άρχισε ένα αντικαρκινικό πρόγραμμα.

Όγδοος συνεχόμενος μήνας χωρίς παραγγελίες για ναυπηγήσεις!!!

Άλλος ένας µήνας χωρίς δυνατότητα αναφοράς σε νέα ναυπηγική παραγγελία!
Ηδη µετράµε οκτώ (8) συναπτούς µήνες χωρίς ‘πίνακες παραγγελιών… Ισως για πολλούς αυτό να είναι ευχάριστο – και πράγµατι είναι αν το εξετάσει κανείς από την πλευρά της ανάγκης ταχείας αποκατάστασης της ισορροπίας
προσφοράς και ζήτησης στην παγκόσµια αγορά ναυλώσεων.
Η προσοχή µας στρέφεται, λοιπόν, στην αντίθετη πλευρά του νοµίσµατος. Σε εκείνη των ακυρώσεων, όπου δεν µπορούν να λεχθούν και πολλά δεδοµένου
ότι, µε ελάχιστες εξαιρέσεις, σιγή επικρατεί και στα δύο στρατόπεδα.
Εκείνο των Ναυπηγών και το άλλο, της Πλοιοκτησίας. Βέβαιον είναι όµως ότι πολλά συζητιούνται, λίγα όµως γίνονται γνωστά.
Πώς να παραδεχτεί ο Ναυπηγός ότι έκανε έκπτωση στην τιµή όταν οι λοιποί αγοραστές µπορεί να ζητήσουν το ίδιο; Πώς να παραβεί ο Πλοιοκτήτης τον
‘κώδικα’ συµπεριφοράς και να δώσει στοιχεία της αναδιάταξης του στόλου του;
Ακόµη και εµείς, οι µεσίτες, έχουµε τις δεσµεύσεις µας. Δεν παραβαίνουµε όµως, ελπίζω, καµιά δέσµευση αν πούµε ότι, σε αντίθεση µε ό,τι συζητείται
ευρέως, ο αριθµός των ακυρώσεων, µέχρι στιγµής τουλάχιστον, φαίνεται ότι είναι σαφώς µικρότερος του νοµιζόµένου. Εχουµε, άλλωστε και αυτή την τόσο
οξεία πρόσφατη και διαρκούσα άνοδο της ναυλαγοράς του bulkcarrier που δηµιουργεί δισταγµούς και ωθεί προς µαταίωση σχετικών σχεδίων!
Το προσεχές µέλλον φαίνεται να διαγράφεται ανιαρό! Ισως περάσουµε ήσυχο καλοκαίρι από την άποψη της ναυπηγικής.
Και ενώ στον τοµέα των χύδην φορτίων µια κάποια µικρή ελπίδα αισιοδοξίας δεν είναι εξωπραγµατική, η σκέψη µας βρίσκεται στους τοµείς των tankers και των containers, όπου η ανάκαµψη δεν φαίνεται στον ορίζοντα…

Χ.Α.: Κάτω από τις 2.400 μονάδες

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χ.Α. όπως και στις υπόλοιπες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Αυτή την ώρα (13:01) ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 1,32%, στις 2.395,36 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 107 εκατομμύρια ευρώ.

Οι μετοχές 98 εταιρειών ενισχύονται, 108 καταγράφουν απώλειες και 39 παραμένουν σταθερές.

Πιέσεις δέχονται οι τράπεζες με την Eθνική και την MPΒ να σημειώνουν πτώση πάνω από 3%.

Εργατικό δυστύχημα στο Ρωμανό Μεσσηνίας

Ένας 37χρονος έχασε την ζωή του όταν, εργαζόμενος σε εταιρεία η οποία είχε αναλάβει την εργολαβία αποχέτευσης και υδραυλικών έργων στο Ρωμανό Μεσσηνίας, με ανυψωτικό γερανό ήρθε σε επαφή με εναέρια καλώδια της ΔΕΗ. Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί ηλεκτροπληξία.Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Γαργαλιάνων.

Την έσωσε ο πιτσαδόρος

Ήταν αρκετά ασυνήθιστο για τον «πίτσα - μπόι» Κρις Τερνερ να έχει παραγγελία από ένα σπίτι που βρισκόταν σε απόσταση 45 χιλιομέτρων απο τη πιτσαρία όπου εργαζόταν, στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι η μεγάλη απόσταση δεν ήταν το μόνο παράξενο σε αυτή την παραγγελία.Καθώς παρέδιδε την μεγάλου μεγέθους πίτσας «με απ΄όλα», και τα συνοδευτικά ποτά, και αφού έδωσε στον άντρα που του παρουσιάστηκε ως πελάτης να υπογράψει τη φόρμα παραλαβής - όπως άλλωστε γινόταν σε κάθε παραγγελία - παρατήρησε κάτι στον καναπέ που βρισκόταν στο βάθος. Μια γυναίκα με δεμένα τα δυο της χέρια σχημάτιζε με τα χείλη της τις λέξεις «τηλεφώνησε στο 100».

Στην αρχή ο «πίτσα μπόι» δίστασε. «Στ' αλήθεια σε έχουν δέσει;» τη ρώτησε και αυτός σχηματίζοντας με τα χείλη του τις λέξεις και κάνοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να μην τον πάρει είδηση ο άνδρας που εξακολουθούσε να είναι απασχολημένος με το να συμπληρώνει τη φόρμα. Η γυναίκα με τα μάτια της έγνεψε «ναι». «Απο εκείνη την στιγμή ήμουν ήδη κάτασπρος σαν φάντασμα» θα πει αργότερα στον ρεπόρτερ μιας τοπικής εφημερίδας. Έφυγε όσο πιο φυσικά μπορούσε ώστε να μην προκαλέσει υποψίες και κατευθύνθηκε στο διπλανό σπίτι προκειμένου να ζητήσει βοήθεια. Μέσα στα επόμενα 20 λεπτά ο επίδοξος απαγωγέας είχε συλληφθεί. Μάλιστα κατηγορήθηκε και για απόπειρα βιασμού.

Ομάδα με εκπτωτικές κάρτες για super market

Στη Μπρίνε (Β΄ Νορβηγίας) αναζητούσαν εδώ και μήνες, τρόπους προκειμένου ο σύλλογος να καταφέρει να μείνει "αλώβητος" στην παγκόσμια οικονομική ύφεση που έχει επιδράσει αρνητικά και στο ποδόσφαιρο. Οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ της "Jaerens Superlag" προχώρησαν σε μία ριζοσπαστική κίνηση για να βγει σύλλογος από το τέλμα. Συγκεκριμένα, διοχέτευσαν στην τοπική αγορά την "Bryne Card".Πρόκειται για μία κάρτα που παραπέμπει σε πιστωτική και φέρει το σήμα της ομάδας. Ουσιαστικά, με την αγορά της (περίπου 50 ευρώ) ο κάτοχος της έχει το προνόμιο των εκπτώσεων σε 14 διαφορετικά καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Μπρίνε.

Στόχος να πουληθούν περίπου 2.000 κάρτες που θα αποφέρουν το ποσό των 100.000 ευρώ στα ταμεία του συλλόγου. "Οι άνθρωποι που αγοράζουν την κάρτα δεν κάνουν δώρο στη Μπρίνε. Βγαίνουν ουσιαστικά κέρδισμένοι οι ίδιοι" εξήγησε ο Όλε Σέλνταλ μέλος της διοίκησης της Μπρίνε. Για το ξεχωριστό εγχείρημα έχουν προσληφθεί 800 εθελοντές που έχουν χωριστεί σε 65 ομάδες. Στόχος τους, να πουλήσει ο καθένας από δύο κάρτες!

Επιχείρηση καθαρισμού του παλαιού Εφετείου

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν σήμερα μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού γύρω απο το κτίριο του παλαιού Εφετείου στην οδό Σωκράτους, στον προαύλιο χώρο.«Για τη σημερινή επιχείρηση είχαμε ενημερώσει αστυνομία, υπουργείο και εισαγγελέα», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984 ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Δημόπουλος σημείωσε πως η δαπάνη για τον καθαρισμό θα επιβαρύνει το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Εμποροϋπαλλήλων, όπου ανήκει το κτίριο, ενώ θα καλέσει και εγγράφως το Ταμείο, τη Νομαρχία και το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους.Στο κτίριο του παλαιού Εφετείου ζουν περίπου 600 μετανάστες σε άθλιες συνθήκες.

Συναρμολογούμενη F1 Στο Σπίτι Σου Με Ένα Κλικ

Για πρώτη φορά μια αγωνιστική ομάδα από τη Formula 1 βγάζει τόσα (και τέτοια) πράγματα προς πώληση. Μαζί με καπέλα, T-shirts και μπρελόκ η Toyota βγάζει στο Διαδίκτυο ανταλλακτικά από τα αυτοκίνητα της Formula 1.

Καταλαβαίνω πως μπορεί να μην είναι τόσο επιθυμητά (για κάποιους), όπως τα αντίστοιχα της Ferrari ή της McLaren, αλλά αφενός είναι τα γνήσια (όχι πλαστικά αντίγραφα) και αφετέρου δεν θα γίνει πλειστηριασμός. Με ένα «κλικ» στο www.toyota-f1-shop.com μπορείτε να αγοράσετε αεροδυναμικά βοηθήματα από carbon fibre, φρένα, ζάντες και πολλά άλλα εξαρτήματα από διαστημικά υλικά. Οι τιμές κυμαίνονται από 199,484€ ως τις 5015€.

Βιαστείτε γιατί οι πωλήσεις θα διαρκέσουν μέχρι την εξάντληση του αποθέματος.

Κατάδυση βαθυσκάφους στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών

Ένα αμερικανικό ρομποτικό βαθυσκάφος με την ελληνική ονομασία «Νηρέας» κατάφερε να καταδυθεί στο βαθύτερο γνωστό σημείο των ωκεανών της γης, σε βάθος 10.902 μέτρων, στην περίφημη «Άβυσσο Τσάλεντζερ», στην Τάφρο των Μαριάνων, στο δυτικό Ειρηνικό. Έγινε έτσι το τρίτο σκάφος στην ιστορία που μπόρεσε να φθάσει σε τέτοια βάθη.Το μη επανδρωμένο σκάφος ελέγχεται με τηλεχειρισμό από επιστήμονες που βρίσκονται στο ερευνητικό σκάφος επιφανείας «Κίλο Μοάνα», στο οποίο είναι προσδεμένο με ένα ελαφρύ καλώδιο οπτικών ινών.Το βαθυσκάφος μπορεί επίσης να απαλλαγεί από τον τηλεχειρισμό και να μετατραπεί σε αυτόνομο όχημα εξερεύνησης, ενώ έχει τη δυνατότητα να κινηματογραφεί και να συλλέγει δείγματα από το βυθό.......

Διαβάστε περισσότερα.

Μικρή πτώση στο Χ.Α.

Οριακή πτώση σημειώνει κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α., ο οποίος εναρμονίζεται με την τάση που επικρατεί στις κυριότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

«Για τη σημερινή συνεδρίαση, αναμένουμε η αγορά να κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, για ακόμα μια ημέρα, με τους τραπεζικούς κύκλους να βρίσκονται στο κέντρο πιθανών ρευστοποιήσεων», αναφέρει η Beta Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Αυτή την ώρα (11:12) ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,24%, στις 2.421,61 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 36 εκατομμύρια ευρώ.

Οι μετοχές 79 εταιρειών ενισχύονται, 34 καταγράφουν απώλειες και 27 παραμένουν σταθερές.

Σεισμός 3,9 R ανάμεσα σε Ζάκυνθο-Ηλεία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 10.00 το πρωί στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Ζάκυνθο και την Ηλεία.Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Ενας νεκρός, δύο τραυματίες από τροχαίο τα ξημερώματα στη Λ. Κηφισίας

Ένας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες ο απολογισμός της σύγκρουσης δύο ΙΧ, στις 02:00 τα ξημερώματα στη Λ. Κηφισίας, στο ύψος του Αμαρουσίου. Όπως έγινε γνωστό το τροχαίο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια «κόντρας» των οδηγών των οχημάτων.

Γουρούνι υιοθέτησε καμήλα!

Έχουμε δει σκυλιά να υιοθετούν ορφανά γατάκια, σκιουράκια, παπάκια, ακόμα και τιγράκια. Έχουμε δει δελφίνια να στηρίζουν άρρωστα ή τραυματισμένα δελφίνια, κολυμπώντας από κάτω τους για ώρες, σπρώχνοντάς τα στην επιφάνεια ώστε να πάρουν ανάσα. Έχουμε δει χιμπαντζήδες να βοηθούν ανθρώπους ή ομοειδείς τους χωρίς να περιμένουν κανένα αντάλλαγμα. Έχουμε δει πτηνά να ταΐζουν μικρά που δεν είναι δικά τους. Έχουμε δει κερκοπίθηκους να προειδοποιούν με φωνές για την παρουσία αρπακτικών τούς δικούς τους, παρ΄ ότι με τον τρόπο αυτόν αυξάνουν τις πιθανότητες να δεχθούν οι ίδιοι επίθεση. Έχουμε δει πολλά. Αλλά γουρούνι- νάνο να υιοθετεί καμήλα δεν έχουμε ξαναδεί. Συνέβη κι αυτό στον ζωολογικό κήπο Ρογιέβ Ρουτσέι της Σιβηρίας. Ενήλικο το γουρούνι, τριών μηνών η ασιατική καμήλα. Και βλέπετε τα αποτελέσματα.

Την «έφαγαν» τα πορνό!

Τσιγκούνα ολκής, η Τζάκι Σμιθ! Η πρώτη γυναίκα υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, προτίμησε να χρεώσει τους φορολογούμενους το ποσόν των 10 στερλινών για δύο πορνοταινίες (!) που είχε νοικιάσει ο σύζυγός της από καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο.Κι σαν να μην έφτανε αυτό, η κυρία υπουργός συμπεριέλαβε στις βουλευτικές της δαπάνες το ποσό των 2,50 στερλινών για μια θήκη οδοντόβουρτσας, 104,56 στερλίνες για μια θερμάστρα και 39,99 στερλίνες για ένα μπάρμπεκιου. Τώρα, όμως, η 46χρονη Τζάκι Σμιθ, κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα». Όπως μεταδίδουν ΒΒC και Sky Νews, ενδέχεται να πάρει πόδι από την κυβέρνηση στο πλαίσιο ανασχηματισμού, μετά τις ευρωεκλογές. Κι αυτό είναι, μάλλον, το λιγότερο, καθώς την ώρα που οι Βρετανοί πολίτες πλήττονται από την οικονομική κρίση, πολλοί βουλευτές διεκδικούσαν από τους φορολογουμένους ποσά που πλήρωσαν για σκυλοτροφές, ή για να καθαρίσουν την πισίνα τους… Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να βάλουν μυαλό και οι δικοί μας!

Αποτροπή πειρατείας στο ελληνόκτητο δ/ξ United Lady

Απετράπη πειρατεία στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο United Lady, υπό σημαία Λιβερίας ενώ έπλεε στον κόλπο του Άντεν. Στο πλοίο επιβαίνουν πέντε Έλληνες ένας Γεωργιανός και 22 Φιλιππινέζοι οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Το δεξαμενόπλοιο είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό τη Βομβάη.
Η πρώτη ενημέρωση έγινε στην εταιρεία από τον καπετάνιο, ο οποίος έστειλε e-mail στον Θάλαμο Επιχειρήσεων με το οποίο ενημερώνει και αναλύει την επιχειρήση αποτροπής της πειρατείας. Η αποτροπή έγινε με μανούβρες του πλοίου ενώ στην περιοχή πετούσε ελικόπτερο των Νατοϊκών Δυνάμεων.

Παπαγάλος χορευτής...Κορυφαίο!!!

Υποθέσεις ζωής και θανάτου στον εικονικό κόσμο

Εκεί που τα όρια της εικονική πραγματικότητας συγχέονται με αυτά της φυσικής, το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τα πιο περίεργα περιστατικά στο κόσμο των videogames.

Διαβάστε περισσότερα.

Όλα τα νέα από τον κινηματογράφο

Το ΜΕΝ 24 σας μεταφέρει στα... ενδότερα του κινηματογράφου με όλα τα νέα, τους ψιθύρους και τις φήμες, καθώς και τα πιο πρόσφατα trailers από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της έβδομης τέχνης.

Διαβάστε περισσότερα.

Σαρλότ Μακ Κένα



Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να μάθετε για την Αγγλίδα, Σαρλότ Μακ Κένα.

Διαβάστε περισσότερα.

Χαμένοι στις συνταγές αδυνατίσματος

Η κατανάλωση γκρέιπφρουτ συμβάλλει στην απώλεια βάρους υποστηρίζει μια έρευνα. Μια δεύτερη όμως καταρρίπτει την πεποίθηση πως το συγκεκριμένο φρούτο διαλύει το λίπος. Πού τελειώνει ο μύθος και πού αρχίζει η αλήθεια;
Oι διαιτολόγοι επισημαίνουν πως είναι μεγάλη η λίστα με τα τρόφιμα στα οποία έχουν αποδοθεί διαιτητικές ικανότητες, καλό όμως θα ήταν να μην παρασυρόμαστε από «σειρήνες». Κάποτε το ασπράδι του αυγού και το σπαράγγι ήταν οι «πρωταγωνιστές» της δίαιτας για την εξωπραγματική τους ιδιότητα των «αρνητικών θερμίδων». Σήμερα, τη.........

Διαβάστε περισσότερα.

Ξεκινά η επιχείρηση περισυλλογής των συντριμμιών του αεροσκάφους της Air France

Πολλά σκάφη θα πάρουν μέρος σήμερα στις έρευνες για την περισυλλογή των συντριμμιών του Airbus A330 της Air France, που κατέπεσε στον Ατλαντικό με 228 επιβαίνοντες, μια αεροπορική τραγωδία τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα μέχρι τώρα.Χθες, Τρίτη, πολεμικά αεροσκάφη εντόπισαν συντρίμμια του αεροσκάφους 650 χλμ βορειοανατολικά του νησιού Φερνάντο ντε Νορόνια, στα σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων συντρίμμια ενός αεροσκάφους', τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας Νέλσον Ζομπίμ. 'Είναι από το αεροσκάφος της Air France, δεν υπάρχει αμφιβολία, πρόσθεσε.Εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης Πολιτικής Αεροπορίας, ο Ζορζε Αμαράλ τόνισε πως..........

Διαβάστε περισσότερα.

Κρεμάστηκε έξω από εκκλησία

Κρεμασμένος με σχοινί από δέντρο, έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Κηφισιά, βρέθηκε 56χρονος στις 6 το πρωί.

Επιστρέφονται άδειες - πινακίδες κυκλοφορίας

Με απόφαση του σναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Χρ. Μαρκογιαννάκη, και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος:

* Επιστρέφονται από 03-06-2009 οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και 02-06-2009.

* Δεν εκτελούνται οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄εφαρμογή του άρθρου 103 του ΚΟΚ για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 02-06-2009.

Επισημαίνεται ότι δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για τις εξής παραβάσεις:

* Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

* Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης

* Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη

* Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

Αυτοκτονία κρατουμένου στο Γκουαντάναμο

To θάνατο ενός κρατουμένου από την Υεμένη, πιθανόν μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, στο κέντρο κράτησης του Γκουαντάναμο, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για έναν άνδρα 31 ετών, ο οποίος ονομαζόταν Μοχαμάντ Αχμαντ Αμπντάλα Σαλίχ, χωρίς να διευκρινίζεται η αιτία θανάτου.

Σημειώνεται ότι είναι η πέμπτη αυτοκτονία κρατουμένου στο κέντρο κράτησης του Γκουαντάναμο, το οποίο άρχισε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 2002.

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air France

«Χωρίς καμιά αμφιβολία» τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο Ατλαντικό Ωκεανό ανήκουν στο αεροσκάφος της Air France, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ κατά τη διάρκεια πτήσης από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι με 228 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας, Νέλσον Ζομπίμ.Tα συντρίμμια εντόπισε αεροσκάφος «Hercules» της πολεμικής αεροπορίας της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια έρευνας για το αγνοούμενο Airbus σε μια λωρίδα 5 χιλιομέτρων, δήλωσε ο κ. Ζομπίμ σε συνέντευξη Τύπου.«Αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το αεροσκάφος έπεσε σ' αυτή την περιοχή», δήλωσε ο υπουργός. «Θραύσματα και συντρίμμια, ανάμεσα στα οποία και ένα κάθισμα, εντοπίστηκαν στον.........

Διαβάστε περισσότερα.

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι κατέστρεψαν αυτοκίνητα

Άγνωστοι τοποθέτησαν 10 γκαζάκια σε δύο οχήματα της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV 100. Τα οχήματα ήταν παρκαρισμένα στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της τηλεόρασης, επί της οδού Νικολάου Γερμανού 1, στο Λευκό Πύργο.

Από την έκρηξη στις 04:05 τα ξημερώματα, προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στα δύο οχήματα, αλλά και στο εξωτερικό χώρο του σταθμού.Ακόμα, άγνωστοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό δύο αυτοκίνητα του ΟΤΕ στη 1:53 τα ξημερώματα στην περιοχή των Συκεών. Από τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα δύο αυτοκίνητα.

Καρδίτσα: Μεγάλη πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο Olympia Mall

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στο εμπορικό κέντρο «Οlympia Mall» στην περιοχή του Αγναντερού Καρδίτσας, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.Από τη φωτιά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς οι 4 αίθουσες των κινηματογράφων «Village», αλλά και 3 καφετερίες του ίδιου κτιριακού συγκροτήματος.

Η φωτιά κατέστρεψε, επίσης, μεγάλο μέρος του αιθρίου που διέθετε το συγκρότημα, ενώ δεν επεκτάθηκε σε γειτονικά κτιριακά συγκροτήματα.Οι πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποδίδουν την αιτία της φωτιάς σε βραχυκύκλωμα.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Σύλληψη για παιδική πορνογραφία στο ίντερνετ

Ένας 40χρονος ιδιωτικός υπάλληλος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα, κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και παιδική πορνογραφία, μέσω Ίντερνετ.Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στα μέσα Μαϊου οι μητέρες δύο 11χρονων κοριτσιών κατήγγειλαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστο άτομο, που συστήθηκε στις κόρες τους, μέσω Ίντερνετ, ως 17χρονη μαθήτρια επικοινωνούσε μαζί τους σε τσατ ρουμ και τις παρότρυνε να προβαίνουν σε ασελγείς χειρονομίες, να του δείχνουν μέρη του σώματός τους και να κάνουν μαζί του διαδικτυακό σεξ.Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε άμεσα τα ηλεκτρονικά ίχνη του κατηγορούμενου. Χθες, έγινε έφοδος στο σπίτι του, όπου κατασχέθηκαν έξι σκληροί δίσκοι, δύο φορητοί εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, 391 CD και πέντε σελίδες με αρχεία υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Προσοχή στις παράνομες χρεώσεις SMS

Δεκάδες καταγγελίες ως προς τις παράνομες χρεώσεις SMS μηνυμάτων από αριθμούς 54ΧΧΧ έχει λάβει η ΕΚΠΟΙΖΩ και καλεί τους καταναλωτές να μη συμπληρώνουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά τους στοιχεία σε ιστοσελίδες όπου δεν αναγράφονται όροι ή χρεώσεις. Όπως αναφέρουν στις καταγγελίες τους, καταναλωτές οι οποίοι κάνουν χρήση διαδικτύου συναντούν διαφημιστικά banner σε ιστοσελίδες ή αναδυόμενα παράθυρα ποικίλου περιεχομένου (πχ. μέτρηση δείκτη ευφυΐας, συμμετοχή σε διαδικτυακά παιχνίδια, εντοπισμός θέσης κινητών τηλεφώνων κα), στα οποία, προκειμένου να συμμετέχουν, πληκτρολογούν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Στα παράθυρα αυτά πουθενά δεν.........

Διαβάστε περισσότερα.

Independent: Τα σύγχρονα τζετ είναι ανθεκτικά στις καταιγίδες

Τα δύο επικρατέστερα σενάρια για την πτώση του Airbus A330 της Air France είναι το αεροσκάφος να υπέστη σφοδρές αναταράξεις που προκάλεσαν σοβαρές βλάβες ή να χτυπήθηκε από κεραυνό που έθεσε εκτός λειτουργίας το ηλεκτρικό του σύστημα.Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας (ΜΕΤ) επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος πετούσε πάνω από μια ενδοτροπική ζώνη σύγκλισης κοντά στον ισημερινό, όπου παρατηρούνται συχνά τροπικές καταιγίδες, αναφέρει η εφημερίδα The Independent. Τα νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης –ή σωρειτομελανίες– εντοπίζονται από τα ραντάρ καιρικών συνθηκών των συγκεκριμένων αεροσκαφών και οι πιλότοι έχουν εκπαιδευτεί στο να τα αποφεύγουν. Σύμφωνα με τη ΜΕΤ, το ύψος των νεφών την..........

Διαβάστε περισσότερα.

Στα ύψη η ανεργία στην ευρωζώνη

Σε υψηλό δεκαετίας εκτινάχθηκε η ανεργία στην ευρωζώνη, καθώς ξεπέρασε το φράγμα του 9% και έφτασε στο 9,2% για τον Απρίλιο του 2009. Σε διάστημα ενός μηνός, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 396.000 άτομα στη ζώνη του ευρώ για να φθάσει τα 14.579 εκατομμύρια άτομα συνολικά.Tον Μάρτιο 2009, το ποσοστό της ανεργίας βρισκόταν στο 8,9% στις δέκα έξι χώρες της ευρωζώνης.Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το ποσοστό ανεργίας έφθασε το 8,6% τον Απρίλιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο 2006.

Οι Μπιτλς σε Video Game

Ο Πολ Μακάρτνεϊ και ο Ρίνγκο Σταρ, τα δύο εναπομείναντα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος των Μπητλς, εμφανίστηκαν μαζί χθες στο Λος Άντζελες για να παρουσιάσουν ένα καινούργιο βίντεο παιχνίδι που θα παρέχει τη δυνατότητα στους παίκτες να αναβιώνουν τις θρυλικές εμφανίσεις του τετραμελούς μουσικού συγκροτήματος.Ο Μακάρντεϊ και ο Σταρ πραγματοποίησαν μια γρήγορη εμφάνιση στην εμπορική σύνοδο Ε3 για τα βίντεο παιχνίδια, ενώ οι παριστάμενοι τούς υποδέχθηκαν με εξαιρετικό ενθουσιασμό. Η Γιόκο Ονο και η Ολίβια Χάρισον, οι χήρες των Τζον Λένον και Τζορτζ Χάρισον ήταν και εκείνες παρούσες στην εκδήλωση.

Το παιχνίδι με τον τίτλο "The Beatles: Rock Band" θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο στις 9 Σεπτεμβρίου. Το συγκρότημα δεν επιτρέπει την ψηφιοποίηση των τραγουδιών του και το ελεύθερο "κατέβασμα" μέσω του διαδικτύου ή τη χρήση τους ως iTunes.Ο Μακάρτνεϊ και ο Σταρ εμφανίστηκαν και τραγούδησαν μαζί τον Απρίλιο σε μια φιλανθρωπική συναυλία στη Νέα Υόρκη, αλλά είχαν να πραγματοποιήσουν κοινή εμφάνιση από το 1970 που διαλύθηκε το συγκρότημα.Το παιχνίδι είναι παραγωγή της εταιρίας Apple ltd. που έχει κυκλοφορήσει παρόμοια μουσικά παιχνίδια για το συγκρότημα των Aerosmith και τον Bon Jovi.

ΕΣΡ: Οριστική διακοπή της «Στιγμής της Αλήθειας»

Την οριστική διακοπή της εκπομπής «Στιγμή της Αλήθειας», που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Antenna αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ΕΣΡ . Μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος, Νέστορας Κουράκης, και ο Κωνσταντίνος Τσουράκης, που πρότειναν πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Την Πέμπτη, εξάλλου, στις 12:00, έχει κληθεί στο ΕΣΡ το Alter, προκειμένου να καταθέσει τις απόψεις του, αναφορικά με διαδικτυακή δημοσκόπηση, που παρουσιάστηκε χθες Δευτέρα, στην εκπομπή "Ζούγκλα". Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης τίθενται πολλά ζητήματα, όπως ότι το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού, ότι δεν αναφέρθηκε η μέθοδος δειγματοληψίας στην παρουσίαση της ταυτότητας της έρευνας, ούτε το τυπικό στατιστικό σφάλμα, καθώς επίσης ότι παρόλο που αναφέρθηκε ότι στην επεξεργασία των δεδομένων μετείχε γνωστή και έγκυρη εταιρεία δημοσκοπήσεων, αυτή δεν κατονομάστηκε, όπως ορίζει ο νόμος.

Ποιο είναι το καλύτερο μπλογκ της Ελλάδας;

Ποιο θεωρεί ο κόσμος ότι είναι το καλύτερο μπλογκ της Ελλάδας; Σύντομα με ένα ένα Poll όπου θα διαρκέσει για λίγο καιρό, ο κόσμος θα ψηφίζει το αγαπημένο του μπλογκ! Πολλά μπλογκς έχουν μπει στην λίστα και αναμένουμε και για άλλα. Για αυτό όσα μπλογκς θέλετε να μπείτε στην λίστα, στείλτε email στο Spyrostagas@gmail.com με θέμα '' Συμμετοχή '' και να αναφέρετε την λέξη ΝΑΙ και το link του μπλογκ σας! Προθεσμία για συμμετοχή είναι μέχρι την Πέμπτη 4/6/2009 και ώρα 17:00!
Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο
http://spyros-tagas.blogspot.com

Η πιο "καυτή" ομάδα της σεζόν στο NFL!

Όταν ρωτάει κανείς για το ποιες είναι η ομάδα με τις πιο "hot" τσιρλίντερς στο NFL, η συνηθέστερη απάντηση που θα πάρει είναι... "Dallas Cowboys". Ο κανόνας όμως αυτός έχει πάψει να ισχύει εδώ και μερικά χρόνια, με την θηλυκή δυναστεία του Ντάλας να καταρρέει και πλέον να έχει πάρει τα σκήπτρα η ομάδα της αμερικανικής πρωτεύουσας "Washington Redskins Cheerleaders".Οι κοπέλες που απαρτίζουν αυτή την ομάδα είναι ό,τι πιο σέξι διαθέτει αυτή τη στιγμή το άθλημα, και ενδεικτικό του υψηλού επιπέδου ομορφιάς είναι πως χρειάστηκε να γίνουν αρκετές οντισιόνς πριν ανακοινωθεί στις 5 Απριλίου το σχήμα της σεζόν 2009-2010, που αποτελείται από 43 τσιρλίντερς, 31 "παλιές" και 12 "ρούκις". Για όσους μάλιστα θελήσουν να βρουν "αποδείξεις" για το ποιά είναι η πιο σέξι ομάδα τσιρλίντερς στο ράγκμπι, για αυτό φρόντισε αμερικανική ιστοσελίδα που δημοσίευσε φωτογραφίες τους από πρόσφατη παρουσία τους εκτός αγωνιστικών χώρων.

more photos.

Εκατομμύρια ανήλικοι πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης

Γύρω στα 225.000.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, ηλικίας κάτω των 18 ετών, είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, όπως προκύπτει από έκθεση που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα το γερμανικό τμήμα της Unicef, στο Βερολίνο.Σύμφωνα με την έκθεση, που παρουσίασε ο γνωστός ηθοποιός Ρότζερ Μουρ, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά πουλιούνται κάθε χρόνο στο εξωτερικό, συχνά για λόγους σεξουαλικής εκμετάλλευσης.«Κάθε χρόνο, εκατομμύρια κορίτσια και αγόρια αναγκάζονται να εκπορνεύονται και να μετέχουν σε πορνογραφικές δραστηριότητες» τόνισε ο Βρετανός ηθοποιός, υπογραμμίζοντας ότι η εξέλιξη του Διαδικτύου και της τεχνολογίας των βίντεο επέτρεψαν τα τελευταία χρόνια μια πραγματική έκρηξη στη μετάδοση πορνογραφικού υλικού, με πρωταγωνιστές παιδιά.

Οπως είπε ακόμα, παρά τις προόδους που έχουν σημειωθεί όσον αφορά στο νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία του παιδιού, «σε πολλές χώρες η νομοθεσία πολύ συχνά δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει».Σύμφωνα με τη Unicef, στις Φιλιππίνες υπολογίζεται πως 60.000 παιδιά είναι θύματα του εμπορίου του σεξ, ενώ στο Μπανγκλαντές η μέση ηλικία των παιδιών που υφίστανται σεξουαλική εκμετάλλευση είναι τα 13 χρόνια.Στις τουριστικές παραλίες της Κένυας εκδίδονται καθημερινά 15.000 παιδιά, πολλά από τα οποία πέφτουν θύματα ξένων τουριστών, προερχομένων από πλούσιες χώρες.

Τους δηλητηρίασε με μεθανόλη

25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μπαλί της Ινδονησίας, όταν κατανάλωσαν ένα οινοπνευματώδες ποτό που περιείχε μεθανόλη. Σύμφωνα με τις αρχές, ένας κάτοικος του νησιού, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για τους θανάτους, παρασκεύαζε φοινικόκρασο με την προσθήκη μεθανόλης, που θεωρείται ιδιαίτερα τοξική χημική ουσία.Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται τέσσερις δυτικοί, μια αμερικανίδα, ένας βρετανός, ένας Ιρλανδός και ένας Ολλανδός.Οι έρευνες της αστυνομίας εξετάζουν αν ο άνδρας δηλητηρίασε τα 25 αυτά άτομα κατά λάθος ή όχι.

Συντρίμμια εντόπισε η πολεμική αεροπορία της Βραζιλίας στον ωκεανό

Σύμφωνα με πληροφορίες της πολεμικής αεροπορίας της Βραζιλίας, εντοπίστηκαν συντρίμμια μεταξύ των οποίων και αεροπορικά καθίσματα 400 μίλια βορειοδυτικά της χώρας.

Το χρονικό της «μοιραίας» πτήσης

Μυστήριο καλύπτει τα αίτια της συντριβής ενός αεροπλάνου που έχει κατασκευαστεί για να αντέχει φυσικά φαινόμενα και διαθέτει όργανα ικανά να ξεπεράσουν τα συνηθισμένα προβλήματα που προκαλούν ηλεκτρικές καταιγίδες και κεραυνοί.Οι έρευνες συνεχίζονται στον Ατλαντικό σε σημεία ανάμεσα στη Βραζιλία και στην αφρικανική ακτή, ενώ ειδικοί πιστεύουν ότι «δημιουργήθηκαν ραγδαίες καταστάσεις που προκάλεσαν τη συντριβή, όπως η ξαφνική απώλεια των ηλεκτρικών συτημάτων ή της πίεσης».Η Βραζιλία συμμετέχει με έξι αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και τρία πλοία τα οποία έπλεαν στη ζώνη όπου εξαφανίστηκε το αεροπλάνο. Οι ΗΠΑ έχουν στείλει ένα........

Διαβάστε περισσότερα.

«Βουτιά» στο θάνατο έκαναν οι γονείς παιδιού που πέθανε από μηνιγγίτιδα

Οι γονείς ενός μικρού αγοριού που πέθανε από μηνιγγίτιδα αυτοκτόνησαν στο Μπίτσι Χεντ του Ανατολικού Σάσεξ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι σοροί του ζευγαριού και του πεντάχρονου γιου τους εντοπίστηκαν χθες στους πρόποδες γκρεμού. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία πρόκειται για τη 44χρονη Καζούμι Πούτικ, το σύζυγό της Νιλ και το γιο τους Σάμιουελ.

Εκπρόσωπος του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας δήλωσε ότι ο Σάμιουελ Πούτικ νοσηλευόταν με μηνιγγίτιδα σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Μπρίστολ. «Όταν ήταν σαφές ότι ο Σαμ δεν θα ανάρρωνε, πήρε εξιτήριο την Παρασκευή, κατόπιν αιτήματος των γονεών του, για να πεθάνει ειρηνικά στο σπίτι του», συμπλήρωσε. «Πέθανε αργότερα το ίδιο βράδυ».

Επέστρεψε 250.000 δολάρια που βρήκε στο δρόμο!

Ένας άντρας, από τις ΗΠΑ, βρήκε στο δρόμο μια σακούλα σκουπιδιών που περιείχε 250.000 δολάρια και τα επέστρεψε!Ο κύριος David Jenks έβγαινε από ένα κατάστημα με αντίκες στην περιοχή Syracuse της Νέας Υόρκης και «έπεσε» πάνω στην τσάντα με τα χρήματα. «Είχα βγει από το αυτοκίνητο μου όταν είδα μια σακούλα σκουπιδιών στην άκρη του δρόμου. Ήθελα να την μετακινήσω και τότε είδα ότι περιείχε χρήματα,» είπε ο κύριος David Jenks.Σύμφωνα με την αστυνομία η σακούλα έπεσε από τεθωρακισμένο όχημα χρηματαποστολών.«Είναι τα περισσότερα χρήματα που έχω δει ποτέ στην ζωή μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα επέστρεψα πίσω,» είπε ο κύριος David Jenks.

www.ethnos.gr

Ληστεία στα Πρακτορεία Διανομής Τύπου, στο Αιγάλεω

Περιπετειώδης ένοπλη ληστεία έγινε στις 12.50 το μεσημέρι στα Πρακτορεία Διανομής Τύπου Αργος και Ευρώπη, στην οδό Εμμανουήλ Παπά 3, στο Αιγάλεω.Δράστες είναι πέντε κουκουλοφόροι, οι οποίοι είχαν σχεδιάσει πολύ καλά τη ληστεία, όπως προκύπτει από τον τρόπο που έδρασαν.

Ο <Άγιος> Ποντ .........

Ο Κόμης Δράκουλας σας περιμένει ξανά…

Το Κάστρο Μπραν στην κεντρική Ρουμανία, ευρύτερα γνωστό και ως Κάστρο του Κόμη Δράκουλα, που πρόσφατα επέστρεψε στα «χέρια» της οικογένειας του Ντομινίκ των Αψβούργων άνοιξε και πάλι την Τρίτη τις πύλες του στο κοινό.Όσοι, ωστόσο, είχαν επισκεφθεί το Κάστρο στο παρελθόν, ίσως με έκπληξη διαπιστώσουν κάποιες αλλαγές στη διακόσμησή του, αφού οι συλλογές που φιλοξενούσε και οι οποίες ανήκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού βρήκαν νέα «στέγη», στο νεοϊδρυθέν μουσείο, που φέρει την επωνυμία, «Το Σπίτι Μεσαιωνικών Εθίμων του Μπραν».Στην επίσημη τελετή που έγινε στο Κάστρο, προκειμένου να σηματοδοτήσει την επαναλειτουργία του, η οικογένεια των Αψβούργων, με επικεφαλής τον ίδιο τον Ντομινίκ, τοπικοί και άλλοι «άρχοντες», εκπρόσωποι του υπουργείου Τουρισμού της Ρουμανίας, ευχαρίστησαν.........

Διαβάστε περισσότερα.

Καλοκαίρι: Όταν Ξεχειλίζουν Τα μαγιό



Τα ευχάριστα ατυχήματα της εποχής.

Μπορεί τα ονόματά τους να μου διαφεύγουν, αλλά μπροστά στη θέα των φωτογραφιών τους με μαγιό, αυτό είναι το λιγότερο που με απασχολεί.

Διαβάστε περισσότερα.

Κουνούπια: Πώς να απαλλαγείτε από τους απρόσκλητους επισκέπτες

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι η αγαπημένη μας εποχή αφού έχει συνδυαστεί με την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά, όμως είναι γεγονός ότι κρύβει και κάποιες όχι και τόσο ευχάριστες εκπλήξεις. Μία από αυτές είναι τα κουνούπια. Οι <<επιδρομές>> των κουνουπιών πολλές φορές δοκιμάζουν τα νεύρα και τις αντοχές μας. Παρόλα αυτά υπάρχουν τρόποι να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη παρουσία τους.Τα τσιμπήματα από τα κουνούπια θεωρούνται σε γενικές γραμμές αθώα και πολύ σπάνια δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Δεν παύουν, όμως, να είναι ενοχλητικά και ειδικά για τους ... γλυκοαίματους, που τραβάνε τα κουνούπια σα μαγνήτης, η κατάσταση μπορεί να γίνει πραγματικά αφόρητη. Τα εντομοαπωθητικά σώματος και χώρου μπορούν να φανούν χρήσιμα ενώ υπάρχουν μικρά μυστικά για την.........

Διαβάστε περισσότερα.

Χ.Α.: Με θετικό πρόσημο ο Γ.Δ.

Σε θετικό πεδίο έχει περάσει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κυρίως χάρη στην ανάκαμψη των τραπεζών.

«Υπάρχει μια αισιοδοξία ότι τα χειρότερα πέρασαν, που τροφοδοτήθηκε περισσότερο από το εξωτερικό και τα στοιχεία για τις εργοστασιακές παραγγελίες στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε στο Reuters ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, αναλυτής στην Πήγασος Χρηματιστηριακή.

«Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου στην Ελλάδα κινήθηκαν περισσότερο προς την απογοήτευση, παρά προς τον ενθουσιασμό. Οι διοικήσεις των ελληνικών εταιριών έχουν ακόμη αβεβαιότητα για τις επόμενες χρήσεις, όποτε θεωρώ μια διόρθωση από εδώ και πέρα πιο πιθανή», πρόσθεσε.

Αυτή την ώρα (13:10) ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 0,26% ανερχόμενος στις 2.423,27 μονάδες.

Ο τζίρος ανέρχεται σε 181 εκατομμύρια ευρώ.

Φάρμακο-ελπίδα για το μελάνωμα

Ένα φάρμακο που μπορεί να αντιμετωπίσει την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος στην πιο προχωρημένη της μορφή επινόησε διεθνής ομάδα επιστημόνων. Το φάρμακο δοκιμάστηκε ήδη σε μικρό αριθμό ασθενών και φαίνεται πως είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί τονίζουν πως είναι πολύ καλύτερα να λαμβάνουμε μέτρα πρόληψης και να ελέγχουμε συχνά το δέρμα μας, ώστε αν τυχόν εμφανίσουμε κάτι ύποπτο, να το εντοπίσουμε εγκαίρως.Τα κρούσματα κακοήθους μελανώματος αυξάνονται ραγδαία στη Δύση, κυρίως λόγω της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.

Το πειραματικό φάρμακο, που λέγεται PLX4031 (R7204), μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο για πολλούς πάσχοντες από μεταστατικό μελάνωμα, βοηθώντας τους να ζήσουν περισσότερο καιρό με τη νόσο τους υπό έλεγχο, είπαν οι επιστήμονες στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) που διεξάγεται στο Ορλάντο, της Φλόριντα.Το PLX4031 δρα εντοπίζοντας και καταστρέφοντας τα καρκινικά κύτταρα που φέρουν μια.......

Διαβάστε περισσότερα.

Έχει κάνει 21 παιδιά με 11 διαφορετικές γυναίκες!

Ένας 29-χρονος άντρας, από τις ΗΠΑ, είναι πατέρας 21 παιδιών με έντεκα διαφορετικές γυναίκες! Η ιστορία του κυρίου Desmond Hatchett βγήκε στο φως όταν οι αρχές τον οδήγησαν στο δικαστήριο επειδή δεν πλήρωνε την διατροφή για τα παιδιά του!Ο εν λόγω άντρας που έκανε και ρεκόρ στις ΗΠΑ είπε για τα 21 παιδιά του: «απλώς συνέβη»!Ο κύριος Desmond Hatchett που λαμβάνει μόνο τον κατώτατο βασικό μισθό από την εργασία του είπε σε δημοσιογράφους πως γνωρίζει όλα τα ονόματα των παιδιών του!«Τελείωσα δεν θα κάνω άλλα παιδιά,» είπε ο νεαρός πατέρας των 21 παιδιών.Οι αρχές θέλουν να κατάσχουν το μισό μισθό του για την διατροφή αλλά υπήρξε διαφωνία αφού τότε το κάθε παιδί θα λάμβανε μόνο 6.50 δολάρια τον μήνα!«Ο κύριος Hatchett δεν μπορεί να συντηρήσει οικονομικά όλα αυτά τα παιδιά. Η πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει,» είπε ο δικηγόρος του κύριος Keith Pope.

Η τηλεόραση μειώνει την ικανότητα λόγου στα παιδιά

Η τηλεόραση μειώνει την ικανότητα λόγου στα μικρά παιδιά και αυτό αποτελεί εν δυνάμει απειλή για την εγκεφαλική ανάπτυξή τους, σύμφωνα με την έρευνα, υπό τον καθηγητή παιδιατρικής του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον Δημήτρη Χρηστάκη, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Archives of Pediatrics an Adolescent Medicine".

Η μελέτη -που αφορούσε παιδιά δύο μηνών έως τεσσάρων ετών- διαπίστωσε ότι για κάθε ώρα που η τηλεόραση μένει ανοικτή, με ανοικτό τον ήχο της, σε ένα σπίτι με μικρά παιδιά, αυτά ακούνε 500 έως 1.000 λέξεις λιγότερες από τους ενήλικες (γονείς κ.α.). «Οι ενήλικες χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο 941 λέξεις την ώρα. Σύμφωνα με τη μελέτη οι λέξεις των ενηλίκων σχεδόν εξαφανίζονται πλήρως, όταν το παιδί ακούει την τηλεόραση, πράγμα που πιθανώς εξηγεί την........

Διαβάστε περισσότερα.

Απίστευτο χωριό στην Ισπανία!!!

ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ !!!!!



Χιλιάδες στην ουρά «για έναν Ερωτα…»

Χιλιάδες σινεφίλ πήγαν κινηματογράφο το περασμένο τετραήμερο, με τους περισσότερους να συγκεντρώνονται στην καινούργια ταινία της Νία Βαρντάλος «Ερωτας αλά ελληνικά» που έκοψε πανελλαδικά σε 130 αίθουσες 72.000 εισιτήρια, εκ των οποίων τα 56.000 στην Αθήνα.

«Το τελευταίο σπίτι αριστερά» του Ντένη Ηλιάδη, αν και έκανε τεράστιο άνοιγμα το πρώτο τριήμερο στην Αμερική με 14.000.000 δολάρια, εδώ έκοψε 10.500 εισιτήρια, νούμερο που αν θέλουμε να μετατρέψουμε μας δίνει περίπου 95.000 δολάρια. Τέλος οι «Illuminati - Πεφωτισμένοι» έκοψαν 25.970 εισιτήρια, φτάνοντας τα 336.093 πανελλαδικά.

Βελονισμός κατά των αθλητικών κακώσεων

Με βελονισμό μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται οι αθλητικές κακώσεις.Μελέτες που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ιατρικού Βελονισμού, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, έδειξαν ότι ο βελονισμός μειώνει σημαντικά την ένταση του πόνου, μειώνει τον χρόνο αποκατάστασης και αυξάνει τη φυσική δραστηριότητα των αθλητών.Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό οφείλεται στην αντιφλεγμονώδη και αποιδηματική δράση του βελονισμού, στην ικανότητά του να ενδυναμώνει τους μυς, καθώς και στην αύξηση της τοπικής κυκλοφορίας του αίματος που προκαλείται από την είσοδο της βελόνας.