Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Ιταλικό κρουαζιερόπλοιο απώθησε επίθεση Σομαλών πειρατών

Ένα ιταλικό κρουαζιερόπλοιο απώθησε μια επίθεση πειρατών στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Αφρικής επιστρέφοντας τα πυρά, δήλωσε σήμερα κενυάτης ναυτιλιακός αξιωματούχος.
«Μάθαμε ότι πρόκειται για κρουαζιερόπλοιο», δήλωσε ο Άντριου Μουανγκούρα του Προγράμματος Αρωγής Ναυτικών της Ανατολικής Αφρικής που έχει την έδρα του στη Μομπάσα. «Αν είναι έτσι, τότε θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των επιβατών τους με το να έχουν όπλα στο πλοίο». Ο Μουανγκούρα δεν είχε άλλες λεπτομέρειες για το πλοίο.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε από τη Ρώμη πως πρόκειται για το MS Melody που είναι ναυλωμένο από την ιταλική εταιρεία κρουαζιερών MSC Crociere S.A. και μεταφέρει 1.200 επιβάτες. Δυνάμεις ασφαλείας που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο επέστρεψαν τα πυρά σε έξι πειρατές που ήταν οπλισμένοι με Καλάσνικοφ ενώ ο καπετάνιος έκανε ελιγμούς για να τους αποφύγει. Το MS Melody έπλεε από τη Νότια Αφρική προς τη Γένοβα και είχε μόλις αποπλεύσει από τις Σεϋχέλλες.

www.marinews.gr

Απόφαση σταθμός

Έναν ιστορικό νόμο για την περικοπή των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα καύσιμα των αυτοκινήτων με παράλληλη ώθηση της αγοράς προς τα καθαρότερά εναλλακτικά καύσιμα, υιοθέτησε η Καλιφόρνια.

Οι προδιαγραφές των καυσίμων με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα εγκρίθηκαν από τη εξαιρετικά ισχυρή πολιτικά ρυθμιστική αρχή της ποιότητας του αέρα και χαιρετίστηκαν ως μία ιστορική πρωτοβουλία.Η έγκριση αποτελεί την πρώτη κυβερνητική προσπάθεια σε όλον τον κόσμο να υποβληθούν τα καύσιμα των μεταφορών σε περιορισμούς για την απελευθέρωση αερίων του θερμοκηπίου που κατηγορούνται για την παγκόσμια υπερθέρμανση.

Το μέτρο, εάν αποδώσει όπως σχεδιάστηκε, θα επιταχύνει τη μεταμόρφωση των οχημάτων και του υποστηρικτικού συγκοινωνιακού δικτύου το οποίο έχει οικοδομηθεί γύρω από το.......

Διαβάστε περισσότερα.

Αυξάνονται στην Αμερική τα ανθρώπινα κρούσματα της γρίπης των χοίρων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε την Παρασκευή την ανησυχία του για τη γρίπη των χοίρων που έχει προκαλέσει επτά επιβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ και εκατοντάδες πιθανά κρούσματα και 60 θανάτους στο Μεξικό.«Υπάρχουν σήμερα 800 ύποπτα κρούσματα της γρίπης των χοίρων με 57 θανάτους στην περιοχή του Μεξικού» δήλωσε στον Τύπο η Φαντέλα Σαΐμπ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Γενεύη. Περιστατικά με τα ίδια συμπτώμτα καταγράφηκαν στην περιοχή..........

Διαβάστε περισσότερα.

Βρέφος βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα Βριλήσσια

Εγκαταλελειμμένο στα Βριλήσσια, βρέθηκε το μεσημέρι, ένα βρέφος λίγων ημερών.Το μωρό βρήκε μια γυναίκα η οποία ειδοποίησε την αστυνομία. Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό της μητέρας.

www.e-tipos.com

Σρι Λάνκα: Νεκροί 6.500 άμαχοι

Τουλάχιστον 6.500 άμαχοι σκοτώθηκαν από την αρχή του χρόνου σε μάχες μεταξύ των ανταρτών Ταμίλ και του στρατού της Σρι Λάνκα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.Ο αριθμός των πολιτών που τραυματίστηκαν από τα μέσα Ιανουαρίου όταν κλιμακώθηκαν οι εχθροπραξίες εκτιμάται πως ανέρχεται σε 14.000.

Η Σρι Λάνκα βεβαιώνει ότι ο στρατός δεν στρέφεται κατά των αμάχων και κατηγορεί τους αντάρτες Ταμίλ ότι τους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες.Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 50.000 άμαχοι είναι εγκλωβισμένοι στη ζώνη των πολεμικών επιχειρήσεων στη βορειοδυτική πλευρά της νησιωτικής χώρας.

www.nafteboriki.gr

24 Απριλίου : Παγκόσμια ημέρα κατάργησης πειραμάτων σε ζώα

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων στα Ζώα εορτάζεται στις 24 Απριλίου ως μέρα μνήμης για τα εκατομμύρια πειραματόζωα, που υποφέρουν και πεθαίνουν κάθε χρόνο στο όνομα της επιστήμης και το υποτιθέμενο καλό της ανθρωπότητας.Διοργανώνεται από την Animal Aid υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε.

Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα, από ποντίκια μέχρι πιθήκους, βασανίζονται σε πειράματα που αφορούν ιατρική, καλλυντικά, χημικά προϊόντα, γενετική και πολεμική βιομηχανία.Ακόμη, είναι γνωστό ότι τα φάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ήδη δοκιμασμένα σ’ ένα σκύλο, σε......

Διαβάστε περισσότερα.

Μεταλλική επίστρωση κάνει το μετάξι της αράχνης ακόμα ισχυρότερο

Το μετάξι της αράχνης είναι ούτως ή άλλως ισχυρότερο και ελαφρύτερο από το ατσάλι, γίνεται όμως ακόμα ισχυρότερο μετά την προσθήκη μικρής ποσότητας μετάλλου, τεχνητά στο εργαστήριο.Ερευνητές γερμανικού ινστιτούτου παρουσιάζουν στο περιοδικό Science μια τεχνική που κάνει το μετάξι της αράχνης πιο ανθεκτικό στο σπάσιμο ή την παραμόρφωση. Το νέο, σύνθετο υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιείται στο μέλλον για εξαιρετικά..........

Διαβάστε περισσότερα.

Ληστεία σε τράπεζα στο Π. Φάληρο

Ληστεία σημειώθηκε στις 13:35 σε κατάστημα της Probank στην οδό Αγ. Βαρβάρας, αρ. 4, στο Παλαιό Φάληρο.Δύο άγνωστοι με την απειλή όπλων αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

www.nafteboriki.gr

Τελική ευθεία για την αλλαγή του χάρτη στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως εισέρχεται η υπόθεση της εξυγίανσης των μεγάλων ασθενών του Ντιτρόιτ! Των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών General Motors και Chrysler.

Και μπορεί οι διοικήσεις των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών να επιμένουν, έως την ύστατη ώρα, πως μπορούν να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους περί «αυτορρύθμισης» των οικονομικών τους, ο Λευκός Οίκος όμως μοιάζει να έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του. Που συνοψίζονται στην λύση της αναγκαστικής χρεοκοπίας ώστε οι δύο εταιρίες να αποδοθούν σε εύθετο χρόνο «καθαρές» από τα τωρινά τους χρέη χωρίς να κινδυνεύσουν με αναστολή των εργασιών τους.

Σύμφωνα λοιπόν με χθεσινοβραδυνές δηλώσεις βράδυ αμερικανίδας Γερουσιαστού, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομίας είναι έτοιμο να καταθέσει την αίτηση χρεοκοπίας αρχικά της Chrysler «εάν κριθεί απαραίτητο». Όπερ σημαίνει πως εάν μέχρι τις.......

Διαβάστε περισσότερα.

Σταματούν οι χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Χωρίς χημειοθεραπείες κινδυνεύουν να μείνουν οι ασθενείς στο Νοσοκομείο της Ρόδου λόγω έλλειψης σκευασμάτων. Το σοβαρό αυτό πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στα τόσα άλλα που ταλανίζουν το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, που κινδυνεύει πλέον με γενικό λουκέτο. Οι υπεύθυνοι του αιματολογικού τμήματος απηύθυναν έκκληση στα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου να φροντίσουν για την προμήθεια χημειοθεραπευτικών συσκευασμάτων καθώς τα αποθέματά τους βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα. Ο κίνδυνος να υπάρξει αναβολή στις χημειοθεραπείες των ασθενών με κακοήθειες είναι ορατός. Καρκινοπαθείς, αναγκάζονται να ταξιδεύουν στο Ηράκλειο ή στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι προχθές ήταν στο νησό ο αρμόδιος υπουργός Δημ. Αβραμόπουλος για την τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά δεν επισκέφτηκε το νοσοκομείο των πολλών προβλημάτων. Υποσχέθηκε ότι σε 15 ημέρες θα επισκεφθεί ξανά τη Ρόδο για να ασχοληθεί με θέματα υγείας και προσπάθησε ανεπιτυχώς να υποβαθμίσει τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας λέγοντας ότι είναι από τα καλύτερα της χώρας μας.

www.enet.gr

Κινητό τηλέφωνο από τη Λίβερπουλ!

Εάν είστε φανατικός οπαδός της Λίβερπουλ και ψάχνετε κινητό τηλέφωνο, τότε έχουμε τη λύση! Ο αγγλικός σύλλογος, σε συνεργασία με δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στη Μεγάλη Βρετανία, προχώρησε στην κατασκευή ενός μοντέλου με αποδέκτες τους φίλους της ομάδας.

Το κινητό τηλέφωνο είναι αφιερωμένο στις επιτυχίες των «κόκκινων» και συγκεκριμένα στα..........

Διαβάστε περισσότερα.

Το Τop 10 των ναυτιλιακών χαρτοφυλακίων για την ελληνική ναυτιλία

Η απροθυμία των τραπεζών για νέες χρηματοδοτήσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας, θα αυξηθεί κατά πολύ μέσα στο 2009, όπως υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη μεγάλων τραπεζών.

Υπολογίζεται πως οι μισές προγραμματισμένες επεκτάσεις αλλά και εξαγορές ναυτιλιακών εταιρειών θα ακυρωθούν ή στην καλύτερη των περιπτώσεων θα αναβληθούν προσωρινά, λόγω της πιστωτικής κρίσης και της κατακόρυφης μείωσης των αξιών των πλοίων.

Όμως η ναυτιλία δεν παύει να προσελκύει το ενδιαφέρον και διαίτερα η ελληνική.

Σύμφωνα με την έρευνα της Petrofin, το TOP 10 των τραπεζών, βάσει μεγέθους του χαρτοφυλακίου με το οποίο χρηματοδοτούν την ελληνική ναυτιλία για το 2008 είναι:...

Διαβάστε περισσότερα.

Η αυλή των θυμάτων

O σχολικός εκφοβισμός είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που τις τελευταίες δεκαετίες έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στις τάξεις και στις αυλές των σχολείων των ανεπτυγμένων κοινωνιών. Πρόκειται για μια από τις πολλές μορφές κακοποίησης, που αφορά την παιδική μέχρι την εφηβική ηλικία και αναφέρεται σε κακοποίηση ανηλίκου από ανήλικο.

Ο «θύτης», το παιδί-«νταής», επιτίθεται σωματικά, λεκτικά ή ακόμα και σεξουαλικά και κακοποιεί, πάντα με πρόθεση να πληγώσει, να απειλήσει, να τρομοκρατήσει, να μειώσει την αξία του παιδιού-«θύματος». Ο διεθνής όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού είναι «bullying» από το ρήμα «bully», που σημαίνει «πληγώνω ή τρομοκρατώ άλλους, συχνά.........

Διαβάστε περισσότερα.

Νεκρός 18χρονος από χρήση ηρωίνης

Νεκρός βρέθηκε ένας δεκαοχτάχρονος μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών μέσα στο διαμέρισμά στο οποίο συγκατοικούσε με άλλα τρία άτομα ηλικίας 20, 25 και 28 ετών.Οι νεαροί είχαν κάνει χρήση ηρωίνης από το προηγούμενο βράδυ ενώ δεν αντιλήφθηκαν έγκαιρα τη σοβαρότητα της κατάστασης των δύο συγκατοίκων τους με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε το επόμενο πρωί όταν οι δύο νεαροί αντιλήφθηκαν πως οι συγκάτοικοι τους δεν ανταποκρίνονταν.Ο 18χρονος βρέθηκε νεκρός και ο 25χρονος σε κωματώδη κατάσταση.

www.ethnos.gr

Aντόνιο Μπαντέρας: "Η Μπαρτσελόνα θα κάνει το τρεμπλ"

Μεταξύ γυρισμάτων των νέων του ταινιών, ο Αντόνιο Μπαντέρας σχεδόν πάντα βρίσκει χρόνο για να παρακολουθήσει από κοντά την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα. Ο γεννημένος στη Μάλαγα ηθοποιός, που κάνει εδώ και χρόνια καριέρα στο Χόλιγουντ, βρέθηκε την Τετάρτη στο "Καμπ Νου", για να δει την αναμέτρηση των "μπλαουγκράνα" με τη Σεβίλλη.

Οπως ήταν λογικό, έγινε αντιληπτός από τους Ισπανούς δημοσιογράφους, οι οποίοι έσπευσαν να τον ρωτήσουν για την Μπάρτσα: "Πιστεύω ότι θα κατακτήσει και τους τρεις τίτλους φέτος. Είναι αχτύπητη και τολμώ να πω πως θα κάνει το τρεμπλ. Δεν χρειάζεται να είσαι οπαδός της Μπαρτσελόνα για να της βγάλεις το καπέλο. Ολος ο κόσμος έχει εντυπωσιαστεί με τις εμφανίσεις της", τόνισε ο Αντόνιο Μπαντέρας, ο οποίος ζήλεψε λίγο από τη... δόξα των προπονητών και αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης με τη Σεβίλλη: "Ηταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Πιστεύω ότι ο παίκτης κλειδί ήταν ο Ινιέστα. Μας εξέπληξε με την εμφάνιση του".

www.cosmo.gr

BMW X5 Security Plus

Η BMW επεκτείνει τη γκάμα οχημάτων ασφαλείας της με ένα νέο μοντέλο σε μία νέα κατηγορία προστασίας. Η BMW X5 Security Plus πληροί τις απαιτήσεις της κατηγορίας αλεξίσφαιρης προστασίας, προσφέροντας ευέλικτη μετακίνηση και ολοκληρωμένη προστασία από εγκληματικές επιθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα.

Βαγδάτη: Επίθεση αυτοκτονίας με τουλάχιστον 25 νεκρούς

Διπλή επίθεση αυτοκτονίας από καμικάζι σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα τουλάχιστον 25 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 60 να τραυματιστούν.

Να σημειωθεί ότι η νέα αυτή επίθεση σημειώνεται μια μέρα μετά την φονική επίθεση καμικάζι βομβιστή σε εστιατόριο βορειοανατολικά της Βαγδάτης που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 άνθρωποι.

www.protothema.gr

Κρίση και για τους αστέρες

Ο Πολ Μακάρτνεϊ, ο Ελτον Τζον και ο Μικ Τζάγκερ έχουν κάθε λόγο να γκρινιάζουν για την παγκόσμια οικονομική κρίση αφού είδαν τις περιουσίες τους να μειώνονται τη χρονιά αυτή.
Σύμφωνα με ετήσια έρευνα της εφημερίδας "Sunday Times", οι διάσημοι καλλιτέχνες έχασαν πολλά χρήματα από τις καταθέσεις, τις μετοχές και τις επενδύσεις τους. Όχι βέβαια ότι θα μείνουν στην ψάθα...

Η προσωπική περιουσία του Ελτον Τζον μειώθηκε κατά 1/4 στα 175 εκατομμύρια στερλίνες, του Πολ Μακάρτνεϊ κατά 12% και του Μικ Τζάγκερ κατά 16%. Πρώτο στον κατάλογο των πλουσιότερων της βρετανικής μουσικής σκηνής είναι ένα λιγότερο γνωστό όνομα: Κλάιβ Κάλντερ ο ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρίας Zomba με τραγουδιστές όπως η Μπρίτνεϊ Σπιρς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας η περιουσία του αγγίζει τα 1,3 δισεκατομμύρια στερλίνες και δεν μειώθηκε τη χρονιά αυτή ούτε ελάχιστα.Εκείνη που αύξησε την περιουσία της (κατά 29%) αυτή τη χρονιά είναι η Τζούντι Κρέιμερ παραγωγός του μιούζικαλ "Mamma Mia!".Αντίθετα, ήταν μια πολύ κακή χρονιά για την τραγουδίστρια Εϊμι Γουαινχάουζ που η περιουσία της μειώθηκε σχεδόν κατά 50%, αφού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις δισκογραφικές της υποχρεώσεις.

www.news247.gr

Πιέσεις στον FTSE 20, "αντιστέκονται" mid και small caps

«Κινήσεις μετατόπισης του ενδιαφέροντος από τους τίτλους της μεγάλης κεφαλαιοποίησης προς χαμηλότερες και ευέλικτες αποτιμήσεις» διαπιστώνει στο πρωινό της report η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

«Το φαινόμενο αυτό συνήθως ολοκληρώνει ένα ανοδικό κύμα και είναι αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται μετά την κατοχύρωση κερδών σε δεικτοβαρείς μετοχές αλλά και επενδυτικής αμηχανίας», σημειώνει και προσθέτει ότι «η αναζήτηση τίτλων που βρίσκονται στα χαμηλά τους ή έχουν υποαποδόσει σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά αποτελεί το κυριότερο κριτήριο των επιλογών στα χαρτιά της μικρής κεφαλαιοποίησης».
Ευθυγραμμισμένος με την κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών δεικτών, ο Γ.Δ. του Χ.Α. έφτασε να......

Διαβάστε περισσότερα.

Ο Καβαλιέρε και οι... κούκλες του

Εχουν μεγάλη εμπειρία στο μόντελινγκ, την υποκριτική και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Με λίγα λόγια, διαθέτουν το τέλειο βιογραφικό για πολιτική καριέρα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ιδιαίτερα κριτήρια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος συμπεριέλαβε μερικές από τις πιο εκρηκτικές παρουσίες της ιταλικής σοουμπίζ στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του για τις ευρωεκλογές.

Με τη δικαιολογία ότι ήθελε «καινούργια και νεαρά πρόσωπα» στο κόμμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός αποφάσισε να ρίξει στην πολιτική αρένα την 30χρονη πρωταγωνίστρια δημοφιλούς σαπουνόπερας Καμίλα Φεράντι, την 29χρονη πρώην TV star Ελεονόρα Γκατζόλι, την 36χρονη πρώην παίκτρια του «Big Brother» Αντζελα Σότσιο και την 28χρονη Μπάρμπαρα Ματέρα, υποψήφια Μις Ιταλία το 2000 και νυν παρουσιάστρια της RAI.

Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι καμιά τους δεν έχει εμπειρία στην πολιτική, με εξαίρεση ίσως τη Σότσιο, η οποία είχε απασχολήσει τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων πριν από δύο χρόνια, όταν οι παπαράτσι την είχαν απαθανατίσει μαζί με άλλα showgirls να.......

Διαβάστε περισσότερα.

Rolls Royce (made in China) με 34.000 ευρώ

Οι επισκέπτες του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου της Σαγκάης βλέποντας την τετράτροχη «κούκλα» με τη φιγούρα της φτερωτής γυναίκας στο επάνω μέρος της μάσκας της, το κλασικό ψυγείο στο μπροστινό μέρος, τις καλοσχηματισμένες γραμμές του αμαξώματός της, αλλά και την άκρως δελεαστική τιμή της, των 34.000 ευρώ, προς στιγμήν πίστεψαν πως οι υπεύθυνοι της θρυλικής Rolls Royce έπεσαν θύματα της οικονομικής κρίσης και πουλάνε κοψοχρονιά τα μοντέλα τους.

Μια δεύτερη -λίγο πιο προσεκτική- ματιά, όμως, αρκούσε για να προσγειωθεί κάποιος στη... σκληρή πραγματικότητα: το συγκεκριμένο απαστράπτον μοντέλο δεν ήταν παρά μία Geely Excellence κινεζικής.........

Διαβάστε περισσότερα.

Ληστεία με λεία 1.000.000 ευρώ

Ληστεία σε χρηματαποστολή έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή της Δάφνης Συγκεκριμένα, τέσσερεις ληστές ακινητοποίησαν θωρακισμένο όχημα εταιρίας ασφαλείας με σκαπτικό μηχάνημα και κατόπιν άνοιξαν πυρ εναντίον του, χωρίς όμως καμία βολίδα να διαπεράσει εντός της καμπίνας που βρίσκονταν οι συνοδοί.

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια χρησιμοποίησαν το σκαπτικό εξάρτημα του μηχανήματος έσπασαν το παρ-μπριζ και εισήλθαν εντός του οχήματος.Κατόπιν οι ληστές απέσπασαν ποσό που άγγιζε το 1.000.000 ευρώ και αμέσως μετά επιβιβάστηκαν σε τζιπ που........

Διαβάστε περισσότερα.


Προς αλλαγή των όρων χρήσης το Facebook

Το Facebook πρόκειται να αλλάξει τους όρους χρήσης που αφορούν το χειρισμό προσωπικών πληροφοριών, μετά από σχετική ψηφοφορία των χρηστών του. Η ψηφοφορία οργανώθηκε μετά το σάλο που προκλήθηκε το Φεβρουάριο, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε αλλαγή στους όρους χρήσης.

Οι αλλαγές είχαν τότε ερμηνευθεί ως προσπάθεια της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης να έχει υπό την κατοχή της τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, βίντεο και άλλων στοιχείων, ακόμα και όταν αυτοί αποφάσιζαν να σβήσουν το λογαριασμό τους.Το Facebook είχε κάνει λόγο για παρεξήγηση και, μετά από καταιγίδα αντιδράσεων, ανασύνταξε τους όρους χρήσης και τους........

Διαβάστε περισσότερα.

To κόστος της πειρατείας

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Σομαλίας διαβεβαίωνε την διεθνή κοινότητα πως η κυβέρνησή του θα πολεμήσει τους πειρατές που δρουν στ' ανοιχτά της χώρας του: το φαινόμενο της πειρατείας, είπε, έχει ημερομηνία λήξεως. Ο Σεΐχης Σαρίφ Αχμέτ έκανε τη δήλωση αυτή στη διεθνή διάσκεψη στις Βρυξέλλες όπου συμφωνήθηκε η χορήγηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα του για την ενίσχυση της ασφάλειάς της. Η διεθνής κοινότητα δεν κρύβει, φυσικά, την ανησυχία της για τη δράση των πειρατών.

Πριν από λίγες μέρες είδαμε στα δελτία ειδήσεων πλάνα από τη μεταφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες ενός δεκαοκτάχρονου από τη Σομαλία που θα παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της πειρατείας. Κατηγορείται πως ήταν μέλος της συμμορίας που προσπάθησε στις 8 Απριλίου να θέσει υπό.......

Διαβάστε περισσότερα.

Εξαρθρώθηκε συμμορία ληστών

Συμμορία ληστών, αλβανικής υπηκοότητας, που είχε διαπράξει 48 διαρρήξεις σπιτιών στην Αττική, δέκα κλοπές αυτοκινήτων και μία ληστεία σε ΕΛΤΑ στη Μεσσηνία, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής.Οι αστυνομικοί συνέλαβαν βάσει εντάλματος έναν 23χρονο και έναν 24χρονο, ενώ αναζητείται ένας 28χρονος ομοεθνής τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα συνελήφθη ένας 30χρονος Ελληνας με την κατηγορία ότι διέπραξε πριν από τρεις μέρες ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Millenium Bank στο Ηράκλειο Αττικής, από όπου άρπαξε 14.650 ευρώ.

www.nafteboriki.gr

«Τρεις Χάριτες», 20 χρόνια μετά!

Οι σημερινοί 20άρηδες ήτανε μωρά. Ή βρίσκονταν ακόμη στην κοιλιά της μαμάς. Χάρη, βέβαια, στο Ίντερνετ, η νέα γενιά παίρνει μια «γεύση» από τις περίφημες «Τρεις Χάριτες». Κάποτε, λοιπόν, στο μακρινό 1990, μαζί με την ιδιωτική τηλεόραση «γεννιόταν» και η σειρά που μαζί με τους «Απαράδεκτους», αντιπροσώπευαν την εποχή της αθωότητας για τα μη κρατικά τηλεοπτικά κανάλια.

Η Όλγα, η Μαρία και η Ειρήνη, οι γνωστές και αγαπημένες, «Τρεις Χάριτες», επιστρέφουν στη μικρή οθόνη, όχι μέσα από επαναλήψεις, αλλά σε τέσσερα ολοκαίνουργια επεισόδια της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς. Το συγγραφικό δίδυμο Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου συμφώνησαν στην πρόταση που τους έγινε από το Mega Channel, να γράψουν και να σκηνοθετήσουν τέσσερα 45λεπτα επεισόδια, συμμετέχοντας στο εορταστικό πρόγραμμα του καναλιού για τα 20 χρόνια λειτουργίας του.

Έτσι, η Άννα Παναγιωτοπούλου (Όλγα), η Νένα Μεντή (Μαρία) και Μίνα Αδαμάκη (Ειρήνη) θα επιστρέψουν στα στούντιο του Mega, μαζί με την Αννα Κυριακού (θεία Μπεμπέκα), αλλά και τον Μιχάλη Ρέππα, που υποδυόταν τον αδελφό τους, Ανδρέα.

www.tanea.gr

Πυρ, γυνή και... Λάμπαρντ

Το ροζ «νίκησε» το μπλε… Ο στόχος του πρωταθλήματος έχει χαθεί για την Τσέλσι, κατά τον Γκους Χίντινκ, μετά την ισοπαλία 0-0 με την Εβερτον. «Μαθηματικά είμαστε ακόμη στο κυνήγι, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Επικεντρωνόμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Κύπελλο», δήλωσε ο Ολλανδός προπονητής.

Ο,τι κι αν έλεγε, πάντως, πρώτο θέμα στις εφημερίδες στο Νησί δεν θα ήταν το νέο στραβοπάτημα των «μπλε».Τα βρετανικά ταμπλόιντ, διαβόητα για την έφεσή τους στη ροζ πλευρά του ποδοσφαίρου, βρήκαν άλλο θέμα για να........

Διαβάστε περισσότερα.

Εκατομμυριούχος αναζητά την ιδανική νύφη!

Ένας εργένης πολυεκατομμυριούχος, από τις ΗΠΑ, προσέλαβε γνωστή προξενήτρα για να του βρει την ιδανική νύφη! Ο 44-χρονος άντρας θέλει να δημιουργήσει οικογένεια και κρατά την ανωνυμία του μέχρι να του χτυπήσει την πόρτα η αγάπη.

Ο εν λόγω εργένης προσέλαβε την κυρία Janis Spindel γνωστή προξενήτρα της Νέας Υόρκης με 867 γάμους στο ενεργητικό της! Η κυρία Spindel που έχει ως αρχική αμοιβή το ποσό των 50.000 δολαρίων θα ταξιδέψει στην πόλη του Detroit με σκοπό να ανακαλύψει την υποψήφια νύφη!
«Ο άντρας που με προσέλαβε έχει εργαστεί πολύ σκληρά για να επιτύχει στην ζωή του αλλά στις σχέσεις του είχε σταθεί άτυχος,» είπε η κυρία Spindel. Η κυρία Spindel ανέφερε πως οι υποψήφιες νύφες θα πρέπει να έχουν ύψος άνω του.......

Διαβάστε περισσότερα.

Κατάρρευση οροφής στην Κίνα με 10 νεκρούς

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν από την κατάρρευση της οροφής ενός εργοστασίου στην επαρχία Χεμπέι της βόρειας Κίνας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το δυστύχημα αυτό σημειώθηκε σε εργοστάσιο ενδυμάτων της περιοχής Άνσι, 50 χιλιόμετρα από το Πεκίνο.Πάνω από 500 διασώστες και πυροσβέστες έσπευσαν στο εργοστάσιο για να απεγκλωβίσουν τους παγιδευμένους στα συντρίμμια.

www.skai.gr

Ληστεία σε χρηματαποστολή στη Δάφνη

Τέσσερις ένοπλοι απέκλεισαν δρόμο στη Δάφνη χρησιμοποιώντας εκσκαφέα και στη συνέχεια αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό από χρηματαποστολή ιδιωτικής εταιρείας.

www.protothema.gr

Δεν ξέρουμε τι τρώμε

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με προσφυγή του, καταδίκασε την Ελλάδα για ανεπάρκεια προσωπικού στις κτηνιατρικές υπηρεσίες που πραγματοποιούν ελέγχους.

Η ανεπάρκεια αφορά τόσο την κεντρική διοίκηση όσο και τος διευθύνσεις των περιφερειακών διοικήσεων. Αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να διεξαχθούν ποιοτικοί και αποτελεσματικοί έλεγχοι, θέτοντας αυτομάτως σε κίνδυνο την ασφαλή διαβίωση των ζώων.Η ελληνική πλευρά ανέφερε ως απάντηση την ύπαρξη σχεδίου δράσης για διενέργεια αξιόπιστων ελέγχων, αλλά και ενδεχόμενη μη σωστή σύνταξη του δικογράφου που θα έχει ως αποτέλεσμα την απόρριψη της προσφυγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της χώρας μας.

www.news247.gr

Απώλειες για τη Μicrosoft

Οι πωλήσεις τις Microsoft σημείωσαν πτώση 6% το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στα 23 χρόνια λειτουργίας της.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού παγκοσμίως είδε τα κέρδη της να πέφτουν κατά 32%. Το μεγαλύτερο κομμάτι των κερδών της προέρχονται από την πώληση των λειτουργικών συστημάτων των Windows και του λογισμικού που απευθύνεται σε επιχειρήσεις, όπως τα Office.Η πτώση στις πωλήσεις υπολογιστών από ιδιώτες και επιχειρήσεις προκάλεσε αναπόφευκτα και την πτώση στα έσοδα της εταιρείας. "Αναμένουμε παρόμοια αποτελέσματα και το επόμενο τρίμηνο" τονίζει ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Chris Liddell.

Η Microsoft, μπήκε στη διαδικασία περικοπών που έχουν υιοθετήσει όλες οι μεγάλες εταιρείες λόγω κρίσης. Τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει κατάργηση 5.000 θέσεων εργασίας μέσα σε 18 μήνες, με τις 1.400 να είναι άμεσες.H πτώση στα κέρδη της Microsoft είναι πολύ μεγαλύτερες απ' ότι είχε υπολογιστεί αρχικά.

www.news247.gr

Θετική η ρύπανση της ατμόσφαιρας;

Η ρύπανση της ατμόσφαιρας έχει και μια θετική πλευρά.Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη φαίνεται πως συμβάλλει στη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής, βοηθώντας στην ικανότητα των φυτών να απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα.

Η έρευνα του βρετανικού Κέντρου Οικολογίας και Υδρολογίας, με επικεφαλής τη δρ. Λίνα Μερκάντο, με τη συνεργασία επιστημόνων από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας, του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης και του βρετανικού πανεπιστημίου του Έξετερ, διαπίστωσε ότι από τη δεκαετία του ΄60 τα αυξημένα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης διεθνώς έχουν.........

Διαβάστε περισσότερα.

Καλή εμφάνιση για καλούς βαθμούς στο σχολείο

Για να πάρει ένας μαθητής καλούς βαθμούς στο σχολείο, μπορεί να παίζουν κι άλλα πράγματα ρόλο. Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μαϊάμι των ΗΠΑ είναι η πρώτη που διαπίστωσε ότι η ομορφιά, η περιποιημένη εξωτερική εμφάνιση και η προσωπικότητα ενός μαθητή ή μαθήτριας γυμνασίου βοηθούν στο να αντιμετωπίζεται πιο θετικά από τους καθηγητές και να παίρνει καλύτερους βαθμούς.

Η μελέτη έγινε από ομάδα ερευνητών υπό τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας Μάικλ Φρεντς και θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος του περιοδικού «Labour Economics» (Οικονομικά της Εργασίας). Οι οικονομολόγοι έχουν ήδη διαπιστώσει ότι η ελκυστική εξωτερική εμφάνιση βοηθά έναν............

Διαβάστε περισσότερα.

Επιστήμη: Νέα επαναστατική συσκευή λέιζερ με ακτίνες Χ

Αμερικανοί φυσικοί από το Εθνικό Εργαστήριο Επταχυντών SLAC της Καλιφόρνιας δημιούργησαν τη συσκευή λέιζερ LCLS, που λειτουργεί με ακτίνες Χ και σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να φέρει μια πραγματική επανάσταση στην κατανόηση του κόσμου.

Στην ουσία, το λέιζερ, με τους υπερ-φωτεινούς ταχύτατους παλμούς του, λειτουργήσει σαν κάμερα υψηλής ανάλυσης συλλαμβάνοντας εικόνες ατόμων και μορίων σε πραγματικό χρόνο.

Ενώνοντας διαδοχικές τέτοιες εικόνες, οι επιστήμονες θα μπορούν πλέον να δημιουργούν "ταινίες" που θα απεικονίζουν τη συμπεριφορά των θεμελίων της ύλης και της ζωής, όπως........

Διαβάστε περισσότερα.

ΧΑ: Ακολουθεί την Ευρώπη στην άνοδο

Ανοδικά κινείται η Ευρώπη παρά τα αρνητικά στοιχεία στις περισσότερες κύριες αγορές. Το Λονδίνο λ. χ παρά την απειλή υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας προηγείται στα κέρδη με άνοδο 0,73%, ακολουθεί ο Dax με 0,62% και το Παρίσι με 0,88%.

Ανοδικά άνοιξε και η Αθήνα, και όπως φαίνεται, για δεύτερη ημέρα ο Γενικός Δείκτης θα διαθέτει την βοήθεια μη τραπεζικών μετοχών, αλλά και μετοχών μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1921 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 0,91%. Στα 14,16 ευρώ η μετοχή της Εθνικής καταγράφει κέρδη, 2,16%. Άνοδο 1,98% για την Eurobank, 1,85% για την Alpha Bank, ενώ αμετάβλητη είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Άνοδος 3,72% για την Βιοχάλκο, 2,58% για την Μυτιληναίος, 2,48% για την Αγροτική και 2,31% για την Marfin Popular. Στον σαραντάρη ξεχωρίζουν η Βωβός με 12% και η Forthnet με 10%>

www.protothema.gr

Ερχονται αυξήσεις τελών στα κινητά

Την αύξηση του τέλους χρήσης κινητής τηλεφωνίας προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας, προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερα κεφάλαια στον κρατικό κορβανά.

Οι επιτελείς του υπουργείου μελετούν την αύξηση του φόρου κατά 10%-20%, ενώ αν η «μαύρη» τρύπα των εσόδων ανοίξει περισσότερο δεν αποκλείεται η επιβάρυνση για τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας να είναι μεγαλύτερη.

Το 2008 το Δημόσιο εισέπραξε 241,72 εκατ. ευρώ από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, εφέτος η χρήση του κινητού λόγω της κρίσης είναι ήδη κατά 10%-15% μειωμένη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιριών, οι οποίες υποστηρίζουν ότι αν.......

Διαβάστε περισσότερα.

Φρέσκο γάλα με €1 από τη Vivartia

Σε εντυπωσιακή μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος προχώρησε χθες η Vivartia (Δέλτα), εξέλιξη που θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην αγορά γάλακτος και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πόλεμο τιμών.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η ανώτατη προτεινόμενη τιμή στα σούπερ μάρκετ πέφτει στο 1 ευρώ το λίτρο (από 1,35) ενώ σε φούρνους και μικρά καταστήματα η τιμή πέφτει στο 1,2 ευρώ από 1,58. Και στις δύο περιπτώσεις η μείωση είναι της τάξης του 25% και, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού δύο παραγόντων: της πίεσης από την απώλεια μεριδίου αγοράς που υφίσταται η εταιρία το τελευταίο διάστημα, καθώς η........

Διαβάστε περισσότερα.

Επιθέσεις ρατσισμού

Πογκρόμ ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον Πακιστανών μεταναστών στη Ν. Ιωνία και τη Λαμπρινή το τελευταίο 15ήμερο από «οργανωμένες φασιστικές συμμορίες» νεαρών με σιδηρογροθιές και σπασμένα μπουκάλια, καταγγέλλει η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και η Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.

Οπως επισημαίνουν, 19 μετανάστες έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι, στα πλευρά και στα χέρια από τις επιθέσεις των νεαρών, οι οποίοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, φαίνεται να δρουν οργανωμένα, με την ανοχή, λένε οι μετανάστες, της αστυνομίας.Στη Λαμπρινή, για παράδειγμα, το Μ. Σάββατο, 15-20 νεαροί επιτέθηκαν σε σπίτι όπου διαμένουν Πακιστανοί και τραυμάτισαν τέσσερα άτομα. «Οταν έφθασαν οι αστυνομικοί μπορούσαν να πιάσουν πολλούς, αλλά έπιασαν.....

Διαβάστε περισσότερα.

Πειραιάς: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες

Στις φλόγες τυλίχτηκε στις 4.15 το πρωί της Παρασκευής ΙΧ αυτοκίνητο σταθμευμένο σε πάρκινγκ, στην Γρηγορίου Λαμπράκη 12 στον Πειραιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.Η αστυνομία άμεσα διέκοψε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο και για 2ο παγιδευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή.

www.protothema.gr

Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης ναυαγού από το ελληνικό πλοίο Astro Chloe


www.marinews.gr

Δείτε καρέ-καρέ τη διάσωση όπως την κατέγραψαν φωτογραφικά μέλη του πληρώματος του Astro Chloe.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τις φωτογραφίες εδώ.

Νορβηγία: Ναυάγιο ρωσικού αλιευτικού σκάφους

Ρωσικό αλιευτικό σκάφος με 17μελές πλήρωμα ναυάγησε στα ανοικτά της Νορβηγίας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης που ήδη έστειλαν μέσω θαλάσσης και αέρος συνεργεία στο σημείο του ναυαγίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα περισσότερα μέλη του πληρώματος βρίσκονται πάνω σε σωστική λέμβο.

"Δεν εντοπίσαμε κανένα άλλο σκάφος στην περιοχή από όπου προήλθε το σήμα κινδύνου και υποθέτουμε ότι το πλοίο βυθίστηκε", δήλωσε εκπρόσωπος του Κέντρου Παροχής Βοήθειας του Τρόμσε, στη βόρεια Νορβηγία. Ένας άλλος αξιωματούχος διευκρίνισε πως πρόκειται για ρωσικό αλιευτικό με 17 άτομα πλήρωμα. Δύο ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος και αρκετά πλοία έχουν σπεύσει στην περιοχή.

www.protothema.gr

Πυροβολισμοί κατά αστικού λεωφορείου στην Καλαμαριά

Αναστάτωση προκλήθηκε σαράντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Πολυβίου στην Καλαμαριά, όταν άγνωστος πυροβόλησε αστικό λεωφορείο με όπλο τύπου Φλόμπερ.Από τους πυροβολισμούς προκλήθηκαν φθορές στο λεωφορείο, ενώ τις συνθήκες του συμβάντος διερευνούν οι αστυνομικές αρχές.

www.protothema.gr

H... μεγάλη Aston Martin!

«Θέλαμε να κατασκευάσουμε το πιο όμορφο τετράθυρο σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο...», δηλώνουν οι άνθρωποι της Aston Martin. Συγκεκριμένα, αυτά ήταν τα λόγια του διευθυντή του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρίας, Marek Reichman.
Κάτω από το καπό, θα «βασιλεύει» ένας V12 κινητήρας 6,0 lt με απόδοση 470 PS και 61,2 kgm μέγιστης ροπής, ο οποίος θα συνδυάζεται με ημιαυτόματο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων το Touchtronic το οποίο θα διακρίνεται για τις γρήγορες αλλαγές. Η ονομασία του κιβωτίου άλλωστε είναι χαρακτηριστική!

Διαβάστε περισσότερα.

Η νέα "καυτή" μούσα του Ρίο Φέρντιναντ!

Ο Ρίο Φέρντιναντ, πέρα από ένας σπουδαίος αμυντικός, έχει και ιδιαίτερη όσφρηση όσον αφορά στο μεταγραφικό παζάρι... Αυτό αποδεικνύεται με χαρακτηριστική ευκολία μέσω του τελευταίου "αποκτήματός" του: την σέξι Φρανσουάζ Μπούφχαλ, η οποία προσελήφθη για να είναι το cover girl (κορίτσι εξώφυλλο) στο νέο διαδικτυακό περιοδικό του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Διαβάστε περισσότερα.

Με απώλειες 1,57% έκλεισε στο Τόκιο ο Nikkei

Με απώλειες 139,02 μονάδων, ποσοστό 1,57%, έκλεισε πριν από λίγο στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225, φθάνοντας στις 8.707,99 μονάδες.

www.nafteboriki.gr

Οι 10 πιο συγκλονιστικές ιστορίες επιβίωσης

Πόσο μπορεί να αντέξει ο ανθρώπινος οργανισμός σε συνθήκες ακραίας απομόνωσης και στέρησης; Τι χρειάζεται για αυτό; Ψυχικές ή σωματικές δυνάμεις; Το ΜΕΝ 24 απαντάει μέσα από τις πιο εντυπωσιακές όσο και αληθινές ιστορίες επιβίωσης.

Διαβάστε περισσότερα.

Μίνι Άντεν


Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει όλα όσα χρειάζετε να ξέρετε για το εκρηκτικό μοντέλο, Μίνι Άντεν.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Gadget Report: Τα καλύτερα νέα γκάτζετ της αγοράς


Από τα Garmin Forerunner μέχρι το νέο φωτοκινητό Sony Ericsson S312, το MEN 24 παρουσιάζει τα καλύτερα, τα πιο πρωτότυπα και τα πιο χρηστικά νέα γκάτζετ της αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα.

Διάσωση ναυαγού από ελληνικό πλοίο στην Αφρική

Η ελληνική ναυτοσύνη έλαμψε για μία ακόμη φορά στις θάλασσες του κόσμου.

Στις 18 Απριλίου, το πλοίο Astro Chloe του Ομίλου Αγγελικούση με πλοίαρχο τον Γιώργο Φακιδαράκη, πραγματοποίησε επιτυχή όσο και περιπετειώδη επιχείρηση διάσωσης στην ανταριασμένη θάλασσα, ενός Γάλλου επιστήμονα που βρισκόταν στη θάλασσα αβοήθητος γα 24 ώρες.

Ο Remy Alnet συμμετείχε σε αγώνες κωπηλασίας με το σκάφος Areva μήκους 8 μέτρων και κωπηλατούσε επί 43 ημέρες, πριν βρεθεί σε κατάσταση ανάγκης και εκπέμψει σήμα κινδύνου. Είχε ξεκινήσει από το Ντακάρ στις 8 Μαρτίου με προορισμό το λιμάνι Cayene French Guiana.Το Astro Chloe όταν έλαβε το sos, άρχισε αμέσως την έρευνα. Όμως ο εντοπισμός του μικρού σκάφους ήταν........

Διαβάστε περισσότερα.

General Motor: Kλείνει προσωρινά 13 μονάδες στη Βόρεια Αμερική

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors, που δίνει αγώνα για να αποφύγει την πτώχευση, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα θέσει σε "τεχνική ανεργία" 13 εργοστάσια συναρμολόγησης στη Βόρεια Αμερική για διάστημα πολλών εβδομάδων, από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία σημειώνει ότι σκοπεύει να μειώσει την παραγωγή της κατά το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του έτους ώστε να ανταποκριθεί στη μείωση της ζήτησης.Να σημειωθεί ότι η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal έγραψε την Τετάρτη ότι η εταιρεία θα έκλεινε 9 εργοστάσια στη Βόρεια Αμερική για να προσαρμόσει τα επίπεδα παραγωγής της λόγω της πτώσης των πωλήσεων.

www.protothema.gr

Μία Ελληνίδα Στο Μανχάταν

Παίζει μουσική σε μεγάλο club και δεν είναι η πρώτη της φορά.

Η Άντζελα Παντελή θα πεταχτεί μέχρι την Αμερική για να παίξει μουσική. Το hot spot του Μανχάταν και ένα από τα κορυφαία brand names στο χώρο της clubbing διασκέδασης παγκοσμίως, Nikki Midtown, μετά το πρώτο επιτυχημένο πάρτι με guest DJ την Άντζελα Παντελή στις 27 Μαρτίου 2009, φιλοξενεί για ακόμα μια φορά τη ραδιοφωνική παραγωγό για δύο μοναδικές βραδιές.

Παρασκευή 24 Απριλίου - Dance mood in a full night session (01:00-04:00)

Σάββατο 25 Απριλίου - Lounge Atmosphere dinner party (22:00-00:00)

Etxra: Η Άντζελα Παντελή θα παίξει μουσική και στη μεγάλη παρέλαση των Ελλήνων Ομογενών στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν την Κυριακή 26 Απριλίου.

www.yupi.gr

Νάντια Σούλεμαν


Η μητέρα των οχτάδυμων δούλευε ως στριπτιζέζ με το όνομα Αντζελίνα!

Η 33χρονη Νάντια Σούλεμαν έγινε γνωστή στο κοινό τον Ιανουάριο του 2009, όταν έφερε στον κόσμο οχτάδυμα. Είναι η δεύτερη γυναίκα στις ΗΠΑ που και τα οχτώ παιδιά της επέζησαν και μάλιστα είναι υγιέστατα. Ωστόσο, ίσως την έχετε ακουστά και γι' άλλους λόγους, καθώς προκαλεί κατά καιρούς με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της και την εμμονή.........

Διαβάστε περισσότερα.

Πωλούν τα όργανά τους για να σώσουν το σπίτι τους!

«Ανδρας ηλικίας 29 ετών, με άριστη υγεία, κάτοικος Αστουρίας, μη καπνιστής, πουλάει ένα από τα νεφρά του αντί 150.000 ευρώ». Η αγγελία από την ιστοσελίδα habitamos.com φέρνει στο φως μια λιγότερο προβεβλημένη συνέπεια της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Εάν κάποτε μόνο άνθρωποι από τις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης και του Τρίτου Κόσμου πωλούσαν τα όργανά τους για λόγους επιβίωσης, σήμερα αυτή η λύση της απελπισίας χτυπάει και την πόρτα της Ισπανίας. Πριν από μερικές ημέρες η Ενωση Καταναλωτών FACUA ενημέρωσε τις ισπανικές αρχές ότι το τελευταίο διάστημα έχει «αλιεύσει» σε 13 ιστοσελίδες 31 αγγελίες από Ισπανούς και ισπανόφωνους που πωλούν τα όργανά τους.

«Βρήκαμε προσφορές για πνεύμονες, νεφρούς και μυελό των οστών από ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι αντιμετωπίζουν.........

Διαβάστε περισσότερα.

Μεξικό: Κλειστά τα σχολεία λόγω γρίπης

Εκατομμύρια μαθητές δεν θα κάνουν σήμερα μάθημα στο Μεξικό καθώς η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία μετά τον θάνατο περίπου 20 ανθρώπων από γρίπη τις τελευταίες εβδομάδες.

Η κυβέρνηση του Καναδά συμβούλεψε τους γιατρούς να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κρούσματα της ασθένειας από ανθρώπους που ταξίδεψαν πρόσφατα στο Μεξικό, ωστόσο δεν εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.

Χθες ο υπουργός Υγείας του Μεξικό Χοζέ Εϊντζελ Κόρντομπα είπε ότι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στο Μέξικο Σίτι θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι όσοι έχουν συμπτώματα της γρίπης καλό θα είναι να μην πάνε στην εργασία τους.

Στο Μεξικό η εποχή με κρούσματα γρίπης λήγει τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, ωστόσο φέτος αυτή η περίοδος έχει διαρκέσει περισσότερο, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας.

www.nafteboriki.gr

“Δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν”

Όσο υπάρχουν άτομα όπως ο πρώην αστροναύτης της ΝΑΣΑ, Έντγκαρ Μίτσελ και άλλοι "θαυμαστές" των ΑΤΙΑ (UFOs), η πραγματικότητα εκτυλίσσεται και πέρα από τον πλανήτη μας.O Μίτσελ, οποίος συμμετείχε στην αποστολή του Απόλλο 14 στη Σελήνη το 1971, ισχυρίστηκε τη Δευτέρα ότι υπάρχει εξωγήινη μορφή ζώης και ότι η αλήθεια κρύβεται επιμελώς από τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες κυβερνήσεις.

Ο πρώην αστροναύτης μίλησε κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε συνέδριο σχετικό με τη διερεύνηση της ύπαρξης εξωγήινων. Ο Μίτσελ είπε χαρακτηριστικά ότι "η ανθρωπότητα αναρωτιόταν αν ήμασταν όντως μόνοι στο σύμπαν.Μόνο τώρα όμως έχουμε στοιχεία για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε μόνοι". "Η μοίρα μας είναι, κατά την........

Διαβάστε περισσότερα.

Έφυγαν 96 πήγαν 27 στο Αγαθονήσι

Τουλάχιστον 27 λαθρομετανάστες μεταξύ των οποίων και 5 παιδιά έφτασαν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Αγαθονήσι.Τους οικονομικούς μετανάστες εντόπισε ένα από τα δύο σκάφη του λιμενικού που περιπολούν στην περιοχή. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ, όλοι οι λαθρομετανάστες είναι καλά στην υγεία τους.

Οι 96 λαθρομετανάστες που είχαν βρει καταφύγιο στο νησί, της τελευταίες ημέρες προωθήθηκαν στην Πάτμο και από εκεί σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι του μικρού αυτού ακριτικού νησιού εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την παρουσία των λιμενικών.Παράλληλα τα ΕΛΤΑ αποφάσισσαν να λειτουργήσει στο νησί υποκατάστημα ενώ θα εγκατασταθεί και ΑΤΜ τραπέζης.


www.skai.gr

Tα εμπορικά κέντρα των Eλλήνων

H χρυσή εποχή των εμπορικών κέντρων στην Eλλάδα ξεκίνησε στα τέλη του 2005. Tότε άρχισαν να λειτουργούν το The Mall Athens στο Mαρούσι (μόνο μέσα στο 2008 δέχτηκε 12 εκατομμύρια επισκέψεις), το Attica στο μέγαρο City Link, στο κέντρο της Aθήνας, και το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. H επιτυχία τους ήταν τέτοια που οδήγησε σε ανάλογα εγχειρήματα (Avenue, Golden Hall, Athens Heart κ.ά.) και σήμερα νέα εμπορικά κέντρα λειτουργούν ή βρίσκονται στα σκαριά όχι μόνο στην πρωτεύουσα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως, π.χ., στη Λάρισα, στα Iωάννινα, στην Kρήτη κ.α.Στα δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά τους μέτρα η κατανάλωση απέκτησε καινούριο νόημα, η διασκέδαση ενοποιήθηκε με τα ψώνια και οι τακτικοί επισκέπτες συναντούν εκεί συχνά πυκνά γνωστούς και φίλους.> οι μικροι ναοι της κατανάλωσης έγιναν πολύ.......

Διαβάστε περισσότερα.

Οι τσίχλες νικοτίνης δεν είναι αθώες

ΣΤΟ... ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟμπήκαν οι τσίχλες και οι παστίλιες νικοτίνης, που βοηθούν στη διακοπή του καπνίσματος, έπειτα από τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης που τις ενοχοποιεί για την εμφάνιση καρκίνου του στόματος. Ωστόσο, Έλληνες και ξένοι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί, υπογραμμίζοντας πως έως σήμερα δεν έχει αποδειχτεί πως η νικοτίνη «πυροδοτεί» τον καρκίνο.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Queen Μary του Λονδίνου, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα συσχέτιση ανάμεσα στον καρκίνο του στόματος και στη νικοτίνη, γεγονός που τους οδήγησε στο συμπέρασμα πως η χρήση στοματικών φαρμακευτικών σκευασμάτων νικοτίνης για μεγάλο χρονικό διάστημα αυξάνει το ρίσκο να ασθενήσει κανείς. Ωστόσο, Έλληνες επιστήμονες υπογραμμίζουν πως έως σήμερα δεν έχει αποδειχτεί πως.........

Διαβάστε περισσότερα.

Εκπτώσεις στις Πανελλήνιες

Λιγότερη εξεταστέα ύλη στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και στα ενδοσχολικά μαθήματα θα αντιμετωπίζουν οι μαθητές τα επόμενα χρόνια, ενώ τα μαθήματα επιλογής και οι εξωσχολικές δραστηριότητες στα γυμνάσια και στα λύκεια θα γίνουν περισσότερα και το σχολικό ωράριο θα διευρυνθεί.

Αυτό προκύπτει από τους σχεδιασμούς της επιτροπής Μπαμπινιώτη, δηλαδή του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ) του ΕΣΥΠ, το οποίο έχει αναλάβει τη διαμόρφωση πρότασης για την αναβάθμιση του λυκείου και το νέο εξεταστικό σύστημα. Οι αποφάσεις αυτές βέβαια δεν αφορούν τους μαθητές που φοιτούν σήμερα στο λύκειο, αλλά εκείνους που θα φοιτήσουν τα επόμενα χρόνια, καθώς η υλοποίηση των αλλαγών θα χρειαστεί χρόνο, ενώ η.........

Διαβάστε περισσότερα.

Ναυτιλία: Μόλις 4 νέα δάνεια παγκοσμίως στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς!

Σε δύσκολες θάλασσες έχει εισέλθει το 2009 η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Fortis Bank ο δανεισμός προς τη ναυτιλία έχει σχεδόν μηδενιστεί μέσα στο 2009.

Είναι ενδεικτικό του τι θα επακολουθήσει το γεγονός ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2009 με μόλις τέσσερις συμφωνίες για δάνεια αξίας μόλις 332 εκατ. δολαρίων.Η πρώτη ένδειξη αποτυπώθηκε στο τέταρτο τρίμηνο του 2008 όταν και δόθηκαν 31 δάνεια αξίας 9,12 δισ. δολαρίων. Η περσινή χρονιά είχε ξεκινήσει με 71 δάνεια αξίας 15,8 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, 86 δάνεια 23,5 δισ. δολαρίων το δεύτερο, και 80 αξίας 20,7 δισ. δολαρίων το τρίτο.Για να υπάρχει μία συγκριτική εικόνα σε βάθος χρόνου πρέπει να επισημανθεί ότι το πρώτο τρίμηνο του 2007 είχαν εγκριθεί 86 δάνεια παγκοσμίως αξίας, μόλις 22,05 δισ. δολαρίων.Το δεύτερο τρίμηνο του 2007, 93 δάνεια αξίας 19,19 δισ. δολαρίων, το τρίτο, 76 δάνεια αξίας 22,5 δισ. δολαρίων και το τέταρτο τρίμηνο είχαν φτάσει τα 21,72 δισ. δολάρια για 96 δάνεια.

www.marinews.gr

Kρίση στη ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Ο κλάδος κατασκευής containerships της Κίνας αναμένεται να περάσει τη δυσκολότερη περίοδο το πρώτο εξάμηνο του 2009 με την κατανάλωση χάλυβα να κυμαίνεται μεταξύ 2,8 και 4 εκατομμυρίων τόνων, μειωμένη κατά 30-50% σε σχέση με το 2008, σύμφωνα με την Shi Yanqiu, γενική γραμματέα της Container Industry Association της Κίνας.
Το 2008, η εγχώρια παραγωγή και οι πωλήσεις των κοντέινερ παρουσίασαν μείωση 10,53% εν μέσω της πτώσης της ζήτησης σε διεθνές επίπεδο λόγω της οικονομικής κρίσης και της κρίσης στην αγορά των φορτίων.
Η κ. Shi Yanqiu δήλωσε ότι η ανάκαμψη της βιομηχανίας το 2009 θα εξαρτηθεί από την πορεία της διεθνούς οικονομίας και των επιχειρήσεων του ναυτιλιακού κλάδου και από το κατά πόσο οι εταιρίες θα έχουν αρκετά έσοδα ώστε να αγοράσουν κοντέινερ.

www.marinews.gr

Αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των ουλών

Πειραματικό φάρμακο το οποίο έχει σχεδιαστεί για την επούλωση των ουλών, έχει επιφέρει θετικά αποτελέσματα σε ασθενείς που το δοκίμασαν, σύμφωνα με θεώρηση που αναδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Τα Νέα.Οι δοκιμές έγιναν σε 200 άτομα τα οποία είχαν ουλές ενός εκατοστού στις οποίες εγχύθηκε το φάρμακο με την ονομασία αβοτερμίνη. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι τομές ήταν λιγότερο εμφανείς και κόκκινες σε σχέση με αυτές που είχαν υποβληθεί σε έγχυση ανενεργής ουσίας.

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθούν νέες δοκιμές από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, σε 350 ανθρώπους οι οποίοι είναι αναγκαίο να υποβληθούν σε εγχείρηση ώστε να βελτιωθούν οι παραμορφωτικές ουλές.

www.cosmo.gr

Wall Street: Ψάχνουν …να βρουν γιατί ανέβηκαν!

Απορημένοι κοίταζαν το βράδυ της Πέμπτης οι χρηματιστές στη Νέα Υόρκη τους δείκτες που ανέβαιναν!

Σχεδόν όλα τα βασικά νέα της ημέρας, από τις τιμές των κατοικιών και τον αριθμό των εβδομαδιαίων επιδομάτων ανεργίας, μέχρι τα αποτελέσματα εταιρειών όπως η American Express και η Microsoft ήταν αρνητικά, αλλά η Wall Street πήγε πάνω!

Και προφανώς δεν είναι τυχαίο πως 15 ολόκληρα λεπτά μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου ούτε στο Bloomberg ούτε στο CNN είχε δοθεί οποιοδήποτε σχόλιο για το κλείσιμο της αγοράς…

Τελικώς, οι αναλυτές …ανακάλυψαν την αιτία της ανόδου στα αποτελέσματα της Apple, τα οποία όμως ήταν γνωστά από το πρωί της Πέμπτης, καθώς και στα........

Διαβάστε περισσότερα.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Ηλικιωμένη τραυματίστηκε μετά από πυρκαγιά

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 6:05 το πρωΐ στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Δαγκλή 20 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο χώρο όπου βρίσκονται τα ρολόγια της ΔΕΗ, ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα, στην προσπάθεια της να διαφύγει από τους καπνούς, πήδηξε από το παράθυρο του ημιόροφου.Στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έξι οχήματα και 18 άνδρες, οι οποίοι κατέσβεσαν την πυρκαγιά. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

www.nafteboriki.gr

Ασχοληθείτε με την Yoga και ίσως μπορείτε και εσείς να το κάνετε αυτό στα 83 σας......




Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Πρόταση για πόλεις χωρίς σκουπίδια

Την πρότασή τους για τη διαχείριση των απορριμμάτων έδωσαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), η Greenpeace, το WWF και το Δίκτυο Μεσόγειος SOS.

Οι τέσσερις περιβαλλοντικές οργανώσεις επεξεργάστηκαν μια ολοκληρωμένη πρόταση, με τον τίτλο «Στρατηγικό Μοντέλο Διαχείρισης των Απορριμμάτων», την οποία, όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι τους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, θα καταθέσουν και στα κόμματα, εν όψει των ευρωεκλογών.Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των οικολογικών φορέων, η κοινή πρόταση έρχεται να απαντήσει αφενός «στην απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και.........

Διαβάστε περισσότερα.

Οι πιο σέξι γυναίκες στον κόσμο

Η Cheryl Cole των Girls Aloud είναι η πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο σύμφωνα με τους αναγνώστες γνωστού ανδρικού περιοδικού. Η διάσημη τραγουδίστρια κατάφερε να αφήσει πίσω της μεγάλα ονόματα της διεθνούς showbiz κερδίζοντας τον τίτλο της πιο σέξι γυναίκας στον κόσμο. Στη δεύτερη θέση της λίστας με τις πιο σέξι γυναίκες βρέθηκε η...........

Διαβάστε περισσότερα.

Πωλείται BlackBerry Curve 8310


Πωλείται BlackBerry Curve 8310 καινούργιο και αχρησιμοποίητο στο κουτί του(λόγω επιδότησης).

Όποιος ενδιαφέρετε μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail : enimerosigiaola@gmail.com

Τιμή : 300 ευρώ

Η RIM BlackBerry Curve 8310 από την έρευνα στο Motion είναι το μικρότερο και ελαφρύτερο BlackBerry διαθέτει ένα πλήρες πληκτρολόγιο.

Η Curve 8310 μπορεί να εκτελέσει όλες τις καθορισμένες λειτουργίες οι χρήστες έχουν έρθει να περιμένουν από το BlackBerry Smartphone γραμμή. Η καμπύλη 8310 παρέχει όλες τις δυνατότητες ενός προσωπικού υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων των e-mail μεταδόσεις, περιήγηση στο Internet και τα μηνύματα κειμένου. Το εύκολο στη χρήση ιχνοσφαίρα πλοηγός κάνει σερφ με ένα αεράκι ένα σημείο και κάντε κλικ τεχνολογίας. Το 8310 είναι επίσης Καμπύλη GPS εξοπλισμένα. Downloadable BlackBerry χάρτες μπορείτε εύκολα να πάρετε τις κατευθύνσεις και να βρουν νέες θέσεις, ενώ ταξιδεύετε.

Χαρακτηριστικά της Curve 8310 περιλαμβάνει ένα μεταλλικό φινίρισμα και 2,0 MP κάμερα με zoom και ενσωματωμένο φλας. Η κάμερα έρχεται με μια αυτο-πορτρέτο λειτουργία, παρέχοντας στους χρήστες μια αντίστροφη εικόνα. Αποστολή και λήψη μηνυμάτων κειμένου είναι ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα με την Curve 8310, η οποία υποστηρίζει τα εξής μηνυμάτων πλατφόρμες: BlackBerry, Yahoo, ICQ, IBM Lotus Sametime, το Microsoft Office Communicator και Live Communications Server 2005, το Google Talk, Windows Live, AOL και η Novell GroupWise.

Το media player προσφέρει εξαιρετική ποιότητα ήχου και βίντεο σε μια εύκολη στη χρήση μορφή. Η Curve 8310 είναι συμβατό με Bluetooth ακουστικά, αξεσουάρ και πρότυπο και περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο στο ομιλητής για hands-free κλήση. Οι χρήστες μπορούν ταυτόχρονα να ακούσετε μουσική, ενώ την αποστολή μηνυμάτων. Με το Roxio Media Manager, σχισίματος CD και οργάνωση αρχείων πολυμέσων είναι απλή.

Η Curve 8310 επίσης έρχεται με εφαρμογές διαχείρισης προσωπικών πληροφοριών. Αν και μακριά από το γραφείο, οι χρήστες μπορούν να αναθεωρήσουν τις εργασίες ημερολογίου, συνθέτουν και να επεξεργαστείτε τα υπομνήματα, να προβάλετε τις επαφές τους από το βιβλίο διευθύνσεων και να εκτελούν υπολογισμούς.

Pros

  • GPS εξοπλισμένα
  • Bluetooth ενεργοποιείται
  • Πλήρης γκάμα λειτουργιών υπολογιστή

Cons

  • Δεν μαγνητοσκόπιο
  • Δεν Wi-Fi ή 3G υποστήριξη

Γενικός

Η καμπύλη 8310 παρέχει σχεδόν κάθε σύγχρονη τεχνολογία που διατίθεται σήμερα. Το νεότερο Smartphone παρέχει στους χρήστες ένα βασικό κινητό, multi-media player, ψηφιακή κάμερα, σύστημα GPS, και Η / Υ στην παλάμη του χεριού τους.

Μικτές τάσεις στη Wall Street

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, με τους επενδυτές να εμφανίζονται διστακτικοί παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσαν εταιρείες, όπως η Apple.

Το κλίμα επηρεάζουν αρνητικά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 27.000 στις 640.000.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,1% στις 7.878,52 μονάδες. Αντιθέτως, ανοδικά κινούνται οι S&P 500 και Nasdaq , με τον πρώτο να ενισχύεται κατά 0,13% στις 844,65 μονάδες και τον δεύτερο να καταγράφει κέρδη 0,1% στις 1.647,75 μονάδες.

www.nafteboriki.gr

Νεκροί από ναυάγιο στην Υεμένη

Τουλάχιστον 35 αφρικανοί μετανάστες πνίγηκαν και 13 αγνοούνται, όταν πλοιάριο στο οποίο ήταν στοιβαγμένα 117 άτομα, βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της νότιας Υεμένης.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι 35 πτώματα, μεταξύ των οποίων πέντε που ανήκουν σε γυναίκες περισυνελέγησαν από τις ακτές στην Ράντα, περίπου 660 χιλιόμετρα ανατολικά του Άντεν.Το σκάφος είχε αναχωρήσει την Δευτέρα από τις σομαλικές ακτές κοντά στο Μποσάσο.

www.skai.gr

Λεωφορείο που σπάει ρεκόρ

Ενα λεωφορείο που συμπεριφέρεται σαν τραμ… και μάλιστα διανύει την απόσταση-ρεκόρ των 25 χιλιομέτρων στην πόλη του Κέιμπριτζ εγκαινιάστηκε πρόσφατα και ίσως να κρύβει την πολυπόθητη λύση στο κυκλοφοριακό.Αξιόπιστο, γρήγορο και «πράσινο», το δίκτυο μαζικής μεταφοράς που στοίχισε 116 εκατ. λίρες διανύει υπερδιπλάσια απόσταση σε σχέση με το μέχρι σήμερα πρωτοποριακό λεωφορείο-τραμ της Αδελαΐδας της Αυστραλίας (11 χλμ.), ενώ ταυτόχρονα είναι και οικολογικό, παράγοντας 80% λιγότερο καυσαέριο από τα συμβατικά οχήματα.

Τα 20 πολυτελή λεωφορεία που περνούν με συχνότητα δεκαλέπτου έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν τόσο επάνω στις ολοκαίνουργιες ράγες όσο και στο οδόστρωμα. Μάλιστα, οι επιβάτες του μπορούν να παίρνουν μαζί τους και τα λάπτοπ τους, αφού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού συνδέονται και με το Διαδίκτυο μέσω Wi Fi.

www.e-tipos.com

Απολίθωμα δείχνει πώς οι φώκιες μετακόμισαν στη θάλασσα


Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν στον αρκτικό Καναδά το σκελετό ενός ζώου που ήταν συγγενής της φώκιας, του θαλάσσιου λέοντα και του θαλάσσιου ίππου, είχε όμως πόδια αντί για πτερύγια. Το απολίθωμα, ηλικίας 20-24 εκατ. ετών, προσφέρει τις πρώτες άμεσες ενδείξεις για το πώς έμοιαζαν οι πρόγονοι της φώκιας πριν προτιμήσουν τη θάλασσα.

Η ζωή στη Γη πιστεύεται βέβαια ότι πρωτοεμφανίστηκε στη θάλασσα, οι φώκιες όμως δεν εξελίχθηκαν εξαρχής στο νερό. Οι πρόγονοί τους περιφέρονταν στη στεριά και σταδιακά έγιναν υδρόβιοι.Οι επιστήμονες είχαν βρει αρκετά ενδιάμεσα απολιθώματα που καταγράφουν τη......

Διαβάστε περισσότερα.

Στο 1 ευρώ το λίτρο η τιμή του φρέσκου γάλακτος από την Vivartia

Σε μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος ΔΕΛΤΑ στο 1 ευρώ το λίτρο (ανώτατη προτεινόμενη τιμή με ΦΠΑ στα σούπερ μάρκετ από 1,35 ευρώ σήμερα και 1,20 ευρώ σε φούρνους και μικρά καταστήματα από 1,58 ευρώ) προχωρούν η Marfin Investment Group (MIG) και η θυγατρική της Vivartia.

www.tanea.gr

Σύλληψη Ελλήνων για απάτες

Τρεις Έλληνες, εις βάρος των οποίων εκκρεμούσαν 12 εντάλματα σύλληψης για οικονομικές απάτες, συνελήφθησαν την Τρίτη από τις ελβετικές τελωνειακές αρχές κοντά στη Γενεύη, ανακοινώθηκε την Πέμπτη από πηγή των συνοριακών φρουρών του καντονιού. Οι τρεις άνδρες, εκ των οποίων οι δύο ηλικίας 60 και ο ένας 70 ετών, συνελήφθησαν στη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, όταν διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ότι εναντίον τους εκρεμούσαν..........

Διαβάστε περισσότερα.

Οι 50 τοπ-σπεσιαλίστες στις εκτελέσεις φάουλ!

Οι αριστουργηματικές εκτελέσεις φάουλ μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό των ποδοσφαιρόφιλων, το ίδιο και οι άνθρωποι που κατάφεραν μέσα από μία "στημένη" φάση να ξεσηκώνουν ένα ολόκληρο γήπεδο και ενίοτε ένα ολόκληρο έθνος στο... πόδι.

Διαβάστε περισσότερα.

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν τεχνικός έλεγχος δικύκλων το Σάββατο

Tη δυνατότητα δωρεάν τεχνικού ελέγχου σε όλους τους κατόχους δικύκλων δίνει η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μοτοσικλετιστικό Όμιλο της συμπρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, παρέχουν «Προληπτικό Συμβουλευτικό Τεχνικό Έλεγχο Δικύκλων» μεθαύριο (Σάββατο) από τις 10.00 έως 16.00 στη Νέα Παραλία (άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Οι κάτοχοι δικύκλων θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν δωρεάν τα οχήματά τους (φώτα, ελαστικά, δισκόφρενα, αναρτήσεις, καυσαέρια, διαρροές, θορυβομέτρηση κ.α.) καθώς και να δεχτούν χρήσιμες συμβουλές από επαγγελματίες μηχανικούς.

www.nafteboriki.gr

Κόντυναν (στο 1,98) 19χρονο με ύψος 2,23

Υψος κατά παραγγελία! Οι ορθοπεδικοί μπορούν να δώσουν ύψος στους κοντούς, αλλά και να «κόψουν» από τους ψηλούς ανάλογα με τις... επιθυμίες του ασθενούς. Ολα αυτά με μια ανακάλυψη των επιστημόνων που ονομάζεται μέθοδος της διατατικής ιστογένεσης ή οστεογένεσης, γνωστή και ως μέθοδος Ιλιζάροφ, από τον Ρώσο ορθοπεδικό που την εφάρμοσε.

Οι επιστήμονες την ανακάλυψαν όταν διαπίστωσαν την ικανότητα του οργανισμού να παράγει νέο υγιές οστό, όταν κοπεί ένα μακρύ οστό ή όταν υπάρχει οστικό έλλειμμα.
Η μέθοδος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Σοβιετική Ενωση κατά τη δεκαετία του 1950 σε ανάπηρους πολέμου και σε άτομα με σοβαρά προβλήματα στα οστά που ζητούσαν αποκατάσταση. Οπως τόνισε στο περιθώριο του 28ου συνεδρίου της Ορθοπεδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης ο καθηγητής Ορθοπεδικής Βλαντίμιρ Σέβτσοφ, ο οποίος είναι διευθυντής του Κέντρου Ιλιζάροφ, με έδρα το Κουργκάν της Ρωσίας, πριν από μία δεκαπενταετία Ρώσοι επιστήμονες κατάφεραν κάτι ακόμη πιο.......

Διαβάστε περισσότερα.

Ενα (sexy) κορίτσι στους φανατικούς του ΠΑΣ Γιάννενα

Από τα ΤΕΕ αισθητικής, στα club, από εκεί στο μόντελινγκ αλλά και την κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΣ Γιάννενα! Για όσους αναρωτιούνται κατά πόσο μια 19χρονη όμορφη κοπέλα έχει θέση στο πέταλο των σκληροπυρηνικών του «Αγιαξ της Ηπείρου», την απάντηση δίνει η Αρια Ντέτσικα. Η μικροκαμωμένη καλλονή, βέρα Γιαννιώτισσα, η οποία παρευρίσκεται σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας, ομορφαίνοντας την εξέδρα και κάνοντας τους φιλάθλους να... παραμιλούν!

«Η αλήθεια είναι ότι με το που μπαίνω στο γήπεδο, γυρνάνε και με κοιτάνε όλοι: από τα μαλλιά μέχρι και τις μπότες. Αν και συνήθως ντύνομαι casual, νιώθω όλα τα βλέμματα να είναι κολλημένα πάνω μου», λέει στην «Espresso» η όμορφη κοπέλα, εξηγώντας ότι είναι βαθύτερα και κυρίως συναισθηματικά τα αίτια που από πολύ μικρό κορίτσι, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες φίλες της που μαζεύονταν σε σπίτια και έπαιζαν με κούκλες, εκείνη φορούσε αθλητική φόρμα και πήγαινε στο γήπεδο: «Στην ομάδα έπαιζε ο ξάδερφός μου, τον οποίο υπεραγαπώ. Από μικρό κορίτσι με θυμάμαι άλλες φορές να...........

Διαβάστε περισσότερα.

Ο στηθόδεσμος της έσωσε τη ζωή

Μία 57χρονη γυναίκα στο Ντιτρόιτ σώθηκε χάρη στην μπανέλα από το στηθόδεσμό της, ο οποίος εξέτρεψε μία σφαίρα που δέχτηκε από άγνωστο.

Η γυναίκα είδε μία ομάδα ανδρών να προσπαθούν να διαρρήξουν το σπίτι του γείτονά της το πρωί της Τρίτης.Όταν εκείνοι την αντιλήφθηκαν, ένας από αυτούς την πυροβόλησε, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.Η σφαίρα χτύπησε στην μπανέλα του στηθόδεσμου της γυναίκας και, σύμφωνα με την αστυνομία, αυτό της έσωσε τη ζωή. "Επιβράδυνε την πορεία της σφαίρας", είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντιτρόιτ, Φίλιπ Κουκ."Τραυματίστηκε, αλλά τα τραύματά της δεν είναι απειλητικά για τη ζωή της".


www.skai.gr

Τα ραντεβού της Miss California με το Michael Phelps

Όταν η Miss California Carrie Prejan έχανε τον τίτλο της Μις Αμερική 2009 από την Kristen Dalton, κανείς δεν φανταζόταν ότι λίγα 24ωρα αργότερα θα γινόταν γνωστό πως η 21 ετών πρώτη αναπληρωματική Μις Αμερική διατηρεί σχέση με τον ολυμπιονίκη της κολύμβησης Michael Phelps.Την είδηση επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα RadarOnline.com η γιαγιά της Prejan, JeanetteCoppolla, λέγοντας χρακτηριστικά: ''Ναι, βγαίνουν μαζί και πηγαίνουν για φαγητό ή παρακολουθούν αγώνες baseball. Της τηλεφωνεί με την πρώτη ευκαιρία και είναι συνεχώς μαζί. Το φλερτ του Michael προς εκείνη είναι διακριτικό και πολύ ρομαντικό. Η Carrie ξέρει........

Διαβάστε περισσότερα.

Βίντεο-θρίλερ!

Χαμός στο ΥouΤube, με το βίντεο της παραλίγο αεροπορικής τραγωδίας στην Αυστραλία. Οι «επισκέπτες» του σάιτ βλέπουν ένα τηλεκατευθυνόμενο μοντελιστικό αεροπλάνο να περνάει «ξυστά» από ένα επιβατικό Μπόινγκ 737-800, που ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Περθ.

Στο βίντεο φαίνεται το μοντελιστικό αεροσκάφος να απογειώνεται με τηλεχειριστήριο από πάρκο κοντά στο αεροδρόμιο του Περθ. Η κάμερα, τοποθετημένη στο.......

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το video εδώ.

Βαγδάτη: 18 νεκροί και 33 τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας

Συνολικά 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν όταν ιρακινός καμικάζι ζωσμένος με εκρηκτικά ανατινάχθηκε στη Βαγδάτη, έχοντας εισχωρήσει σε ομάδα αστυνομικών.Οι αστυνομικοί μοίραζαν προμήθειες για την αρωγή Ιρακινών που διώχθηκαν από τα σπίτια τους στην αιματοχυσία που ξέσπασε κατά την αμερικανική εισβολή το 2003.

www.nafteboriki.gr