Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Σφραγίστηκαν επιταγές 5 εκατ. ευρώ γνωστού εμπόρου αυτοκινήτων

«Έσκασαν» επιταγές ύψους 5 εκατ. ευρώ γνωστού έμπορου αυτοκινήτων στα χέρια μεγάλης τράπεζας, με αποτέλεσμα η τελευταία να «παγώσει» τις γραμμές πίστωσης της εν λόγω αντιπροσωπείας με έδρα τα Βόρεια προάστια και να «μπλοκάρει» τα υπόλοιπα των καταθετικών λογαριασμών της.

Ωστόσο για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην αγορά -αφού πάντα υπάρχει ο κίνδυνος του ντόμινο όταν σκάει μεγάλο κανόνι- κρατάει στα χέρια της τις ακάλυπτες επιταγές, αν και τις έχει «σφραγίσει», για να μην περάσει στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία ο όμιλος εμπορίας ΙΧ.

Ας σημειωθεί ότι καλά ενημερωμένες τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι η αντιπροσωπεία που είναι υπό κατάρρευση, βρίσκεται σε συζητήσεις για ενδεχόμενη στρατηγική συμμαχία με τράπεζα.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη της ενδιαφερόμενης τράπεζας είχαν επαφές με τους οικονομικούς συμβούλους της αντιπροσωπείας και ζήτησαν να μελετήσουν τα οικονομικά της στοιχεία.

Την ίδια ώρα οι πωλητές του ομίλου επικοινωνούν με πελάτες που έχουν παραγγείλει αυτοκίνητα, στους οποίους αναφέρουν ότι το υπό παράδοση ΙΧ θα αργήσει να εκτελωνιστεί και αν επιθυμούν να αποκτήσουν κάποιο άλλο ετοιμοπαράδοτο μοντέλο.

Όμως στην αγορά «ακούγεται» και το όνομα ετέρου μεγάλου παίκτη στην αγορά αυτοκινήτων, ότι δεν πληρώνει εισφορές και ΦΠΑ.

Η αγορά ΙΧ βρίσκεται στον «πάγο» το τελευταίο διάστημα με τις πωλήσεις να εμφανίζουν μεγάλη καθίζηση κατά 37% από την αρχή του χρόνου, ενώ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 40% σε σχέση με πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου