Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Επιστροφή στο κόκκινο

Με τους επενδυτές να σπεύδουν να κατοχυρώσουν κέρδη των προηγούμενων ημερών, το ράλι στις διεθνείς αγορές μετοχών ανεκόπη χθες απότομα. Τόσο στη Wall Street όσο και στην Ευρώπη οι βασικοί δείκτες βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος, με τις τράπεζες, που τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ηγηθεί της ανόδου, να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.

Aφορμή στάθηκε η παραδοχή μεγάλων αμερικανικών τραπεζών ότι ο Μάρτιος δεν επεφύλασσε το ίδιο θετικά αποτελέσματα με τους πρώτους δύο μήνες του έτους. Οι JP Μοrgan, Citigroup και Bank οf America είχαν απώλειες περίπου 4%. Στο κόκκινο βρέθηκαν και οι επιχειρήσεις του κλάδου ενέργειας μετά την πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Στη γηραιά ήπειρο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEUrofirst 300 είχε απώλειες 1,1% στις 737,46 μονάδες με τις τράπεζες να έχουν και σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού ρόλο αρνητικού πρωταγωνιστή. Ανά την Ευρώπη, στο Λονδίνο ο FTSE100 υποχώρησε 0,67%, στη Φρανκφούρτη ο Xetra Dax είχε απώλειες 1,31%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 [.FCHI] Σχετικά άρθρα έκλεισε στο -1,78%.

Στις αγορές συναλλάγματος, το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα βρέθηκε σε κλοιό πιέσεων μετά την προειδοποίηση του Πέερ Στάινπρουκ ότι τα διογκούμενα χρέη στην Ευρωζώνη θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου