Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Μπήκαν κλέφτες στο γυμναστήριο της Πετρουλάκη

Πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι προσπάθησαν να διαρρήξουν το γυμναστήριο της Ελένης Πετρουλάκη «Asana» στη Γλυφάδα. Οι διαρρήκτες έσπασαν τη γυάλινη πόρτα του γυμναστηρίου και πρόλαβαν να κλέψουν μία τηλεόραση plasma. Ευτυχώς όμως ενεργοποιήθηκε αμέσως ο συναγερμός και οι διαρρήκτες το έβαλαν στα πόδια. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε η Αστυνομία.

Σημαντική άνοδος στη Wall Street

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, παρά τα στοιχεία που έδειξαν πως οι απώλειες θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα και τον Απρίλιο.Τα μισθολόγια – πλην του αγροτικού τομέα – μειώθηκαν κατά 539.000, ενώ το ποσοστό ανεργίας αναρριχήθηκε στο υψηλό 26ετίας του 8,9%. Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν, πάντως, τις εκτιμήσεις των αναλυτών για επιβράδυνση του ρυθμού μείωσης των θέσεων εργασίας.

Λίγο πριν τις 17:00 (ώρα Ελλάδος), ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 1,7% στις 8.550,67 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωνε άνοδο 1,9% στις 924,70 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διαμορφωνόταν στις 1.744,98 μονάδες, αυξημένος κατά 1,7%.Ανοδικές τάσεις επικρατούν στον κλάδο των τραπεζών, καθώς τα αποτελέσματα των «τεστ αντοχής» δεν επεφύλασσαν δυσάρεστες εκπλήξεις, προσφέροντας στήριγμα στις αγορές. Σύμφωνα με τους ελέγχους, οι 10 από τις 19 μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες χρειάζονται κεφάλαια ύψους 75 δισ. δολαρίων.

www.nafteboriki.gr

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παραχαρακτών

Κύκλωμα παραχαρακτών, που κυκλοφορούσε, στην Ελλάδα, μεγάλα ποσά σε πλαστά χαρτονομίσματα υψηλής ποιότητας και πιστότητας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής.Ύστερα από πολύμηνες έρευνες, οι αστυνομικοί, χθες στην Αθήνα, συνέλαβαν, ως μέλη του κυκλώματος, έναν 50χρονο Έλληνα σεσημασμένο για απάτες, έναν ομογενή από το Καζακστάν, 31 ετών, και έναν Αρμένιο, 46 ετών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 107.100 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, 2.600 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, ένα αεροβόλο πιστόλι και ένα ΙΧ αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των πλαστών χαρτονομισμάτων. Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την ώρα, που παρέδιδαν ο ένας στον άλλον 1.000 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, τα πλαστά χαρτονομίσματα κατασκευάζονταν σε ειδικά εργαστήρια στη Βουλγαρία, γι αυτό και ήταν υψηλής πιστότητας και ήταν αδύνατον να αναγνωριστούν με γυμνό μάτι.Την επαφή με τους Βούλγαρους παραχαράκτες είχαν οι δύο Έλληνες, οι οποίοι διακινούσαν τα πλαστά χαρτονομίσματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.

www.ethnos.gr

«Έτοιμο» το τεχνητό πάγκρεας για διαβητικούς

Τέλος στην αγωνία για τις επιπλοκές αλλά και την ταλαιπωρία όσων πάσχουν από διαβήτη αναμένεται να βάλει μια νέα συσκευή που μιμείται το πάγκρεας. Με ειδικό λογισμικό καταφέρνει να ρυθμίζει μόνη της την έκκριση αναγκαίας ποσότητας ινσουλίνης και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα σε περίπου τέσσερα χρόνια. «Το τεχνητό πάγκρεας ή κλειστό σύστημα χορήγησης ινσουλίνης είναι ο συνδυασμός των αισθητήρων μέτρησης της γλυκόζης στον υποδόριο ιστό και των αντλιών ινσουλίνης. Οι αισθητήρες και οι αντλίες μπορούν ασύρματα να επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ μέσω ειδικού λογισμικού λήψης αποφάσεων επιτυγχάνεται η χορήγηση, μέσω της αντλίας, της κατάλληλης.......

Διαβάστε περισσότερα.

Βίαζε την κόρη του επί 14 χρόνια

Επί 14 ολόκληρα χρόνια, ένα κορίτσι από το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς ζούσε έναν πραγματικό εφιάλτη στα χέρια του αδίστακτου πατέρα της που τη μεταχειριζόταν ως σεξουαλικό αντικείμενο, από την τρυφερή ηλικία των 7 χρόνων της ως τώρα που έφτασε τα 21!Πριν από τρεις εβδομάδες, η –ενήλικη πια- κοπέλα βρήκε το κουράγιο και την ψυχική δύναμη να αποκαλύψει την ανατριχιαστική αλήθεια, έστω και αργά… Για να πάρει τη σκληρή απόφαση, τη βοήθησαν τα δυο αδέλφια της ηλικίας 17 και 16 χρόνων που αποφάσισαν να της συμπαρασταθούν .

Και οι τρεις μαζί, κατέφυγαν στην Ασφάλεια Αργοστολίου όπου ξετύλιξαν το δράμα που ζούσε ολόκληρη η οικογένεια στους εμβρόντητους αστυνομικούς και υπέβαλλαν μήνυση κατά του 51χρονου πατέρα τους! Όπως αποκαλύπτει το kefaloniapress, κατέθεσαν ότι κατά το χρονικό διάστημα από το 1995 ως το 2009, ο «πατέρας» συστηματικά εξανάγκαζε με τη χρήση βίας την ανήλικη τότε κόρη του να ερχόταν σε συνουσία μαζί του, ενώ ενεργούσε σε βάρος της και άλλες ασελγείς πράξεις.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 51χρονου πατέρα, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας και ο αρμόδιος εισαγγελέας εξέδωσε άμεσα ένταλμα για την προσωρινή κράτησή του.

www.protothema.gr

Πέταξαν τα ναρκωτικά στη θάλασσα

Στα χέρια των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν τρεις νεαροί από την Ξάνθη που εντοπίστηκαν να κινούνται ύποπτα στο λιμάνι της Καβάλας με το αυτοκίνητό τους. Πρόλαβαν, όμως, να πετάξουν στη θάλασσα ένα δέμα με ναρκωτικά και χρειάστηκε να κληθεί το… Λιμενικό για να το βρει, ώστε να μπορέσει να στηθεί το κατηγορητήριο!Όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Καβάλας έκαναν σήμα στο ύποπτο αυτοκίνητο για να ελέγξουν τους τρεις επιβάτες τους, είδαν ξαφνικά ένα αντικείμενο να εκσφενδονίζεται μέσα από αυτό και να καταλήγει στη θάλασσα! Το αυτοκίνητο τελικά ακινητοποιήθηκε και οι επιβάτες του, δύο νεαροί 21 και ένας 25 χρόνων, υποβλήθηκαν σε σωματική έρευνα. Όμως, δεν είχαν κάτι ύποπτο πάνω τους…

Τότε, οι άνδρες της Ασφάλειας ζήτησαν τη βοήθεια των ανδρών του Λιμενικού. Ένα σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας άρχισε έρευνες στη θάλασσα και, μετά από λίγο, το πλήρωμά του ανέσυρε ένα δέμα τόσο καλά συσκευασμένο, που δεν είχε βυθιστεί! Όπως αποδείχτηκε, το δέμα περιείχε 224 γραμμάρια ινδικής κάνναβης που μάλιστα δεν είχε μουσκέψει από το θαλασσινό νερό! Οι τρεις νεαροί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, που τους άσκησε δίωξη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και διέταξε την κράτησή τους ώσπου να απολογηθούν στον ανακριτή.

www.protothema.gr

Δάσκαλος κακοποιούσε σεξουαλικά μαθήτρια επί δύο χρόνια

Ένας δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο στο Χονγκ Κονγκ εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου κατηγορούμενος ότι έκανε σεξ με μία μαθήτριά του 280 φορές σε διάστημα δύο ετών και ότι την έπεισε να υποβληθεί σε παράνομη άμβλωση.Ο 38χρονος Τσου Τσι-ουά γνώρισε την 17χρονη σήμερα μαθήτρια, ως δάσκαλός της στα μαθηματικά και την φυσική αγωγή από την τρίτη Δημοτικού ως την έκτη, στο καθολικό σχολείο όπου φοιτούσε. Ξεκίνησε να έχει σεξουαλικές επαφές με τη μαθήτρια το 2004, την εποχή που εκείνη ήταν 12 ετών, είχε αλλάξει σχολείο, αλλά τον επισκεπτόταν στο σπίτι του για ιδιαίτερα μαθήματα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας του Χονγκ Κονγκ Standard

Στην κατάθεσή του μέσω βίντεο, το κορίτσι είπε ότι δεχόταν να έχει ερωτικές επαφές με το δάσκαλό της επειδή τον φοβόταν.Η ίδια είπε ότι υπολογίζει πώς έκαναν σεξ δέκα φορές τον μήνα επί δύο χρόνια και πολλές φορές οι συμμαθητές της βρίσκονταν στη διπλανή αίθουσα.Κατέθεσε ακόμη ότι είχε προσπαθήσει να διακόψει τη σχέση της με το δάσκαλο, αλλά εκείνος την είχε απειλήσει ότι θα την σκοτώσει με μαχαίρι ή θα αυτοκτονήσει.Το κορίτσι διέκοψε τελικά μαζί του, αλλά αποφάσισε να τον καταγγείλει στην αστυνομία μόλις πέρυσι, όταν ο 26χρονος φίλος της την ενθάρρυνε.Ο Τσου αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

www.ethnos.gr

Σύλληψη για οπλοκατοχή


Ένας 51χρονος από την περιοχή της Κισάμου Χανίων συνελήφθη από την Αστυνομία, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν όπλα και σφαίρες.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Αριστείδης Καζάλης, ο 51χρονος είχε στην κατοχή του ένα πυροβόλο όπλο "Καλάσνικοφ", τρία πιστόλια, 2.000 σφαίρες και γεμιστήρες.Σε βάρος του 51χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.Τα όπλα που βρέθηκαν θα σταλούν για εξέταση σε ειδικό εργαστήριο της Αθήνας.

www.ethnos.gr

Νέα κλοπή ΑΤΜ στις Σέρρες

Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων «σήκωσαν» άγνωστοι δράστες, τα ξημερώματα της Παρασκευής, από το δημαρχείο Σκοτούσας.Οι δράστες ξήλωσαν τις μεγάλες σιδερένιες πόρτες του δημαρχιακού καταστήματος και ακολούθως, ανενόχλητοι, ξεβίδωσαν και πήραν μαζί τους το ΑΤΜ, που περιείχε 5.000 ευρώ.

Η διάρρηξη συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους κατοίκους της Σκοτούσας. Άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών ερευνούν εξονυχιστικά την περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.Παρόμοια κρούσματα έχουν σημειωθεί δύο φορές το τελευταίο τρίμηνο, στο δημαρχιακό κατάστημα της πόλης των Σερρών και στο νοσοκομείο Σερρών. Οι δράστες διέφυγαν και παραμένουν άγνωστοι.

www.e-tipos.com

9,5 εκατ.€ για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη

Την έγκριση διάθεσης πίστωσης 2,5 εκατ. ευρώ για την εκτέλεση έργων κατασκευής δικτύου ηλεκτροφωτισμού, φωτεινής σηματοδότησης κόμβων και τηλεδιαχείρισης Η/Φ, στην οδό Ασπροπύργου (Λεωφόρος ΝΑΤΟ), από τη χ.θ. 0+000 έως τη χ.θ. 12+162, ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ.Επίσης με άλλη ανακοίνωση το υπουργείο γνωστοποίησε την έγκριση διάθεσης συνολικών πιστώσεων 9,5 εκατ. ευρώ για την εκπόνηση μελέτης σε τμήματα του Αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη.Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Γιώργος Σουφλιάς, υπέγραψε δύο Αποφάσεις για την ολοκλήρωση των μελετών του Αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη, με τις οποίες εγκρίνονται:

α) η διάθεση πίστωσης 5,2 εκατ. ευρώ για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης στο τμήμα από τη σύνδεση με την Αττική Οδό έως το τέλος του Α/Κ Ερυθρών-Βιλίων και

β) η διάθεση πίστωσης 4,3 εκατ. ευρώ για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης στο τμήμα από το τέλος του Α/Κ Ερυθρών -Βιλίων έως το τέλος Α/Κ Υλίκης.

www.nafteboriki.gr

Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν υποκαταστήματα τράπεζας και ΕΛΤΑ

Δύο ληστείες σε υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς και των ΕΛΤΑ σημειώθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι δύο άτομα ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Κ. Καραμανλή 53 στα Διαβατά, πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με μοτοσυκλέτα υψηλού κυβισμού.Σχεδόν την ίδια ώρα τρία ακόμη άτομα μπήκαν στο υποκατάστημα του ΕΛ.ΤΑ., στην οδό Αμπελώνων 53 του δήμου Αμπελοκήπων και με απειλές πήραν τα χρήματα από το ταμείο.

www.nafteboriki.gr

Ληστεία σε τράπεζα στους Αγίους Αναργύρους

Ληστεία σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας σημειώθκε στις 13:39 επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 11 στους Αγίους Αναργύρους. Δύο άνδρες με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής ποσόν από τα ταμεία και διέφυγαν.

www.nafteboriki.gr

Μισός αιώνας, Mini!

Είναι το πιο διάσημο μικρό σε τέσσερις ρόδες! Ο λόγος για το θρυλικό, Mini, που σβήνει σήμερα πενήντα κεράκια. Σαν σήμερα, λοιπόν, στις 8 Μαΐου 1959, στο εργοστάσιο της British Motor Corporation, περνούσε τη γραμμή παραγωγής το πρώτο Mini.Άνετο στην οδήγηση, με κλασικό πλέον σχέδιο, κατασκευάστηκε με τη λογική να προσφέρει τον περισσότερο χώρο του στους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Ήταν η εποχή της πρώτης μεγάλης πετρελαϊκής κρίσης, με την κατάληψη του Σουέζ. Η κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων και σε συνδυασμό με την διανομή βενζίνης με δελτίο, οι αγοραστές κάνουν στροφή στα αυτοκίνητα με εναλλακτικές λύσεις καύσιμων.

Εκείνη τη στιγμή, ο Ελληνοβρετανός μηχανικός Αλέξανδρος Ισιγόνης, 51 ετών, σχεδιαστής των Morris Μinor, επανα-προσλαμβάνεται από την Εταιρία κατασκευής μηχανών BMC (British Motor Corporation). Μάλιστα, λέγεται ότι ο Ισιγόνης, που ήταν πρόσφυγας από τη Σμύρνη, έκανε το πρώτο σχέδιο του Mini, πάνω σε μία χαρτοπετσέτα! Το Mini αγαπήθηκε πολύ και μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 5 εκατομμύρια μοντέλα.Τόσο μεγάλη είναι η γοητεία του αφού έφτασε να γίνει must μέχρι και στο Χόλιγουντ. Ποιος δεν έχει δει τις ταινίες «Ληστεία αλά ιταλικά», όπου τις εντυπώσεις κέρδισε το Mini. Ήταν το αγαπημένο αυτοκίνητο του Πίτερ Σέλερς, ενώ ο Κέβιν Σπέισι πλήρωσε 130.000 δολάρια για το τελευταίο κλασικό Mini Cooper.

www.sport-fm.gr

Μία μπάλα από χαρτί απέκλεισε το Αμβούργο!

Άν έχεις τύχη διάβαινε λέει μία σοφή λαϊκή παροιμία και η αλήθεια είναι πως στην αναμέτρηση Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης για τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου UEFA το βράδυ της Πέμπτης, η τύχη όχι μόνο δεν χαμογέλασε στους γηπεδούχους άλλα τους έπαιξε και άσχημο παιχνίδι...Και αυτό γιατί με το σκορ ήδη 2-1 εις βάρος της, η ομάδα του Μάρτιν Γιολ δέχτηκε "μαχαιριά στην καρδιά" με ένα τρίτο τέρμα, το οποίο προήλθε μέσα από μία φάση που ίσως να μην έχει ποτέ προηγούμενο στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο αμυντικός του Αμβούργου, Μίκαελ Γκράβγκααρν, είχε τον έλεγχο της μπάλας στο δεξί άκρο της άμυνάς του και ετοιμαζόταν να τη γυρίσει στον τερματοφύλακά του, Ροστ, όμως εκείνη τη στιγμή η μπάλα βρήκε σε ένα στρογγυλό κομμμάτι χαρτί που είχε πέσει στον αγωνιστικό χώρο και κατέληξε κόρνερ πριν προλάβει να αντιδράσει.Από το κόρνερ που προέκυψε και την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Ντιέγκο ήρθε το τρίτο τέρμα για τη Βέρντερ Βρέμης με την κοντινή κεφαλιά του Μπάουμαν, με τη φάση αυτή να αποτελεί θέμα συζήτησης ακόμα για και ανθρώπους που κάλυψαν το παιχνίδι για λογαριασμό της γερμανικής τηλεόρασης.

Δείτε το video εδώ.

Ο διαβήτης επηρεάζει τη σεξουαλικότητα των γυναικών

Πάνω από το ένα τρίτο των γυναικών που υποφέρουν από διαβήτη, αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή. Στη νέα επιστημονική έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Diabetes Care, συμμετείχαν 652 γυναίκες με διαβήτη τύπου 1. Δέκα χρόνια μετά τη διάγνωση της νόσου, ξεκίνησαν μία συγκεκριμένη διαδικασία, στην οποία κατ’ αρχήν συμπλήρωσαν ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο. Κατόπιν, υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις καθώς και εξετάσεις που αφορούσαν την ψυχολογία και τη διάθεσή τους, ανάλογα με την ημέρα, την ώρα και...........

Διαβάστε περισσότερα.

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε 37χρονος δραπέτης φυλακών

Δραπέτης φυλακών, που είχε καταδικαστεί για διακεκριμένες κλοπές, εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διενέργεια τυχαίου ελέγχου.Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, πρόκειται για 37χρονο, ο οποίος στις 5 Φεβρουαρίου είχε φύγει με οκταήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού Φθιώτιδας, αλλά δεν επέστρεψε.Είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά και εξέτιε συνολική ποινή φυλάκισης 24 ετών κατά συγχώνευση.

www.protothema.gr

Μικρή πτώση στο Χ.Α.

Σε αρνητικό πεδίο έχει περάσει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης λόγω πιέσεων σε τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης. Θετικό παραμένει το επενδυτικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Αυτή την ώρα (13:28) ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 0,29%, στις 2.135,08 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 107 εκατομμύρια ευρώ.

Το φιλοδώρημα των 14.000 δολαρίων...

Σε μία χώρα όπου η διαφθορά χτυπά "κόκκινο" αίσθηση κάνει η τιμιότητα ενός βιοπαλαιστή, ο οποίος προτίμησε να έχει τη συνείδησή του ήσυχη, παρά το πορτοφόλι του γεμάτο.Ο λόγος για έναν οδηγό ταξί στην Αργεντινή, στο όχημα του οποίου ένα ηλικιωμένο ζευγάρι άφησε μία τσάντα με 130.000 δολάρια.

Ο Σαντιάγο Γκόρι από την παραλιακή πόλη Λα Πλάτα βρήκε την τσάντα και δεν μπήκε σε κανένα δίλημμα να κρατήσει τα χρήματα.Εντόπισε τους ιδιοκτήτες της τσάντας και τους την παρέδωσε.
Η ιστορία του έγινε γνωστή σε όλη την Αργεντινή και "άγγιξε" τους συμπατριώτες του.Αρχικά δύο εργαζόμενοι σε διαφημιστική εταιρία δημιούργησαν προς τιμήν του μία ιστοσελίδα, που καλούσε τους πολίτες να τον ανταμείψουν για την τιμιότητά του.Στη συνέχεια χιλιάδες συμπατριώτες του άρχισαν να του στέλνουν δωρεές.Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί 14.580 δολάρια. Προσφορές όμως δε γίνονται μόνο σε χρήμα αλλά και σε είδος.Ένας από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας προσέφερε στον κ. Γκόρι το στούντιό του προκειμένου να ξεκινήσει καριέρα στο τραγούδι, ένας άλλος του προσέφερε μαθήματα snow board, άλλος μία συσκευή GPS...
Ο ίδιος δηλώνει συγκινημένος από τις προσφορές.
Όσο για την πράξη του είπε ότι απλώς έκανε αυτό που έπρεπε και πως δεν ξέρει ακόμα τι θα κάνει με τα χρήματα και τα αντικείμενα που του έχουν προσφέρει.


www.skai.gr

Σε κακή κατάσταση ο Νοβίτσκι, συνέλαβαν τη συντροφό του

Μία από τις χειρότερες περιόδους της ζωής του περνά ο Ντιρκ Νοβίτσκι, κυρίως σε προσωπικό επίπεδο αλλά και αγωνιστικά. Στην επιστροφή των Μάβερικς στο Ντάλας από το Ντένβερ (είναι πίσω με 2-0 στις νίκες) ο Γερμανός σούπερ σταρ ενημερώθηκε ότι η αστυνομία έκανε έφοδο στο πολυτελές σπίτι του συλαμβάνοντας την 37χρονη συντροφό του, Κρίσταλ Τέιλορ, για την οποία είχαν εκδοθεί εντάλματα από το Τέξας και το Μιζούρι.Η συγκεκριμένη γυναίκα κατηγορείται για παραβίαση περιοριστικών μέτρων, απάτη και κλοπή.

«Είναι προφανές ότι περνάω δύσκολες στιγμές στην προσωπική μου ζωή, όμως όπως πάντα έκανα, έτσι και τώρα, θέλω να κρατήσω την ιδιωτική μου ζωή ιδιωτική. Δεν είμαι σε φάση που μπορώ να μιλήσω ακόμη γι’ αυτό και να αισθάνομαι άνετα συζητώντας το», δήλωσε ο Νοβίτσκι, που αρνήθηκε κατηγορηματικά να απαντήσει στο είδος της σχέσης που έχει με την Τέιλορ και αν αληθεύουν οι φήμες ότι είναι έγκυος.Σύμφωνα με δημοσίευμα του ESPN, τα εντάλματα σύλληψης για την Τέιλορ ανακαλύφθηκαν όταν οι νομικοί σύμβουλοι των Μάβερικς προσέλαβαν ιδιωτικό ντετέκτιβ για να ερευνήσει το παρελθόν της 37χρονης, λόγω έντονων ανησυχιών από το περιβάλλον του Νοβίτσκι.

www.tanea.gr

Χ.Α.: "Παίζει" με το πρόσημο ο Γ.Δ.

Ήπια είναι η κίνηση του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. στην έναρξη των συναλλαγών της Παρασκευής.Παρά τα κέρδη έως 1,53% στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ο Δείκτης κινείται με συνεχείς εναλλαγές προσήμου στα επίπεδα των 2.130 μονάδων, ενώ αυτή τη στιγμή καταγράφει μικρές απώλειες της τάξης του 0,40%.Τις 110 μονάδες αγγίζει η διακύμανση του δείκτη των τραπεζών που, «απορροφώντας» τα 2/3 του τζίρου, υποχωρεί λίγο μετά τις 11:30 σε ποσοστό 0,65%.

Μικτή εικόνα διαμορφώνεται σε μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίησης, με τους FTSE40 και FTSE80να σημειώνουν άνοδο 0,56% και απώλειες 1,41% αντίστοιχα.Συνολικά 97 μετοχές στο ταμπλό διαπραγματεύονται με αρνητικό πρόσημο, έναντι 52 που σημειώνουν κέρδη.Η αξία των συναλλαγών που στις τελευταίες συνεδριάσεις κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, σήμερα εμφανίζεται σχετικά «συγκρατημένη», στα 66,5 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής.


www.capital.gr

Η κρίση προτιμά τις ξανθές

Τι σχέση έχει η οικονομική κρίση με τις ξανθές; Σηματοδοτεί την επιστροφή τους, είναι η απάντηση - όχι και τόσο αναπάντεχη, αν εντρυφήσει κανείς στις εξελίξεις της μόδας και τα γεγονότα του παρελθόντος. Οι ειδικοί δίνουν τη δική τους ερμηνεία στο φαινόμενο: Οι ξανθές και δη γαλανομάτες δημιουργούν με το παρουσιαστικό τους μια αίσθηση χαλάρωσης και ψυχαγωγίας σε κάθε θύμα της ύφεσης, αναγκαία στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Ετσι, η διεθνής αναγέννηση του πρότυπου της ξανθιάς είναι ήδη γεγονός στις πασαρέλες, στις διαφημίσεις, στον...........

Διαβάστε περισσότερα.

Ο Γουίλι δεν ήταν ποτέ ελεύθερος...

Η πιο διάσημη φάλαινα του κόσμου, ο "Γουίλι", που πρωταγωνίστησε στη συγκινητική ταινία του Χόλιγουντ «Ελευθερώστε το Γουίλι» (Free Willy), η οποία είχε και δύο ακόμα κινηματογραφικές συνέχειες, είχε τελικά μια μίζερη ζωή μέχρι το θάνατό της, που δεν ήταν ποτέ αληθινά ελεύθερη, παρά την απελευθέρωσή της από τον περιορισμένο χώρο του.

Οι επιστήμονες, υπό την Μαλέν Σιμόν του Ινστιτούτου Φυσικών Πόρων της Γροιλανδίας, λένε τώρα, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη τους, ότι ήταν λάθος η απελευθέρωση της συγκεκριμένης φάλαινας και οι απόπειρες των ζωολόγων να την κάνουν να ξαναζήσει μια..........

Διαβάστε περισσότερα.

Επιστροφή στα θρανία για τους υπαλλήλους της Ε.Ε.

Εξακόσιοι υπάλληλοι της ΕΕ θα επιστρέψουν φέτος στο σχολείο από το οποίο αποφοίτησαν, πολλοί μάλιστα από αυτούς στις ή γύρω στις 9 Μαΐου, την Ημέρα της Ευρώπης.

Ο στόχος είναι η Ευρώπη να «αντιπροσωπευθεί από ένα πρόσωπο» το οποίο θα συζητήσει με μαθητές για ευρωπαϊκά θέματα που τους ενδιαφέρουν. Η πρωτοβουλία «Επιστροφή στο σχολείο», η οποία άρχισε το 2007, υλοποιείται φέτος σε εννέα χώρες της ΕΕ από το Μάρτιο έως το Νοέμβριο.

«Πρόκειται για αποτελεσματικό τρόπο επαφής με την επόμενη γενιά των Ευρωπαίων» δήλωσε η Margot Wallström, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα διοργανικών σχέσεων και επικοινωνιακής στρατηγικής. «Η επιστροφή στις ρίζες είναι εξαιρετικός τρόπος για να έλθουμε σε επαφή με τους νέους και να συζητήσουμε μαζί τους.........

Διαβάστε περισσότερα.

Απελάσεις στη... θάλασσα

Διεθνή σάλο έχει προκαλέσει η χθεσινή αναχαίτιση μέσα στη θάλασσα και η απέλαση στη Λιβύη από τις ιταλικές αρχές 227 μεταναστών διάφορων εθνικοτήτων, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι ετοιμάζεται να υπερψηφίσει του νεοφασιστικού περιεχομένου νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την παράνομη μετανάστευση. Για επαναφορά της ρατσιστικής νομοθεσίας των φασιστών του Μουσολίνι κατηγορεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ οι διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις υπενθυμίζουν τις ομοιότητες στις προβλέψεις του παρόντος νομοσχεδίου με την έκτακτη νομοθεσία που εφάρμοσε το..........

Διαβάστε περισσότερα.

Καλός ύπνος για λεπτή ... σιλουέτα

Η λεπτή σιλουέτα οφείλεται εν μέρει στον καλό ύπνο, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που παρουσιάστηκε στη διεθνή συνδιάσκεψη για την παχυσαρκία που πραγματοποιείται στο Άμστερνταμ.Σύμφωνα την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Επιστήμη της Γεύσης, στη Ντιζόν της Γαλλίας, μετά από ένα κακό ύπνο οι άνθρωποι την επόμενη ημέρα καταναλώνουν 550 θερμίδες ή 22% περισσότερες από το κανονικό.

Διαπιστώθηκε επίσης, ότι το αίσθημα της πείνας είναι αρκετά μεγαλύτερο σε όσους κοιμήθηκαν μόλις τέσσερις ώρες το προηγούμενο βράδυ, σε σχέση με όσους κοιμήθηκαν οκτώ ώρες.Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι περίπου 1,6 δισ. άνθρωποι είναι υπέρβαροι στον κόσμο, εκ των οποίων τουλάχιστον 400 εκατ. είναι παχύσαρκοι.

www.skai.gr

Φοβερά ακροβατικά με σκύλους!!!!!!!

Ξεπέρασαν τα 2.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα


Χοιρινό κρέας που προέρχεται από ζώα τα οποία είχαν μολυνθεί από τον ιό H1N1 δεν θα πρέπει να καταναλώνεται από ανθρώπους, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προσθέτοντας ότι καταρτίζει οδηγίες για τους εργαζομένους σε χοιροστάσια.

Ο ΠΟΥ διευκρίνισε ότι είναι πιθανό οι ιοί της γρίπης να επιβιώσουν σε κατεψυγμένο κρέας και να εμφανιστούν όταν έχει αποψυχθεί, όπως και στο αίμα.

«Κρέας από άρρωστους ή νεκρούς χοίρους δεν πρέπει να υποβάλλεται σε επεξεργασία ούτε να χρησιμοποιείται για ανθρώπινη ........

Διαβάστε περισσότερα.

Εκρηξη σε εμπορικό κέντρο των ΗΠΑ

Εκρηξη σημειώθηκε την Παρασκευή σε εμπορικό κέντρο στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άνθρωποι.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή υγραερίου.Τραυματίες είναι πέντε πυροσβέστες και ένας πολίτης.

www.ethnos.gr

Ανακάμπτει το Χ.Α.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως και στις υπόλοιπες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Αυτή την ώρα (10:40) ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 1,36% ανερχόμενος στις 2.170,39 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές και η ΔΕΗ.

Αντιθέτως, πιέσεις ασκούνται στον ΟΤΕ και στον ΟΠΑΠ.

Την Πέμπτη το απόγευμα η τουρκική αρχή αποκρατικοποιήσεων κήρυξε άγονο το διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της κρατικής Milli Piyango .

www.nafteboriki.gr

Συμπρωταγωνιστές De Niro και Norton

Ο Robert De Niro και ο Edward Norton θα συμπρωταγωνιστήσουν στο ψυχολογικό θρίλερ "Stone".Για τους δύο ηθοποιούς αυτή θα είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα τους που συνεργάζονται στη μεγάλη οθόνη. Οι δύο σταρ είχαν συμπρωταγωνιστήσει στην ταινία του 2001 "The Score".Την σκηνοθεσία του "Stone" θα αναλάβει ο John Curran ενώ το σενάριο έχει γράψει ο Angus MacLachlan. Ο Curran είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Edward Norton στην ταινία "The Painted Veil".

Ο Robert De Niro πρόσφατα πρωταγωνίστησε στην ταινία "Righteous Kill", στην οποία συμμετείχαν ακόμα ο Al Pacino και ο 50 Cent. Τον Edward Norton από την πλευρά του πρόσφατα τον είδαμε στην ταινία "The Incredible Hulk".

www.ant1online.gr

Είδος πολυτελείας για τους Έλληνες οι καλοκαιρινές διακοπές

Σε διακοπές μικρής διάρκειας, χαμηλού κόστους και σε μήνες χαμηλής ζήτησης προσανατολίζονται για φέτος οι περισσότεροι Έλληνες, αφού η οικονομική κρίση έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα τους.Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από έρευνα της ΚΑΠΑ Research για τις τάσεις στον ελληνικό εσωτερικό τουρισμό.Η έρευνα, τα στοιχεία της οποίας δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, ανακοινώθηκε στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης «Τουριστικό Πανόραμα».

Όπως προκύπτει, φέτος οι Έλληνες θα κάνουν διακοπές μια εβδομάδα (27,6%) ή δέκα μέρες (28,7%), σε μήνες χαμηλής ζήτησης όπως Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος, ενώ υπολογίζουν να δαπανήσουν το πολύ 600 ευρώ. Κανείς από τους ερωτηθέντες δεν δήλωσε διατεθειμένος να πάρει «διακοποδάνειο».Επίσης, η έρευνα δείχνει ότι πολλοί έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.Το 59,6% των Ελλήνων θεωρεί ότι η τουριστική βιομηχανία θα πρέπει να μειώσει δραστικά τις τιμές της προκειμένου να ανταποκριθεί στα δεδομένα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Σε ποσοστό 52% η κοινή γνώμη θεωρεί ότι η κρίση είναι μία καλή αφορμή για να γίνει το ελληνικό τουριστικό προϊόν πιο ανταγωνιστικό σε επίπεδο τιμών και ποιότητας.Τέλος, από την έρευνα προκύπτει ότι όλοι οι νησιωτικοί προορισμοί χάνουν μερίδιο από την τουριστική αγορά, γεγονός που αποδίδεται στα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

www.tanea.gr

Προβλήματα στις μετακινήσεις του ΗΣΑΠ από σήμερα ώς την Κυριακή

Τις λεωφορειακές γραμμές 010 και 011-express επαναδρομολογεί ο ΟΑΣΑ από σήμερα, Παρασκευή, από τις 17.00 ως τη λήξη της βάρδιας και για το Σάββατο, λόγω των έργων, που συνεχίζονται στις γραμμές του ΗΣΑΠ και της διακοπής των δρομολογίων του ηλεκτρικού στο τμήμα από την Ομόνοια ώς τον Ταύρο.

Για τον ίδιο λόγο, θέτει σε λειτουργία αποκλειστικά για την Κυριακή τη νέα λεωφορειακή γραμμή Χ4, η οποία θα καλύψει το τμήμα από τον Ταύρο ώς τη Νέα Ιωνία.Η 010 θα εξυπηρετεί τους σταθμούς: Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο, Πετράλωνα και Ταύρος.Η 011-express θα εξυπηρετεί τους σταθμούς: Ομόνοια, Πετράλωνα και Ταύρος.Η νέα γραμμή Χ4 θα καλύψει όλους τους σταθμούς του ηλεκτρικού από τον Ταύρο ώς τη Νέα Ιωνία.Η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι αντίστοιχη των συρμών του ΗΣΑΠ.Το ίδιο και οι ώρες λειτουργίας των δύο γραμμών.

www.tanea.gr

Γκρέις Νιάρου (Βρε Γατούλα)

Γιατί διαλύθηκαν οι Darlings;
Λόγω κακών συγκυριών. Θέλαμε να το παλέψουμε, αλλά έγιναν πολλά. Στην αρχή οι σχέσεις μας ήταν καλές, αλλά, δυστυχώς, κάποιοι έβαζαν συστηματικά λόγια στη μια για την άλλη. Ήταν δύσκολο να το χειριστούμε όλο αυτό. Ήμασταν πέντε άγνωστες μεταξύ τους και μικρές σε ηλικία κοπέλες.

Διαβάστε περισσότερα.

Ανέκδοτο

Δύο γέροι συγκρίνουν την σεξουαλική τους ζωή...
- Μπορώ ακόμα να κάνω έρωτα δύο φορές!
- Και ποιά σου αρέσει περισσότερο?
- Χμ, νομίζω τον χειμώνα..........

Εκοψε το πέος του εραστή κατά λάθος

Οι εξωσυζυγικές σχέσεις πληρώνονται ακριβά, όμως σίγουρα κανένας μοιχός δεν θα περίμενε ότι η απιστία θα του στοίχιζε το ίδιο το γεννητικό του όργανο. Κι όμως, ένας μάνατζερ από τη Σιγκαπούρη είδε το πέος του να ακρωτηριάζεται κατά τη διάρκεια ερωτικής επαφής με τη γραμματέα του. Το παράνομο ζευγάρι είχε σταθμεύσει με το αυτοκίνητό του σε ένα πάρκινγκ και επιδιδόταν σε καυτό στοματικό έρωτα, όταν αναπάντεχα ένα άλλο αμάξι έπεσε πάνω του. Τη στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης το στόμα της γραμματέας έκλεισε δυνατά με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το… επίμαχο σημείο.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Sin Chew Daily», το παράνομο ζευγάρι παρακολουθούσε ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, που είχε προσληφθεί από τη σύζυγο του άπιστου μάνατζερ. Ο ντετέκτιβ βλέποντας την 30χρονη γραμματέα με αίματα στο στόμα και τον άτυχο άντρα να σφαδάζει από τους πόνους μέσα στο αυτοκίνητο, έσπευσε να καλέσει βοήθεια. Πολύ γρήγορα, ένα ασθενοφόρο κατέφτασε στο σημείο και μετέφερε τον μάνατζερ σε νοσοκομείο. Μαζί του επιβιβάστηκε και η γραμματέας του, κρατώντας ένα κομμάτι του ακρωτηριασμένου γεννητικού οργάνου στο χέρι της! Ο ντετέκτιβ δήλωσε ότι δεν είχε ξαναδεί ποτέ κάτι τόσο φρικιαστικό στη ζωή του. Δεν υπάρχει αμφιβολία, πάντως, ότι η απατημένη σύζυγος πήρε την εκδίκησή της!

www.espressonews.gr

Ασύρματο Ίντερνετ στην τσέπη μας

Κάποια μέρα θα διηγούμαστε στα εγγόνια μας τις επίπονες προσπάθειες που καταβάλλαμε για να συνδεθούμε στο Διαδίκτυο έξω από το σπίτι μας και θα γελάνε. Τον λόγο μπορούμε να τον φανταστούμε από τώρα: έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας και λέγεται ΜiFi.

Σχεδόν όλα τα κτίρια στον δυτικό κόσμο έχουν τρεχούμενο νερό, ηλεκτρικό και εξαερισμό. Γιατί έχει καθυστερήσει τόσο πολύ το ασύρματο Ίντερνετ στους δρόμους; Η σύνδεση δεν είναι αδύνατη, όμως οι δυσκολίες είναι πολλές. Δυστυχώς, οι μέρες που οι πόλεις ήταν καλυμμένες με δωρεάν ασύρματα δίκτυα τελείωσαν - σήμερα όλα ζητούν κωδικό πρόσβασης. Για την ακρίβεια, εάν θέλεις να συνδεθείς στο Διαδίκτυο από τον φορητό υπολογιστή σου όταν βρίσκεσαι.........

Διαβάστε περισσότερα.

Νεκρό ζευγάρι εντοπίστηκε στο Πανόραμα στον Κάλαμο

Το πτώμα ενός άνδρα και μιας γυναίκας που φέρουν τραύματα εντοπίστηκαν σήμερα στις 9 το πρωΐ στο Πανόραμα στον Κάλαμο. Διενεργείται προανάκριση.

Aιώνια Pamela


Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η Pamela Anderson ξέρει καλά να μαγνητίζει τα βλέματα!

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Ενας χρόνος μετά την τραγωδία...


Ενα τραυματισμένο παιδί μεταφέρουν στρατιώτες από κτήριο που έχει καταρρευσει από το σεισμό στην επαρχία Σιτσουάν. Η 7χρονη Xu διεσώθη από σχολείο που κατέρρευσε, ωστόσο έχασε το δεξί της χέρι, αλλά και τη μητέρα της που εχασε τη ζωή της στο σεισμό της 12ης Μαΐου 2008. Σήμερα η Xu φοιτά σε δημοτικό σχολείο της πόλης Mianyang της Σιτσουάν. Η Κίνα θα αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του σεισμού, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία.

www.ethnos.gr

Αγαπάμε αλλά φοβόμαστε το κινητό



www.e-tipos.com

Πειρατεία: Ποια είναι η εκπαίδευση των Ελλήνων Ναυτικών και των στελεχών των Ναυτιλιακών Εταιρειών;

Επειδή οι δηλώσεις για την πειρατεία, του Προέδρου των Η.Π.Α. κ. Barack Obama και της
Υπουργού Εξωτερικών κ. Hillary Clinton, μετά τις επιθέσεις κατά των δύο πλοίων με Αμερικανική
σημαία Maersk Alabama και Liberty Sun , έδωσαν την εντύπωση ότι ανακάλυψαν τώρα
την ......Αμερική,
θα είναι χρήσιμο τα Ελληνικά αρμόδια Υπουργεία να τους ...........

Διαβάστε περισσότερα.

1 εκ.ευρώ για νέο σπίτι ο Ρονάλντο!

Ο Ρονάλντο εμφανίζεται αναγεννημένος στους αγωνιστικούς χώρους με τη φανέλα της Κορίνθιανς το 2009 και αυτή η ευφορία που τον διακατέχει το τελευταίο διάστημα έχει μεταφερθεί και στην προσωπική του ζωή...Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Βραζιλία, το "φαινόμενο" απέκτησε πρόσφατα ένα υπερπολυτελέστατο σπίτι στο κέντρο του Σάο Πάολο με θέα στο στάδιο "Πακαέμπου", έδρα της ομάδας, με τη νέα "φωλιά" του παίκτη να είναι 600 τετραγωνικών μέτρων και να περιλαμβάνει τέσσερις σουίτες και έξι θέσεις πάρκινγκ.

Ο 32χρονος φορ φρόντισε πάντως και για όλες τις λεπτομέρειες: μοντέρνα επίπλωση, δερμάτινα έπιπλα, τζάκι και χρώματα άσπρο και μαύρο προς τιμή της ομάδας είναι τα "ντεσού" του σπιτιού του Ρονάλντο, ο οποίος ξόδεψε συνολικά 1,1 εκ.ευρώ για να φτάξει το χώρο όπως ακριβώς τον επιθυμούσε.

www.sport24.gr

5+1 «εχθροί» της μνήμης

Νιώθετε ότι αρχίζετε να ξεχνάτε λεπτομέρειες και γεγονότα; To MEN 24 παρουσιάζει τις 5+1 βασικές αιτίες απώλειας της μνήμης.Η ποιότητα της μνήμης του καθενός από εμάς δεν εξαρτάται μόνο από το μορφωτικό μας επίπεδο και το περιβάλλον, στο οποίο ζούμε αλλά και από άλλους παράγοντες, που μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή μας (π.χ. από την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου). Ακόμη η γενετική προδιάθεση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν, όμως, και άλλες αιτίες απώλειας της μνήμης.Εμείς σας παρουσιάζουμε ποιες είναι αυτές, για να πάρετε τα μέτρα σας και να εξασφαλίσετε όχι μόνο γερή μνήμη αλλά και τις........

Διαβάστε περισσότερα.

Gadget Report: Τα καλύτερα νέα γκάτζετ της αγοράς

Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τα καλύτερα, τα πιο πρωτότυπα και πιο χρηστικά νέα γκάτζετ της αγοράς. Δείτε πρώτοι αυτή τη βδομάδα: D-Link Wireless N DIR-685, Quest Mini PC, Samsung UltraTOUCH, Dell Studio One 19 και MSI X340.

Διαβάστε περισσότερα.

Mόραν Ατίας


Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να μάθετε για την μελαχρινή καλλονή, Mόραν Ατίας.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες εδώ.

Η ευτυχία είναι κολλητική υποστηρίζουν οι επιστήμονες

“Η ευτυχία είναι σαν τη γρίπη. Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο”, υποστηρίζει και το αποδεικνύει με έρευνες ο Νικόλας Χρηστάκης, Έλληνας καθηγητής που διαπρέπει στο Χάρβαρντ. Ο κ. Χρηστάκης, ο οποίος είναι ανάμεσα στα 100 άτομα που ασκούν επιρροή στον κόσμο σύμφωνα με αμερικανικό περιοδικό, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Τα Νέα και μίλησε για το... μικρόβιο της ευτυχίας.Η ευτυχία κατά τον κ. Χρηστάκη δεν μεταδίδεται μόνο στον φίλο μας αλλά και στους φίλους που έχει κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο. Επιπλέον, σύμφωνα με τα λεγόμενά του άλλα στοιχεία που “κολλάει” ο..........

Διαβάστε περισσότερα.

Στο Πανεπιστήμιο με... απολυτήριο Δημοτικού

Η μοίρα των μαθητών είναι γραμμένη στο απολυτήριο του Δημοτικού. Πάνω στο «χαρτί» του πρώτου σχολείου βρέθηκαν σημάδια από την κοινωνική τάξη, το εισόδημα, την οικογενειακή κατάσταση των παιδιών που δεν «καθαρίζουν» ποτέ. Το Γυμνάσιο δεν μπορεί να τα αφαιρέσει και στο Λύκειο είναι πια πολύ αργά.

Αδημοσίευτη έρευνα παρακολούθησε τη μαθητική σταδιοδρομία 1.000 Ελλήνων μαθητών (δεν συμπεριέλαβε αλλοδαπούς) από το πρώτο σκαλί του Δημοτικού μέχρι την κορυφή της σκάλας, το Πανεπιστήμιο.Διαπιστώθηκε ότι οι μαθητές που αποφοιτούν από το Δημοτικό με βαθμό 9 και 10 εισάγονται στο Πανεπιστήμιο σε ποσοστό 90% και 95% αντίστοιχα.Για όσους έχουν 8 στο απολυτήριο οι πιθανότητες εισαγωγής είναι..........

Διαβάστε περισσότερα.

Ξεκινά η απάντληση καυσίμων στο Sea Diamond

Δυο περίπου χρόνια μετά το ναυάγιο του Sea Diamond στη Σαντορίνη θα αρχίσει στις 16 Μαϊου η διαδικασία απάντλησης του πετρελαίου.Οι κάτοικοι του νησιού έχουν προχωρήσει μέχρι και σήμερα σε δεκάδες κινητοποιήσεις ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα η επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων του πλοίου.Την Τετάρτη υπεγράφη η σύμβαση υλοποίησης και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φθάσουν στο νησί μηχανήματα και υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

www.ethnos.gr

SΟS για τα κορν φλέικς

Έχω ακούσει ότι πολλά δημητριακά για το πρωινό περιέχουν περισσότερη ζάχαρη ανά μερίδα απ΄ ό,τι ένα μπολ παγωτό με μπισκότα. Είναι άραγε δυνατόν να αληθεύει κάτι τέτοιο; Και αν ναι, ποια δημητριακά είναι καλά για μας;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της οργάνωσης καταναλωτών «Which?», η οποία εκδίδει και το ομώνυμο περιοδικό, από τα 100 δημοφιλή δημητριακά για το πρωινό που ελέγχθηκαν, 31 είχαν.........

Διαβάστε περισσότερα.

«Εδώ τα ψώνια είναι μόνο η αφορμή»


Η Τζένη Παπαδοπούλου έχει επισκεφθεί αρκετές φορές και τα τρία mall των βορείων προαστίων της Αθήνας: Τhe Μall, Αvenue και Golden Ηall. Ωστόσο έχει καταλήξει πως αυτό που προτιμά είναι το πρώτο. «Οι λόγοι είναι τρεις και εξ ίσου σημαντικοί. Ψυχαγωγία, εύκολη πρόσβαση και τιμές για όλα τα βαλάντια», δηλώνει στα «ΝΕΑ».

Όπως επισημαίνει, μια βόλτα στο Τhe Μall τής δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να κάνει τα ψώνια της ανάλογα με τα χρήματα που έχει στο πορτοφόλι της, αλλά παράλληλα την ευκαιρία να διασκεδάσει με την παρέα της αφού στον ίδιο χώρο έχει........

Διαβάστε περισσότερα.

Διακοπές με λίγα ευρώ και πολλές εμπειρίες


«Ξεκίνησα το κάμπινγκ ως φοιτητής για οικονομικούς κυρίως λόγους, αφού το να γεμίσεις το ταξιδιωτικό σου σακίδιο για να κατασκηνώσεις σε δύο νησιά για δέκα ημέρες αντιστοιχεί σε τρεις διανυκτερεύσεις σε μέτριο ξενοδοχείο ενός μόνο νησιού. Ακόμη και σήμερα, όμως, το κάμπινγκ αποτελεί τη βασική επιλογή μου για τις καλοκαιρινές αποδράσεις μου», λέει στα «ΝΕΑ» ο 26χρονος ιδιωτικός υπάλληλος Τάκης Μπολοβής.

Σε δύσκολες περιόδους, λόγω της οικονομικής κρίσης, που πολλοί μετράνε ακόμη και το τελευταίο ευρώ, αρκετοί είναι αυτοί, όπως ο κ. Μπολοβής, που έχουν ανακαλύψει έναν εναλλακτικό τρόπο διακοπών, για τις οποίες δεν χρειάζεται να βάλουν βαθιά το..........

Διαβάστε περισσότερα.

Και δεύτερη ληστεία σε τράπεζα μέσα σε λίγα λεπτά

Ληστεία σε κατάστημα της τράπεζας Proton επί της Λεωφόρου Ηρακλείου 301, στη Ν. Ιωνία, σημειώθηκε στις 8:43 το πρωΐ. Ανδρας με την απειλή όπλου αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσόν και διέφυγε.

www.nafteboriki.gr

Επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας

Στη νέα επιχείρηση πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας συμμετείχαν 355 αστυνομικοί και πραγματοποιήθηκαν 71 συλλήψεις.Νέα επιχείρηση «σκούπα» έγινε χθες το βράδυ από την Ελληνική Αστυνομία στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.Συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 350 αστυνομικοί ενώ ελέγχθηκαν 510 άτομα, 130 αυτοκίνητα, 50 μηχανές και 45 καταστήματα.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν να πραγματοποιηθούν 86 προσαγωγές και 71 συλλήψεις. Συγκεκριμένα, δέκα συλλήψεις αφορούσαν παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, δύο για παράνομη κατοχή όπλων, 34 για παράβαση περί εκδιδομένων επί αμοιβή προσώπων, ενώ για έναν εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης.Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως τέτοιες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, με σκοπό να αυξηθεί η αίσθηση ασφάλειας στους πολίτες.

www.kathimerini.gr

Τα χνάρια του Μέγα Αλέξανδρου ακολουθεί 83χρονη Αυστραλή

Είναι 83 ετών, από παιδί θαύμαζε το Μέγα Αλέξανδρο και επισκέπτεται όλα τα μέρη από όπου πέρασε ο Μακεδόνας στρατηλάτης.Πρόκειται για την Αυστραλή Ανν Μπερν, που αυτές τις μέρες βρίσκεται επικεφαλής άλλων Αυστραλών τουριστών στο Κουρδιστάν.

«Έχω επισκεφτεί 110 χώρες στη ζωή μου και όλες τις χώρες από όπου πέρασε αυτή η σπουδαία φυσιογνωμία, ο Μέγας Αλέξανδρος», δήλωσε η κ. Μπερν.Στο Κουρδιστάν η κ. Μπερν άργησε να φτάσει. Θα πήγαινε το 2003, αλλά όταν βρισκόταν στη Καμπούλ έγινε η ανατροπή των Ταλιμπάν και προτίμησε να επιστρέψει στην Αυστραλία.Η κ. Μπερν είπε πως θα είναι ευχής έργο να στηθεί και στο Κουρδιστάν άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

www.kathimerini.gr

Πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ στρατού και ανταρτών στο Τσαντ.

Τουλάχιστον 146 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών στο ανατολικό Τσαντ, κοντά στην τοποθεσία Αμ-Ντερέσα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου του στρατού του Τσαντ, στις μάχες σκοτώθηκαν 125 αντάρτες και 21 στρατιώτες.

Ο στρατός συνέλαβε 152 αντάρτες, μεταξύ των οποίων έναν αρχιστράτηγο και ένα συνταγματάρχη των ανταρτών. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, καταστράφηκαν 73 οχήματα των ανταρτών ενώ κατασχέθηκαν άλλα 67. Από την πλευρά των κυβερνητικών δυνάμεων υπάρχουν επίσης 30 τραυματίες ενώ οι αντάρτες κατάφεραν να καταλάβουν επτά οχήματα.

www.protothema.gr

Ληστεία σε τράπεζα στην Πεύκη

Ληστεία σε κατάστημα της τράπεζας Millenium επί της Λεωφόρου Ειρήνης 21 στην Πεύκη σηειώθηκε στις 8:30 το πρωΐ. Ανδρας με την απειλή όπλου αφαίρεσε - άγνωστο μέχρι στιγμής ποσόν - και διέφυγε.

Αγονες γραμμές: Θρίλερ με τον διαγωνισμό


Σε... γιοφύρι της Αρτας εξελίσσεται ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές. Η επιτροπή του ΥΕΝ έστειλε επιστολή χθες στις εταιρείες που συμμετέχουν και τις ενημερώνει ότι το άνοιγμα των φακέλων με τις οικονομικές προσφορές, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για αύριο, αναβάλλεται προκειμένου να εξεταστούν θέματα που προέκυψαν.
Η νέα ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμη.

Την περασμένη Δευτέρα ο εφοπλιστής κ. Φώτης Μανούσης έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και ζήτησε να παρέμβει, με αφορμή τον αποκλεισμό του από τον διαγωνισμό με το αιτιολογικό ότι δεν είχε.........

Διαβάστε περισσότερα.

Φιλιππίνες: Πέντε νεκροί και μεγάλες ζημιές από τυφώνα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολισθήσεις και ατυχήματα που προκάλεσε ο ισχυρός τυφώνας που έπληξε τις βόρειες Φιλιππίνες. Αγνοείται εξάλλου η τύχη άλλων τριών ανθρώπων και πέντε τραυματίσθηκαν από τις κατολισθήσεις σε επαρχίες Ιφουγκάο και Ζαμπάλες, σύμφωνα με το συντονιστικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση καταστροφών. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατολίσθηση στην επαρχία Ιφουγκάο και δύο πνίγηκαν στις επαρχίες Μπαταάν και Μπατάνγκας. Άλλος ένας άνθρωπος υπέκυψε λόγω καρδιολογικού προβλήματος στην πόλη Ολονγκάπο.

Ο τυφώνας Τσαν-Χομ έπληξε τις βόρειες Φιλιππίνες το βράδυ της Πέμπτης, συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα. Ξεριζώθηκαν δέντρα, καταστράφηκαν τμήματα του δικτύου ηλεκτροδότησης και τα πλοία έμειναν δεμένα στα λιμάνια λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής, με συνέπεια χιλιάδες ταξιδιώτες να καθηλωθούν. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο τυφώνας εξασθένισε πλησιάζοντας τη στεριά και αναμένεται έως αύριο να έχει κινηθεί μακριά από τις Φιλιππίνες. Το τυφώνας Τσαν-Χομ έπληξε τις Φιλιππίνες λίγες μέρες μετά τον τυφώνα Κουζίρα, που στοίχισε τη ζωή 27 ανθρώπων.

www.protothema.gr

Καλιφόρνια: Σε ετοιμότητα οι πυροσβέστες στη Σάντα Μπάρμπαρα

Τους απρόβλεπτους ανέμους κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος φοβούνται οι πυροσβέστες που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, όπου ήδη έχουν καταστραφεί δεκάδες υπερπολυτελείς κατοικίες.

Παρόλο που το τελευταίο 24ωρο δεν υπάρχουν πληροφορίες για καταστροφές κατοικιών στους πρόποδες των λόφων γύρω από τη Σάντα Μπάρμπαρα, οι πυροσβέστες παραμένουν σε επιφυλακή, διότι οι θερμές αέριες μάζες κινούνται με απρόβλεπτο τρόπο το ηλιοβασίλεμα. Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι εξακολουθούν να απειλούνται περίπου 3.5000 σπίτια.

Περίπου 15.000 άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να φύγουν από τα σπίτια τους, καθώς απειλούνται από τις φλόγες, που έχουν καταστρέψει ήδη πάνω από 5.000 στρέμματα δάσους γύρω από την πόλη. Κατά τη διάρκεια των προσπαθειών για τον έλεγχο της..........

Διαβάστε περισσότερα.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Με άνοδο 0,50% έκλεισε στο Τόκιο o Nikkei

Με άνοδο 47,13 μονάδων, ποσσοτό 0,50%, έκλεισε πριν από λίγο στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225, φθάνοντας στις 9.432,83 μονάδες.

Προτροπή σε ομαδική αυτοκτονία μέσω Facebook

Ακόμη ένα περιστατικό προτροπής σε ομαδική αυτοκτονία, παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο, αυτήν τη φορά στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Faccebook, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.Η υπόθεση ερευνήθηκε όταν ανώνυμος χρήστης του Διαδικτύου υπέβαλε καταγγελία στη SafeLine σχετικά με την ύπαρξη ομάδας του Facebook που ωθούσε του χρήστες να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Η Ανοικτή Γραμμή SafeLine (www.safeline.gr), που είναι αρμόδια να δέχεται και να επεξεργάζεται καταγγελίες για ιστοσελίδες με παράνομο χαρακτήρα, προώθησε αμέσως την καταγγελία στη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης για την εξακρίβωση του υπόπτου, αλλά και τη........

Διαβάστε περισσότερα.

Επίθεση κατά προσκυνητών στο Αγίασμα των Βλαχερνών

Αναστάτωση και ανησυχία προκλήθηκε σήμερα σε ομάδα προσκυνητών, στο Αγίασμα των Βλαχερνών, στην περιοχή του Φαναρίου της Κωνσταντινούπολης, όταν άτομο 35 έως 40 χρόνων άρχισε να βρίζει τους προσκυνητές και να καταστρέφει τα λουλούδια στον κήπο του αγιάσματος, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των «άπιστων».

Ο ταραξίας συνελήφθη αμέσως από την αστυνομία. Όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για κάτοικο της περιοχής, που πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.Στελέχη της τοπικής αστυνομίας εξέφρασαν τη λύπη τους για το επεισόδιο, στο οποίο δεν αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία. Δήλωσαν, ωστόσο, ότι το αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένων των σκοπιμοτήτων, που μπορεί να κρύβονται ακόμα και πίσω από την ψυχική διαταραχή του δράστη.

www.kathimerini.gr

Καλά νέα για τον τουρισμό

Ευχάριστα είναι τα νέα για την τουριστική κίνηση στη χώρα μας. Οι αφίξεις εξωτερικού παρουσιάζουν αύξηση 10% τον Απρίλιο του 2009, σε σχέση με την ίδια εποχή το 2008.Το υπουργείο Μεταφορών αποδίδει την αύξηση στην απόφαση του υπουργού, Ευριπίδη Στυλιανίδη, για αναστολή των τελών χρήσης στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τον περασμένο Απρίλιο σημειώθηκε αύξηση των αφίξεων εξωτερικού κατά 10% σε σχέση με την περσινή επιβατική κίνηση και αύξηση κατά 8% στην επιβατική κίνηση εσωτερικού. Συγκεκριμένα, στις πτήσεις εξωτερικού προς τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, σε σύγκριση με την...........

Διαβάστε περισσότερα.

Σύλληψη ποδοσφαιριστών για παράνομο στοίχημα

Δύο ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ομάδες της περιοχής της Κοζάνης συνελήφθησαν σήμερα ως μέλη κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού στην Δυτική Μακεδονία και οδηγήθηκαν από όργανα της αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης στον εισαγγελέα.Η σύλληψή τους έγινε σε τοποθεσία στο 1ο χλμ της εθνικής οδού Κοζάνης-Καστοριάς, κοντά σε κατάστημα, από το οποίο είχαν εξέλθει οι δύο ποδοσφαιριστές.

Κατά την στιγμή της σύλληψής τους είχαν ποσό 37.000 ευρώ, που εκτιμάται πως είναι προϊόν παράνομου στοιχηματισμού, ενώ στον έλεγχο των σπιτιών τους βρέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και λίστα πελατών.Η σύλληψη έγινε με την βοήθεια αστυνομικού που εμφανίστηκε στους δύο κατηγορούμενους σαν υποψήφιος πελάτης και τους παρέδωσε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Από την αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης ερευνάται αν υπάρχουν και άλλα μέλη του κυκλώματος.

www.e-tipos.com

Σε 2.099 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων της γρίπης Α

Η γρίπη των χοίρων έχει μολύνει ως τώρα 2.099 ανθρώπους σε 23 χώρες και έχει προκαλέσει 44 θανάτους στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει νέος απολογισμός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.Σύμφωνα με τον νέο αυτό απολογισμό, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νέας γρίπης στο Μεξικό ανέρχεται σε 1.112 και των θανάτων που προκάλεσε ο ιός Α (H1N1) σε 42.Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτωνστις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει αμετάβλητος με 642 κρούσματα, εκ των οποίων δύο υπήρξαν θανατηφόρα.

www.nafteboriki.gr

Γάμος στους αιθέρες!

Τη δυνατότητα να παντρευτούν στους αιθέρες θα έχουν πολύ σύντομα οι επιβάτες της Easyjet, αφού η εταιρία ανακοίνωσε ότι κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να επιτραπεί στους πιλότους τους να πραγματοποιούν τελετές κατά τη διάρκεια της πτήσης.Ο εκπρόσωπος τύπου του βρετανικού αερομεταφορέα ανέφερε ότι ήδη υπάρχουν πολλά ζευγάρια που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και ότι πιστεύει πως η τελετή αυτή θα εξελιχθεί σε νέα μόδα.Ωστόσο, η Βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα απαντήσει στο αίτημα της Easyjet και υπάρχει πιθανότητα, παρά το γεγονός ότι ο γάμος στον «Έβδομο Ουρανό», έχει ήδη αρχίσει να διαφημίζεται να μην γίνει τελικά πραγματικότητα.

www.e-tipos.com

Σε αρκετά χρόνια.....


Κυκλοφορεί το νέο Kindle με μεγάλη οθόνη από την Amazon

Η Amazon παρουσίασε μια νέα έκδοση του ηλεκτρονικού βιβλίου Kindle με μεγαλύτερη οθόνη σχεδιασμένη για την προβολή εφημερίδων και συγγραμμάτων για φοιτητές.Το Kindle DX έχει ήδη την υποστήριξη μεγάλων αμερικανικών εφημερίδων και πανεπιστημίων. Το μηχάνημα κοστίζει 490 δολάρια (370 ευρώ).

Το DX, το οποίο παρουσίασε χθες στη Νέα Υόρκη ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος, διαθέτει ασπρόμαυρη οθόνη 9,7 ιντσών με επιφάνεια 2,5 φορές μεγαλύτερη από το Kindle 2, το οποίο θα συνεχίσει να πωλείται. Διαθέτει επίσης μεγαλύτερη μνήμη 3,3 GB, αρκετή για 3.500 βιβλία, συγκριτικά με τα 1.500 της προηγούμενης έκδοσης.

Είναι πάντως 130 δολάρια ακριβότερο και αρκετά βαρύτερο, στα 539 γραμμάρια.Δεδομένης της οικονομικής κρίσης που δεν ευνοεί την αγορά ακριβών γκάτζετ, οι New York Times, η Boston Globe και η Washington Post προτίθενται να προσφέρουν το.........

Διαβάστε περισσότερα.

10 ζευγάρια της μικρής οθόνης που άφησαν εποχή

Τελικά η Ρέιτσελ και ο Ρος θα μείνουν μαζί; Η Κάρι θα πείσει τον κύριο μεγάλο να αφήσει την εργένική του ζωή; Πρόκειται για μερικά μόνο από τα ερωτήματα που... βασάνισαν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, παρακολουθώντας σειρές όπως το Sex and the City ή τα Φιλαράκια. Κι άλλα όμως ζευγάρια άφησαν τηλεοπτική ιστορία με τους έρωτες, τα μίση τους, τον υποβόσκοντα ερωτισμό ή τις δηλητηριώδεις ατάκες που αντάλλασσαν........

Διαβάστε περισσότερα.

Τροχαία από διαρροή λαδιού

Διαρροή βαμβακέλαιου από δεξαμενή διερχόμενου φορτηγού προξένησε μικροσυγκρούσεις οχημάτων με υλικές ζημιές, κατά μήκος 12 χιλιομέτρων του δρόμου από τη Ν. Χαλκηδόνα προς τη Ν. Αγχίαλο.Άνδρες της ΔΕΣΕ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, έριξαν πριονίδια στο οδόστρωμα.Ο 65χρονος οδηγός του φορτηγού κρατείται, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Τροχαία Ν. Χαλκηδόνας.

www.ethnos.gr

Στο "χορό" του πετρελαίου η Ελλάδα

Σε φορολογικές διευκολύνσεις και κατάργηση της γραφειοκρατίας στον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης πετρελαίου προχωράει η χώρα μας από το 2010.Στόχος αυτής της απόφασης είναι η προσέλκυση επενδυτών και εταιρειών που θέλουν να βρουν πετρέλαιο σε όλη την επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ολοκληρωμένου σχεδίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι μέσα στις περιοχές περιλαμβάνεται και το Αιγαίο.Ωστόσο, τόνισε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραιτηθεί των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής Ραφαήλ Μωϋσής, υποστήριξε ότι είναι χρυσή ευκαιρία, λόγω της ύφεσης και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, να πραγματοποιηθούν έρευνες στον ελλαδικό χώρο με χαμηλό κόστος.Σύμφωνα με τον κ. Μωϋσή, είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχουν αποθέματα στη χώρα μας, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν γνωρίζουμε αν είμαστε Ελ Ντοράντο.Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επένδυση στα κοιτάσματα του Πρίνου ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα αποφέρουν το 2010 πάνω από 10.000 βαρέλια ημερησίως στη χώρα μας.


www.skai.gr

Τα "Hobbit" είναι ξεχωριστό ανθρώπινο είδος

Επιστήμονες ανακάλυψαν νέα στοιχεία, που αποδεικνύουν πως ο σκελετός του Ινδονήσιου «Hobbit» ανήκει σε ένα νέο είδος ανθρώπου.Οι ανακαλύψεις οδήγησαν στο συμπέρασμα πως ο ύψους μόλις 1 μέτρου και βάρους 30 κιλών άνθρωπος, κατοίκησε στην περιοχή Flores της Ινδονησίας περίπου 8.000 χρόνια πριν. Μετά τη σχετική ανακάλυψη, επικράτησαν έντονες διαφωνίες αναφορικά προς την καταγωγή αυτού του μικροσκοπικού ανθρώπου. Η ομάδα των ερευνητών που ανακάλυψε τα μικροσκοπικά ευρήματα στη σπηλιά Liang Bua στην Ινδονησία, υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα νέο είδος ανθρώπου, τον Homofloresiensis, που είναι εντελώς διαφορετικό από...........

Διαβάστε περισσότερα.

Νέα προβλήματα για το «βασιλιά της ποπ»

Αγωγή κατέθεσε εναντίον του Μάικλ Τζάκσον, η πρώην υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του καλλιτέχνη ζητώντας του αποζημίωση 44 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή, όπως υποστηρίζει, δεν την πλήρωσε για τις υπηρεσίες της.Συγκεκριμένα, η Ρέιμον Μπέιν, η οποία ήταν συνήγορος του Τζάκσον στη δίκη του το 2005, όταν τελικώς κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, κατέθεσε αγωγή για αθέτηση συμβολαίου.

Η Ρέιμον Μπέιν, πάντως, δήλωσε ότι το έκανε αυτό «με βαριά καρδιά» περιγράφοντας τον Τζάκσον ως «κάποιον που θαύμαζα πολύ και σεβόμουν».Το όνομά της ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα με πρώην συμβούλους, λογιστές και φίλους του, οι οποίοι έχουν μηνύσει τον Τζάκσον στο πρόσφατο παρελθόν για αθέτηση συμβολαίου ή για μη καταβολή μισθών.Οι περισσότερες πάντως, από αυτές τις υποθέσεις έχουν διευθετηθεί εξωδικαστικά.

www.e-tipos.com

Δάσκαλε που δίδασκες

Επικεφαλής εταιρείας καμερών παρακολούθησης στο Λονδίνο, "έχασε" το δίπλωμά του για έξι μήνες επειδή την Τετάρτη τον ''έπιασε'' κάμερα να υπερβαίνει το όριο ταχύτητας σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης.Ο Tom Riall οδηγούσε με ταχύτητα 103 μιλίων/ώρα, ενώ το όριο ήταν στα 70 μίλια. Ο παραβάτης είναι περιφερειακός διευθυντής της εταιρείας Serco και βρισκόταν μέσα στο μπλε Volvo του, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της 4ης Ιανουαρίου.Ο Riall, ο οποίος καταδικάστηκε σε ακρόαση στο δικαστήριο του Sudbury, είναι επικεφαλής των Εσωτερικών Υποθέσεων της περιφέρειας, στην οποία, η εταιρεία του, η Serco, τοποθέτησε κάμερες παρακολούθησης ταχύτητας σε περίπου 4.500 σημεία.

www.news247.gr

Βράζει το πάτωμα του σπιτιού τους!

Μια οικογένεια, στην Ιταλία, φοβάται ότι το σπίτι τους μπορεί να είναι στοιχειωμένο αφού μυστηριωδώς το πάτωμα τους άρχισε να βράζει!Το γεγονός αυτό έλαβε μέρος στην Σικελία όπου υπάρχει ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο της Αίτνας.Ειδικοί όμως ανέφεραν πως δεν υπάρχουν γεωλογικοί η επιστημονικοί λόγοι που να κάνουν το σπίτι της οικογένειας να βράζει!

«Το πάτωμα είχε γίνει αρκετά θερμό αλλά προς το τέλος της εβδομάδας στην κυριολεξία έβραζε και αναγκαστήκαμε να καλέσουμε την αστυνομία και την πυροσβεστική,» είπε η κυρία Maria Fiandaca.Η θερμοκρασία έφτασε τους 100 βαθμούς Κελσίου και από το πάτωμα έβγαινε καυτός ατμός.«Είναι τρομακτικό. Όταν η επιστήμη και η φυσική δεν έχουν απαντήσεις το μόνο που μπορείς να σκεφτείς είναι το υπερφυσικό,» είπε ένας γείτονας της οικογένειας.

www.ethnos.gr

Greenpeace: Έως 403.000 θέσεις εργασίας θα αποφέρει η πράσινη ανάπτυξη


Η πράσινη ανάπτυξη αναμένεται να αποφέρει 256.000-403.500 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα ως το 2020, υποστηρίζει σε έκθεσή της η Greenpeace γεγονός που «εγγυάται όχι μόνο διέξοδο από την οικονομική κρίση, αλλά αποτελεί και τη μόνη δυνατή επιλογή για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών και την υπέρβαση της περιβαλλοντικής κρίσης του πλανήτη μας».

Σύμφωνα με την έκθεση της διεθνούς οργάνωσης, από τις παραπάνω θέσεις εργασίας, 98.500-155.000 αφορούν πράσινες θέσεις πλήρους απασχόλησης στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, της ανακύκλωσης και της γεωργίας, ενώ οι υπόλοιπες είναι........

Διαβάστε περισσότερα.

Τα must μοντέλα των χλιδάτων αυτοκινήτων

Η οικονομική κρίση είναι εδώ κι από ό,τι λένε οι ειδικοί ήρθε για να μείνει καιρό. Οι δυσοίωνες προβλέψεις, όμως, δεν φαίνεται να πτοούν τους «έχοντες και κατέχοντες», που βρήκαν ευκαιρία να επενδύσουν το «περίσσευμά» τους σε υπερπολυτελή αυτοκίνητα. Εταιρείες όπως οι Lamborghini, Ferrari, Porsche και Maserati είδαν τις παραγγελίες τους να αυξάνονται, τη στιγμή που οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες έκαναν εκκλήσεις στον Υψιστο για...........

Διαβάστε περισσότερα.

Ενα διαλυμένο αυτοκίνητο για παραδειγματισμό

Η άμορφη μάζα από λαμαρίνες -ό,τι απέμεινε από ένα σοβαρό τροχαίο- που τοποθετήθηκε πριν από λίγες μέρες στον περίβολο του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Χριστοφόρου, στο Πικέρμι, υπενθυμίζει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της κοινότητας να έχουν τα μάτια τους... δεκατέσσερα όταν πιάνουν το τιμόνι!

Οσοι περάσουν από εκεί θα νιώσουν ότι βρίσκονται στον τόπο δυστυχήματος. Η θέα των στραπατσαρισμένων αυτοκινήτων -ένα μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου και ένα στην.........

Διαβάστε περισσότερα.

Η Ειρήνη Καρρά Φέρνει Την Άνοιξη

Μερικές φορές, όταν η Ειρήνη ξυπνάει το πρωί και κοιτάει τον εαυτό της στον καθρέφτη, τα πράγματα είναι δύσκολα. Κάποιες μέρες δεν της αρέσει τίποτα πάνω της. Κοιτάει τα μαλλιά της, το δέρμα της, το σώμα της και αρχίζει να βρίσκει ατέλειες. «Όταν κρίνεσαι για την εμφάνισή σου, σου δημιουργούνται ανασφάλειες. Πολλές φορές δεν μπορώ να κοιτάξω τις φωτογραφίες μου, γιατί αρχίζω να παρατηρώ μέχρι και την τελευταία τρίχα πάνω μου, το στόμα μου, το περίγραμμά του. Πολλά ζόρια τραβάω με το αν.........

Διαβάστε περισσότερα.

Ψάρεψε καρχαριοειδές μήκους τεσσάρων μέτρων


Στη θέα είναι τρομακτικό το τεράστιο κήτος, που πιάστηκε πριν από λίγες μέρες στα δίχτυα ενός ψαρά στα ανοιχτά της Λήμνου… Στην εμφάνιση μοιάζει πολύ με τον κοινό –και εξαιρετικά επικίνδυνο- καρχαρία που σκορπά τον τρόμο. Όμως, η «αλεπού της θάλασσας», όπως είναι γνωστό το είδος του, είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο και μάλιστα γίνεται το ίδιο… μεζές!

Όταν ο ψαράς Βασίλης Δράκος πήγε να σηκώσει τα δίχτυα που είχε ρίξει το προηγούμενο βράδυ στα ανοιχτά του φάρου Κόμπι, στον κόλπο του Μούδρου, κατάλαβε ότι είχε πιάσει κάτι μεγάλο… Το ψάρι αντιστεκόταν σθεναρά και ο ψαράς, που ήταν μόνος στο καΐκι του δεν μπορούσε να το ανασύρει. Έτσι, το ρυμούλκησε με μεγάλο κόπο ως το λιμάνι του Μούδρου όπου, με τη βοήθεια άλλων ψαράδων, το.........

Διαβάστε περισσότερα.

Απλήρωτες οκτώ μήνες 6.500 καθαρίστριες

Μπορεί σε ενάμιση μήνα τα δημόσια σχολεία να κλείνουν, οι 6.500 καθαρίστριες, όμως, που εργάζονται σε αυτά, παραμένουν εδώ και οκτώ μήνες απλήρωτες! Κι αυτό γιατί, όπως καταγγέλλουν, άλλη σύμβαση υπέγραψαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς και άλλη έφτασε στα χέρια τους τον προηγούμενο μήνα, με αποτέλεσμα ούτε η πρώτη να έχει ισχύ, αλλά και ούτε η δεύτερη να έχει υπογραφεί από τους αρμόδιους φορείς. Γεγονός βέβαια που δεν επιθυμούν οι καθαρίστριες, αφού τη χαρακτηρίζουν «σύμβαση ντροπής» και ζητούν να αποσυρθεί. Από τον Σεπτέμβριο οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων υπάγονται στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και όχι στο υπουργείο Παιδείας, όπως .........

Διαβάστε περισσότερα.

Στο κρεβάτι με την Alessandra


Kαι ποιος... νορμάλ άντρας δε θα ήθελε να είναι στο κρεβάτι με το super model, Αlessandra Ambrosio;

Εντάξει, για να είμαστε ειλικρινείς δε μπορούμε να σας κανονίσουμε κάτι τέτοιο. Φωτογραφίες πάντως από την Alessandra στο κρεβάτι, μπορούμε να σας δείξουμε! Απολαύστε τις!

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Ευγένιος Σπαθάρης


Στο ΚΑΤ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο Ευγένιος Σπαθάρης, έπειτα από πτώση κατά την οποία τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Ο 85χρονος καραγκιοζοπαίκτης νοσηλεύεται με αιμάτωμα στο κεφάλι και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς εξαιρετικά κρίσιμη.

Έκρυβε τα ναρκωτικά σε σπηλιές της Μεσσηνίας

Έναν 44χρονο Αλβανό υπήκοο συνέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών της Καλαμάτας, για κατοχή ποσότητας αποξηραμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 4.533 γραμμαρίων. Εκτός από τις ναρκωτικές ουσίες, κατασχέθηκε και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Η Αστυνομία

προχώρησε σε αυτή την σύλληψη, αξιοποιώντας παρασχεθείσα πληροφορία και έπειτα από πολύωρη παρακολούθηση.Ο συλληφθείς ανακοινώθηκε ότι στερείται παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και επίσης έγινε γνωστό ότι είχε κρύψει τα ναρκωτικά σε δύο απόκρημνες σπηλιές της περιοχής.Ο δράστης θα παραπεμφθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

www.flash.gr

Γιατί το αυγό δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας

Αποτελεί ίσως μία από τις πιο παρεξηγημένες τροφές αφού έχει συνδεθεί με την αύξηση της χοληστερίνης λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του κρόκου σε χοληστερόλη. Στην πραγματικότητα το αυγό όχι μόνο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αλλά είναι άκρως απαραίτητο για την υγεία μας.Το αυγό μαζί με το γάλα περιλαμβάνεται στις πλήρεις φυσικές τροφές, δηλαδή αυτές που περιέχουν όλα τα αναγκαία συστατικά για μία ολοκληρωμένη και ισορροπημένη δίαιτα. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο το Αμερικανικό Καρδιολογικό Ινστιτούτο όσο και το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας διατείνονται ότι είναι..........

Διαβάστε περισσότερα.