Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Πέντε βρέφη νεκρά από αφθώδη πυρετό στην ανατολική Κίνα

Πέντε βρέφη έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα από αφθώδη πυρετό σε πόλη της ανατολικής Κίνας, όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.700 κρούσματα της νόσου από την αρχή του χρόνου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Επεισόδια στα Σκόπια για την ανέγερση εκκλησίας στην κεντρική πλατεία της πόλης

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, μεταξύ φοιτητών της αρχιτεκτονικής σχολής του Πανεπιστημίου των Σκοπίων, οι οποίοι διαδήλωναν κατά των σχεδίων της κυβέρνησης για την ανέγερση ορθόδοξης εκκλησίας στην πλατεία της πόλης και «αντιδιαδηλωτών» οι οποίοι τάσσονται υπέρ της ανέγερσης εκκλησίας.

Στοιχεία - σοκ για τη διαφθορά

Στοιχεία - σοκ που αφορούν στη διαφθορά στη Δημόσια Διοίκηση περιέχει έκθεση του Σώματος Ελεγκτών και Επιθεωρητών για το 2008, η οποία θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, πρώτες στη διαφθορά ειναι οι υπηρεσίες που χορηγούν άδειες επιχειρήσεων και ακολουθούν τα δημόσια έργα, τα προγράμματα κατάρτισης, η Πολεοδομία και η διαχείριση της ακίνητης περιούσιας του Δημόσιου.

Οι δήμοι και οι νομαρχίες έχουν την πρωτιά στις υπηρεσίες για τις οποίες αναζητήθηκαν πειθαρχικές ευθύνες υπάλληλων.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, οι μηχανισμοί τιμωρίας των παραβατών λειτουργούν πλημμελώς, με αποτέλεσμα να υπάρχει καθεστώς ατιμωρησίας.

Απέκρουσε πέναλτι και μετά σκόραρε με βολέ!

Την περασμένη Κυριακή, ο γκολκίπερ του Εθνικού Μιχάλης Παγούδης κέρδισε τα περίφημα "15 λεπτά δημοσιότητας που αναλογούν στον καθένα" (κατά τον Άντι Γουόρχολ), καθώς εκτέλεσε βολέ από το τέρμα του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αγροτικό Αστέρα και είδε τη μπάλα να καταλήγει με εντυπωσιακό τρόπο στα δίχτυα!Το κατόρθωμά του αυτό, το οποίο συζητήθηκε ιδιαίτερα στη χώρα μας καθώς δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο στα ευρωπαϊκά γήπεδα, φαίνεται πως βρήκε και... μιμητή, ο οποίος μάλιστα πέτυχε να περάσει στο επόμενο επίπεδο, όσον αφορά την δυσκολία του επιτεύγματος.

Συγκεκριμένα, σε αγώνα μεταξύ ερασιτεχνικών ομάδων στη Γερμανία, γκολκίπερ κατάφερε να αποκρούσει πέναλτι (έπεσε σωστά στη γωνία του και μπλόκαρε σταθερά στη μπάλα), και στη συνέχεια εκτέλεσε με δύναμη βολέ, αναγκάζοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μαζέψει τη μπάλα από τα δικά του δίχτυα...

H νέα "καυτή" σύντροφος του Σ.Ράμος!






http://www.sport24.gr/html/ent/682/ent.283682.asp

Διαδηλώσεις στο Λονδίνο εν όψει της G20

Μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται σήμερα στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων από όλο τον κόσμο, ενόψει της συνόδου κορυφής της G20 την άλλη εβδομάδα στην βρετανική πρωτεύουσα.

Κρατώντας πανό που έγραφαν «Εργασία,Δικαιοσύνη και Κλίμα», πάνω από 150 εργατικά συνδικάτα, ειρηνιστικές οργανώσεις και οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος λαμβάνουν μέρος στην διαμαρτυρία στο Χάιντ Παρκ. Σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιαρντ, οι συμμετέχοντες ανέρχονται σε 12.000-15.000.

Η σημερινή διαδήλωση είναι η πρώτη μίας σειράς που αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες και μέχρι τις 2 Απριλίου που θα διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής.

Όπως διευκρινίζουν οι οργανωτές, οι εκδηλώσεις θα είναι ειρηνικές. Ενδεικτική είναι η δήλωση του Μπρένταν Μπάρμπερ της βρετανικής συνομοσπονδίας TUC, ο οποίος τόνισε ότι «εάν υπάρξουν άλλες ομάδες που θέλουν να προκαλέσουν προβλήματα δεν θέλει να τις δει κοντά στις δικές τους εκδηλώσεις».

Σέρρες - Aγριος ξυλοδαρμός 58χρονης για 15 ευρώ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών μία 58χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από άγνωστο δράστη που επιχείρησε να τη ληστέψει. Ο δράστης, αφού έδεσε και φίμωσε το θύμα του, το εγκατέλειψε, αποχωρώντας με το χρηματικό ποσό των -μόλις- 15 ευρώ.

Διάρρηξη ενώπιον μαρτύρων

Ούτε οι κάμερες κλειστού κυκλώματος που κατέγραφαν τις κινήσεις τους, ούτε οι φωνές του σκοπού από το στρατόπεδο της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών που τους έβλεπε, ούτε οι… σειρήνες των περιπολικών που πλησίαζαν στάθηκαν ικανά να σταματήσουν τους διαρρήκτες που χτύπησαν ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία των Τρικάλων!

Καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία της κουκούλας, οι τρεις άγνωστοι κακοποιοί σταμάτησαν με ένα φορτηγό μπροστά από το κατάστημα και, εντελώς ανενόχλητοι, παραβίασαν ένα φορτηγό της εταιρείας που ήταν γεμάτο εμπορεύματα τα οποία θα μεταφέρονταν στην Αθήνα… Αμέσως, άρχισαν με γρήγορες κινήσεις να μεταφορτώνουν στο δικό τους όχημα δεκάδες ηλεκτρικές κουζίνες, τηλεοράσεις, πλυντήρια και άλλες συσκευές!

Η κλοπή έγινε αντιληπτή από το φρουρό του στρατοπέδου της ΣΜΥ, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτίριο της εταιρείας, ο οποίος έβαλε τις φωνές προσπαθώντας να αποτρέψει τους δράστες, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιούσε με το κινητό του την Άμεση Δράση. Όμως, σε μια πρωτοφανή επίδειξη θράσους, οι κακοποιοί δεν του έδωσαν σημασία (!) και συνέχισαν να μεταφορτώνουν συσκευές, μπροστά στα μάτια δεκάδων διερχόμενων οδηγών που όμως συνέχιζαν την πορεία τους χωρίς να σταματήσουν!

Η «επιχείρηση» των διαρρηκτών κράτησε πάνω από είκοσι λεπτά και μόνο όταν άρχισαν να ακούγονται από μακριά οι σειρήνες των περιπολικών –που έφτασαν με αρκετή καθυστέρηση- μπήκαν στο φορτηγό τους και εξαφανίστηκαν! Το βίντεο από τις κάμερες του καταστήματος έχει καταγράψει καθαρά τις ψύχραιμες κινήσεις και το σωματότυπό τους, όχι όμως και τα πρόσωπά τους που ήταν καλυμμένα με κουκούλες…

Συνελήφθη 11χρονος διαρρήκτης

Διαρρήκτης -ηλικίας μόλις 11 ετών- συνελήφθη επ' αυτοφώρω στην περιοχή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα αγοράκι από την Αλβανία, που μαζί με 20χρονο συνεργό του, είχαν βάλει στο «μάτι» καφετερία της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, το περιστατικό σημειώθηκε χθες στις 5 τα ξημερώματα.

Οι δράστες, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο του καταστήματος, αφαίρεσαν από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και δύο τηλεοράσεις, ενώ αποπειράθηκαν να πάρουν μαζί τους άλλες τέσσερις τηλεοράσεις.

Έγιναν όμως αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων. Ο 20χρονος -επίσης αλβανικής καταγωγής- κατάφερε να διαφύγει, ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο με τον 11χρονο, ο οποίος συνελήφθη και όπως διαπιστώθηκε στερείτο παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων για νόμιμη είσοδο και παραμονή στη χώρα μας. Στην κατοχή του βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα.

Κατέστρεψαν ολόκληρη επιχείρηση για να σβήσουν τα ίχνη τους

Για 2.500 ευρώ, όλα κι όλα, αδίστακτοι διαρρήκτες κατέστρεψαν μια ολόκληρη επιχείρηση, προκάλεσαν τον μαρτυρικό θάνατο δεκάδων πουλερικών και άφησαν άνεργους 20 ανθρώπους, σε μια εξαιρετικά δύσκολη για όλους τους εργαζόμενους περίοδο!

Χρειάστηκαν τέσσερις αυτοψίες της Πυροσβεστικής, για να αποκαλυφθεί ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Αφοι Παπανικολόπουλου –Γ. Καυκαλιάς και Σία» στην οδό Όθωνος της Πάτρας, οφειλόταν σε εμπρησμό! Το κτίριο της εταιρείας, που δραστηριοποιείται στον χώρο των

πτηνοκτηνοτροφών, φαρμάκων, μηχανημάτων και εργαλείων, είχε καταστραφεί ολοσχερώς από τις φλόγες και τόνοι εμπορευμάτων και εξοπλισμού είχαν γίνει στάχτη, μαζί με δεκάδες πουλιά!

Η έρευνα απέδειξε ότι η φωτιά ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι, καθώς το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας βρέθηκε παραβιασμένο από ειδικό τροχό και οξυγόνο. Όλα δείχνουν ότι οι διαρρήκτες μπήκαν στο κτίριο από την πίσω πλευρά χρησιμοποιώντας ξύλινες παλέτες για να αναρριχηθούν στα παράθυρα, τα οποία παραβίασαν για να φτάσουν στο εσωτερικό…

Αφού διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο, έβαλαν φωτιά για να καλύψουν τα ίχνη τους καταστρέφοντας ολόκληρη την επιχείρηση που υπέστη ζημιές ύψους 400.000 ευρώ κι αφήνοντας στο δρόμο τους εργαζόμενους. Κι όλα αυτά, για να αρπάξουν μόλις 2.5000 ευρώ που περιείχε το χρηματοκιβώτιο κι αυτά σε… κέρματα!

Πάντως, από την ταυτόχρονη έρευνα του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής και της Σήμανσης, βρέθηκαν στοιχεία που ίσως οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών.

Τρίκαλα: Σύλληψη τεσσάρων γυναικών για κλοπή

Με την μέθοδο της απασχόλησης προσπάθησαν τέσσερις γυναίκες να αποσπάσουν από σούπερ μάρκετ της πόλης των Τρικάλων διάφορα πράγματα, αλλά τελικά συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Πρόκειται για τέσσερις γυναίκες -μία εξ αυτών αλλοδαπή- ηλικίας από 22 ως 29 ετών. Με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από το κατάστημα είδη ένδυσης, υπόδησης, απορρυπαντικά και ηλεκτρικά είδη, ωστόσο, έγιναν αντιληπτές και συνελήφθησαν.

Με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Πικέρμι

Ληστεία σε σούπερ μάρκετ επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, αρ. 22Γ, στο Πικέρμι, σημειώθηκε στις 15:30. Ενα άτομο με την απειλή όπλου αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγε πεζός.

Ιστορική πτήση των Ιρακινών Αερογραμμών προς ΕΕ

Την πρώτη της πτήση, εδώ και 19 χρόνια, προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, πραγματοποίησε σήμερα η κρατική αεροπορική εταιρεία του Ιράκ, συνδέοντας την Βαγδάτη με την Στοκχόλμη μέσω Αθήνας.

«Ο υπουργός Μεταφορών Αμρ Αμπντέλ Τζαμπάρ Ισμαίλ ήταν σήμερα στο αεροσκάφος που στάθμευσε στην ελληνική πρωτεύουσα και είχε συνομιλίες με αξιωματούχους (Έλληνες) σχετικά με την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων»,αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ιρακινού υπουργείου Μεταφορών.

Όπως σημειώνεται σε αυτή, ο υπουργός θα μεταβεί στη συνέχεια στην Στοκχόλμη.

Μετά το διεθνές εμπάργκο, που είχε επιβληθεί στο Ιράκ ύστερα από την εισβολή των δυνάμεών του στο Κουβέιτ το 1990, τα αεροσκάφη των Ιρακινών Αερογραμμών παρέμειναν καθηλωμένα στο έδαφος μέχρι την αμερικανική στρατιωτική εισβολή στο Ιράκ το 2003. Στη συνέχεια άρχισαν πτήσεις κυρίως προς αραβικές χώρες, το Ιράν και την Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Ιρακινές Αερογραμμές προγραμματίζουν πτήσεις προς την Γερμανία, την Ινδία, το Κατάρ και το Μπαχρέιν.

Στις 30 Δεκεμβρίου,ο όμιλος Air France-KLM και το ιρακινό υπουργείο Μεταφορών υπέγραψαν πρωτόκολλο για έναρξη των εμπορικών πτήσεων προς την Ευρώπη και την ανακαίνιση του αεροδρομίου της Βαγδάτης.

Εργασίες συντήρησης στη λεωφόρο Κηφισού

Την προσοχή των οδηγών που θα κινούνται στη λεωφόρο Κηφισού από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου έως και την Κυριακή 5 Απριλίου ζητεί το ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς για αυτές τις μέρες και από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στα τμήματα του δρόμου από τη γέφυρα Ροσινιόλ έως τις Τρεις Γέφυρες στον κλάδο προς Λαμία, από τη γέφυρα Ροσινιόλ έως τη γέφυρα Λένορμαν και από τον ανισόπεδο κόμβο της Ιεράς Οδού μέχρι και τον ανισόπεδο κόμβο της Π. Ράλλη στον κλάδο προς Πειραιά.Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν χωρίς διακοπή της κυκλοφορίας. Οι οδηγοί καλούνται να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Με λουκέτα απειλούν οι βενζινοπώλες Κρήτης για το πλαφόν


Με πλαφόν απειλεί τους βενζινοπώλες της Κρήτης το υπουργείο Ανάπτυξης, εάν δεν μειώσουν τις τιμές των καυσίμων, ενώ από την πλευρά τους οι βενζινοπώλες του νησιού ζητούν να μπει πλαφόν σε όλο το κύκλωμα εμπορίας πετρελαιοειδών, διαφορετικά απειλούν με κινητοποιήσεις.

Την Παρασκευή, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Κώστας Μουσουρούλης, που είχε συνάντηση με τις εταιρείες πετρελαιοειδών, απείλησε τους βενζινοπώλες του νησιού με πλαφόν στις τιμές καυσίμων, αν δεν υπάρξουν μειώσεις.

Έντονη όμως ήταν η αντίδραση των κρητικών βενζινοπωλών, που απάντησαν ότι εάν το πλαφόν δεν επιβληθεί σε όλο το κύκλωμα εμπορίας των πετρελαιοειδών, τότε θα βάλουν λουκέτο στα πρατήρια τους.

Τι κρύβουν στα ψυγεία τους οι «δάσκαλοι» της διατροφής

Την πόρτα του ψυγείου τους άνοιξαν τρεις ειδικοί σε θέματα διατροφής και πρόληψης, αποκαλύπτοντας τα διατροφικά μυστικά τους προκειμένου να διατηρούν το βάρος τους και να προσέχουν την υγεία τους. Πάντως, και οι τρεις συμφωνούν πως ο δρόμος της ισορροπημένης διατροφής δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, παραδεχόμενοι πως είναι αδύνατον να μην υποκύψουν σε διατροφικές ατασθαλίες.

Ο κοινός παρονομαστής στο ψυγείο των ειδικών είναι τα λαχανικά, τα φρούτα, τα γαλακτοκομικά και τα αλλαντικά με χαμηλά λιπαρά, τα ψάρια, τα όσπρια και το........

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4509262

Στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ του πινγκ πονγκ προκρίθηκε ο Κρεάνγκα

Στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ του πινγκ πονγκ θα αγωνιστεί ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, καθώς η ομάδα του Ενεμπόν νίκησε στην Αυστρία την κάτοχο του τροπαίου Νιντεροστεράιχ με 3-2 και προκρίθηκρ με δύο νίκες συνολικά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής (νούμερο 13 στην παγκόσμια κατάταξη) αντιμετώπισε αρχικά τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2003 Βέρνερ Σλάγκερ (Νο 17) και ηττήθηκε 3-2, όμως στη συνέχεια νίκησε 3-1 τον κινεζικής καταγωγής Τσεν Βεσίνγκ (Νο 25).

Αντίπαλος της Ενεμπόν θα είναι μια εκ των Μπογκόρια (Πολωνία), Οξενχάουζεν (Γερμανία).

Οι Αυστριακοί αν και προηγήθηκαν με 2-0 υπέκυψαν στην ανωτερότητα της γαλλικής ομάδας.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κορεάτης «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο απλό ανδρών Ρίου Σέουνγκ Μιν, νικώντας με 3-2 σετ τον Σλάγκερ.

Ο TI καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση

Σε ένα χρόνο και μια μέρα φυλάκιση καταδικάστηκε ο Αμερικανός ράπερ TI μετά την παραδοχή του για παράνομη κατοχή όπλων. Μάλιστα από το 1998 του έχει απαγορευτεί να έχει όπλα εξαιτίας του εθισμού που είχε στα ναρκωτικά.Σύμφωνα με το BBC, o τραγουδιστής έχει διορία δύο μήνες για να καταθέσει υπόμνημα στο δικαστήριο ενώ έχει ήδη συμπληρώσει 1.000 ώρες κοινωνικής εργασίας στις οποίες ενημέρωνε τους νέους για του κινδύνους χρήσης όπλων, ναρκωτικών και για τη βία.

Ο TI, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Clifford Harris, πριν λίγους μήνες παραδέχτηκε τις τρεις κατηγορίες που τον βάραιναν μετά τη σύλληψή του 2007, λίγο πριν τα βραβεία BET Hip-Hop που διεξάγονταν στην Ατλάντα. Αρχικά, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και αντιμετώπισε μέχρι και δέκα χρόνια φυλάκιση για κάθε ένα από τα αδικήματα.

Ο TI έγινε γνωστός στο βρετανικό κοινό από την συμμετοχή του στο κομμάτι My Love του Justin Timberlake, το 2007 κέρδισε 2 βραβεία Grammys και εμφανίστηκε στην ταινία American Gangster στην οποία πρωταγωνιστούσε με τον Denzel Washington.

Τρία ηγετικά στελέχη της Φατάχ συνέλαβε η Χαμάς στη Γάζα

Ισλαμιστές της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας συνέλαβαν σήμερα τρία ηγετικά στελέχη της αντίπαλης παράταξης Φατάχ του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς,ανέφεραν αξιωματούχοι της Φατάχ.

Επίθεση σε πολυκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη

Επίθεση σε δύο αλυσίδες καταστημάτων ειδών ένδυσης και υπόδησης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι δράστες -έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους- επιτέθηκαν με πέτρες, σιδηρολοστούς και μπογιές στα καταστήματα «Φωκάς» και «Sprider », στις οδούς Βενιζέλου και Ερμού, προκαλώντας φθορές στις βιτρίνες.

Αμέσως μετά την επίθεση, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και χάθηκαν στους δρόμους της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα καταστήματα βρέθηκαν στο στόχαστρο κουκουλοφόρων και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Δεκεμβρίου.

Θεσσαλονίκη: 67 συλλήψεις σε εξόρμηση της Αστυνομίας

Εξήντα επτά άτομα συνέλαβε το τελευταίο 24ωρο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), κατά τη διάρκεια εξόρμησης, που πραγματοποίησαν περιπολούντες αστυνομικοί για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Εκλεισαν τα φώτα στην Αυστραλία

Δυναμικό «παρών» στη μάχη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έδωσαν σήμερα οι Αυστραλοί, σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα στην φημισμένη Όπερα και την Γέφυρα του Λιμανιού (Ηarbour Bridge) του Σίδνεϋ, στο πλαίσιο της «Ώρας της Γης».

Η «Ώρα της Γης» τηρήθηκε για πρώτη φορά στην Αυστραλία το 2007. Την επόμενη χρονιά, το γεγονός προσέλαβε παγκόσμια διάσταση, προσελκύντας περί τα 50 εκατ. ανθρώπους, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η οικολογική οργάνωση WWF, εμπνευστής της πρωτοβουλίας, ελπίζει ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει φέτος το ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερες από 80 χώρες, μεταξύ των οποίων η Κίνα και η Σιγκαπούρη, για πρώτη φορά.

Όπως ανακοίνωσαν, μάλιστα, οι οργανωτές, αρκετές νέες χώρες δήλωσαν τη συμμετοχή τους λίγες ώρες πριν από το γεγονός, το οποίο αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να περιορίσουν την χρήση συσκευών που καταναλώνουν ενέργεια καθώς και τις εκπομπές αερίων που δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Τα φώτα έκλεισαν για πρώτη φορά και για μία ώρα στα απομακρυσμένα νησιά Σατάμ και ακολούθησαν η Νέα Ζηλανδία και τα νησιά Φίτζι.

Εμπρησμός σε υποκατάστημα της Millennium στη Θεσ/νίκη

Στο στόχαστρο εμπρηστών βρέθηκε υποκατάστημα της τράπεζας Millennium, στη συμβολή των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Αετοράχης, στην περιοχή Ευζώνων της Θεσσαλονίκης.

Άγνωστοι έσπασαν τις τζαμαρίες της τράπεζας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και περιέλουσαν το εσωτερικό της με εύφλεκτο υλικό, βάζοντας φωτιά. Κατά την αποχώρησή τους, οι δράστες πέταξαν και μία βόμβα μολότοφ μέσα στο υποκατάστημα.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με πέντε οχήματα και δώδεκα άνδρες, και κατάφερε να σβήσει τη φωτιά, η οποία, ωστόσο, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της τράπεζας.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Κλειστά πολλά ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα την περίοδο του Πάσχα

Αισθητή είναι ήδη η κρίση στον τουρισμό καθώς τις ημέρες του Πάσχα, οπότε παραδοσιακά άνοιγε η τουριστική περίοδος, πολλές ξενοδοχειακές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές, λόγω μειωμένης ζήτησης.

Όπως επισημαίνουν στο Βήμα οι επιχειρηματίες του κλάδου, η κατάσταση είναι ρευστή λόγω των μειωμένων κρατήσεων από το εξωτερικό, ενώ και το ενδιαφέρον των Ελλήνων χαρακτηρίζεται υποτονικό.

Για να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για..........

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=999490

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

Αρχίζει από αύριο τα ξημερώματα και στη χώρα μας το μέτρο της θερινής ώρας. Στις 03:00 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04:00.

Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25/10), εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ (άρθρο 4) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Ιαν. 2001.

Στο νοσοκομείο ο δράστης μετά από απόπειρα κλοπής

Ακριβά στοίχισε σε έναν αλλοδαπό η προσπάθειά του να ληστέψει μια γυναίκα, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Ο δράστης έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου της γυναίκας, που είχε σταματήσει στο φανάρι, επιχειρώντας να της αρπάξει την τσάντα, ωστόσο η γυναίκα ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε επάνω του με το ΙΧ με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

Ο αλλοδαπός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ η γυναίκα συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

Επίθεση κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας

Επίθεση σε περιπολία της δημοτικής αστυνομίας και σε τράπεζες, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε ομάδα κουκουλοφόρων γύρω στη 1 τα ξημερώματα.

Οι νεαροί, στη διασταύρωση Ευριπίδου και Αγίου Δημητρίου, τραυμάτισαν υπάλληλο της δημοτικής αστυνομίας και προξένησαν φθορές στο αυτοκίνητο του Δήμου, στο οποίο επέβαινε. Ο υπάλληλος διεκομίσθη για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Αφού προξένησαν φθορές με ρόπαλα και λοστούς στην τζαμαρία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αιόλου καθώς και σε κοντινό ΑΤΜ της Probank οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

Ρόμπερτ Πάτισον. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Λυκόφως" δεν κάνει μπάνιο!







http://www.yupi.gr/gossip/c8705/Rompert_Patison.html

Ινδονησία: Στους 77 οι νεκροί από την κατάρρευση φράγματος

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κατάρρευση ενός φράγματος στα προάστια της πρωτεύουσας της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 77, ενώ οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν άλλους 100 ανθρώπους, οι οποίοι αγνοούνται, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Σαν σήμερα...


http://www.sportaction.gr/document.php?category_id=43&document_id=124315

Τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών

Στο “κόκκινο” έκλεισε την τελευταία Παρασκευή του Μαρτίου η Wall Street, πραγματοποιώντας μία κατά τα άλλα καλή εβδομάδα. Καταλύτες για την πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών την Παρασκευή στάθηκαν οι δηλώσεις των Jamie Dimon της JPMorgan και Ken Lewis της Bank of America πως ο Μάρτιος ήταν δυσκολότερος από το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, αλλά και η κατοχύρωση κερδών από μερίδα επενδυτών.

Ωστόσο, παρά την πικρή γεύση που άφησε η ημέρα στα χείλη των επενδυτών, γεγονός παραμένει πως η Wall Street κατάφερε να κλείσει με άνοδο για.........

http://www.capital.gr/Markets.asp?id=704957

Εκθέσεις-"πυξίδα" για μετοχές του 20άρη

Σε νέες βάσεις τοποθετούνται οι τιμές-στόχοι και οι συστάσεις που περιλαμβάνονται στις εκθέσεις των ξένων οίκων και των εγχώριων ΑΧΕ που ακολούθησαν την ανακοίνωση των οικονομικών
αποτελεσμάτων του 2008 από την πλειονότητα των εταιρειών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Τα μεγέθη της περυσινής χρήσης έδωσαν στους αναλυτές ένα σαφές στίγμα των κινήσεων που πραγματοποίησαν οι διοικήσεις των εισηγμένων ομίλων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης, αλλά και επέτρεψαν να επαληθευθούν ή όχι οι........

http://www.capital.gr/News.asp?id=704910

"Βεντέτα" Κρητικών με τη Sunday Telegraph

Μήνυση στην βρετανική εφημερίδα "Sunday Telegraph" και του γνωστού δημοσιογράφου Colin Freeman κατέθεσαν πέντε κτηνοτρόφοι, η φωτογραφία των οποίων πλαισιώνει δημοσίευμα για τα Ζωνιανά και τη μαφία στην Ελλάδα με τίτλο "ο πόλεμος ανάμεσα στη μαφία της μαριχουάνας και την Αστυνομία διαταράσσει την ειρηνική ζωή του ελληνικού νησιού των διακοπών".

Στο δημοσίευμα δεν γίνεται κάποια συγκεκριμένη αναφορά στους ίδιους όμως κάτω από τη φωτογραφία τους υπάρχει λεζάντα που σχολιάζει τα ρούχα των "μαφιόζων", τα μαύρα δηλαδή παραδοσιακά ρούχα των Κρητικών ως "σύμβολα ανεξαρτησίας και απείθειας προς τον υπόλοιπο κόσμο".

Το επίμαχο δημοσίευμα διάβασαν συγγενείς και φίλοι των κτηνοτρόφων που ζουν στην Αγγλία και οι οποίοι τους ενημέρωσαν. Οι ενάγοντες είχαν φωτογραφηθεί, εν αγνοία τους, όπως υποστηρίζουν, ενώ κάθονταν στα σκαλιά του Ηρώου των Ζωνιανών. Να σημειωθεί ότι οι άνδρες δεν είναι κάτοικοι Ζωνιανών αλλά είχαν βρεθεί στην περιοχή ως καλεσμένοι σε ένα γάμο.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση, το εν λόγω δημοσίευμα αποτελεί προσβολή της τιμής τους αλλά και αμφισβήτηση της ηθικής, της κοινωνικής αξίας ήτοι περιφρόνηση του προσώπου τους.

ΑΕΚ: Πρέπει να βιαστεί για τον Μπεργκουνιού







http://www.sport-fm.gr/article/170679

ΟΣΦΠ: «Άλλαξαν οι εποχές»







http://www.sport-fm.gr/article/170685

ΠΑΟ: Με Τεν Κάτε και τρεις παικταράδες!








http://www.sport-fm.gr/article/170680

Το πρωί φοιτήτριες, το βράδυ πόρνες

Είναι νέες, είναι όμορφες, είναι φοιτήτριες- και μερικής απασχόλησης πόρνες. Πόσες είναι; Στο βιβλίο που εξέδωσε πέρυσι, προκαλώντας σκάνδαλο, η Laura D, η μόνη διάσημη παρά την ανωνυμία της εκπρόσωπός τους υποστηρίζει πως 40.000 φοιτήτριες (αλλά και φοιτητές) πουλάνε το κορμί τους στη Γαλλία, για να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους. Δύσκολο να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει κανείς.

Πάντως από τα 2,2 εκατ. φοιτητές στη Γαλλία, οι 225.000 δυσκολεύονται να τα.........

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4509301

SEX αυτό που θέλουν οι γυναίκες

Δύο ερευνήτριες από τις ΗΠΑ πήραν την πρωτοβουλία να φέρουν τα πάνω κάτω. Αφού καλωδίωσαν μια ομάδα αντρών και μια ομάδα γυναικών, τους «υποχρέωσαν» να δουν πορνογραφικό υλικό όλων των ειδών. Στρέιτ, ομοφυλοφιλικό, ιδιότροπο, ακόμη και με τη συμμετοχή ζώων. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης έδειξαν ότι αυτά που ξέραμε πρέπει να τα ξεχάσουμε. Oι άντρες ερεθίζονται μόνο από το......

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=84&artid=4509221

Πρώτοι στην Ώρα της Γης αλλά και στην ενεργειακή σπατάλη

Κατά 70% αυξήθηκε η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στα ελληνικά σπίτια μέσα σε 15 χρόνια
Η μεγάλη ελληνική συμμετοχή στο αποψινό μπλακ άουτ επισκιάζεται από τους δείκτες για την υπερκατανάλωση ρεύματος.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4509259

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις μετακινήσεις στον ΗΣΑΠ και αυτό το Σαββατοκύριακο

Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθούν και αυτό το Σαββατοκύριακο τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, λόγω των έργων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής γραμμής.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΗΣΑΠ, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα εκτελεί δρομολόγια στις διαδρομές από τον Πειραιά μέχρι τον Ταύρο και από την Ομόνοια μέχρι την Κηφισιά.

Για το τμήμα Ομόνοια-Ταύρος οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται με τις λεωφορειακές γραμμές της ΕΘΕΛ 010 και 011 Express.

Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει όσα θέλετε να δείτε και να μάθετε για το μοντέλο από τη Βενεζουέλα, Γκρέις Τζολιάνι.







http://www.men24.gr/html/ent/797/ent.77797.asp

Τα δύο φύλα ανταποκρίνονται διαφορετικά στις διαφημίσεις







http://www.men24.gr/html/ent/680/ent.77680.asp

To MEN 24 παρουσιάζει ακράδαντες αποδείξεις για δέκα πράγματα που σχετίζονται με το σεξ, αλλά αν δεν μας το έλεγαν οι έρευνες δεν θα το πιστεύαμε!






http://www.men24.gr/html/ent/744/ent.77744.asp

Φιλιππίνες: Δώδεκα νεκροί και δέκα τραυματίες σε τροχαίο

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα Σάββατο όταν ένα μικρό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό στις κεντρικές Φιλιππίνες, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

’λλοι δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση, που σημειώθηκε την αυγή σε δρόμο στη Νάγκα στην επαρχία Σέμπου, 585 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Βαλδέμαρ Τσιονγκ.

Φιλιππίνες. Είκοσι επτά νεκροί από τις συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και τους αντάρτες.

Είκοσι μουσουλμάνοι αυτονομιστές και επτά φιλιππινέζοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες στις νότιες Φιλιππίνες, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην περιοχή της προέδρου Γκλόρια Αρόγιο, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Κίνα: Ανακάλυψη χαμένου ραδιενεργού υλικού

Μια ποσότητα Κασίου 137 που είχε χαθεί από εργοστάσιο στην επαρχία του Σαάνξι ανακοίνωσαν πως επανέκτησαν οι κινεζικές αρχές.

Η ποσότητα, που ήταν κλεισμένη σε θήκη μολύβδου, είχε χαθεί νωρίτερα στην εβδομάδα κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης ενός παλιού εργοστασίου. Επρόκειτο για τμήμα οργάνου μετρήσεων και χαρακτηρίστηκε ως «εξαιρετικά επικίνδυνο».

Το Κάσιο 137 είναι ένα ραδιοϊσότοπο που σχηματίζεται μέσω πυρηνικής σχάσης. Η ελάχιστη έκθεση μπορεί να προκαλέσει στειρότητα, καρκίνο και ενδεχομένως θάνατο.

Μετά την κατεδάφιση, οκτώ φορτία με χρησιμοποιημένο μεταλλικό υλικό μεταφέρθηκαν σε ειδικές εγκαταστάσεις για λιώσιμο, όπου και ανακαλύφθηκε η ποσότητα του Κασίου. Ήδη βρίσκεται εν εξελίξει επιχείρηση καθαρισμού.

Η Κίνα έχει άσχημη φήμη όσον αφορά τα μέτρα βιομηχανικής ασφαλείας, καθώς κατά μέσο όρο σημειώνονται 30 περιστατικά απώλειας ραδιενεργού υλικού βιομηχανικής χρήσης το χρόνο.

Τον Ιούλιο οι αρχές είχαν συλλάβει στην ίδια επαρχία έναν αγρότη ο οποίος είχε κλέψει παρόμοια θήκη για προσπάθησε να την πουλήσει ως παλιοσίδερα.

Γαλλία: Νέα μεταμόσχευση προσώπου

Μια νέα μεταμόσχευση προσώπου έγινε στην Γαλλία σε έναν άνδρα 28 ετών, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη παρόμοια μεταμόσχευση σε παγκόσμιο επίπεδο, που επίσης πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα Γάλλων γιατρών, έγινε σήμερα γνωστό από ιατρική πηγή.

Πρόκειται για την τρίτη εγχείρηση αυτού του τύπου στην Γαλλία και την πέμπτη στον κόσμο.

Η μεταμόσχευση έγινε από τον καθηγητή Λοράν Λαντιερί και την ιατρική του ομάδα, στο νοσοκομείο Ανρί Μοντόρ του Κρετέιγ (περίχωρα του Παρισιού) τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, σύμφωνα με τον χειρουργό.

«Ο ασθενής παραμορφώθηκε από έναν πυροβολισμό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο χειρουργός που ήδη έχει κάνει μεταμόσχευση προσώπου τον Ιανουάριο του 2007.

«Η εγχείρηση, για την οποία κινητοποιήθηκε μια χειρουργική ομάδα δεκαπέντε ατόμων άρχισε στις 18.00 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε στις 09.00 της Παρασκευής».

«Ο ασθενής ξύπνησε και είναι καλά», πρόσθεσε. «Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την επιτυχία της μεταμόσχευσης», διευκρίνισε ο χειρουργός.

Αφγανιστάν: Στρατιώτης σκότωσε δύο συναδέλφους του

Ένας Αφγανός στρατιώτης σκότωσε δύο στρατιώτες της διεθνούς δύναμης, για άγνωστους ακόμη λόγους, στο βόρειο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αφγανός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον των συναδέλφων του της διεθνούς δύναμης με αποτέλεσμα ένας να σκοτωθεί επί τόπου και ένας δεύτερος να υποκύψει λίγο αργότερα στα τραύματά του. Ένας τρίτος στρατιώτης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία.

Αμέσως μετά ο δράστης έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ο υπουργός Άμυνας του Αφγανιστάν, Αμπντούλ Ραχίμ Ουαρντάκ, δήλωσε ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς για γνωρίζουμε τα αίτια» και διευκρίνισε ότι ήδη διεξάγεται έρευνα για να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο αμερικανικός στρατός δεν διευκρίνισε τι εθνικότητας ήταν τα θύματα.

Επιστροφή στο κόκκινο

Με τους επενδυτές να σπεύδουν να κατοχυρώσουν κέρδη των προηγούμενων ημερών, το ράλι στις διεθνείς αγορές μετοχών ανεκόπη χθες απότομα. Τόσο στη Wall Street όσο και στην Ευρώπη οι βασικοί δείκτες βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος, με τις τράπεζες, που τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ηγηθεί της ανόδου, να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.

Aφορμή στάθηκε η παραδοχή μεγάλων αμερικανικών τραπεζών ότι ο Μάρτιος δεν επεφύλασσε το ίδιο θετικά αποτελέσματα με τους πρώτους δύο μήνες του έτους. Οι JP Μοrgan, Citigroup και Bank οf America είχαν απώλειες περίπου 4%. Στο κόκκινο βρέθηκαν και οι επιχειρήσεις του κλάδου ενέργειας μετά την πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Στη γηραιά ήπειρο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEUrofirst 300 είχε απώλειες 1,1% στις 737,46 μονάδες με τις τράπεζες να έχουν και σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού ρόλο αρνητικού πρωταγωνιστή. Ανά την Ευρώπη, στο Λονδίνο ο FTSE100 υποχώρησε 0,67%, στη Φρανκφούρτη ο Xetra Dax είχε απώλειες 1,31%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 [.FCHI] Σχετικά άρθρα έκλεισε στο -1,78%.

Στις αγορές συναλλάγματος, το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα βρέθηκε σε κλοιό πιέσεων μετά την προειδοποίηση του Πέερ Στάινπρουκ ότι τα διογκούμενα χρέη στην Ευρωζώνη θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία του.

Ληστεία σε τράπεζα στη Χαλκιδική

Eνοπλη ληστεία σημειώθηκε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στη Νικήτη Χαλκιδικής.

Οι δυο δράστες φορώντας κράνη και γάντια, κατάφεραν με την απειλή όπλων, αφού ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, να αποσπάσουν, από τα ταμεία του υποκαταστήματος, το ποσό των 17.800 ευρώ.

Στη συνέχεια διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα, την οποία αργότερα εγκατέλειψαν.

Τροχαίο με ένα νεκρό στην εθνική Ιωαννίνων - Κοζάνης

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στο 18ο χιλιόμετρο του εθνικού δρόμου Ιωαννίνων-Κοζάνης. Από τη σύγκρουση επιβατικού αυτοκινήτου με φορτηγό έχασε τη ζωή του ο οδηγός, αλβανικής καταγωγής, του επιβατικού, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε ο Έλληνας οδηγός του φορτηγού.

Προανάκριση διενεργεί η Τροχαία Ιωαννίνων.

Πυρκαγιά σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο Χαλάνδρι

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε 20 λεπτά μετά τη 1 π.μ. σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Λ. Κηφισίας και Καποδιστρίου στο Χαλάνδρι. Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ακυρώθηκε από το ΣτΕ το πρόστιμο των 76 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στη Vodafone

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε την απόφαση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που είχε επιβάλλει πρόστιμο 76 εκατ. ευρώ στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ ακύρωσε για τυπικούς λόγους την απόφαση της ΑΔΑΕ και παρέπεμψε και πάλι την υπόθεση στην Αρχή για να εκδώσει νέα για το πρόστιμο στην εν λόγω εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Το τσουχτερό πρόστιμο είχε επιβάλει η Αρχή στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας το Δεκέμβριο του 2006 για την υπόθεση των υποκλοπών, επιρρίπτοντάς της ευθύνες τόσο για το παράνομο λογισμικό που βρέθηκε στο δίκτυό της, όσο και για άλλες ενέργειες στις οποίες προέβη, μόλις εντόπισε το πρόβλημα. Το πρόστιμο επιβλήθηκε στην Vodafone για παραβάσεις του Ν.3115/2003.

Την ακύρωση του προστίμου ζήτησε με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Vodafone που υποστήριξε ότι η σύνθεση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η οποία επέβαλε το πρόστιμο, δεν ήταν νόμιμη.

Ενας ελαφρά τραυματίας από τη συμπλοκή αλλοδαπών στη Μενάνδρου

Επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκαν το απόγευμα στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Γερανίου, με αποτέλεσμα ένας από τους εμπλεκόμενους να τραυματιστεί ελαφρά.

Η αστυνομία παρενέβη και προχώρησε σε προσαγωγές.

Συλλαλητήριο στις 4 Μαΐου αποφάσισαν οι αγρότες της Κρήτης

Κινητοποίηση το πρωί της Δευτέρας 4 Μαΐου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αποφάσισαν οι αγρότες της Κρήτης, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων τους.

Το συλλαλητήριο θα γίνει χωρίς αγροτικά αυτοκίνητα όπως ομόφωνα αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ομοσπονδιών του νησιού που συναντήθηκαν το μεσημέρι στα Χανιά.

Στη σύσκεψη το "παρών" έδωσε και ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης που χαρακτήρισε ψίχουλα και θολές τις εξαγγελίες στο Ηράκλειο, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη.

Ο ίδιος ανακοίνωσε και την απόφαση: " Αποφασίσαμε να δώσουμε ένα μικρό περιθώριο χρονικό στην κυβέρνηση, και 4 Μαΐου αν δεν έχουν λυθεί όλα αυτά τα ζητήματα, θα έχουμε πάλι κινητοποίηση στην Αθήνα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου".

Όπως ο ίδιος επεσήμανε, ο αγώνας των αγροτών θα είναι διαρκής. "Εξακολουθούμε να λέμε ότι δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα. Το ελαιόλαδο συνεχίζει την κατρακύλα, στην αγορά υπάρχουν καρτέλ , υπάρχουν νοθείες η αγορά δρα ανεξέλεγκτα. Δρουν κερδοσκόποι σε βάρος του παραγωγού και του καταναλωτή χωρίς η κυβέρνηση να παίρνει μέτρα".

Όπως επίσης αποφασίστηκε στο μεσοδιάστημα πριν την κινητοποίηση στο Μαξίμου θα γίνει ενημέρωση στους αγρότες της Κρήτης και θα επιδιωχθούν επαφές με υπουργούς της κυβέρνησης.

Οι γυμνές φωτογραφίες σε κινητά την οδήγησαν στην αυτοκτονία

Tέλος έβαλε στη ζωή της μία έφηβη από τις ΗΠΑ, ύστερα από την κυκλοφορία γυμνών φωτογραφιών της μέσω κινητών τηλεφώνων.

Το άψυχο σώμα της βρήκε η μητέρα της, κρεμασμένο στην ντουλάπα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Τζέσι Λόγκαν έστειλε μία προκλητική φωτογραφία της με MMS στο αγόρι που τότε είχε σχέση. Αφότου όμως χώρισαν, αυτός μοιράστηκε την εικόνα με τους συμμαθητές του και αυτοί με ολόκληρο το σχολείο.

Mετά απ’ αυτό, η Λόγκαν κλείστηκε στον εαυτό της και άρχισε να μην πηγαίνει στο σχολείο καθώς όλοι την πείραζαν.

Πέρυσι το Μάιο, η κοπέλα μίλησε στην τοπική τηλεόραση της πόλης Σινσινάτι στο Οχάιο των ΗΠΑ, χωρίς να εμφανίσει το πρόσωπό της, προειδοποιώντας τους συνομηλίκους της πόσο επικίνδυνες μπορεί να γίνουν οι φωτογραφίες από κινητό, «όταν πέσουν σε λάθος χέρια».

Δύο μήνες μετά η Τζέσι απαγχονίστηκε.

Απετράπη διπλή αυτοκτονία «ερωτοχτυπημένων» εφήβων

Tην ερωτική απογοήτευση δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν δύο φοιτητές, οι οποίοι φαίνεται πως είχαν αποφασίσει να δώσουν τέλος στη ζωή τους πριν από λίγες ημέρες. «Θέλω να αυτοκτονήσω. Δεν έχω ακόμα τη δύναμη να το κάνω, αλλά σίγουρα θα τη βρω», έλεγε ο ένας εξ αυτών καθώς μοιραζόταν τις σκέψεις του με αγνώστους στο Διαδίκτυο, λες κι έψαχνε να βρει ένα στήριγμα που θα τον κρατούσε στη ζωή.

Ευτυχώς για τον ίδιο, τη συνομιλία εντόπισαν άντρες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΓΑΔΑ, που εντόπισαν τη διεύθυνση και έστειλαν «ενισχύσεις». Και οι δύο νεαροί ζουν στην Αθήνα, αμφότεροι σε διαφορετικά σπίτια από τους γονείς τους. Οι αστυνομικοί ήρθαν σε επικοινωνία με τις οικογένειές τους. Μάλιστα, οι γονείς του ενός παραδέχθηκαν ότι είχαν υποψίες πως το παιδί τους είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας πρόσφατου χωρισμού. Τα τελευταία έξι χρόνια έχουν αποτραπεί 22 απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ αυτό δεν κατέστη δυνατό για μία περίπτωση.

Αθώος ο Πλεύρης!

Αθώος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας ο δικηγόρος κ. Κώστας Πλεύρης. Ο δικηγόρος δικάστηκε για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου με αφορμή τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του με τίτλο «Οι Εβραίοι - Ολη η αλήθεια». Η αθωωτική ετυμηγορία του δικαστηρίου προκάλεσε τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων στην αίθουσα του δικαστηρίου, οι οποίοι ήταν προφανώς θιασώτες της θεωρίας που αναπτύσσει στο βιβλίο του ο κ. Πλεύρης.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο τον δικηγόρο για το αδίκημα της προτροπής σε ρατσιστική βία και κατά πλειοψηφία (4-1) αθώο για το αδίκημα της προσβολής σε βάρος των Εβραίων. Πρωτοδικώς ο κ. Πλεύρης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή.

Σε διαθεσιμότητα ο καθηγητής που μίλησε για «κρέμασμα τραπεζιτών»

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο καθηγητής ανθρωπολογίας, Κρις Νάιτ, ο οποίος την Τετάρτη (25/3) είχε δηλώσει στο BBC ότι οι διαδηλωτές που θα παραστούν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, που οργανώνει το πανεπιστήμιο στο οποίο διδάσκει ενόψει της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20, «θα μπορούσαν να κρεμάσουν τραπεζίτες». «Οι διαδηλωτές θα μπορούσαν να κρεμάσουν πολλούς...την 1η Απριλίου και δεν μπορώ παρά να ελπίζω ότι αυτό δεν θα αφορά ομοιώματα", ήταν η επίμαχη δήλωση του καθηγητή που τον έθεσε σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Νάιτ αναφέρθηκε αποκλειστικά στον πρώην γενικό διευθυντή της Royal Bank of Scotland Φρεντ Γκούντγουϊν, ο οποίος δέχθηκε οξείες επικρίσεις όταν δε δέχτηκε να μειώσει την διόλου ευκαταφρόνητη σύνταξή του- ύψους 700.00 λιρών ενώ η τράπεζα την οποία διοικούσε είχε φτάσει στο χείλος της καταστροφής.

"Φοβάμαι ότι πραγματικοί τραπεζίτες θα κρεμαστούν στα φανάρια και ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν θα επαληθευτεί...(οι τραπεζίτες) θα πρέπει να κατανοήσουν την οργή και το μίσος που προκαλούν και να ενεργήσουν γρήγορα, διότι, πραγματικά, εάν δεν πρόκειται για χιούμορ, αυτό θα μετατραπεί σε οργή", τόνισε ο καθηγητής στο BBC.

"Ο Κρις Νάιτ τέθηκε σε διαθεσιμότητα εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας", ανέφερε λιτά ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου και αρνήθηκε να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο.

Έντεκα εκατ. δολάρια για τρεις τρομοκράτες


Το ποσό των 11 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σύλληψη τριών στελεχών της Άλ Κάιντα στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν προσφέρουν οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, η Ουάσινγκτον προσφέρει 5 εκατομμύρια δολάρια για οποιαδήποτε πληροφορία οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Μπαϊτουλάχ Μεχσίντ, κύριου ηγέτη του Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν (κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν), ο οποίος κατηγορείται κυρίως για τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο.

Άλλα 5 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν στο πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Σιρατζουντίν Χακάνι, μέλος του τρομοκρατικού δικτύου Χακάνι, το οποίο συνδέεται στενά με την Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν.

Τέλος η Ουάσινγκτον προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια για τη σύλληψη του λίβυου Αμπού Γιάγια αλ-Λίμπι, σημαντικού μέλους της Αλ Κάιντα, ο οποίος δραπέτευσε τον Ιούλιο του 2005 από την αμερικανική βάση του Μπαγκράμ, στο Αφγανιστάν, όπου κρατείτο.

Σχέδιο υψίστης καταστροφής

Τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν παρουσίασε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και επισήμανε ότι ύψιστη προτεραιότητα είναι να καταστρέψει την Αλ Κάιντα.

"Η κατάσταση στο Αφγανιστάν, όπου τα επεισόδια βίας αυξάνονται εδώ και δύο χρόνια, είναι ολοένα και πιο επικίνδυνη", τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, εκτιμώντας ότι η Αλ Κάιντα και οι σύμμαχοί της είναι "ένας καρκίνος" που απειλεί να καταστρέψει το Πακιστάν.

Πρόσθεσε ακόμα ότι "αλλεπάλληλες εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών προειδοποιούν ότι η Αλ Κάιντα σχεδιάζει επιθέσεις κατά των ΗΠΑ από το καταφύγιό της στο Πακιστάν».

Μεταξύ άλλων, ο αμερικανός πρόεδρος εξήγγειλε αύξησης της βοήθειας προς το Πακιστάν ύψους 1,5 δισ. δολαρίων ετησίως για μία πενταετία, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν πρόκειται για "λευκή επιταγή".

Επιπλέον πρότεινε τη δημιουργία μίας νέας ομάδας επαφής για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν με τη συμμετοχή Νατοϊκών εταίρων, αλλά και χωρών όπως το Ιράν, η Ινδία, η Ρωσία και η Κίνα.

Το Πακιστάν εκτίμησε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα έχει μία πολύ θετική προσέγγιση στην όλη κατάσταση και υποσχέθηκε να συνεργαστεί. Θετικά υποδέχθηκε το νέο σχέδιο και το Αφγανιστάν και ιδιαίτερα την παραδοχή ότι η απειλή της Αλ Κάιντα προέρχεται κυρίως από το Πακιστάν.

Απώλειες 2,46% στο ΧΑ

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.671,80 μονάδες παρουσιάζοντας σημαντικές απώλειες σε ποσοστό 2,46%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 142,1 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 6,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε αρνητική τροχιά. Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: της Κοινής Ωφέλειας κατά 1,90% και του Πετρελαίου-Αερίου κατά 1,35%.

Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Κατασκευών κατά 7,20%, των Τραπεζών κατά 5,28%, των Βιομηχανικών προϊόντων κατά 3,42% και των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 3,38%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 3,33%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 1,80% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 1,37%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 53 ενισχύθηκαν, 159 υποχώρησαν και 44 παρέμειναν αμετάβλητες.

J.Fredriksen: Επιχείρηση διάσωσης Part II

Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Golden Ocean αναμένεται να κάνει κινήσεις αναφορικά με τις μετοχές της εταιρίας, γεγονός που θα συμβάλει σημαντικά στην αναδιάρθρωσή της. Ο πλοιοκτήτης John Fredriksen δήλωσε ότι θα χρειαστούν λιγότερα από 100 εκ. δολάρια νέας χρηματοδότησης για την επιβίωση της εταιρείας.
Η Golden Ocean ανακοίνωσε: ‘Οι συζητήσεις της εταιρίας με τις τράπεζες, τους πιστωτές και τα ναυπηγεία πάνε καλά και περιμένουμε ότι η πρόταση για την αναδιάρθρωση της Golden Ocean θα παρουσιαστεί πριν από τις 31 Μαρτίου.
Η διοίκηση θεωρεί ότι θα χρειαστούν λιγότερα από 100 εκ. δολάρια. Ο κύριος μέτοχος, Hemen Holding, έχει υποδείξει έναν πιθανό τόκο στο δικό του μερίδιο’. Η εταιρία θεωρεί ότι τα χρέη.......

http://www.marinews.gr/article.asp?NewID=7838

Σφραγίστηκαν επιταγές 5 εκατ. ευρώ γνωστού εμπόρου αυτοκινήτων

«Έσκασαν» επιταγές ύψους 5 εκατ. ευρώ γνωστού έμπορου αυτοκινήτων στα χέρια μεγάλης τράπεζας, με αποτέλεσμα η τελευταία να «παγώσει» τις γραμμές πίστωσης της εν λόγω αντιπροσωπείας με έδρα τα Βόρεια προάστια και να «μπλοκάρει» τα υπόλοιπα των καταθετικών λογαριασμών της.

Ωστόσο για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην αγορά -αφού πάντα υπάρχει ο κίνδυνος του ντόμινο όταν σκάει μεγάλο κανόνι- κρατάει στα χέρια της τις ακάλυπτες επιταγές, αν και τις έχει «σφραγίσει», για να μην περάσει στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία ο όμιλος εμπορίας ΙΧ.

Ας σημειωθεί ότι καλά ενημερωμένες τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι η αντιπροσωπεία που είναι υπό κατάρρευση, βρίσκεται σε συζητήσεις για ενδεχόμενη στρατηγική συμμαχία με τράπεζα.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη της ενδιαφερόμενης τράπεζας είχαν επαφές με τους οικονομικούς συμβούλους της αντιπροσωπείας και ζήτησαν να μελετήσουν τα οικονομικά της στοιχεία.

Την ίδια ώρα οι πωλητές του ομίλου επικοινωνούν με πελάτες που έχουν παραγγείλει αυτοκίνητα, στους οποίους αναφέρουν ότι το υπό παράδοση ΙΧ θα αργήσει να εκτελωνιστεί και αν επιθυμούν να αποκτήσουν κάποιο άλλο ετοιμοπαράδοτο μοντέλο.

Όμως στην αγορά «ακούγεται» και το όνομα ετέρου μεγάλου παίκτη στην αγορά αυτοκινήτων, ότι δεν πληρώνει εισφορές και ΦΠΑ.

Η αγορά ΙΧ βρίσκεται στον «πάγο» το τελευταίο διάστημα με τις πωλήσεις να εμφανίζουν μεγάλη καθίζηση κατά 37% από την αρχή του χρόνου, ενώ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 40% σε σχέση με πέρυσι.

Πτώση στην Wall εν αναμονή συνάντησης Obama-τραπεζιτών


Παραμένουν σε αρνητικό έδαφος οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, καθώς φάνηκε να πατούν “φρένο” το διήμερο ράλι που ώθησε τον Nasdaq να “καλύψει” το χαμένο έδαφος στο 2009. Η σημερινή εικόνα στην Wall υπογραμμίζει τον σκεπτικισμό των επενδυτών έναντι της αισιοδοξίας των τελευταίων ημερών πως έχει ξεκινήσει "bull market" -όπως δήλωσε και πριν λίγες ημέρες ο Mark Mobius.

Ο τραπεζικός κλάδος, που είχε πρωτοστατήσει στην άνοδο των προηγούμενων ημερών, βρίσκεται σήμερα κάτω από ισχυρή πίεση, εν αναμονή της συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama με τους κορυφαίους τραπεζίτες των ΗΠΑ, με αντικείμενο το.......


http://www.capital.gr/Markets.asp?id=704567

Αρκτικό... στρατό σχεδιάζει να συγκροτήσει η Ρωσία

Σχέδια για τη συγκρότηση στρατιωτικής δύναμης για την προάσπιση των συμφερόντων της στην Αρκτική ανακοινώνει η Ρωσία, σε μία κίνηση που μάλλον θα προκαλέσει ανησυχία στις υπόλοιπες χώρες που προβάλλουν διεκδικήσεις στη βόρεια πολιτική ζώνη που προσλαμβάνει όλο και μεγαλύτερη στρατηγική σημασία.

Σε έγγραφο που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο του ρωσικού εθνικού συμβουλίου ασφαλείας προβλέπεται ότι έως το 2020 η Αρκτική θα έχει καταστεί η βασική πηγή πετρελαίου και φυσικού αερίου για τη Μόσχα.

Η ρωσική στρατηγική για την Αρκτική φέρεται να έχει εγκριθεί από το Σεπτέμβριο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είχε κοινοποιηθεί, αναφέρει το BBC.

Οι επιδιώξεις του Κρεμλίνου είναι πιθανόν ότι θα προκαλέσουν ανησυχία στις υπόλοιπες χώρες με διεκδικήσεις στην Αρκτική.

Οι πέντε παράκτιες χώρες της Αρκτικής, ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γροιλανδία (υπερπόντια κτήση της Δανίας) , η Νορβηγία και η Ρωσία, έχουν δικαίωμα οικονομικής εκμετάλλευσης σε μια ζώνη που εκτείνεται 200 μίλια βόρεια των συνόρων τους.

Η Μόσχα αξιώνει δικαιοδοσία στο μεγαλύτερο μέρος της Αρκτικής και τον Αύγουστο το 2007 ρωσικό υποβρύχιο καταδύθηκε στο Βόρειο Πόλο και τοποθέτησε συμβολικά μία ρωσική σημαία στον πυθμένα.

Η Ρωσία αναφέρει ότι για την προάσπιση των συμφερόντων της ένας από τους κεντρικούς στόχους που θέτει είναι η συγκρότηση στρατιωτικών δυνάμεων «ικανών να εγγυηθούν τη στρατιωτική ασφάλεια» στην περιοχή.

Ανταποκριτής του BBC στη Μόσχα αναφέρει ότι με την κλιματική αλλαγή να καθιστά πιο εφικτή τη γεώτρηση σε περιοχές που δεν ήταν πριν προσβάσιμες, η Αρκτική έχει προσλάβει μεγάλη στρατηγική σημασία για τη Ρωσία.

Ήδη από το 2007 οι ρωσικές φιλοδοξίες στην Αρκτική έχουν οδηγήσει σε θέσεις άμυνας τις υπόλοιπες χώρες με διεκδικήσεις στη βόρεια πολιτική ζώνη.

Τρίκαλα: Αρπαξαν από φορτηγό ηλεκτρικά είδη αξίας 12.000€

Ηλεκτρικά είδη - συνολικής αξίας 12.000 κατάφεραν να πάρουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, άγνωστοι από φορτηγό αυτοκίνητο, που είχε σταθμεύσει έμπορος ηλεκτρικών συσκευών από τα Τρίκαλα, στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης της επιχείρησής του.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το τοπικό τμήμα Ασφαλείας.

Θεσσαλονίκη: 67 συλλήψεις για περιορισμό της εγκληματικότητας

Σε 67 συλλήψεις προχώρησε το τελευταίο 24ωρο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), κατά τη διάρκεια εξόρμησης, που πραγματοποίησαν περιπολούντες αστυνομικοί για τον περιορισμό της εγκληματικότητας.

Εξάλλου, αστυνομικοί συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω δύο άτομα, ηλικιας 18 και 28 ετών την ώρα που διέπρατταν διάρρηξη σε δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και μικροαντικείμενα, που είχαν αφαιρέσει από το γραφείο.

Εντονες πιέσεις και πάλι στις αγορές (UPD)

Το κλίμα που έφερε χτες στην Wall Street η ομιλία του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Γκάιτνερ για τους νέους κανόνες που θα πρέπει να διέπουν τις αγορές ξεχάστηκε από το επενδυτικό κοινό, μετά τη σημερινή ανακοίνωση για την πορεία της οικονομίας της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία υποχώρησε περισσότερο από όσο αναμενόταν.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ευρωζώνη υποχώρησαν τον Φεβρουάριο κατά 34% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η Νέα Υόρκη ξεκίνησε με κάθετη πτώση που φτάνει το 1,5% στον Dow Jones, συμπαρασύροντας και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την Φρανκφούρτη να χάνει 1,7% και με ανάλογες απώλειες στο Παρίσι.

Στην Αθήνα οι ρευστοποιήσεις ήταν έντονες, καθώς ο Γενικός Δείκτης έφτανε στις 1.668 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 2,65%.

Στα 11,84 ευρώ η μετοχή της Εθνικής χάνει 5,84%.

Πτώση άνω του 5% εμφανίζουν επίσης η Τράπεζα Πειραιώς, ο Τιτάνας, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Αγροτική και η MIG. Απώλειες 3,56% για την Alpha Bank, 3,72% για τη Βιοχάλκο. Οι μοναδικές μετοχές οι οποίες συνεχίζουν θετικά είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια με 1,5% , η ΔΕΗ με 0,75% και η μετοχή της ΟΠΑΠ που σημειώνει οριακά κέρδη 0,05%.

Επεισόδια μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών μαθητών στην ΠΓΔΜ

Τρεις μαθητές τραυματίστηκαν σε επεισόδια που ξέσπασαν το μεσημέρι μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών μαθητών έξω από γυμνάσιο της πόλης Στρούγκα.

Οι τραυματίες μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές δεκάδων μαθητών που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Στα επεισόδια μετείχαν περίπου 60 μαθητές από τις δύο εθνικές κοινότητες.

Παρόμοια επεισόδια,σε άλλο σχολείο της πόλης Στρούγκα, είχαν ξεσπάσει και στις αρχές του χρόνου με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η καθιέρωση εθνοτικά διαχωρισμένων βαρδιών.

Τα επεισόδια μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών μαθητών στη Στρούγκα, μία πόλη με περίπου 40.000 κατοίκους στο δυτικό τμήμα της χώρας και με εθνοτικά μεικτό πληθυσμό, έχουν προκαλέσει ανησυχίες για «όξυνση» της διεθνοτικής έντασης, ιδιαίτερα σε περίοδο εκλογών.

Φαγητό χωρίς ένοχες


Tο ψωμί παχαίνει; Τα γαλακτοκομικά δεν πρέπει να καταναλώνονται από ενήλικους; Το κόκκινο κρέας είναι επιβαρυντικό για την υγεία; Πολλές τροφές από αυτές που κυριαρχούν στην ελληνική κουζίνα και στην καθημερινή διατροφή κατηγορούνται ως βλαβερές ή παχυντικές. Ας δούμε λοιπόν τι..........

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=84&artid=4508191

Η ελληνική «νομιμοποίηση» των video games

Την νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών σκέφτεται η κυβέρνηση μετά από τον νόμο-μαϊμού που κατασκευάστηκε για τα φρουτάκια. Το θέμα είναι ότι το νέο νομοσχέδιο του σημερινού Υπουργείου Οικονομίας που πάει να περάσει, θα αποδειχθεί δώρον-άδωρον για πολλούς ιδιοκτήτες καταστημάτων. Το Υπουργείο Οικονομίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη θέση εν όψει των οικονομικών προβλημάτων της χώρας αλλά και της οικονομικής κρίσης κι έχει θέσει πλάνο μέσω του οποίου αποσκοπεί να εισπράξει συνολικά 5,2 δισσεκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό το πλάνο υπάρχουν διάφοροι νόμοι οι οποίοι αναμένεται να ψηφιστούν. Ένας από αυτούς αφορά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Το 2002, η κυβέρνηση έβγαλε νομοσχέδιο περί απαγόρευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών μετά από εισήγηση του τότε υπουργού Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, όλων των ειδών τα ηλεκτρονικά παιχνίδια υπολογιστών, κονσολών και κινητών τηλεφώνων (!) απαγορεύονται σε...........

http://www.gazzetta.gr/content/view/29093/214/

Επχείρηση "Σκούπα" και στη Θεσσαλονίκη

Εξήντα επτά άτομα συνέλαβε το τελευταίο 24ωρο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), κατά τη διάρκεια εξόρμησης, που πραγματοποίησαν περιπολούντες αστυνομικοί για τον περιορισμό της εγκληματικότητας.

Από το σύνολο των συλληφθέντων, οι πενήντα εξ αυτών διώκονται για τέλεση διαφόρων ποινικών αδικημάτων. Οι υπόλοιποι είναι αλλοδαποί και συνελήφθησαν για παράβαση του σχετικού νόμου.

Αστυνομικοί, εξάλλου, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω δύο άτομα, ηλικιών 18 και 28 ετών, μέσα σε δικηγορικό γραφείο, το οποίο είχαν διαρρήξει, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και μικροαντικείμενα, που είχαν αφαιρέσει από το γραφείο.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συγκεκριμένοι δράστες είχαν διαρρήξει και το κυλικείο, που βρίσκεται στον ημιώροφο του ίδιου κτηρίου, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Αφήνοντας το Λας Βέγκας

Μέχρι πρόσφατα το Λας Βέγκας υποδεχόταν τον επισκέπτη του με περίσσεια αλλαζονεία, ανάλογη μιας πόλης που μέσα σε λίγες δεκαετίες μετατράπηκε από μια ασήμαντη κουκκίδα στη μέση της ερήμου σε μια διαστημική μεγαλούπολη. Πλέον, όμως, δεν αποπνέει την ίδια αυτοπεποίθηση.Περπατώντας κατά μήκος του «Στριπ», όπως αποκαλείται το διάσημο κέντρο του Βέγκας, ο επισκέπτης εξακολουθεί να αισθάνεται σαν να βρίσκεται σε άλλον πλανήτη: ένα σύμπλεγμα από κολοσσιαίων διαστάσεων ξενοδοχεία και καζίνο σκεπάζουν τον ουρανό την ημέρα και τη νύχτα συνθέτουν έναν ωκεανό από φώτα νέον. Ωστόσο, αμέσως καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά: Στα αναρίθμητα εργοτάξια κατά μήκος του Στριπ που επωάζουν την επόμενη γενιά τερατουργημάτων της βιομηχανίας του τζόγου, οι μπουλντόζες παραμένουν εδώ και........

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11402&subid=2&tag=8784&pubid=2754902

Το πρώτο ηλεκτρικό σεντάν μαζικής παραγωγής ετοιμάζει η αμερικανική Tesla

Η νεοσύστατη αμερικανική εταιρεία Tesla, ειδικευμένη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παρουσίασε το «πρώτο μαζικό ηλεκτρικό όχημα για τον αυτοκινητόδρομο», ένα πενταθέσιο σεντάν που θα περάσει στη μαζική παραγωγή το 2011. Το Model S έχει εμβέλεια έως και 480 χλμ και τελική ταχύτητα 210 χλμ/ώρα. H φθηνότερη έκδοση του Model S θα κοστίζει στην αμερικανική αγορά 57.400 δολάρια, ωστόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσφέρει φοροαπαλλαγή 7.500 δολαρίων ως κίνητρο για την αγορά του, ανακοίνωσε η.........

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=999323

Χ.Α.: "Βουτιά" 6% στις τράπεζες

Πτωτικά κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. την Παρασκευή, μετά από εναλλαγές προσήμου και απώλειες έως 0,82% στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται σήμερα, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα που
ανακοίνωσε ο ΟΤΕ για το σύνολο χρήσης 2008, ενώ μετά τη λήξη της συνεδρίασης αποτελέσματα ανακοινώνει και η ATEBank.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Δείκτης εμφανίζει κέρδη 4,01%, μετά και το χθεσινό κλείσιμο, ενώ από την αρχή του μήνα ενισχύεται συνολικά σε ποσοστό 11,60%. Σε 4,06% περιορίζονται οι απώλειες από την..........

http://www.capital.gr/Markets.asp?id=704275

Οι ψείρες ανιχνεύονται στα βρεγμένα μαλλιά

Βρεγμένα πρέπει να είναι τα μαλλιά κάποιου για να διαπιστωθεί εάν έχει ψείρες, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Charite, στο Βερολίνο που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα.

Βάση της μελέτης, οι ίδιες οι ψείρες φαίνονται καλά όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα ενώ τα αυγά τους διακρίνονται όταν είναι στεγνά. Η έρευνα έγινε σε 304 παιδιά και διαπιστώθηκε πως στα βρεγμένα μαλλιά ανιχνεύτηκε τριπλάσιος αριθμός ψειρών σε σχέση με τα στεγνά, ενώ μεγαλύτερος αριθμός αυγών ( 20%) υπήρχε στα στεγνά.

Σημαντικό είναι, σύμφωνα με τους μελετητές, ο εντοπισμός των ζωντανών ψειρών διότι αυτές ευθύνονται για τη μετακίνησή τους από κεφάλι σε κεφάλι.

Απώλειες στη Wall Street

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι δείκτες στη Wall Street, εν όψει της συνάντησης του Μπαράκ Ομπάμα με τους επικεφαλής τραπεζικών ομίλων, σήμερα το απόγευμα στον Λευκό Οίκο

Σύμφωνα με συμβούλους του Αμερικανού προέδρου, στο επίκεντρο της συνάντησης θα τεθούν η σταθεροποίηση των χρηματοοικονομικών αγορών, η ενίσχυση του δανεισμού σε επιχειρήσεις και καταναλωτές, η μείωση των κατασχέσεων και η επιβολή ρυθμιστικών ελέγχων σε ξεχωριστά ιδρύματα.

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται ο χρηματοοικονομικός κλάδος, με τις μετοχές των Bank of America Citigroup JPMorgan Chase, Goldman Sachs και Morgan Stanley να καταγράφουν απώλειες.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρούσε νωρίτερα κατά 104,26 μονάδες, ή 1,32%, στις 1.820,30 μονάδες, ενώ ο Standard & Poor’s 500 σημείωνε πτώση 12,91 μονάδων, ή 1,55%, στις 819,95 μονάδες. Ο Nasdaq διαμορφωνόταν στις 1.561,07 μονάδες, μειωμένος κατά 25,93 μονάδες, ή 1,63%.

Η απίστευτη γκάφα Χίντινκ με... Αρσάβιν!

Tελικά, το να βρίσκεται σε δύο διαφορετικούς πάγκους, και να προσπαθείς να κερδίσεις με τη μία ομάδα (Τσέλσι) το Τσάμπιονς Λιγκ και με την άλλη διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής (Ρωσία) δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα...Αυτό θα πρέπει να το διαπίστωσε με χιουμοριστικό πνεύμα και ο Γκους Χίντινκ, ο οποίος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης ενόψει της αναμέτρησης Ρωσίας-Αζερμπαϊτζάν για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, υπέπεσε σε μία τρομερή γκάφα αναφερόμενος στον Αντρέι Αρσάβιν.

"Ο Αντρέι είναι δυνατός αγωνιστικά και πνευματικά. Προσαρμόστηκε γρήγορα στην Αγγλία και έχει γίνει ένας από τους ηγέτες της Τσέλσι", δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός "μεταγράφοντας" τον συμπατριώτη του από την Άρσεναλ στη συμπολίτισσα Τσέλσι, για να διορθώσει άμεσα και με "αφοπλιστικό" τρόπο το λάθος του.

"Φυσικά και είναι ηγέτης της Άρσεναλ, όμως τον ίδιο ρόλο θα είχε και στην Τσέλσι! Συχωρήστε με στην Άρσεναλ, αλλά έχω μπερδευτεί με τις ομάδες μου".

Αναφορά πάντως στον Γκους Χίντινκ έκανε και ο Αντρέι Αρσάβιν, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στο επίσημο περιοδικό της Άρσεναλ (τεύχος Απριλίου) ζήτησε από τη ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να κρατήσει τον Ολλανδό και να μην επιτρέψει στην Τσέλσι να τον αποκτήσει σε μόνιμη βάση.

"Ο Χίντινκ είναι πολύ σημαντικη αλυσίδα στην ομάδα μας, είναι ο εγκέφαλος της ομάδας, μας έκανε να πιστέψουμε ότι μπορούμε να παίξουμε και μας έδειξε πως να το κάνουμε", τόνισε χαρακτηριστικά το τελευταίο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα των "κανονιέρηδων", και συμπλήρωσε:

"Φοβάμαι πως αν έρθει κάποιος άλλος να τον αντικαταστήσει, οι παίκτες δεν θα έχουν τον ίδιο σεβασμό. Λέγοντας αυτό, θέλω να του ευχηθώ καλή τύχη στην Τσέλσι, με εξαίρεση τα παιχνίδια εναντίον μας".

Έρχεται η μικρότερη Porsche!

Η μικρότερη Porsche θα ονομάζεται 356 Speedster
  • Θα είναι διθέσια και θα αποτελέσει κοινό project με τη VW

Όλο και πιο έντονες γίνονται οι φήμες για το νέο entry-level μοντέλο που σχεδιάζει η Porsche να λανσάρει στην αγορά το 2012. Πληροφορίες εκ των έσω αναφέρουν πως η μικρότερη Porsche θα ονομάζεται 356 Speedster, θα είναι διθέσια και θα αποτελέσει κοινό project με τη VW. Η τελευταία επιθυμεί διακαώς να εντάξει στην γκάμα της ένα roadster που θα βασιστεί στο πρωτότυπο Blue Sport το οποίο είχε παρουσιαστεί στην έκθεση της Νέας Υόρκης πρόσφατα.
Η νέα Porsche θα χαρακτηρίζεται από την πανάλαφρη κατασκευή της που θα περιορίζεται στα 760 kg κάνοντας χρήση υλικών όπως το πλαστικό, το αλουμίνιο και το μαγνήσιο. Στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί κάποιος boxer κινητήρας (όπως ο 6κύλινδρος των 2,9 lt), κυρίως λόγω των αυστηρότερων προδιαγραφών περί εκπομπών ρύπων, τότε θα προτιμηθούν μικρότερης χωρητικότητας κινητήρες όπως είναι ο δίλιτρος TFSI με τους 211 PS. Μία ακόμη επιλογή μπορεί να έρθει και από τον κινητήρα 1.4 lt του Scirocco, με τους 160 PS. Οι παραπάνω κινητήρες θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι για το roadster της VW αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα τους δούμε και στο 356 Speedster....

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν αλλοδαπούς να τρέχουν στις οδούς Σοφοκλέους και Μενάνδρου, κρατώντας στα χέρια μαχαίρια, ρόπαλα και τσεκούρια.

Δυνάμεις των ΜΑΤ που έσπευσαν άμεσα στην περιοχή κατάφεραν να συλλάβουν τουλάχιστον 5 άτομα, ενώ οι "πρωταγωνιστές" των επεισοδίων κατάφεραν να ξεφύγουν

Κλείνει εργοστάσιο της Hitachi στην Τσεχία

Η ιαπωνική εταιρεία Hitachi ανακοίνωσε το κλείσιμο στο τέλος αυτού του μήνα του εργοστασίου της κατασκευής τηλεοπτικών δεκτών LCD και hi-tech εξαρτημάτων στην Τσεχία, λόγω της πτώσης στη ζήτηση που προκλήθηκε από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Ως αποτέλεσμα οι 800 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο αυτό θα χάσουν τη δουλειά τους από τον ερχόμενο μήνα.

"Εξετάσαμε προσεκτικά όλες τις εναλλακτικές επιλογές, χωρίς ωστόσο να βρούμε μια μακροπρόθεσμη λύση στην κατάστασή μας", δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου Hitachi Home Electronics Czech Τζον Κόνλον.

Η ιαπωνική εταιρεία προτίθεται, πρόσθεσε ο ίδιος, να επιστρέψει στο τσεχικό κράτος τις δωρεές και τις δημόσιες οικονομικές βοήθειες που έλαβε κατά την επέκτασή της στην Τσεχία.

Ναμίμπια: Πάνω από 350.000 πλημμυροπαθείς

Πάνω από 350.000 άτομα έχουν πληγεί από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη Ναμίμπια από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τον ΟΗΕ.

Ο ΟΗΕ είχε εκτιμήσει την περασμένη εβδομάδα ότι από τις πλημμύρες είχαν πληγεί περί τα 200.000 άτομα.

Πάνω από 50% από τους δρόμους της περιοχής έχουν καταστραφεί, ενώ περί τα 544.000 άτομα αναμένεται να αντιμετωπίσουν διατροφικά προβλήματα τη διετία 2009-2010.

Στην Ανγκόλα υπολογίζονται σε 160.000 οι πληγέντες από τις πλημμύρες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Εντονες πιέσεις και πάλι στις αγορές

Το κλίμα που έφερε χτες στην Wall Street η ομιλία του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Γκάιτνερ για τους νέους κανόνες που θα πρέπει να διέπουν τις αγορές ξεχάστηκε από το επενδυτικό κοινό, μετά τη σημερινή ανακοίνωση για την πορεία της οικονομίας της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία υποχώρησε περισσότερο από όσο αναμενόταν.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ευρωζώνη υποχώρησαν τον Φεβρουάριο κατά 34% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η Νέα Υόρκη ξεκίνησε με κάθετη πτώση που φτάνει το 1,5% στον Dow Jones, συμπαρασύροντας και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την Φρανκφούρτη να χάνει 1,7% και με ανάλογες απώλειες στο Παρίσι.

Στην Οδό Αθηνών, οι δυνάμει πωλητές έψαχναν …αφορμή για να κατοχυρώσουν τα κέρδη της πρόσφατης ανόδους και, πλέον, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά περισσότερο από 2% και βρίσκεται στα επίπεδα των 1.680 μονάδων.

Η Marisa Miller οδηγεί… Harley Davidson

H Marisa Miller δεν είναι μοντέλο και «άγγελος» μόνο της εταιρίας εσωρούχων Victoria’s Secret καθώς είναι το νέο πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας της Harley-Davidson.Ντυμένη με δερμάτινα ρούχα υπογεγραμμένα από την εταιρία, πόζαρε πάνω σε διάφορα μοντέλα μηχανών ανάβοντας κυριολεκτικά φωτιές λόγω του καλλίγραμμου κορμιού της.

Αυτόν τον καιρό η Miller κάνει εντατικά γυμναστική ώστε να φτιάξει τους λεγόμενους six pack κοιλιακούς, με αρκετές ώρες μποξ, χορού και σέρφινγκ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της δήλωσε: «Προσπαθώ να συνδυάσω διάφορα αθλήματα μαζί. Είναι ολοφάνερο πως λόγω της δουλειάς μου πρέπει να είμαι σε φόρμα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Βαριέμαι να πηγαίνω απλά γυμναστήριο για αυτό και προτιμώ να κάνω πολλά είδη άσκησης ώστε να το σώμα μου να είναι σε εγρήγορση».

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες εδώ: http://www.cosmo.gr/Celebrities/234882.html

Σοβαρός τραυματισμός κτηνοτρόφου στις Σέρρες

Στη φωτιά ρίχθηκε 58χρονος κτηνοτρόφος από την κοινότητα Ορεινής για να σώσει τα ζώα του, που εγκλωβίστηκαν σε φλεγόμενο στάβλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο ίδιος.

Οι γείτονες που έσπευσαν σε βοήθεια τον βρήκαν γυμνό, με εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

Αμέσως διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τις 38 αγελάδες που βρισκόταν στο στάβλο, οι περισσότερες δεν κατάφεραν να σωθούν, ενώ άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς.

Νεκρός στο διαμέρισμά του 31χρονος στην Σπάρτη

Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στην Σπάρτη, βρέθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Παρασκευής, άνδρας 31 χρόνων.

Η τοπική Σπάρτης, που διενεργεί προανάκριση, παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την ιατροδικαστική υπηρεσία Ναυπλίου.

Λήστεψαν 52χρονο στη Καλαμάτα

Εναν 52χρονο άνδρα ακινητοποίησαν τα ξημερώματα, στην Καλαμάτα, τρεις άγνωστοι που επέβαιναν σε δίκυκλα. Αφού τον χτύπησαν, του πήραν από την τσέπη του παντελονιού του 1.700 ευρώ κι έφυγαν.

Προανάκριση διενεργεί η ασφάλεια Καλαμάτας.

«Βανδαλισμοί» από ερωτοχτυπημένα σπουργίτια!

Οι κάτοικοι ενός χωριού στη Βρετανία ένιωσαν με τον πλέον επώδυνο –για το πορτοφόλι τους- τρόπο τον ερχομό της Άνοιξης.

Οι πλαϊνοί καθρέφτες των αυτοκινήτων των κατοίκων βρίσκονταν καθημερινά σπασμένοι και οι… «θεωρίες συνομωσίας» έλαβαν τέλος όταν βρέθηκε ο ένοχος!

Τα πουλιά της περιοχής βλέποντας τον αντικατοπτρισμό τους στους καθρέφτες θεωρούσαν ότι βρήκαν το ταίρι τους.

Το αρχικό παιχνίδι γινόταν βίαιο, όταν το αντικείμενο του πόθου τους… δεν ανταποκρινόταν στα ερωτικά τους τσιμπήματα!