Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Συνυπεύθυνη για την παχυσαρκία η πολύωρη οδήγηση

Μπορεί η οδήγηση να έχει γίνει τρόπος ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το «εθνικό σπορ» των Αμερικανών συνιστά σοβαρή απειλή για την υγεία τους.Όσο περισσότερο οδηγεί κανείς, τόσο λιγότερο περπατά. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτυγχάνεται ο στόχος των 10.000 βημάτων καθημερινά, τον οποίο έχει θέσει ως προϋπόθεση ευεξίας ο καθηγητής παιδιατρικής Τζέιμς Χιλς από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.Η πολύωρη οδήγηση επιβαρύνει τις πιθανότητες παχυσαρκίας και καρδιοπάθειας -δύο σοβαρές απειλές για την υγεία που συνδέονται άρρηκτα με την καθιστική ζωή.«Κάθε 30 λεπτά που περνά κάποιος σε καθημερινή βάση στο αυτοκίνητο αυξάνουν κατά 3% τις πιθανότητες παχυσαρκίας», προειδοποιεί η Δρ. Ντιάνα Ντένσμορ, από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.«Όσοι ζουν σε γειτονιές και μπορούν να πηγαίνουν με τα πόδια στη δουλειά τους και στα μαγαζιά έχουν 7% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι».

Ο ψηλότερος παίκτης στον κόσμο

Ο ψηλότερος μπασκετμπολίστας του κόσμου συγκεντρώνει και πάλι πάνω τους προβολείς. Ο λόγος για τον Σαν Μινγκμινγκ, τον ύψους 2.38 Κινέζο σέντερ που τελείωσε την πρώτη του ολοκληρωμένη επαγγελματική χρονιά. Ο Μινγκμινγκ βοήθησε τους Χαμαμάτσου Φοίνιξ να κατακτήσουν την πρώτη θέση στην ανατολική περιφέρεια του πρωταθλήματος της Ιαπωνίας έχοντας 7.7 πόντους και 5.7 ριμπάουντ. Σε 49 παιχνίδια κάρφωσε 67 φορές.

Ο θηριώδης Κινέζος είναι ο ψηλότερος εν ενεργεία παίκτης, ξεπερνώντας τον διάσημο συμπατριώτη του, Γιάο Μινγκ αλλά και τους ύψους 2.32 Γκιόργκι Μουρεσάν και Μανιούτ Μπολ."Είναι καλός πασέρ και καλός σουτέρ. Είναι τόσο ψηλός που μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ, αν και το πλεονέκτημα του μετριάζεται λόγω της έλλειψης ταχύτητας" ήταν τα.......

Διαβάστε περισσότερα.

Συλλήψεις για ναρκωτικά στο Χολαργό

Δύο 26χρονοι Αλβανοί χονδρέμποροι ηρωίνης συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών, στο Χολαργό, όπου βρέθηκε και διαμέρισμα - εργαστήριο νόθευσης και τυποποίησης των ναρκωτικών.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, εκτιμάται ότι οι δράστες συσκεύαζαν την ηρωίνη που έφερναν από την Αλβανία και πουλούσαν σε άλλους εμπόρους περίπου 5 κιλά την εβδομάδα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 κιλά ηρωίνη σε 20 συσκευασίες, 27 κιλά ουσίες που χρησιμοποιούσαν για τη νόθευση, και τα εξαρτήματα του εργαστηρίου, που αποτελείτο από δυο υδραυλικές πρέσες, έναν ηλεκτρικό κόφτη, τέσσερις μεταλλικές πλάκες, τρία μίξερ, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, μια ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, κατασχέθηκαν και τρία ΙΧ αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Ένας νεκρός από συντριβή αερόστατου στην Καππαδοκία

Ενας Βρετανός τουρίστας σκοτώθηκε και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, όταν το αερόστατο στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε και συνετρίβη στην περιοχή της Καππαδοκίας στην κεντρική Τουρκία, ανακοινώθηκε από το τουριστικό πρακτορείο που οργανώνει τις συναρπαστικές πτήσεις.

Το Explore Worldwide ανακοίνωσε ότι οκτώ από τους τραυματίες είναι Βρετανοί και ο ένας Γάλλος. Ανέφερε ακόμα ότι τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται, πρόσθεσε όμως ότι η τραγωδία προκλήθηκε μάλλον από τη σύγκρουση δύο αερόστατων λίγο μετά την απογείωση.

Εκπρόσωπος του πρακτορείου είπε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι το αερόστατο έπεσε από ύψος 200 μέτρων.

Το Explore Worldwide αναφέρει ακόμα στην ανακοίνωσή του ότι τα δέκα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί την ίδια εταιρεία που οργανώνει πτήσεις με αερόστατα στην Τουρκία.

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του υπαλλήλου περιπτέρου, στο Π. Φάληρο

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας, η ανθρωποκτονία με θύμα 44χρονο υπάλληλο περιπτέρου, πατέρα τριών παιδιών, που είχε γίνει στις 28 Φεβρουαρίου του 2008, στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Παλαιό Φάληρο, προκαλώντας ιδιαίτερη αίσθηση στην κοινή γνώμη.

Δράστες, όπως ανακοίνωσε σήμερα, ο διευθυντής της Ασφάλειας Ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος, είναι τρεις νεαροί Αλβανοί 20, 18 και 19 ετών, μέλη συμμορίας.

Διέπρατταν κλοπές… οικογενειακώς

Σαράντα μία κλοπές σε σπίτια στο Βύρωνα, Παγκράτι, Ζωγράφου, Νέα Σμύρνη, Αμπελόκηπους, Π. Φάληρο και Καλλιθέα, είχε διαπράξει οικογενειακή συμμορία Γεωργιανών, που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Βύρωνα έναν 44χρονο και έναν 26χρονο, ενώ αναζητείται και ο 23χρονος γιος του 44χρονου. Οι δράστες παρακολουθούσαν τα διαμερίσματα και όταν διαπίστωναν ότι έλειπαν οι ιδιοκτήτες, εισέβαλαν παραβιάζοντας τις πόρτες και έκλεβαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρικά είδη και ό,τι άλλο έβρισκαν τα οποία πουλούσαν σε κλεπταποδόχους ή σε ιδιώτες, σε χαμηλές τιμές αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη. Μεταξύ των σπιτιών που είχαν διαρρήξει ήταν και ενός αστυνομικού από όπου είχαν πάρει το πιστόλι του, το οποίο όμως βρέθηκε στην κατοχή τους. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, 600 φυσίγγια, κοσμήματα, ξίφη, διαρρηκτικά εργαλεία, διάφορα χρηματικά ποσά και μικροποσότητες ναρκωτικών.

Σουμάτρα: Βρέθηκε γιγάντιο υποθαλάσσιο ηφαίστειο

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα γιγάντιο υποθαλάσσιο ηφαίστειο στα ανοικτά της νήσου Σουμάτρα της Ινδονησίας, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Antara.

Η βάση του ηφαιστείου εκτείνεται σε μήκος 50 χιλιομέτρων και το ύψος του φτάνει τα 4.600 μέτρα, δήλωσε ο Γιουσούφ Σουρατσμάν, διευθυντής της κρατικής Υπηρεσίας Εκτίμησης και Εφαρμογής Τεχνολογίας.

Ινδονήσιοι, Αμερικανοί και Γάλλοι επιστήμονες εντόπισαν το ηφαίστειο σε απόσταση 330 χιλιομέτρων στα ανοικτά της επαρχίας Μπενγκουλού της Σουμάτρας ενώ ερευνούσαν το βυθό για να μελετήσουν αλλαγές στη γεωλογική δομή του έπειτα από μεγάλους σεισμούς στην περιοχή.

«Το ηφαίστειο αυτό είναι τεράστιο και ψηλό. Δεν υπάρχουν ηφαίστεια με τέτοιο ύψος στο έδαφος της Ινδονησίας», δήλωσε ο Σουρατσμάν, σύμφωνα με το Antara.

Ο ίδιος προσέθεσε πως οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αν το ηφαίστειο είναι ενεργό.

«Ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο είναι πολύ επικίνδυνο αν εκραγεί», δήλωσε.

Η Ινδονησία βρίσκεται στο αποκαλούμενο «Δαχτυλίδι τη Φωτιάς του Ειρηνικού», μια ζώνη με συχνούς σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις.

60 εκατομμύρια νέοι άνεργοι σε ένα χρόνο!

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για την ανεργία, με τους ειδικούς να θεωρούν πως σχεδόν το ένα δέκατο του συνολικού εργατικού δυναμικού του πλανήτη κινδυνεύει να βρεθεί στο περιθώριο και πάντως εκτός παραγωγικής διαδικασίας!Η τελευταία σχετική πρόβλεψη έρχεται από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Ο διεθνής οργανισμός, που εδρεύει στη Γενεύη, εκτιμά πως «την Πρωτοχρονιά του 2010 θα καταγράφονται σε όλον τον πλανήτη τουλάχιστον 210 εκατομμύρια άνεργοι».Κάτι που σημαίνει πως σε ετήσια βάση (σε σχέση με τα δεδομένα του 2008) σε παγκόσμια κλίμακα θα έχουν προστεθεί στην «τρομολίστα» των ανέργων, πάνω από 59 εκατομμύρια άτομα!!!Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας εκτιμά πως το ποσοστό της παγκόσμιας ανεργίας ενδεχομένως και να ξεπεράσει το 7,4% μέχρι τα τέλη του έτους, τη στιγμή που προ 5 ετών είχε «κλειδώσει» στο 6,5%. Και πάντως «βλέπει» πως όποια ανάκαμψη, όποιο φως στο τούνελ δεν θα πρέπει να περιμένουμε θετικά νέα πριν από τα μέσα του 2010!

Σκάρλετ ανασφαλής

Ολόκληρος ο αντρικός πληθυσμός του πλανήτη την θαυμάζει, η ίδια όμως ως έφηβη ήταν εξαιρετικά ανασφαλής! Ο λόγος για την πανέμορφη ηθόποιο, Σκάρλετ Γιόχανσον!

«Πάντα ήμουν γεμάτη με ανησυχία για την εμφάνιση μου όταν ήμουν έφηβη. Το μεταλύτερο πρόβλημα το είχα με το πρόσωπο μου. Ένιωθα ότι όλοι θα γελούσαν με τα μεγάλα χείλη μου (σ.σ: άσε μας βρε κοπέλα μου και έρχεται και καύσωνας...) ή τη βαθιά φωνή. Ένιωθα χοντρή και εντελώς ανασφαλής» δήλωσε πρόσφατα η εκρηκτική σταρ.

Δεν τον έχουμε δει έφηβη για να ξέρουμε, ως... ενήλικη πάντως θεωρείται – δικαίως – μία από τις πιο σέξι παρουσίες στο χώρο του θεάματος...

Θέλει λίγη γυμναστικούλα..........!!!!!

Συνελήφθη 50χρονος για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού

Πενηντάχρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στη Νάουσα Ημαθίας με την κατηγορία ότι κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας.Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση σε έρευνα που πραγματοποίησαν άνδρες του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στο σπίτι του 50χρονου εντόπισαν το υλικό παιδικής πορνογραφίας αποθηκευμένο στο σκληρό δίσκο φορητού υπολογιστή.Από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Για σωρεία διαρρήξεων κατηγορείται 28χρονος

Για σωρεία διαρρήξεων σε σταθμευμένα αυτοκίνητα κατηγορείται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης 28χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας ο νεαρός στη διάρκεια της διετίας 2006 - 2008 φέρεται ότι διέρρηξε συνολικά 45 οχήματα, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης παραβιάζοντας τις κλειδαριές και άλλοτε σπάζοντας τα τζάμια.Κατηγορείται ότι αφαίρεσε ηχητικά συστήματα, χρήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 33.500 ευρώ.

Η παράσταση νίκης είναι...αφροδισιακή!

Ανεβασμένη ερωτική επιθυμία εμφανίζει σύμφωνα με έρευνα το 62% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ορμώμενο από το γεγονός ότι βλέπει τις δημοσκοπήσεις να του δίνουν προβάδισμα στην παράσταση νίκης! Αντίθετα, για τους ψηφοφόρους της ΝΔ, η διάθεσή τους για σεξ έχει μειωθεί στο 51%.Ειδικότερα, στην έρευνα που πραγματοποίησε η Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών ALCO, συμμετείχαν 600 ενήλικες, που δήλωσαν ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα οργανικό πρόβλημα, αλλά και 2.000 πολίτες που επικοινώνησαν με τη συμβουλευτική γραμμή της Ανοιχτής Γραμμής Βοήθειας και Στήριξης της ΕΜΑΣ.Ο χειρουργός- ανδρολόγος Κώστας Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι επιστημονικά η παράσταση νίκης είναι αναμφισβήτητα μία θετική ψυχολογική άποψη, η οποία κινητοποιεί ευφορικούς μηχανισμούς νευροβιολογικά, άρα αυξάνει και τη λίμπιντο. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αυτό ισχύει για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.Αντίθετα, όποιος ψηφοφόρος διακατέχεται από αβεβαιότητα, αυτομάτως δεν έχει τόσο καλή ψυχολογία, ούτε και ερωτική διάθεση. Πράγμα που συνεπάγεται ότι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν διανύουν την καλύτερη περίοδο, τουλάχιστον από ερωτικής απόψεως.Σημειωτέον, ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει ποσοστό 61% στην παράσταση νίκης, ενώ η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει ποσοστό μόλις 17%.

Εχεις μακριά πόδια; Θα πληρώσεις!

Eπιπλέον επιβάρυνση στα άτομα που επιθυμούν να έχουν περισσότερο χώρο όταν ταξιδεύουν, επιβάλλει η Αυστραλιανή εταιρεία Quantas. Πρόκειται για ένα νέο μέτρο που σκαρφίστηκαν κάποιες αεροπορικές εταιρείες, ούτως ώστε να βγάλουν τα...σπασμένα ή έστω μερικά από τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα, η Quantas ήδη εφαρμόζει το μέτρο του να χρεώνει μέχρι και 160 δολάρια επιπλέον για καθίσματα που βρίσκονται κοντά στην έξοδο κινδύνου και διαθέτουν, ως γνωστόν, περισσότερο χώρο.Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους πελάτες μας να έχουν περισσότερες επιλογές και να πάρουν θέσεις που προσφέρουν περισσότερο χώρο. Παρόμοια υπηρεσία προσφέρεται και από άλλες αερογραμμές, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.Και επιβεβαιώνεται. Από τον περασμένο Ιούλιο, οι επιβάτες της Jetstar επιβαρύνονται με 30 δολάρια για πλεονεκτικές θέσεις, όταν πρόκειται για ταξίδια του εσωτερικού και 60 δολάρια για ταξίδια του εξωτερικού.

Ληστής επέστρεψε χρήματα λόγω τύψεων!

Ένας ληστής, στην Αυστραλία, επέστρεψε 10.000 δολάρια που είχε κλέψει από ένα κρεοπώλη μια εβδομάδα νωρίτερα διότι τον έπνιγαν οι τύψεις!Ο κρεοπώλης Mark Bollinghaus, ιδιοκτήτης της αλυσίδας Albury-Wodonga Haus, δεν πίστευε στα μάτια του όταν του επεστράφη το 90% των χρημάτων που του είχαν κλαπεί μαζί με ένα σημείωμα.«Στο σημείωμα ανέφερε ότι ζητούσε συγνώμη για την πράξη του και πως νόμιζε ότι τα χρήματα ήταν ασφαλισμένα,» είπε ο κύριος Mark Bollinghaus.Ο ληστής μια εβδομάδα νωρίτερα χρησιμοποιώντας ένα κλειδί παραβίασε το κρεοπωλείο και με λοστό άνοιξε το χρηματοκιβώτιο παίρνοντας τα χρήματα. Η κάμερα ασφαλείας του κτιρίου απεικόνισε έναν νεαρό άντρα περίπου 20 ετών και έχει αρχίσει έρευνα για τον εντοπισμό του παρόλο που επέστρεψε τα χρήματα.

Πλοίο βγήκε στη στεριά!

Πάρ’ το αλλιώς! Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι κάτοικοι του Νεοχωρίου, στα στενά του Βοσπόρου, όταν αντίκρισαν ένα φορτηγό πλοίο μήκους 150 μέτρων, στη στεριά. Νωρίτερα, είδαν το πλοίο “Ellaj”, με σημαία Αγίου Βικεντίου, να πλησιάζει επικίνδυνα την ακτή και τελικά να πέφτει πάνω στα παραλιακά σπίτια της πόλης.
Οι τοπικές Αρχές κατέφτασαν άμεσα στο σημείο, και με ομάδες διασωστών προσπαθούν να βρουν τρόπο για να ρυμουλκήσουν το πλοίο πάλι προς τα βαθιά. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το ατύχημα οφείλεται σε βλάβη στο πηδάλιο, η οποία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον καπετάνιο. Το “Ellaj”, μετέφερε ξυλεία από τη Βουλγαρία και είχε τελικό προορισμό τη Νικομήδεια.

Η παράξενη γοητεία ενός μικρού αεροδρομίου...

Όταν ταξιδεύεις αεροπορικώς σε μια άλλη χώρα, η πρώτη εικόνα που αποκομίζεις είναι αυτή του αεροδρομίου. Όταν ταξίδεψα στον νέο hot ελληνικό προορισμό του Stansted (ας όψεται η AEGEAN) ένιωσα σαν παρακατιανός. Καμία σχέση με τη βαβούρα του Heathrow και την αίσθηση αγοραφοβίας που σου δημιουργεί. Νομίζεις ότι βρέθηκες ξαφνικά σε άλλη πόλη και όχι στο οικονομικό κέντρο του κόσμου. Πάντως σίγουρα αισθάνεσαι ότι ετοιμάζεσαι να πραγματοποιήσεις παράνομη είσοδο στη χώρα, ειδικά αν φτάσεις βράδυ. Αφού πάρεις τις βαλίτσες, περάσεις έλεγχο διαβατηρίων είσαι έτοιμος για Λονδίνο. Οι τρόποι είναι δύο, είτε με τρένο είτε με Λεωφορείο για Liverpool Street. Eitherway δεν θα χρειαστεί πάνω απο μία ώρα για να.......

Διαβάστε περισσότερα.

Παρέλαση κατά της κρίσης από ξανθές στη Ρίγα

Περισσότερες από 500 ξανθές αναμένεται να μετάσχουν την Κυριακή σε μια άνευ προηγουμένου παρέλαση στους δρόμους Ρίγας, η οποία έχει σκοπό να ανεβάσει το ηθικό των Λετονών, το οποίο έχει πέσει λόγω της οικονομικής κρίσης στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα τους, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.
"Η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια που η κοινωνία έχει ανάγκη από γεγονότα αυτού του είδους", δήλωσε η Μαρίκα Γκίντερ, πρόεδρος της λετονικής Ένωσης Ξανθών.
"Οι άνθρωποι έχουν πέσει σε κατάθλιψη, δεν έχουν αρκετά θετικά συναισθήματα. Η παρέλαση είναι κάτι πολύ θετικό και ευχάριστο. Και, όπως ξέρουμε, οι ξανθές ξέρουν καλύτερα πώς να διασκεδάζουν", πρόσθεσε.Η παρέλαση, της οποίας θα προηγείται μια γυναικεία ορχήστρα, γίνεται στο πλαίσιο της πρώτης "εβδομάδας ξανθών" που διοργανώνεται στη χώρα.Στο πρόγραμμα της εβδομάδας αυτής περιλαμβάνονται εκτός από την παρέλαση, ένα τουρνουά γκολφ, μια επίδειξη μόδας, ένας χορός κι ένας διαγωνισμός σχεδίου για παιδιά.Έπειτα από μια ραγδαία οικονομική ανάπτυξη εδώ και χρόνια, η Λετονία, η χώρα των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων, αντιμετωπίζει τη χειρότερη ύφεση από όλα τα κράτη της ΕΕ.

Οικονομική Ύφεση: Χρήματα με τρόπο όχι κόπο

Τι μπορείς να κάνεις για να βγεις από την οικονομική κρίση; Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τι έκαναν μερικοί άνθρωποι για να βγάλουν λεφτά στους δύσκολους αυτούς καιρούς.
Μια ηχητική καταιγίδα που δεν σου επέτρεπε να ακούσεις ούτε καν την ίδια σου την σκέψη έπεφτε από τον τρίτο όροφο. Μελωμένες κραυγές από φωτεινά πρόσωπα, μια όμορφη ξανθιά που κοίταζε παρακλητικά προς το μέρος μου και η έντονη οσμή του αλκοόλ με ανάγκασαν να αφήσω την βολή της σεζ λονγκ. Θρυμματίζοντας το καβούκι της συστολής μου προβάριζα τις επιτηδευμένες συμπαθητικές φράσεις με τις οποίες θα προσπαθούσα να σαγηνεύσω τους οικοδεσπότες του πάρτι. Σκέφτηκα ότι με τόσο κόσμο ίσως και να μην παρατηρούσαν καν την κοινότοπη ύπαρξη μου και να κατευθυνόμουν απευθείας προς τον τελευταίο........

Διαβάστε περισσότερα.

Πάμε στις διακοπές μας... κολυμπώντας!

Την καλοκαιρινή επίσκεψη στις Κυκλάδες όχι με το πλοίο της γραμμής αλλά... κολυμπώντας, τις διακοπές σε χωριά της Κεφαλονιάς ή της Κρήτης πάνω σε άλογο ή ακόμη και την πενθήμερη πεζοπορία στο όρος Όχη της Εύβοιας επιλέγουν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ξένοι τουρίστες.

«Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στην Ελλάδα και μάλιστα επέλεξα έναν πολύ διαφορετικό τρόπο για να την επισκεφτώ. Και τελικά δεν το μετανιώνω», λέει στα «ΝΕΑ» η Μέρεντιθ Σόμπολ, από την Αμερική, η οποία απολαμβάνει τις διακοπές της στη Νάξο από το περασμένο Σάββατο. Στόχος της είναι να επισκεφθεί άλλα έξι κυκλαδίτικα νησιά... κολυμπώντας. Η Αντίπαρος, η Πάρος, η Σχοινούσσα, το Άνω και το Κάτω Κουφονήσι και η Ηρακλειά είναι οι... κολυμβητικοί προορισμοί. Όπως δηλώνει, δεν ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένη με την κολύμβηση και μάλιστα σε ανοιχτή θάλασσα. «Η εμπειρία μου έφτανε μέχρι το κολύμπι σε πισίνα. Αν και στην αρχή ένιωθα λιγάκι αγχωμένη, έχω ήδη κάνει με επιτυχία τις.......

Διαβάστε περισσότερα.

Ασθενής σεισμός στην Κόρινθο

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή το πρωί της Παρασκευής στην στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Αν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στην περιοχή σεισμική δραστηριότητα, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Μικραίνει τα στήθη της για καλύτερη απόδοση!














Σε σχεδόν όλες τις στιγμές της ημέρας της μπορεί να αισθάνεται "υπερήφανη" με το σώμα της, όταν όμως κατεβαίνει στο γήπεδο το πλούσιο ντεκολτέ είναι βάρος... αβάσταχτο για τη Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ. Έτσι, η 17χρονη τενίστρια, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο 264 του παγκοσμίου ράνκινγκ και η οποία αποκλείστηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο για την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός, πήρε την απόφαση -προς απογοήτευση αρκετών θαυμαστών της- να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση για να μικρύνει το στήθος της!

"Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τις αναλογίες μου, όμως είμαι τενίστρια και το στήθος μου δημιουργεί αρκετά προβλήματα την ώρα του παιχνιδιού. Είναι ένα έξτρα βάρος που κουβαλάω και το οποίο μειώνει την ταχύτητα στις μετακινήσεις μου μέσα στο κορτ", τόνισε η ξανθιά τενίστρια με καταγωγή από την Κονστάντα, για να προσθέσει:

"Εάν ήμουν ένα κανονικό άτομο και όχι μία επαγγελματίας αθλήτρια δεν θα είχα πρόβλημα. Όμως μικραίνω το στήθος μου για να γίνω το Νο 1".

Να σημειωθεί πως η Χάλεπ θεωρείται από τους "ειδικούς" του αθλήματος ως ένα από τα μελλοντικά αστέρια του τένις, μετά από την κατάκτηση τίτλων σε επίπεδο τζούνιορ καθώς και την είσοδό της σε τελικό του French Open την περυσινή σεζόν, σε επίπεδο τζούνιορ.

Χ.Λ. είπε : anti na paratisei to tennis.....ti vlakeia kykloforei ston kosmo re file....?

Ληστεία σε τράπεζα στην Κυψέλη

Ληστεία σε κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στη συμβολή των οδών Φαιδριάδων 128 και Καυκάσου στην Κυψέλη, σημειώθηκε στις 10:35 το πρωΐ. Δύο άνδρες με την απειλή όπλων αφαίρεσαν μέχρι στιγμής άγνωστο ποσόν και διέφυγαν.

Οδός Αθηνών: Κέφια με τον δείκτη προς τις 2.350 μονάδες

Σε μια ζοφερή, από κάθε άποψη, επέτειο για τον Ελληνισμό, την άλωση της Πόλης η Οδός Αθηνών παραμένει «οικουμενική» και ακολουθεί τις διεθνείς αγορές στην άνοδο.

Η έννοια «Έλληνας», η οποία ήταν οικουμενική, σήμερα δεν προκαλεί τον θαυμασμό της αλλοδαπής, παρά μόνο σε ελάχιστα σημεία.

Όπως κι αν έχει το θέμα οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές κινούνται υψηλότερα με άνοδο 1,30-1,40% ενώ και η ελληνική αγορά ακολουθεί ανοδικά.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2343 μονάδες σημειώνοντας κέρδη1, 52%.

Κέρδη 4,48% για την Ελλάκτωρ μετά τα χθεσινά κερδοφόρα αποτελέσματα τριμήνου.

Στα 19,20 ευρώ η μετοχή της Εθνικής καταγράφει άνοδο 2,95%. Άνοδο 3,05% για την Eurobank,1, 67% για την Eurobank και 1,87% για την Τράπεζα Πειραιώς.

Κέρδη άνω του 2% για την Τράπεζα Κύπρου, Marfin Popular και Μυτιληναίο.

Πρωταγωνίστρια η Folli- Follie στον σαραντάρη με κέρδη 7,28%.

Στο χείλος της ηφαιστειακής έκρηξης

Ξύπνησε πέρσι μετά 9.500 χρόνια το ηφαίστειο Chaiten στην Παταγονία της Χιλής, σπέρνοντας στάχτη σε ακτίνα 20 χλμ και τον τρόμο στους κατοίκους της περιοχής που τράπηκαν σε φυγή.Το Φεβρουάριο, το ξακουστό ηφαίστειο εξερράγη ξανά, αυτή τη φορά δημιουργώντας ένα ρήγμα ενός χιλιομέτρου στη νότια πλευρά, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να διατάξει εκκένωση της περιοχής από τους 200 κατοίκους που είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους μετά την περσινή καταστροφή.Μεταξύ αυτών, όμως, περιλαμβάνονται και 70 ανυπότακτοι Χιλιανοί, οι οποίοι αρνούνται πεισματικά να εγκαταλείψουν το γενέθλιο τόπο τους, έστω και αν στερούνται στοιχειώδεις ανέσεις, όπως τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, ζώντας στην κόψη του ξυραφιού.Οι «αμετακίνητοι» κάτοικοι ζουν υπό τη σοβαρή απειλή μιας νέας ηφαιστειακής έκρηξης που μπορεί να εκδηλωθεί ανά πάσα στιγμή. «Η ηφαιστειακή λάβα μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα 100 χλμ/ώρα», επισημαίνει ο Λούις Λάρα, ηφαιστειολόγος του δημοσίου. «Η πόλη θα τυλιχθεί στις φλόγες σε λιγότερο από 10 λεπτά».Οι παράτολμοι Χιλιανοί, όμως, φαίνεται πως αψηφούν τον κίνδυνο παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει κατορθώσει να βρει νομικό «πάτημα» για να εξαναγκάσει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Μπράβο Cameron



Λοιπόν… την πίκρα του πρόσφατου χωρισμού της αποφάσισε να διασκεδάσει η Cameron Diaz. Η 36χρονη ηθοποιός φρόντισε να πάει για μπανάκι, φορώντας ένα πράσινο μπικίνι, που άφησε πολλά να… φανούν.

Γιατί δηλαδή πήγε εκεί στις... Αμερικές και δεν θέλει να έρθει εδώ; Α, που είσαι, Cameron, εγώ θα πάρω άδεια και θα πεταχτώ μέχρι την Ίο, αν θέλεις, πέρνα μια βόλτα!!

More photos.

Το διαβατήριο "πέταξε"

Ένας... θρασύτατος παπαγάλος, εντόπισε το διαβατήριο ενός Σκοτσέζου μέσα σε έναν πολύχρωμο σάκο στο χώρο αποσκευών τουριστικού λεωφορείου, το άρπαξε και εξαφανίστηκε μαζί με αυτό σε έναν πυκνό θάμνο.Ο παπαγάλος, της ποικιλίας "Kea", κινήθηκε προς το λεωφορείο, τη στιγμή που αυτό είχε σταματήσει για λίγο κατά μήκος μιας λεωφόρου στο South Island, της Νέας Ζηλανδίας.Η αστυνομία είπε στην εφημερίδα "Southland Times" ότι το διαβατήριο δε βρέθηκε και είναι απίθανο να εντοπιστεί σε μια πολύ μεγάλη έκταση, του τοπικού δάσους του Fiordland.Ο κάτοχος του διαβατηρίου, ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, είπε με εμφανή χιουμοριστικό τόνο: "Το διαβατήριό μου βρίσκεται κάπου μέσα στο δάσος. Σίγουρα ο παπαγάλος σκέφτεται να το χρησιμοποίησει με δόλιο τρόπο. Δεν πρόκειται να ξαναδώ ποτέ τον παπαγάλο με τον ίδιο τρόπο".Η αντικατάσταση του διαβατηρίου από την Βρετανική Ανώτατη Επιτροπή στο Wellington θα μπορούσε να διαρκέσει έως και έξι εβδομάδες και να κοστίσει 250 λίρες.Oι παπαγάλοι της ποικιλίας αυτής είναι γνωστοί για τη μεγάλη προτίμηση που έχουν προς τα λαστιχένια αντικείμενα, όπως στους καθαριστήρες αυτοκινήτων, στους οποίους... επιτίθενται.

Μαϊμούδες με ανθρώπινες ασθένειες

Επιστήμονες ανακοίνωσαν μια ανακάλυψη που μπορεί να μεταμορφώσει την έρευνα για μια σειρά από ανίατες νόσους όπως το Πάρκινσον και η σκλήρυνση κατά πλάκας, όμως θα επιφέρει μεγάλη αύξηση του αριθμού των μαϊμούδων που χρησιμοποιούνται σε πειράματα.Oι ερευνητές ανέπτυξαν μια τεχνική με την οποία μπορούν να δημιουργούν γενετικά τροποποιημένες μαϊμούδες οι οποίες πάσχουν από ανθρώπινες ασθένειες. Πιστεύουν πως τα πειράματα στις μαϊμούδες αυτές θα βελτιώσουν τις γνώσεις μας για ανίατες ασθένειες και μπορεί να οδηγήσουν στη θεραπεία τους. Ωστόσο η επιστημονική αυτή ανακάλυψη προκαλεί έντονους φόβους στις οργανώσεις προστασίας των ζώων επειδή η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σχεδόν σίγουρα σε μια........

Διαβάστε περισσότερα.

Οδηγός αγοράς Laptop


Στους φορητούς υπολογιστές το μέγεθος μετράει... περίεργα: Όσο πιο μικρό τόσο πιο φορητό αλλά και τόσο λιγότερο ισχυρό σε επεξεργαστική ισχύ και γραφικά! Για να μη χαθείτε, λοιπόν, στο δαίδαλο της αγοράς, ο οδηγός του ΜΕΝ 24 προτείνει Laptop με την ίντσα.

Διαβάστε περισσότερα.

Έι Τζέι Αλεξάντερ



To MEN 24 παρουσιάζει τα 12 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την Playmate, Έι Τζέι Αλεξάντερ.

Πατήστε εδώ.

Γεύση από νέο Honda S2000











Ποια είναι τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο της Honda; Πως το νέο της σπορ υβριδικό coupe μοντέλο, το CR-Z, θα είναι διάταξης 2+2 και θα είναι προσθιοκίνητο. Ωστόσο, στην Ιαπωνία υπάρχουν έντονες φήμες που μιλούν για ένα ακόμη μεγαλύτερο coupe που θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του S2000 και θα εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης.
Αν και πολλοί είναι αυτοί που τους ξενίζει η ιδέα ενός τετρακίνητου μοντέλου, που θα διαδεχτεί το S2000, οι εικασίες για την εμφάνιση του νέου Honda έχουν φουντώσει από τώρα. Μάλιστα, μερικοί σχεδιαστές δεν διστάζουν να δημοσιεύσουν την δική τους άποψη για το πώς μπορεί να είναι το νέο S2000 Coupe Concept.
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Με κέρδη κλείνει το τρίμηνο ανοδικό σερί στις ασιατικές αγορές

Στο 11% φτάνουν τα κέρδη του πανασιατικού δείκτη MSCI Asia Pacific τον Μάιο, ο οποίος είναι ο τρίτος συνεχόμενος μήνας, κάτι που συνιστά το μεγαλύτερο ανοδικό σερί μετά τον ιούλιο του 2007, όταν κλάδος της Bear Sterns είχε υποβάλει αίτηση για χρεοκοπία.

Με αφορμή την καλύτερη της αναμενόμενης πορεία της εργοστασιακής παραγωγής στην Ιαπωνία, κέρδη περί την μισή εκατοστιαία μονάδα κατέγραψαν το Τόκιο και το Χονγκ Κονγκ, ενώ η άνοδος ξεπέρασε το 1% στη Σιγκαπούρη και έφτασε το 1,7% στο Σίδνεϊ.

Πάνω από 1,5% ήταν και η άνοδος στη Βομβάη, καθώς έγινε γνωστό ότι η οικονομία της Ινδίας αναπτύχθηκε με μεγαλύτερο των αναμενόμενων ρυθμό στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Ανοδικά συνεχίζουν το ευρώ, που βλέπει πάλι τα 1,40 δολάρια, και το πετρέλαιο που ξεπέρασε τα 65 δολάρια ανά βαρέλι.

Επιστήμονες απομόνωσαν στέλεχος του ιού της νέας γρίπης

Βρετανοί επιστήμονες απομόνωσαν ένα στέλεχος του ιού H1N1 που προκαλεί τη νέα γρίπη Α, γνωστή ως γρίπη των χοίρων, και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή εμβολίου σε μεγάλη κλίμακα, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Προστασίας της Υγείας (HPA).Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το στέλεχος του ιού είναι διαθέσιμο στις φαρμακοβιομηχανίες και σε άλλα εργαστήρια που ασχολούνται με την καταπολέμηση της γρίπης και αποτελεί ένα "κρίσιμο βήμα προς την κατεύθυνση της παραγωγής ενός εμβολίου κατά της γρίπης των χοίρων σε μεγάλη κλίμακα".

Ο τραγουδιστής των Depeche Mode υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης όγκου

Ο τραγουδιστής των Depeche Mode, Ντέιβιντ Γκάχαν, υπεβλήθη σε επιτυχή επέμβαση αφαίρεσης κακοήθους όγκου από την ουροδόχο κύστη, αποκάλυψε σήμερα το βρετανικό συγκρότημα, ανακοινώνοντας παράλληλα επανάληψη της παγκόσμιας περιοδείας του στις αρχές Ιουνίου.Οι Depeche Mode αναγκάστηκαν να ακυρώσουν μία σειρά από προγραμματισμένες συναυλίες τους, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, μετά την έκτακτη εισαγωγή του τραγουδιστή τους στο νοσοκομείο στις 12 Μαΐου. Το συγκρότημα ανακοίνωσε τότε ότι η εισαγωγή του οφειλόταν σε «επιπλοκές» που παρουσίασε λόγω γαστρεντερίτιδας.«Νέες ιατρικές εξετάσεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία του αποκάλυψαν την παρουσία κακοήθους όγκου στην ουροδόχο κύστη, ο οποίος αφαιρέθηκε με επιτυχία», αναφέρει το συγκρότημα στην επίσημη ιστοσελίδα του. «Βάσει των οδηγιών των γιατρών, ο Ντέιβ πρέπει να αναπαυθεί ως τις 8 Ιουνίου, για να είναι εγγυημένη η πλήρης ανάρρωσή του», προσθέτει το συγκρότημα, το οποίο εκφράζει επίσης τη βαθειά του λύπη για την ακύρωση συναυλιών του και ευχαριστεί τους θαυμαστές του για την υποστήριξή τους.Λόγω του προβλήματος υγείας που παρουσίασε ο Γκάχαν ματαιώθηκαν επίσης συναυλίες του συγκροτήματος στην Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Κροατία.Η περιοδεία τους που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου με συναυλία στο Ισραήλ, θα συνεχιστεί από τις 8 Ιουνίου με συναυλία τους στη Λειψία της Γερμανίας, καταλήγει το συγκρότημα.

Άργησε αλλά τα πήρε!

Και ενώ επί 10 μήνες όλοι έψαχναν τον μοναδικό υπερτυχερό του Λόττο στην Αυστραλία, μια 30χρονη φοιτήτρια τυχαία θυμήθηκε πως είχε παίξει κάποια στιγμή ένα δελτίο… Η 30χρονη είχε παίξει κάποια στιγμή ένα δελτίο Λόττο, με την ευχή να κερδίσει μερικά χρήματα για να βοηθήσει οικονομικά τους γονείς της που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα.Η κλήρωση των αριθμών έγινε, αλλά εκείνη δεν το παρακολούθησε, πιστεύοντας πως δεν πρόκειται να ανήκει στην πιθανότητα αυτή να είναι η μεγάλη τυχερή. Σημειωτέον το να βρεθείς στην θέση του υπερτυχερού ανάγεται σε πιθανότητα 1 στις 45.000.Ένας νικητής προέκυψε από την κλήρωση πριν από δέκα μήνες που κέρδιζε 10 εκατομμύρια δολάρια. Η διεκδίκηση των χρημάτων παύει μετά από 12 μήνες και όλοι προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν.Ώσπου ένα πρωί, η 30χρονη γυναίκα ξύπνησε και θυμήθηκε ότι κάπου είχε εκείνο το δελτίο. Όταν διασταύρωσε τους αριθμούς με τα αποτελέσματα δεν πίστευε στα μάτια της.«Στην αρχή νόμιζα πως ήταν 10.000 δολάρια και ήμουν πολύ ευτυχισμένη», δήλωσε η κοπέλα στους υπεύθυνους του Λόττο , ζητώντας να παραμείνει ανώνυμη.«Λίγα λεπτά μετά συνειδητοποίησα ότι στο ποσό είχε άλλο ένα κόμμα, με άλλα τρία μηδενικά. Τότε ήταν που δεν ήξερα τι να κάνω. Αμέσως θυμήθηκα τη μητέρα μου που μου είχε πει ότι αν νικήσω στο Λόττο, να μην κάνω σαν ηλίθια τρέχοντας πάνω κάτω και ηρέμησα!».Πάντως, η 30χρονη έχει σκοπό όχι μόνο να βοηθήσει τους γονείς της, αλλά και όλους όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.

Επίθεση κουκουλοφόρων σε οχήματα της ΔΕΗ

Ζημιές σε έξι σταθμευμένα οχήματα της ΔΕΗ προκάλεσαν κουκουλοφόροι. Εμφανίστηκαν ξαφνικά στα γραφεία της Επιχείρησης στην οδό Παπαναστασίου στη Θεσσαλονίκη και άρχισαν να σπάνε ό,τι όχημα έφερε το σήμα της ΔΕΗ. Στη συνέχεια αποχώρησαν. Παρά το ανθρωποκυνηγητό της Ελ.ΑΣ. δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν και να συλληφθούν.

Κένυα: Δίκη πειρατών που επιχείρησαν να καταλάβουν ελληνικό πλοίο

Οι επτά πειρατές που συνέλαβε την περασμένη Τρίτη το σουηδικό Πολεμικό Ναυτικό, την ώρα που επιχειρούσαν να καταλάβουν το ελληνικό εμπορικό M/V Αντώνης στον Κόλπο του Άντεν, πρόκειται να μεταφερθούν για να δικαστούν στην Κένυα, ανακοίνωσαν σήμερα οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Κένυα έχει υπογράψει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κίνηση νομικών διαδικασιών εναντίον υπόπτων για πειρατεία. «Η προσαγωγή βασίζεται στα στοιχεία που συγκέντρωσε η κορβέτα «ΗΜS Malmo», εξήγησε ο στρατιωτικός δικηγόρος Γιόχαν Χένινγκσον, τα οποία περιλαμβάνουν βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρίες του πληρώματος, τόσο του ελληνικού πλοίου, όσο και της σουηδικής κορβέτας, καθώς και τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από το πλοιάριο των πειρατών.

Νωρίς το πρωί της περασμένης Τρίτης, η σουηδική κορβέτα HMS Malmo είχε ανταποκριθεί σε έκκληση βοήθειας του ελληνικού πλοίου και απέτρεψε την επίθεση των πειρατών, ρίχνοντας προειδοποιητικά πυρά και καταλαμβάνοντας το πειρατικό πλοιάριο.

Πυροβόλησαν μαθητές με αεροβόλο

Στον εισαγγελέα οδηγούνται την Πέμπτη δυο νεαροί 17 και 18 ετών που τραυμάτισαν με αεροβόλο όπλο δύο μαθητές ηλικίας 15 και 18 ετών.Το περιστατικό κατήγγειλαν στην Ασφάλεια οι δύο τραυματισθέντες σύμφωνα με τους οποίους δέχτηκαν πυρ με αεροβόλο όπλο ενώ κινούνταν με μοτοποδήλατο στην οδό Υπαπαντής και στην περιοχή Τέντας μέσα στην πόλη της Καλαμάτας.Οι νεαροί παραδόθηκαν το πρωί στην Ασφάλεια Καλαμάτας και ομολόγησαν την πράξη τους, παραδίδοντας το αεροβόλο όπλο.

Οδός Αθηνών: Oριακές απώλειες 0,32%

Κοσμοπολίτικο αέρα εμφανίζει η ελληνική αγορά -όπως ταιριάζει, άλλωστε, παραμονές της επετείου της άλωσης της Πόλης, αφού ο Ελληνισμός ήταν μια έννοια οικουμενική που κάναμε σκορποχώρι- καθώς εμφανίζει σταθερά οριακές απώλειες η οδός Αθηνών εν όψει των ανακοινώσεων για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά στις ΗΠΑ. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 2.287 μονάδες παρουσιάζοντας απώλειες 0,32%. Στα 18,57 ευρώ η μετοχή της Εθνικής σημειώνει απώλειες 0,70% μία ημέρα πριν από τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων της. Κέρδη 4% για τη MIG, 2,44% για την Τράπεζα Κύπρου, 1,24% για τη Marfin Popular. Απώλειες 2,33% για την Alpha Bank, 1,62% για την Τράπεζα Πειραιώς. Κέρδη 4,20% για την ΕΥΑΘ και 2,62% για την ΕΥΔΑΠ και 3,57% για τη LogicDis.

M.E.D

Χθες, Τετάρτη 27 Μαΐου, διοργανώθηκε στο «Villa Mercedes» ένα άκρως αποκαλυπτικό Fashion Show. H γνωστή εταιρεία εσωρούχων MED έκανε πάλι την ζημιά της στο ανδρικό κοινό. Η πρώην Playmate Νάταλι Θάνου με τα ατελείωτα πόδια της έβαλε φωτιές!

www.protothema.gr

Αιματηρό επεισόδιο πριν από λίγο στην Πειραιώς

Αιματηρό επεισόδιο πριν από λίγο στην Πειραιώς. Τοξικομανείς που συχνάζουν στην περιοχή της Ομόνοιας, συνεπλάκησαν για ασήμαντη αφορμή με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να βγάλει μαχαίρι και να καρφώσει στο θώρακα, νεαρό φίλο του. Ο τραυματίας μετεφέρθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ενώ ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Τον έσωσε η ασιτία

Ένα συμπαθέστατο σκυλάκι στη δυτική Ουαλία, με το όνομα Τζέικ, προκάλεσε την ανησυχία των ιδιοκτητών του, αφού εξαφανίστηκε μέσα σε τούνελ, στο οποίο μπήκε για να κυνηγήσει ένα λαγό. Μάλιστα, ο Ρικ και η Τζιλ Τόμας θεώρησαν το σκυλί τους νεκρό, αφού πέρασαν 25 μέρες, χωρίς αυτό να επιστρέφει.Κι όμως. Ο 6χρονος Τζέικ είχε σφηνώσε σε μέρος του τούνελ. Μετά από 25 μέρες, κατάφερε να ξεφύγει λόγω... απώλειας βάρους.Η κ. Τόμας ανέφερε ότι "είμαστε ευτυχισμένοι που επέστρεψε. Είναι απίθανο που επέζησε. Είναι πολύ πιο αδύνατος, αλλά χαρούμενος". "Τον αναζητήσαμε και τοποθετήσαμε αφίσες παντού, αλλά μετά από τρεις εβδομάδες χάσαμε την ελπίδα μας'' πρόσθεσε.Ο σκύλος ήταν καταπονημένος από την ασητεία και είχε χάσει περίπου το 1/4 του βάρους του.Ο Τζέικ έγινε ένα είδος τοπικού ήρωα, αφού μετά από την επιστροφή του, οι ιδιοκτήτες του λάμβαναν κάρτες, δώρα αλλά και... ζουμερά κόκαλα για τον "διασωθέντα".

Ληστεία σε τράπεζα στο Περιστέρι

Ληστεία έγινε στις 13:20 σε κατάστημα της Aspis Bank επί της Εθνάρχου Μακαρίου στο Περιστέρι.Δύο άτομα με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μαζική εξόντωση...

Φάλαινες παγιδεύουν κάτοικοι της πόλης Hvalvik των Νήσων Φερόε, προκειμένου να της σκοτώσουν και να πάρουν κρέας τους. Στην περιοχή αυτή το γεγονός διοργανώνεται κάθε χρόνο και οι κάτοικοι συγκεντρώνουν φάλαινες σε κόλπο και της σκοτώνουν, με σκοπό να φάνε το κρέας τους, το οποίο βρίσκεται στο διαιτολόγιό τους πάνω από 1000 χρόνια και δεν το διαθέτουν προς πώληση.

www.ethnos.gr

Βουλγαρία - 13 νεκροί από τρελή πορεία λεωφορείου

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν επιβατικό λεωφορείο έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου στην πόλη Γιάμπολ της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας, περίπου 260 χλμ νοτιοανατολικά της Σόφιας, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.Δεν έγινε γνωστό εάν μεταξύ των θυμάτων είναι και επιβάτες του λεωφορείου.Σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών το λεωφορείο δεν κατάφερε να φρενάρει λόγω τεχνικού προβλήματος.Το δυστύχημα κατά το οποίο τραυματίσθηκαν επίσης τέσσερις άνθρωποι, σημειώθηκε κοντά σε τοπική έκθεση γεμάτη κόσμο.

Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο στην Αυστραλία

Ένα κρουαζιερόπλοιο με 2.000 επιβάτες υποχρεώθηκε σήμερα να μην πλησιάσει την ανατολική ακτή της Αυστραλίας, καθώς κάποιοι από τους επιβαίνοντες προβλήθηκαν από τη νέα γρίπη.Το Pacific Dawn αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει κοντά στις ακτές ενός πολύ μικρού νησιού, σε απόσταση 420 χιλιομέτρων από το Κερνς, μετά από την επιβεβαίωση τριών κρουσμάτων μεταξύ των μελών του πληρώματος.Η εντολή να μην πλησιάσει τις αυστραλιανές ακτές δόθηκε επειδή το Pacific Dawn αποβίβασε επιβάτες στο Σίνδεϊ και επιβίβασε άλλους, παρότι δύο αγόρια που επέβαιναν σε αυτό είχαν ήδη μολυνθεί με τον ιό της νέας γρίπης.Όσοι αποβιβάστηκαν μετακινήθηκαν εντός της Αυστραλίας με αποτέλεσμα να μολύνουν άλλους. Προς το παρόν, σε ολόκληρη τη χώρα έχουν καταγραφεί 100 κρούσματα της νόσου, τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται, ενώ πέντε σχολεία παραμένουν κλειστά.

Νύφη τη «κοπάνησε» λίγο πριν την δεξίωση!

Μια νύφη, στην Ιταλία, αφού ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας και αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης με τον καλό της λίγο πριν την γαμήλια δεξίωση την «κοπάνησε» με τον φίλο του άντρα της!Ο 34-χρονος τραπεζικός υπάλληλος Andrea και η 30-χρονη υπάλληλος εταιρείας Sara γνωρίστηκαν πριν από δέκα μήνες και αφού ερωτεύτηκαν παράφορα αποφάσισαν να παντρευτούν. Στην τελετή παρευρέθηκαν τριάντα συγγενείς και φίλοι και αφού τράβηξαν και τις κλασικές αναμνηστικές φωτογραφίες η νύφη ζήτησε να πάει σπίτι να αλλάξει το νυφικό και να βάλει το φόρεμα της δεξίωσης!Τη συνόδεψε ο φίλος του άντρα της οποίος οδηγούσε και το «νυφικό» αυτοκίνητο με αποστολή να την φέρει πίσω στην δεξίωση! Ο γαμπρός μαζί με τους καλεσμένους κατευθύνθηκε στη αίθουσα όπου θα γίνονταν η δεξίωση. Μιάμιση ώρα αργότερα και αφού δεν είχαν φανεί άρχισαν να τους καλούν στα κινητά τηλέφωνα που όμως ήταν κλειστά! Τελικά μετά από δυο ώρες αγωνιώδους αναμονής η νύφη απάντησε στο τηλέφωνο και έδωσε την εξήγηση της: «Κατάλαβα πως έκανα ένα μεγάλο λάθος, Λυπάμαι πολύ αλλά η καρδιά μου ανήκει αλλού.» Ο γαμπρός έμεινε άναυδος αφού κατάλαβε πως ο φίλος του ήταν ο άνθρωπος που έκλεψε την καρδιά της γυναίκας που αγαπούσε! Ο παρατημένος γαμπρός είπε πως σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση για υλικές και ηθικές βλάβες ενώ η νύφη και ο «οδηγός» πέταξαν για το δικό τους γαμήλιο ταξίδι στην Ελλάδα!

www.ethnos.gr

Πτωτικές τάσεις στο Χ.Α.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως και στις υπόλοιπες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

«Αναμένεται κίνηση σταθεροποιητική έως πτωτική για το σημερινό άνοιγμα με τον τελικό τόνο να τον δίνουν οι ξένες αγορές. Ο τραπεζικός κλάδος αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο ενόψει των αποτελεσμάτων της EFG, της Τράπεζας Κύπρου και την Marfin Popular Bank μετά το κλείσιμο», αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της σχόλιο.

Αυτή την ώρα (10:48) ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 0,8%, στις 2.276,50 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 19 εκατομμύρια ευρώ.

Πτώση σημειώνει και η πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, 54 τίτλοι καταγράφουν απώλειες, 18 ενισχύονται και 15 παραμένουν αμετάβλητες.

Ακρωτηριασμένο πτώμα άνδρα στην Κέρκυρα

Νεκρός εντοπίστηκε χθες το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή ΠΕΝΤΑΤΙ Κέρκυρας, άνδρας ηλικίας 51 ετών. Το πτώμα έφερε τραύμα στο στέρνο ενώ και τα δύο χέρια του ήταν κομμένα.Η σορός μεταφέρθηκε Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για νεκροψία-νεκροτομή.Προανάκριση διενεργεί η Λιμενική Αρχή του νησιού.

Sea Diamond: Μόνο το 60% των καυσίμων μπορεί να απαντληθεί

Το έργο της απάντλησης του εγκλωβισμένου μαζούτ στο βυθισμένο κουφάρι του Sea Diamond ξεκινούν τις επόμενες ώρες οι Άγγλοι της Dronik Marine Consultans σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος. Το Σαββατοκύριακο οι ειδικοί της βρετανικής εταιρείας και τα τρία ρομποτικά βαθυσκάφη που χρησιμοποιούν στην «μεγάλη επιχείρηση», επιθεώρησαν εξονυχιστικά το πλοίο, προκειμένου να εντοπίσουν τα σημεία που θα είναι κατάλληλα να τρυπήσουν ώστε να «ρουφήξουν» τα υπολείμματα καυσίμων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι ποσότητες των «αποθηκευμένων» πετρελαιοειδών υπολογίζονται από 40 έως 120 τόνους και η διαδικασία (αν όλα εξελιχθούν ομαλά) προβλέπεται να.......

Διαβάστε περισσότερα.

Αρχίζουν οι καθαρισμοί των παρτεριών

Με καθυστέρηση 8 μηνών το ΥΠΕΧΩΔΕ υπέγραψε τις συμβάσεις του διαγωνισμού για τη συντήρηση του πρασίνου σε παρτέρια και διαζώματα κατά μήκος κεντρικών λεωφόρων της Αττικής.Εντός του επόμενου δεκαημέρου σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ αναμένεται να αρχίσουν οι καθαρισμοί και το πότισμα των δέντρων και των φυτών. Ωστόσο σύμφωνα με την Ένωση Εργοληπτών Πρασίνου, πριν από δέκα ημέρες η Διεύθυνση Κατασκευής Έργων Συντήρησης Οδοποιίας ζήτησε από τις έξι εταιρείες να καταθέσουν εγγυητικές επιστολές και έγγραφα ώστε να υπογραφεί η ανάθεση του έργου. Για να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία του ΥΠΕΧΩΔΕ θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας μέχρι να αναλάβει ο ανάδοχος το έργο με όλες τις νόμιμες διαδικασίες δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ένωση Εργοληπτών Πρασίνου , Μιχάλης Στογιάννος. Η Ένωση τονίζει ότι εάν σε ένα δεκαήμερο αρχίσει η συντήρηση, αυτό εναπόκειται στην καλή θέληση των αναδόχων. Ζητάει από τους έξι αναδόχους να αρχίσουν τα έργα συντήρησης πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία για να προλάβουν την καταστροφή των φυτών. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκαν 4 φωτιές σε διαζώματα κεντρικών δρόμων.

www.skai.gr

Στέγη στον μικρό ηθοποιό του Slumdog Millionaire που έμεινε χωρίς σπίτι

Φαίνεται πως η δριμύτατη κριτική που άσκησαν τα μέσα ενημέρωσης στους παραγωγούς και δημιουργούς της ταινίας, Slumdog Millionaire, οι οποίοι παρά τα μεγάλα έσοδα που αποκόμισαν από την μεγάλη επιτυχία του φιλμ, δε βοήθησαν τα παιδιά της παραγκούπολης που έπαιξαν σε αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να αγοράσουν σπίτι στον έναν ηθοποιό που έμεινε άστεγος πριν λίγο καιρό.Συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης της ταινίας Danny Boyle και ο παραγωγός Christian Colson πήγαν στη Βομβάη και αγόρασαν σπίτι αξίας 42.000 δολαρίων στον Azharuddin Ismail, στον 9χρονο του οποίου οι τοπικές αρχές κατεδάφισαν την παράγκα στην οποία διέμενε επειδή χαρακτηρίστηκε ως αυθαίρετο. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα θα αγοράσουν σπίτι και στην μικρή Rubina Ali που έμεινε και εκείνη στον δρόμο.Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Danny Boyle κατηγόρησε από την πλευρά του τα μέσα ενημέρωσης για το γεγονός πως επηρέασαν αρνητικά τους γονείς των παιδιών, γεμίζοντάς τους με ψεύτικες προσδοκίες.«Αναπόφευκτα η πίεση που ασκούν τα μέσα είναι γενικευμένη. Παρέχουν πρόσβαση σε έναν παράξενο και λαμπερό κόσμο και θέλουν να αλλάξουν τις ζωές των άλλων», δήλωσε ο Boyle.Παράλληλα, οι Danny Boyle και Christian Colson έχουν αναλάβει τα έξοδα εκπαίδευσης και διαβίωσης των δυο παιδιών μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Πύραυλος έπληξε αλιευτικό στην Ερυθρά Θάλασσα

Δύο ψαράδες σκοτώθηκαν, άλλος ένας τραυματίστηκε και ένας αγνοείται μετά το πλήγμα που δέχθηκε το σκάφος στο οποίο επέβαιναν από πύραυλο στην Ερυθρά Θάλασσα, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Saba χθες Τετάρτη.Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο πύραυλος πιστεύεται ότι εκτοξεύτηκε από κάποιο πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στις διεθνείς θαλάσσιες επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της πειρατείας.Κατά το Saba, το αλιευτικό καταστράφηκε εντελώς από το πλήγμα. Το επεισόδιο σημειώθηκε στα χωρικά ύδατα του Σουδάν την Τρίτη.Ο τραυματίας κατάφερε να φθάσει στις ακτές του Σουδάν, ενώ η τύχη του τέταρτου επιβαίνοντος στο σκάφος παραμένει άγνωστη.Πηγή του πολεμικού ναυτικού της Υεμένης είπε στο πρακτορείο ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη θάλασσα, από κάποιο από τα πολεμικά που κάνουν περιπολίες για την αποτροπή πειρατικών ενεργειών στην περιοχή.Το Saba μετέδωσε ότι οι αρχές της Υεμένης και του Σουδάν κάνουν συντονισμένη έρευνα για το επεισόδιο.Τα ΜΜΕ στην Υεμένη έχουν αναφερθεί αρκετές φορές σε επιθέσεις από πολεμικά σε αλιευτικά της χώρας στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.Την 14η Ιανουαρίου ένας ψαράς από την Υεμένη σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν στην διάρκεια επιχείρησης Ρωσικού πολεμικού κοντά στην πόλη-λιμάνι Άντεν. Σύμφωνα με τη Σαναά, οι αλιείς βρέθηκαν εν μέσω των διασταυρούμενων πυρών μιας Ρωσικής φρεγάτας και Σομαλών πειρατών που επιχειρούσαν να καταλάβουν ένα Ολλανδικό πλοίο.

Νεκρή 54χρονη στην Κυψέλη μετά από απόπειρα βιασμού της

Μια 54χρονη Ελληνίδα πέθανε μετά από απόπειρα βιασμού σε βάρος της το απόγευμα της Τετάρτης στην Κυψέλη. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο από το σπίτι της και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα όμως άφησε την τελευταία της πνοή από την καρδιά της.Όπως διαπιστώθηκε αργότερα η 54χρονη είχε πέσει θύμα απόπειρας βιασμού από άγνωστο άνδρα, ο οποίος τράπηκε σε φυγή όταν η γυναίκα έβαλε τις φωνές και έτρεξαν περίοικοι να την βοηθήσουν. Η υπόθεση ερευνάται από την ασφάλεια Αττικής.

Μικρά καθημερινά ατυχήματα

Ότι μπορεί να πάει στραβά θα πάει στραβά! Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν λύσεις και μάλιστα επιστημονικές.Το ξυπνητήρι χτυπάει αλλά εσείς αλλάζετε πλευρό; Όση προσοχή και να έχετε κατά το ξύρισμα κόβεστε; Έπεσε το κινητό στο νερό; Δε χρειάζεται να καταριέστε κάθε φορά την τύχη σας! Απλά, κάντε κάτι!

Διαβάστε περισσότερα.

Ράλι Ιβάνοβα



Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τα 12 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το μοντέλο Ράλι Ιβάνοβα.

Διαβάστε περισσότερα.

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας (21/5)

Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει όλες τις νέες κινηματογραφικές κυκλοφορίες της εβδομάδας. Συμβουλευτείτε το ΜΕΝ 24 και τις κριτικές των μεγαλύτερων δημοσιογράφων του Ξένου Τύπου για να διαλέξετε ποιές από αυτές θα δείτε αγκαλιά με ποπ-κορν.

Διαβάστε περισσότερα.

Αργεντινή: Απέκτησε 7 παιδιά με την κόρη του

Ο άνδρας, που έχει αποκληθεί «Το Τέρας της Μεντόσα» από τα ΜΜΕ, συνελήφθη πριν τρεις εβδομάδες και συνεχίζει να κρατείται.Αρχικά, είχε ομολογήσει ότι βίασε για πρώτη φορά την -35χρονη σήμερα- κόρη του όταν ήταν 8 ετών. Έμεινε για πρώτη φορά έγκυος στην ηλικία των 15 ετών και τα παιδιά της είναι από 2 έως 19 ετών.Παρόμοια υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στην Αυστρία, όπου ο Γιόζεφ Φριτσλ είχε φυλακίσει την κόρη του σε ένα υπόγειο επί 24 χρόνια και τη βίαζε συστηματικά - η γυναίκα έκανε επτά παιδιά.Το θύμα στην Μεντόσα δεν είχε εγκλειστεί, αλλά ο πατέρας της την απειλούσε μόνιμα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχουν συγκεντρωθεί από τις αρχές.Τα αποτελέσματα των εξετάσεων καταρρίπτουν την υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου -ότι το σεξ με την κόρη του ήταν συναινετικό, από μια ηλικία και μετά- αφού αποδεικνύουν πέραν κάθε αμφισβήτησης ότι ήταν ανήλικη όταν γέννησε για πρώτη φορά.Ο κατηγορούμενος έχει συνολικά 21 παιδιά: οκτώ από τον πρώτο του γάμο, έξι με τη σημερινή του σύζυγο και επτά με την κόρη του. Η έρευνα για το εάν είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλες κόρες του συνεχίζεται.

Γλέντησε μέχρι θανάτου

Ένας γαμπρός στην Ταϊβάν, έχασε τη ζωή του λόγω υπερβολικής κατανάλωσης μπύρας και κρασιού κατά τη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης.Ο 35χρονος Wu, υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρίας, πέθανε μία μέρα μετά το γαμήλιο γλέντι, όπου παραδόθηκε ολοκληρωτικά στο αλκοόλ.Ο Wu χαρούμενος για το γάμο του, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης σε πολυτελές ρεστοράν στην Τάιπεϊ και ανάμεσα σε 100 και πλέον καλεσμένους, ήπιε μεγάλες ποσότητες μπύρας και κρασιού. Σύμφωνα με μαρτυρίες όλοι περνούσαν καλά και υπήρχε πολύ κέφι και τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε.Ξαφνικά, το πρόσωπο του Wu μελάνιασε και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των γιατρών παρά τις προσπάθειές τους ο 35χρονος δεν κατάφερε να συνέλθει και κατέληξε την επόμενη μέρα.Δεν έχει γίνει γνωστό αν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και πιθανότερη αιτία θανάτου είναι η υπερβολική κατανάλωση ποτού.

Η νέα "hot" σύντροφος του Γ.Σνάιντερ!












H Γιολάντε Καμπό φαν Καμπέργκεν είναι μία γνωστή Ολλανδοισπανίδα τηλεπαρουσιάστρια και μοντέλο, ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει εκτοξεύσει τις τιμές της στο χρηματιστήριο της σόου-μπιζ λόγω ποδοσφαίρου...Η αιτία ακούει στο όνομα Γουέσλι Σνάιντερ, με τον Ολλανδό μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης να λέγεται και να γράφεται πως έχει πλέον περίοπτη θέση στην καρδιά της, παρά το γεγονός ότι και οι δυο τους διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι αποτελούν ζευγάρι. Αυτό που έχει κάνει αίσθηση πάντως στην πατρίδα τους είναι δημοσίευμα εβδομαδιαίου περιοδικού σύμφωνα με το οποίο το πανέμορφο μοντέλο έχει στείλει μέσα σε ένα μήνα γύρω στα 2000 (!) γραπτά μηνύματα μέσω του κινητού τηλεφώνου της στον παίκτη. "Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι κάθε ημέρα του στέλνει περίπου 70 sms. Ή ότι χρειάζεται πέντε ώρες την ημέρα για να γράφει τόσα μηνύματα", ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, με τον φωτογραφικό φακό να έχει "τσακώσει" μαζί το ζευγάρι σε Βαρκελώνη, Λονδίνο και Άμστερνταμ.

more photos.

Η φάρσα του αιώνα στους οπαδούς της Σέλτικ!

Το απόγευμα της Κυριακής ήταν ονειρεμένο για τους οπαδούς της Ρέιντζερς καθώς πήραν... διπλή χαρά: από τη μία πανηγύρισαν την κατάκτηση του 52ου πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας (αφήνοντας δέκα πίσω την "αιώνια αντίπαλο" Σέλτικ) και από την άλλη σκάρωσαν και ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία μία φάρσα άνευ προηγουμένου στους φίλους της Σέλτικ.Το απίστευτο σκηνικό που στήθηκε έχει ως εξής: Το ρολόι σημαδεύει το 22ο λεπτό του πρώτου μέρους, με τη Ρέιντζερς να προηγείται με 1-0 εκτός έδρας της Νταντί και τη Σέλτικ να παραμένει ακόμα στο 0-0 με τη Χαρτς στο "Σέλτικ Παρκ", με τα αποτελέσματα αυτά να στέφουν τους "διαμαρτυρόμενους" πρωταθλητές και μάλιστα με διαφορά τεσσάρων βαθμών από την αντίπαλό τους.Ξαφνικά, την ώρα που γίνεται ένα φάουλ στο κέντρο του γηπέδου εις βάρος ενός παίκτη της Χαρτς το γήπεδο σηκώνεται στο... πόδι, με την φράση "ισοφάρισε η Νταντί" να ακούγεται από τα χείλη κάθε οπαδού των "κελτών". Πως έγινε αυτό από τη στιγμή που η Νταντί δεν πέτυχε ποτέ γκολ σε εκείνο τον αγώνα; Οι ευρηματικοί οπαδοί της Ρέιντζερς είχαν συννενοηθεί μέσω forum στο διαδίκτυο και έστειλαν ταυτόχρονα χιλιάδες sms σε κινητά τηλέφωνα υποστηρικτών της Σέλτικ, με την... ενορχηστρωμένη αυτή ποδοσφαιρική απάτη να έχει τον κωδικό "Επιχείρηση Τάνγκο".

Δύσκολη η ζωή για αριστερόχειρες

Δυσκολεύονται να χειριστούν ένα ψαλίδι ή το ποντίκι του υπολογιστή, να ράψουν ένα κουμπί, να πιάσουν το πιρούνι και το στιλό ή να ανοίξουν μια κονσέρβα με ανοιχτήρι. Δεν είναι όμως αδέξιοι, απλά ο κόσμος είναι κατασκευασμένος για δεξιόχειρες και όχι για αριστερόχειρες.«Σε γενικές γραμμές δεν αντιμετωπίζω μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητά μου, καθώς προσαρμόζομαι εύκολα. Εκεί όπου δυσκολεύομαι αρκετά είναι με τον χειρισμό του ψαλιδιού, καθώς αναγκάζομαι να το πιάνω με το δεξί μου χέρι. Στο σιδέρωμα, όπως και στο ποντίκι του υπολογιστή, έχω μάθει να χρησιμοποιώ αντί για το.......

Διαβάστε περισσότερα.

Εθισμένοι στο τσιγάρο από την εφηβεία...

Το 70-90% των ενήλικων καπνιστών - όπως δείχνουν οι στατιστικές - έχουν αρχίσει το τσιγάρο πριν από την ηλικία των 18 χρόνων. Έξι στα δέκα αγόρια στην Ελλάδα - σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα - αρχίζουν να καπνίζουν στα 15-18 χρόνια τους και ένα στα τέσσερα πριν από τα 15. Η κρίσιμη ηλικία που τα παιδιά δοκιμάζουν το κάπνισμα είναι τα 12-13 χρόνια, όπως προκύπτει από ελληνικές και ξένες έρευνες. «Το τραγικό είναι ότι οι δοκιμές αυτές μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τον εθισμό στη νικοτίνη, γιατί είναι πια αποδεδειγμένο ότι η νικοτίνη είναι έντονα εθιστική και εξαρτησιογόνος ουσία», τονίζει η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής κ. Πόπη Αναστασέα-Βλάχου.«Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι στην ηλικία των 12-13 χρόνων λίγα μόνο τσιγάρα προκαλούν εθισμό. Παλιότερα πιστεύαμε ότι χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για να δημιουργηθεί.......

Διαβάστε περισσότερα.

Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ στα Κήθυρα

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 4.30 τα ξημερώματα στον υποθαλάσσιο χώρο νοτίως των Κηθύρων. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

Θεσσαλονίκη: Απόπειρα κλοπής ΑΤΜ της Εθνικής

Απόπειρα κλοπής ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας έγινε στις 2:15 τα ξημερώματα στην πλατεία Νέων Βρασνών, όταν άγνωστος αριθμός δραστών, με γερανοφόρο όχημα, προσπάθησαν να το αποκολλήσουν από τη βάση του.

Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τους καταδίωξαν και τους έτρεψαν σε φυγή, με άλλο όχημα.

Το γερανοφόρο όχημα είχε κλαπεί από την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ναυτιλία: Η Κίνα προσπέρασε την Ελλάδα στις αγορές πλοίων

Σε παιχνίδι για δύο έχει εξελιχθεί το 2009 ο ανταγωνισμός στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και ιδιαίτερα στον τομέα των αγοραπωλησιών. Μέσα στους πέντε πρώτους μήνες του 2009 η Κίνα και η Ελλάδα κονταροχτυπήθηκαν για την πρωτιά αφήνοντας πολύ πίσω τη Νορβηγία.

Ειδικότερα η Κίνα, μέχρι τα μέσα Μαΐου, αγόρασε συνολικά 66 πλοία εκ των οποίων τα 62 είναι φορτηγά πλοία και τα άλλα τέσσερα δεξαμενόπλοια.

Ακολουθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Allied, η Ελλάδα με 64 πλοία εκ των οποίων 48 είναι φορτηγά, 14 δεξαμενόπλοια και δύο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Στην τρίτη θέση είναι η Νορβηγία και η Ινδονησία με 10 πλοία η καθεμία. Από αυτά η Νορβηγία αγόρασε ένα φορτηγό, επτά δεξαμενόπλοια και δύο ψυγεία.

Η Ινδονησία έχει αγοράσει πέντε φορτηγά, δύο φορτηγά και τρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Τα κεφάλαια

Οσο αφορά όμως στα ποσά που δαπανήθηκαν η Ελλάδα έχει επενδύσει τα περισσότερα αυτούς τους μήνες του 2009. Συγκεκριμένα, οι Ελληνες εφοπλιστές έχουν δώσει για την αγορά των 64 πλοίων 944,4 εκατ. δολαρίων, από τα οποία 723,7 εκατ. δολάρια για την αγορά των φορτηγών, 209,1 εκατ. δολάρια για τα δεξαμενόπλοια και 11,5 εκατ. δολάρια για τα containerships.

Η Κίνα δαπάνησε 695,3 εκατ. δολάρια εκ των οποίων τα 646,8 εκατ. δολάρια για τα φορτηγά, τα 48,5 εκατ. δολάρια για δεξαμενόπλοια.

Η Νορβηγία στην τρίτη θέση επένδυσε 341,3 εκατ. δολάρια εκ των οποίων 32 εκατ. για τα φορτηγά πλοία, 271 εκατ. για τα δεξαμενόπλοια και 38 εκατ. για τα ψυγεία.

Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ με 278,8 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα 2,6 εκατ. δόθηκαν για την αγορά φορτηγού πλοίου και τα 276,2 εκατ. για δεξαμενόπλοια.

Συνολικά, στον τομέα των αγοραπωλησιών πλοίων έχουν δαπανηθεί συνολικά 5,3 δισ. δολάρια για την αγορά 427 πλοίων.

Από αυτά, τα 3,1 δισ. δόθηκαν για την απόκτηση 301 φορτηγών, τα 1,9 δισ. για την αγορά 101 δεξαμενόπλοιων, ενώ δαπανήθηκαν 13,4 εκατ. για την αγορά 20 containerships και 45,1 εκατ. δολ. για πέντε πλοία-ψυγεία.

Μόνο ένας στους δύο Ευρωπαίους θα πάνε να ψηφίσουν

To μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στις Ευρωεκλογές φαίνεται ότι θα έχουν οι Έλληνες και οι Ιρλανδοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση της TNS Opinion για το Ευρωκοινοβούλιο. Η μέση συμμετοχή στην Ε.Ε. αναμένεται να φτάσει το 49%, ενώ οι Ευρωπαίοι πολίτες θεωρούν ότι βασικά θέματα των εκστρατειών πρέπει να είναι η ανεργία και η οικονομική μεγέθυνση. Όσον αφορά τους λόγους της αποχής για τους Ευρωπαίους πολίτες, οι πρώτοι λόγοι είναι η έλλειψη ενημέρωσης και η πεποίθηση ότι η ψήφος τους δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.

Διαβάστε περισσότερα.

Πυρκαγιά στο Ανω Πέραμα

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Χωράφα στο Ανω Πέραμα, κατακαίγοντας χορτολιβαδική έκταση. Επί τόπου έχουν μεταβεί 10 πυροσβεστικά οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά είναι μεγάλη, όμως δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ανοδος 2,69% στο Χ.Α.

Μεγάλη άνοδο κατά 2,69% σημείωσε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης φθάνοντας τις 2.294,82 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε το επίπεδο των 2.300 μονάδων.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 208 εκατομμύρια ευρώ.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ άνοδο σημείωσε και η πλειονότητα των μετοχών. Πιέσεις δέχθηκε ο ΟΠΑΠ.

«Στην αγορά επικρατεί θετική ψυχολογία, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν ότι τα χειρότερα έχουν περάσει για τις τράπεζες, με τις διοικήσεις τους να προχωρούν σε θαρραλέες εκτιμήσεις», δήλωσε στο Reuters ο κ. Βασίλης Βλασταράκης, επικεφαλής ανάλυσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

«Αυτό σε συνδυασμό με την αναμενόμενη ανάκαμψη των οικονομιών διεθνώς δημιουργεί ένα θετικό κλίμα», πρόσθεσε.

Μανούλια 2009: Η Έφη Και Οι Άλλες


Φωτογραφίες από τις Playmate όπως θες να τις θυμάσαι


More photos.

Έσπασε το φράγμα των 1.000 πλοίων που είναι αγκυροβολημένα λόγω έλλειψης φορτίων!


Οσο περνάει ο καιρός, η κρίση στοιχειώνει την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Οι εκτιμήσεις πλέον κάνουν λόγο για κρίση που ξεπερνάει εκείνη του ’70. Μπορεί ακόμη τα αγκυροβόλια να μην έχουν γεμίσει στη Νοτιοανατολική Ασία, την οποία προτιμούν οι εφοπλιστές λόγω χαμηλού κόστους φύλαξης, όμως ήδη υπολογίζεται ότι περισσότερα 1.000 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και φορτηγά είναι αγκυροβολημένα έξω από λιμάνια περιμένοντας ένα φορτίο.
«Οι πλοιοκτήτες ενδέχεται να παροπλίσουν τον μεγαλύτερο αριθμό πλοίων από τη δεκαετία του 1970, καθώς το διεθνές εμπόριο.........

Διαβάστε περισσότερα.

Bugatti Veyron Grand Sport

Για αυτούς που δεν ικανοποιούνται από μία... απλή Veyron η Bugatti παρουσίασε στις Κάννες την ανοιχτή Grand Sport.Η νέα αυτή έκδοση του υπεραυτοκινήτου των υπεραυτοκινήτων θα κατασκευαστεί επίσης στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Molsheim της Γαλλίας και θα βγει σε μόλις 150 κομμάτια, από τα οποία το ένα έχει ήδη πωληθεί για 2.9 εκατομμύρια δολάρια και 50 έχουν ήδη κλειστεί από... καλούς πελάτες της Bugatti.

Τα υπόλοιπα περίπου 100 αυτοκίνητα διατίθενται προς πώληση στην τιμή των 1.4 εκατομμυρίων δολαρίων. Μπορεί να χαρακτηρίζεται σαν roadster, αλλά στην ουσία η Grand Sport είναι targa, με το κομμάτι της οροφής να πρέπει να μετακινηθεί και να αποθυκευτεί... χειροκίνητα, αφού μόνο έτσι δεν θα μπορούσε να χαλάσει η ασφάλεια που παρέχει ο κλωβός της Veyron. Από την άλλη, με την οροφή παρατημένη στο parking του επτάστερου ξενοδοχείου, η τελική της Veyron Grand Sport δεν φτάνει τα 407 km/h, αλλά περιορίζεται στα 360!Αυτή βέβαια δεν είναι η μοναδική επετειακή έκδοση της Veyron, αφού από την αρχή της εμπορικής της πορείας έχουν παρουσιαστεί οι Pur Sang, Sang Noir, Pegaso, και η Fbg από τον οίκο Hermès.

49χρονος πάλεψε με ληστή

Πανικό και ανασφάλεια έχουν σκορπίσει στο κέντρο αλλά και τα περίχωρα του Ηρακλείου οι αλλεπάλληλες εισβολές κακοποιών σε σπίτια και καταστήματα, ακόμη κι όταν οι ιδιοκτήτες οι ή ένοικοι βρίσκονται μέσα σ’ αυτά.

Μια ολόκληρη οικογένεια βρέθηκε αντιμέτωπη με διαρρήκτη ο οποίος εισέβαλε στο σπίτι της στην περιοχή του Πόρου Ηρακλείου, χθες τα ξημερώματα. Πρώτος τον αντιλήφθηκε ο 49χρονος πατέρας, που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του και βρήκε το θάρρος να τον χτυπήσει στο στομάχι με γροθιά… Όμως, ο κακοποιός που φορούσε στρατιωτική κουκούλα χακί χρώματος, δεν αιφνιδιάστηκε και έβγαλε από την τσέπη του ένα αιχμηρό αντικείμενο με το οποίο απείλησε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού!

Οι δυο τους πάλεψαν για λίγο μπροστά στα μάτια της έντρομης συζύγου και του 19χρονου γιού του ιδιοκτήτη της κατοικίας… Όμως, ο διαρρήκτης κατάφερε να τραυματίσει ελαφρά στο πρόσωπο τον 49χρονο με το αιχμηρό όργανο που κρατούσε και να φύγει παίρνοντας μαζί του δύο τσάντες που, όπως κατάγγειλε στην αστυνομία το θύμα, περιείχαν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η έξαρση που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα οι διαρρήξεις και οι ληστείες έχει προβληματίσει τους αρμόδιους αστυνομικούς, οι οποίοι αποδίδουν τις περισσότερες περιπτώσεις σε τοξικομανείς που αναζητούν χρήματα για τη δόση τους.

Κινδύνευσε αεροπλάνο από παράνομη εκπομπή

Η παράνομη εκπομπή ενός τηλεοπτικού σταθμού χωρίς άδεια λειτουργίας, λίγο έλειψε να γίνει αιτία αεροπορικού δυστυχήματος πριν από λίγες ημέρες στην Ήπειρο. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν επιχείρηση για τον εντοπισμό της κεραίας και τη διακοπή λειτουργίας του σταθμού, ο παράνομος εξοπλισμός του οποίου βρέθηκε εγκατεστημένος στην περιοχή του κεντρικού Ζαγορίου Ιωαννίνων.Ο κυβερνήτης ενός επιβατηγού αεροσκάφους που ήταν έτοιμος να προσγειωθεί στις 16 Μαΐου στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, έχασε ξαφνικά τον πύργο ελέγχου από τα ακουστικά του και άρχισε να ακούει… δημοτικά τραγούδια! Για καλή τύχη του ίδιου και των επιβατών που μετέφερε, η επικοινωνία με τον πύργο αποκαταστάθηκε πριν το αεροσκάφος μπει στην κρίσιμη φάση της προσγείωσης και η προσέγγιση στο αεροδρόμιο έγινε με επιτυχία. Μόλις προσγειώθηκε, ο κυβερνήτης υπέβαλε στην ΥΠΑ, την ΕΕΤΤ, την ΕΛ.ΑΣ. και τις τοπικές εισαγγελικές αρχές έγγραφη αναφορά για τις παρεμβολές που λίγο έλειψε να γίνουν αιτία ατυχήματος. Αμέσως, ξεκίνησαν έρευνες με ραδιογωνιόμετρα και με........

Διαβάστε περισσότερα.

Πρόστιμο σε εργοδότη για την απόλυση εγκύου

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επέβαλε σε εργοδότη το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για την απόλυση εγκύου.Ο Συνήγορος του Πολίτη εξέτασε την υπόθεση εργαζόμενης πωλήτριας σε ιδιωτική επιχείρηση, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ύστερα από καταγγελία της πρώτης ότι απολύθηκε από την εργοδότριά της, λίγο καιρό αφότου της ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος.Όπως αναφέρει η ανεξάρτητη αρχή, η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει και θεωρεί άκυρη την καταγγελία της σχέσης εργασίας εργαζόμενης από τον εργοδότη της, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και για χρονικό διάστημα ενός έτους μετά τον τοκετό, εκτός αν υπάρχει σπουδαίος λόγος για την καταγγελία, τον οποίο ο εργοδότης πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει.Επιπλέον, το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων έχει κρίνει ότι η απόλυση εργαζόμενης, εξαιτίας εγκυμοσύνης, συνιστά και άμεση διάκριση.......

Διαβάστε περισσότερα.

Δίαιτα Άτκινς: τα υπέρ και τα κατά

Αν είστε κρεατοφάγοι, η δίαιτα Άτκινς σίγουρα σας ενδιαφέρει. Η δίαιτα του Αμερικανού γιατρού Ρόμπερτ Άτκινς συστήνει την κατανάλωση κρέατος και λίπους και τον περιορισμό των υδατανθράκων. Είναι γνωστή και ως βιοχημική, χημική ή κετονική. Θεωρείται αρκετά αποτελεσματική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει μειονεκτήματα.Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Άτκινς, που είναι εμπνευστής της δίαιτας, οι υδατάνθρακες και η ζάχαρη ευθύνονται για την αύξηση του σωματικού βάρους. Αντίθετα όταν ο οργανισμός δε βρίσκει για «καύσιμα» υδατάνθρακες, στρέφεται για τις καύσεις του στο λίπος, που είναι αποθηκευμένο στο σώμα μας (το κακό είναι ότι στρέφεται και στους μυς οπότε χάνουμε και μυς). Για αυτό το λόγο η δίαιτα Άτκινς προτείνει οι πρωτεΐνες να καλύπτουν το 27% του συνόλου της προσλαμβανόμενης.........

Διαβάστε περισσότερα.

«Ναι» στη διάθεση του Noble

Στο αίτημα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εναντίον του έλληνα εισαγωγέα, Ντηλμάρ Α.Ε. και της εταιρείας διανομής China Motors Hellas, το δικαστήριο απεφάνθη λέγοντας:
«Η εντύπωση που προκαλεί στον τρίτο και ενημερωμένο χρήστη η οπτική εμφάνιση του Noble διαφέρει από εκείνη που προκαλείται στο ίδιο άτομο από την εμφάνιση του Smart» «Είναι κοινά παραδεκτό ότι η απόφαση αγοράς αυτοκινήτου δεν μπορεί να είναι συνάρτηση μόνο των εξωτερικών χαρακτηριστικών [...] αλλά και πολλών άλλων τεχνικών προδιαγραφών που σχετίζονται με την ισχύ του κινητήρα, την κατανάλωση αλλά και τον εξοπλισμό [...] και τέλος την τιμή αγοράς του, το δίκτυο αντιπροσώπων της εταιρείας...».

Η απόφαση καταλήγει:
«δεν συντρέχει σχέση ανταγωνισμού μεταξύ των 2 εταιρειών» κάνοντας σαφή αναφορά στο γεγονός ότι «η αιτούσα (σ.σ. Daimler) δεν διαθέτει σήμερα στην ελληνική αγορά το
.......

Διαβάστε περισσότερα.

«Γαλάζιες σημαίες» για 425 ελληνικές ακτές

Συνολικά 425 ακτές και οκτώ μαρίνες απέσπασαν φέτος το βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες», όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Με 425 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση ανάμεσα σε 39 χώρες. Συνολικά, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 2.699 ακτές και 639 μαρίνες. Η Ελλάδα το 2008 είχε βραβευτεί για 430 ακτές και 8 μαρίνες.

Τα κριτήρια για τη βράβευση είναι συνολικά 29 και αφορούν την καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση, την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, όπως επίσης και την προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

Οι βραβευμένες παραλίες είναι οι εξής:.........

Δείτε τις εδώ.