Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Πολυεθνική προσπάθεια προστασίας για το πολύτιμο Τρίγωνο των Κοραλλιών


Οι κυβερνήσεις έξι χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη σωτηρία του Τριγώνου των Κοραλλιών, ενός υποβρύχιου παράδεισου που φιλοξενεί τους μισούς κοραλλιογενείς υφάλους του κόσμου και προσφέρει τροφή για 100 εκατ. ανθρώπους.

Στο περιθώριο της Παγκόσμιας Διάσκεψης για τους Ωκεανούς, που πραγματοποιείται στην Ινδονησία, οι ηγέτες του Ανατολικού Τιμόρ, της Ινδονησίας, της Μαλαισίας, της Παπούα Νέας Γουινέας, των Φιλιππίνων και των Νησιών του Σολομώντα συμφώνησαν να επεκτείνουν τις προστατευόμενες περιοχές και τις ζώνες απαγόρευσης της αλιείας.Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις χαιρέτισαν την προσπάθεια: «Σε 30 χρόνια εργασίας για τη διατήρηση της φύσης, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο: Έξι ηγέτες υπογράφουν μια δέσμευση για την προστασία των θαλάσσιων πόρων τους για την ευημερία των πολιτών........

Διαβάστε περισσότερα.

Εντυπωσιακή φωτογραφία

ΤΟ ATLANTIS ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δείτε μια εντυπωσιακή φωτογραφία που έδωσε η Nasa. Είναι το διαστημόπλοιο Atlantis καθώς πηγαίνει...

στο διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Ετσι όπως είναι η φωτογραφία είναι σα να είναι δίπλα ακριβώς από τον ήλιο αλλά φυσικά η απόστασή τους είναι τεράστια.

http://www.troktiko.blogspot.com/

Κυνηγώντας ανεμοστρόβιλους

Περίπου 100 επιστήμονες και φοιτητές από 16 πανεπιστημιακά ερευνητικά ιδρύματα, παίρνουν μέρος στο μεγαλύτερο πείραμα, που πραγματοποιήθηκε ποτέ, για τη μελέτη ανεμοστρόβιλων. Πρόκειται για το VORTEX2 ή αλλιώς V2 (Verification of the Origins of Rotation in Tornadoes Experiment 2). Η ερευνητική ομάδα ξεκίνησε την Κυριακή (11/05) και δε φάνηκε να δυσκολεύτηκε να βρει το σημείο, όπου θα τοποθετούσε τον εξοπλισμό της. Την προηγούμενη εβδομάδα, καταιγίδες έπληξαν τέσσερις πολιτείες στην Αμερική, ενώ άφησαν πίσω τους και τρεις νεκρούς στο βόρειο Μιζούρι. Οι επιστήμονες έχοντας στη διάθεσή τους ραντάρ, βαρόμετρα και εξελιγμένα προγράμματα υπολογιστών, θα επιχειρήσουν να.........

Διαβάστε περισσότερα.

Αύξηση των εγκεφαλικών σε άτομα κάτω των 45 ετών
















Αύξηση των εγκεφαλικών επεισοδίων σε σύγκριση με το παρελθόν παρατηρείται σε άτομα κάτω των 45 ετών. Το γεγονός αποδίδεται στο κάπνισμα, την καθιστική ζωή και την κακή διατροφή, παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία εγκεφαλικών θρόμβων.Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί στις νέες γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά χάπια αύξηση της πιθανότητας να πάθουν εγκεφαλικό επεισόδιο, που επιδεινώνεται, όταν συνδυάζεται και με κάπνισμα.Πιο κοντά στο εγκεφαλικό επεισόδιο είναι και οι νέοι που χρησιμοποιούν χημικές ουσίες (π.χ. κοκαΐνη, έκσταση). Τα παραπάνω επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, Κωνσταντίνος Σιτζόγλου, στο πλαίσιο του 23ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ελλήνων Νευρολόγων που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι μία κατάσταση η οποία συμβαίνει αιφνίδια και.........

Διαβάστε περισσότερα.

Tweeter ετών… 104

Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, αλλά για την γηραιότερη σέρφερ του διαδικτύου.Η Αϊβι Μπην, αποφάσισε να μπει στο site κοινωνικής δικτύωσης και παρέσυρε αρκετούς από τους συγκατοίκους της στον οίκο ευγηρίας, όπου κατοικεί.Ομάδα εθελοντών φρόντισε να τους διδάξει τα βασικά για την περιήγησή τους στο διαδίκτυο και να τους εγκαταστήσει τα προγράμματα.Ξεκίνησε στο Facebook και αυτή τη στιγμή διαθέτει 4.800 φίλους! Οι ιθύνοντες του οίκου Hillside Manor υποστηρίζουν ότι αυτή της η ενασχόληση την διατηρεί σε φόρμα.

www.e-tipos.com

Σύλληψη 39χρονου για μεταφορά λαθρομεταναστών

Δύο ομοεθνείς του λαθρομετανάστες και 4,5 κιλά χασίς μετέφερε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο 39χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη από συνοριοφύλακες στη διασταύρωση Κωσταραζίου Καστοριάς. Όπως προέκυψε, τελικός προορισμός τους ήταν η Κόρινθος.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, στον εισαγγελέα Καστοριάς.

Την κορυφή της Ευρώπης διεκδικεί η Ελλάδα όσον αφορά τη χρήση του κινητού

Η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα (168% στο τέλος του 2008) είναι η δεύτερη υψηλότερη πανευρωπαϊκά, ενώ η χώρα παρουσιάζει υστέρηση στην ανάπτυξη και χρήση υπηρεσιών 3G. Αυτό προκύπτει από την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη για την κοινωνικοοικονομική αποτίμηση του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, που παρουσιάστηκε.........

Διαβάστε περισσότερα.

Στην εμπόλεμη ζώνη με ροζ σώβρακο!

Ένας στρατιώτης, των ΗΠΑ, που πολεμά τους Ταλιμπάν στο μακρινό Αφγανιστάν έγινε πρωτοσέλιδο όταν διέρρευσε φωτογραφία που τον απεικονίζει να φορά ροζ σώβρακο στην μάχη!

Ο στρατιώτης Zachary Boyd είπε πως πολεμιστές των Ταλιμπάν έκαναν ξαφνική επίθεση ενώ αυτός κοιμόνταν και δεν είχε τον χρόνο να φορέσει το παντελόνι και τις αρβύλες του!

Ο 19-χρονος άρπαξε το όπλο και κράνος και έσπευσε στην μάχη φορώντας από κάτω μόνο το ροζ σώβρακο, σκηνή που αποθανάτισε ένας φωτογράφος του Associated Press.Ο νεαρός φαντάρος τηλεφώνησε στους γονείς στο Texas να τους ανακοινώσει πως θα γίνει πρωτοσέλιδο στους New York Times!«Πήγα απευθείας στον υπολογιστή μου και κοίταξα την σελίδα των New York Times. Γνώριζα ότι του αρέσουν τα μποξεράκια αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι τα φορούσε σε ροζ χρώμα. Γέλασα με την ψυχή μου,» είπε ο πατέρας του στρατιώτη, κύριος Tommy Boyd.

www.ethnos.gr

Πολλές οι περιοχές με εξασθενές

Συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου στον υδροφόρο ορίζοντα εντοπίστηκαν σε Χαλκούτσι, Δήλεσι, Αυλίδα, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ).Επίσης στις παραπάνω περιοχές αλλά και στη Μαλακάσα, το Μήλεσι και το Μαρκόπουλο παρατηρήθηκαν εντερόκοκκοι και κολοβακτηρίδια. Επικίνδυνα παθογόνα μικρόβια εντοπίστηκαν και στο Κιάτο, σε τρία σημεία δειγματοληψίας.

www.skai.gr

Θανατηφόρο τροχαίο στη Μεσσηνία

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το πρωί στη Μεσσηνία όταν ΙΧ που κινείτο με κατεύθυνση από Μαραθούπολη προς Φιλιατρά Μεσσηνίας εξετράπη της πορείας του.

Νεκρός ανασύρθηκε ο 40χρονος οδηγός του οχήματος, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ο 44χρονος συνεπιβάτης. Τα αίτια του ατυχήματος ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.

Νέο πρακτορείο της ΟΠΑΠ στο Ελ. Βενιζέλος

Την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαΐου, πραγματοποιούνται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα εγκαίνια του νέου πρότυπου πρακτορείου της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Όπως ανέφερε στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αναμόρφωση του δικτύου των πρακτορείων και στο πλαίσιο αυτό μέσα στο επόμενο δίμηνο θα προσκαλέσουν εργολάβους για να αναλάβουν την αναμόρφωση του δικτύου των πρακτορείων του οργανισμού. Ταυτόχρονα, μέχρι τα τέλη Μαΐου αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αναμόρφωσης όλων των πρακτορείων του ΟΠΑΠ στην Κύπρο.

www.protothema.gr

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο μέσο της συνεδρίασης, επηρεασμένα από την πτώση των προθεσμιακών συμβολαίων στους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες.

Στις 14:18 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,3% στις 833,59 μονάδες. Νωρίτερα, είχε ενισχυθεί έως 1,0%.

Άνοδο 4,9% καταγράφει η μετοχή της Barclays στον απόηχο δημοσιεύματος που φέρνει τη βρετανική τράπεζα να συζητά για την πώληση της μονάδας της, Barclays Global Investors, έναντι περίπου 10 δισ. δολαρίων.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, οι μετοχές των φαρμακευτικών ομίλων και των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας.

www.nafteboriki.gr

Επίθεση χάκερ στο Facebook

Επίθεση χάκερ δέχθηκε το Facebook. Οι άγνωστοι επιχείρησαν να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των περίπου 200 εκατομμυρίων χρηστών και κατάφεραν να αποσπάσουν τους κωδικούς αρκετών εξ αυτών.Ο εκπρόσωπος του Facebook, Barry Schnitt δήλωσε ότι βρίσκεται στη διαδικασία αποκατάστασης της βλάβης που υπέστη το δίκτυο από την επίθεση των χάκερ και πως έχουν μπλοκαριστεί οι λογαριασμοί των χρηστών από τους οποίους υπέκλεψαν στοιχεία. Ωστόσο απέφυγε να πει πόσοι ακριβώς ήταν οι λογαριασμοί αυτοί.Οι χάκερ απέσπασαν προσωπικά δεδομένα και κωδικούς πρόσβασης μέσω μιας τεχνικής που ονομάζεται «phishing»: αρχικά κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ορισμένους λογαριασμός μελών του Facebook και στη συνέχεια έστειλαν μηνύματα στους φίλους τους, προκαλώντας να ανοίξουν links που οδηγούσαν σε ψεύτικες ιστοσελίδες. Οι ιστοσελίδες αυτές είχαν σχεδιαστεί ώστε να μοιάζουν με την αρχική σελίδα του Facebook. Τα θύματα δέχθηκαν οδηγίες να δώσουν και πάλι τα........

Διαβάστε περισσότερα.

Freddo, espresso και παράνομο στοίχημα!

Κύκλωμα παράνομου στοιχήματος, σε καφετέρια στο Λιβαδερό της Κοζάνης. Άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης, προχώρησαν στη σύλληψη του 38χρονου ιδιοκτήτη του καταστήματος, κι ενός 53χρονου, παίκτη του παράνομου στοιχήματος, από την περιοχή.

Στην καφετέρια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17.500 ευρώ, που εικάζεται πως αποτελούν μέρος του παράνομου τζόγου.
Επίσης, βρέθηκε βιβλίο με 183 παράνομους παίκτες του στοιχήματος όπου αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία τους, και με τα ποσά τα οποία παίχθηκαν.Εξάλλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως προανακριτικό υλικό, κουπόνια και άλλα στοιχεία επιβαρυντικά για τους συλληφθέντες. Τόσο ο 38χρονος όσο κι ο 56χρονος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κοζάνης, ενώ οι 183 που δηλώνονται ως παίκτες, θα κληθούν ως μάρτυρες για εξέταση.

www.sport-fm.gr

Χ.Α.: Συνεχίζεται η άνοδος

Ανοδο πάνω από 1% εξακολουθεί να σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου. Ανοδο σημειώνει και η πλειονότητα των μετοχών και των επιμέρους δεικτών.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές με την Eθνική Τράπεζα να σημειώνει άνοδο πάνω από 5%.

Ο γενικός δείκτης τιμών αυτή την ώρα (13:16) ενισχύεται κατά 1,51% ανερχόμενος στις 2.156,08 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 92 εκατομμύρια ευρώ.

Οι τιμές 141 μετοχών ενισχύονται, 46 καταγράφουν απώλειες και 40 παραμένουν σταθερές.

"Πάρκο του σεξ" στην Κίνα!

Το πρώτο θεματικό πάρκο για το σεξ ανοίγει τις πύλες του στην Κίνα, περιλαμβάνοντας μεγάλου μεγέθους γυμνά αγάλματα, τα ομοιώματα γεννητικών οργάνων, αλλά και εργαστήρι τεχνικής για το σεξ."Η χώρα του έρωτα" θα αρχίσει να λειτουργεί τον Οκτώβριο στην Σονγκτσίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας, αλλά οι πολέμιοι του πάρκου ελπίζουν ότι αυτή η ημέρα δεν θα έρθει ποτέ, γράφει η αγγλόφωνη εφημερίδα China Daily.

Εκτός από μια έκθεση για την ιστορία της σεξουαλικότητας και τις ερωτικές τεχνικές, στο πάρκο εκτίθεται ένα τεράστιο γλυπτό που παριστάνει το κάτω μισό ενός γυναικείου σώματος σε μια στάση που, σύμφωνα με πολλούς, προκαλεί: πόδια ανοικτά και στρινγκ...Μάλιστα το γλυπτό αυτό βρίσκεται σε μια βάση που περιστρέφεται.Ο διευθυντής του πάρκου Λου Σιαοτσίνγκ τόνισε πως "η χώρα του έρωτα" δημιουργήθηκε για το καλό του κόσμου, για να βοηθήσει τους ενήλικες να έχουν μια αρμονική σεξουαλική ζωή."Το σεξ είναι ένα θέμα ταμπού στην Κίνα, όμως οι άνθρωποι έχουν πραγματικά ανάγκη από περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό", τόνισε ο Λου.

www.ethnos.gr

Κλιματισμός σε 14 συρμούς του μετρό


Συστήματα κλιματισμού εγκαταστάθηκαν και στους υπόλοιπους 14 από τους 21 συρμούς της δεύτερης γενιάς του δικτύου του Μετρό, προϋπολογισμού 5.500.000€, οπως ανακοινώθηκε απο το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Το έργο ολοκληρώθηκε πρόσφατα με την εγκατάσταση 168 σύγχρονων μονάδων κλιματισμού (12 μονάδες ανά συρμό) και όλοι οι συρμοί δεύτερης γενιάς (21) προσφέρουν, εκτός από άνεση, αξιοπιστία και ταχύτητα, και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες θερμοκρασίας.Στους 17 νέους συρμούς τρίτης γενιάς του Μετρό, των οποίων ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει εξαρχής προβλεφθεί η εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος κλιματισμού.

www.ethnos.gr

Κίνα : Δημιουργήθηκαν ωάρια από βλαστοκύταρα

Επαναστατική μελέτη, που αναμένεται να βοηθήσει εξαιρετικά γυναίκες με προβλήματα γονιμότητας, διεξήχθη από το πανεπιστήμιο Jiao Tong της Σανγκάης. Κινέζοι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν ωάρια από βλαστοκύτταρα, τα οποία γονιμοποιήθηκαν με επιτυχία. Στοιχειά για την έρευνα δημοσιεύει την Παρασκευή ο Ελεύθερος Τύπος, ενώ παράλληλα παρουσιάζει την ελληνική πραγματικότητα του ζητήματος.Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο απομόνωσαν βλαστοκύτταρα από νεογέννητα ποντίκια και τις ενήλικες μητέρες τους. Καλλιεργώντας τα σε εργαστήρια, στη συνέχεια τα μεταφύτευσαν στις ωοθήκες στείρων θηλυκών ποντικιών, τα οποία.........

Διαβάστε περισσότερα.

Υγρασία και περιορισμένη ορατότητα

Περιορισμένη είναι από το πρωί η ορατότητα κατά μήκος της παραλιακής, λόγω της αυξημένης υγρασίας και της εξάτμισης νερού από την θάλασσα.Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το φαινόμενο παρατηρείται στο Σαρωνικό, καθώς επικρατούν νότιοι άνεμοι και η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας είναι μεγαλύτερη από της θάλασσας.

www.skai.gr

Προς τις 2.150 μονάδες ενισχύεται το Χρηματιστήριο την Παρασκευή

Θετικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στις τράπεζες.

Λίγο μετά τις 12:00 ο γενικός δείκτης σημείωνε κέρδη 1,25% στις 2.150,55 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 60,1 εκατ. ευρώ.

www.tanea.gr

Τρεις νεκροί από τροχαίο στην Ε.Ο.Τρίπολης Αρχαίας Ολυμπίας

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο που σημειώθηκε στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβατικό αυτοκίνητο που κινείτο με κατεύθυνση την Τρίπολη, συγκρούστηκε με άλλο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους ένας 57χρονος άνδρας βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος οδηγούσε το πρώτο όχημα καθώς επίσης ένας 78χρονος άνδρας και μια 75χρονη γυναίκα, συνεπιβάτες του ίδιου αυτοκινήτου. Σοβαρά τραυματίστηκε ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου.

Έρευνα για τα αίτια του τροχαίου ενεργεί η τροχαία Τρίπολης.

Στα 7.709 τα κρούσματα της νέας γρίπης παγκοσμίως

Τα 7.709 έφθασε παγκοσμίως ο αριθμός των κρουσμάτων της νέας γρίπης Α-Η1Ν1, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών (ECDC), εκ των οποίων τα 4.298 καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα 234 στην Ευρώπη.

Στον αριθμό των κρουσμάτων στις ΗΠΑ είναι πιθανόν να περιλαμβάνονται και πιθανά κρούσματα, καθώς από χθες οι αμερικανικές αρχές συμπεριλαμβάνουν πιθανά κρούσματα στις εκτιμήσεις τους.

Σύμφωνα με το ECDC, στον Παναμά τα κρούσματα έφθασαν τα 39. Η Κολομβία έχει 10, η Βραζιλία και η Κόστα Ρίκα έχουν από οχτώ κρούσματα η καθεμιά, το Ελ Σαλβαδόρ τέσσερα, ενώ η Κούβα τρία.

Στη Νέα Ζηλανδία τα κρούσματα αυξήθηκαν σε εννέα.

Από τη νέα γρίπη έχουν χάσει τη ζωή τους 69 άνθρωποι, από τους οποίους οι 64 στο Μεξικό, τρεις στις ΗΠΑ, ένας στον Καναδά και ένας στην Κόστα Ρίκα.

Στην Ευρώπη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφασαν τα 234.

Στην Ισπανία έχουν αναφερθεί 100 κρούσματα, στη Βρετανία 78, στη Γαλλία 14, στη Γερμανία 12 και στην Ιταλία εννέα. Οι τρεις τελευταίες χώρες δεν έχουν αναφέρει νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες.

Συνολικά 16 ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναφέρει κρούσματα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1).

Ληστεία σε κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Πεύκη

Ληστεία σε κατάστημα των ΕΛΤΑ επί της συμβολής των οδών Β. Ηπείρου και Αργύρη στην Πεύκη σημειώθηκε στις 11:12 το πρωΐ. Δύο άνδρες με την απειλή όπλων αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσόν και διέφυγαν.

www.nafteboriki.gr

Τρίκαλα: Ηλικιωμένος καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Από το τρακτέρ που οδηγούσε, καταπλακώθηκε ένας 73χρονος στο δημοτικό διαμέρισμα Αμπελίων του δήμου Κλεινοβού στο νομό Τρικάλων, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.Ο 73χρονος κινούμενος σε αγροτική οδό για άγνωστους λόγους εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Καλαμπάκας.

www.protothema.gr

Διαρρήκτης έπεσε από το 2ο όροφο

Με κάταγμα δεξιού χεριού και κακώσεις στο κεφάλι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ 38χρόνος διαρρήκτης που πήδηξε από μπαλκόνι 2ου ορόφου στην προσπάθεια του να διαφύγει τη σύλληψη, στην περιοχή της Τούμπας Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό σημειώθηκε , στην οδό Μυκόνου 7 . Ο δράστης, που είναι υπήκοος Καζακστάν, εισήλθε στο διαμέρισμα και αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα απειλώντας με κατσαβίδι τον ιδιοκτήτη. Ο τελευταίος κατάφερε να εξέλθει από το διαμέρισμα κλειδώνοντας την πόρτα και ο διαρρήκτης προσπαθώντας να διαφύγει έπεσε στον ακάλυπτο χώρο της οικοδομής. Με εντολή εισαγγελέα αποδεσμεύτηκαν οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την φρούρηση του τραυματία στο νοσοκομείο. Από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση.

www.enet.gr

Κατέρρευσε μονοκατοικία στα Λαδάδικα

Εγκαταλειμμένη μονοκατοικία που βρισκόταν σε διαδικασία αναστύλωσης κατέρρευσε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή Λαδάδικα Θεσσαλονίκης. Αρχικά δημιουργήθηκε πανικός αλλά δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί. Διασώστες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών , με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου , ερεύνησαν για τον πιθανό εγκλωβισμό ανθρώπων κάτω από τα χαλάσματα αλλά τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν αρνητικά.

www.enet.gr

Το καινούργιο απόκτημα του El Hadji Diouf. παίκτη της Blackburn Rovers αξίας 420,000 λιρών......




Διαβάστε περισσότερα.

Ασελγούσε στη 12χρονη ανηψία του

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας η είδηση της κακοποίησης ορφανού 12χρονου κοριτσιού από τον θείο της. Ο άνδρας ασελγούσε σε βάρος της ανήλικης, που διαμένει μαζί με τους παππούδες της εδώ και έξι μήνες.Τέλος στον εφιάλτη που ζούσε η ανήλικη έδωσε συγγενικό της πρόσωπο που κατήγγειλε τον 34χρονο στην αστυνομία.Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας φέρεται να έχει επιχειρήσει να βιάσει την 12χρονη ενώ Ιατροδικαστής που εξέτασε την ανήλικη διαπίστωσε έχει υποστεί μερική ρήξη του παρθενικού υμένα.Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή.

www.ethnos.gr

Παιχνίδια θανάτου

Από θαύμα απόφευχθηκαν τα χειρότερα από το επικίνδυνο παιχνίδι στο οποίο επιδόθηκαν δύο ανήλικα παιδιά στη Χίο.Τα παιδία προσπαθούσαν να περάσει με άλμα από την ταράτσα τριώροφης κατοικίας σε παρακείμενο κτήριο. Ο ένας όμως από τους ανήλικους, ετών 11, δεν υπολόγισε σωστά την απόσταση και τις δυνατότητές του με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό.Το παιδί διακομίσθηκε στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο Χίου όπου και νοσηλεύεται.

www.ethnos.gr

Σχολείο σε αντίσκηνα...

Εκτοπισμένος μαθητής από την κοιλάδα του Σουάτ παίζει έξω από προσωρινή αίθουσα σχολείου που φιλοξενείται σε αντίσκηνο σε καταυλισμό προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών. Οι Αρχές του Πακιστάν ήρε πορσωρινά την απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου να μπορέσουν χιλιάδες άνθρωποι να ξεφύγουν από τις μάχες κατά των Ταλιμπάν στην κοιλάδα του Σουάτ.

www.ethnos.gr

Νάταλι Θάνου: Μα Να Που Ξεπροβάλλει (Ξανά)


Με ίδιο φόρεμα και ίδιο nipslip. Ωραία φάση!


Διαβάστε περισσότερα.

Άγγιξαν κορυφή οι ακάλυπτες

Eκρηκτικές διαστάσεις παίρνει πλέον το πρόβλημα των ακάλυπτων επιταγών, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Τειρεσίας το πρώτο τετράμηνο του 2009 άγγιξαν το ένα δισεκατομμύριο ευρω.

Το ίδιο διάστημα πέρσι η αξία τους έφτανε τα 322 εκατομμύρια ευρώ.

Μόνο τον Απρίλιο η αξία των ακάλυπτων επιταγών έφτασε τα 271 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 220% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

Παράλληλα 100 χιλιάδες νέα ονόματα προστέθηκαν το πρώτο τετράμηνο του έτους στη μαύρη λίστα του Τειρεσία.

Πληροφορίες από τη Βρετανία αντλούν οι Σομαλοί πειρατές

Οι Σομαλοί πειρατές παίρνουν οδηγίες και πληροφορίες για τους στόχους τους από ανθρώπους τους που έχουν βάση την αγγλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Λονδίνου «Evening Standard».Ειδικοί στα θέματα ασφαλείας, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, πιστεύουν ότι οι Σομαλοί πειρατές, διαθέτουν ένα δίκτυο «συμβούλων» οι οποίοι τους δίνουν πληροφορίες για τα πλοία που είναι ευάλωτα.

Η κατάληψη από τους πειρατές πρόσφατα ενός τούρκικου, ενός ελληνικού και ενός ισπανικού πλοίου ήταν αποτέλεσμα πληροφοριών που διέρρευσαν από το Λονδίνο.Σημειώνεται ότι η αγγλική πρωτεύουσα είναι το κέντρο της διεθνούς ναυτιλίας και το παγκόσμιο κέντρο για ναυλώσεις και ασφάλιση πλοίων.Ο ιδιοκτήτης του τουρκικού πλοίου το οποίο μετέφερε χημικά προϊόντα όταν καταλήφθηκε από πειρατές, αποκάλυψε στην εφημερίδα «Evening Standard» ότι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων οι πειρατές ήταν σε συνεχή επικοινωνία με το Λονδίνο.«Γνώριζαν πολύ καλά το πλοίο, γνώριζαν το εμπόρευμά του, γνώριζαν τον προορισμό του και το λιμάνι ανεφοδιασμού του, γνώριζαν τα πάντα», δήλωσε ο Τούρκος εφοπλιστής Χάλμουντ Ντίνσελ.

www.protothema.gr

Δείτε παρακάτω ένα αξεσουάρ απαραίτητο για άντρες που εργάζονται στο δημόσιο και σέβονται τον εαυτό τους....


Gentlemen's Ball Scratcher


RRP: £19.99
Price: £9.99 FREE SHIPPING
You Save: £10.00 (50%)

O ύπνος τρέφει τα παιδιά.....

Ελάτε να γνωρίσετε τη γενιά των 3.000 ευρώ

Πρωτότυπο κάλεσμα του ελληνικού εφοπλισμού στους νέους.

Σταθερά, με επιμονή και υπομονή συνεχίζει να επενδύει στον ανθρώπινο παράγοντα ο ελληνικός εφοπλισμός. Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση που πλήττει έντονα και τη ναυτιλία, οι Έλληνες εφοπλιστές, εξακολουθούν και θέτουν τον Έλληνα αξιωματικό ως βασική προτεραιότητα τους.
Τόσο σε επίπεδο προσέλκυσης νέων ανθρώπων στο χώρο, όσο και σε επίπεδο εκπαίδευσης, τα τελευταίο δύο τρία χρόνια έχει ξεκινήσει μια «εκστρατεία» από την πλευρά του ελληνικού εφοπλισμού σε συνεργασία με την ελληνική πολιτεία.
Τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια, τα πρώτα αποτελέσματα από τις ενημερωτικές «εκστρατείες» που έλαβαν χώρα σε όλη την Ελλάδα, φάνηκαν πέρσι όταν μετά από μια πολυετή πτώση του........

Διαβάστε περισσότερα.

Ψηφοφόρος ετών 127

Είναι 127ετών και όμως περπάτησε 4 χιλιόμετρα για να ψηφίσει στις εκλογές της Ινδίας. Ζει στο βόρειο κρατίδιο Himachal Pradesh, ο ιδιος ισχυρίζεται ότι είναι ακόμα μεγαλύτερος και παρά το γεγονός ότι έχει χάσει την ακοή και την όρασή του, δηλώνει αφοσιωμένος στη δημοκρατία και τονίζει ότι τίποτα δεν θα τον εμποδίσει να εκφράσει την άποψή του. Εζησε με τους βασιλείς, τους βρετανούς και τον Γκάντι και δηλώνει απογοητευμένος απο τους σημερινούς πολιτικούς.

www.flash.gr

Ληστεία σε τράπεζα στον Αγιο Παντελεήμονα

Ληστεία σε κατάστημα της τράπεζας Millenium σηεμιώθηκε στις 8:10 το πρωΐ επί της Αχαρνών 266, στον Αγιο Παντελεήμονα. Ανδρας με την απειλή όπλου αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής ποσόν από τα ταμεία και διέφυγε.

Μπλόκο σε πείραμα για τον Ασωπό

Στον αέρα το πείραμα που ετοιμάζει ο καθηγητής στο γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών Θεολόγος Μιμίδης για να διαπιστωθεί εάν τα προϊόντα που καλλιεργούνται στη Θήβα, επηρεάζονται από τη ρύπανση που υπάρχει στον Ασωπό ποταμό.

Στο εργαστήριο, η ομάδα του είχε ξεκινήσει πειράματα σε φυτά και βολβούς - όπως για παράδειγμα σε καρότα και σε κρεμμύδια - για να αποδειχτεί και επιστημονικά, εάν τα προϊόντα αποκτούν τη ρύπανση από το εξασθενές χρώμιο και τα άλλα βαρέα μέταλλα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Μιμίδης ανέφερε ότι οι αρμόδιες αρχές αρνούνται τη χρηματοδότηση του πειράματος και η μελέτη στηρίζεται μέχρι στιγμής μόνο από το πανεπιστήμιο. Επίσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνεται σκόπιμα κάτι τέτοιο προκειμένου να μην υπάρχουν αποτελέσματα.

Rockwave Festival: Δυνατά Rockwave Vibes για όλα τα Rockwave Tribes

Πιο μεγάλο, πιο πλήρες και πιο «επώνυμο» από ποτέ, το Rockwave Festival κλείνει 13 χρόνια επιτυχίας σαρώνοντας το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι (27-30 Ιουνίου) με τα πιο καυτά ονόματα της ροκ μουσικής σκηνής: Placebo, Moby, Gogol Bordello, Foals, The Killers, Duffy, Motley Crue, Monster Magnet, W.A.S.P., Slipknot, Mastodon, Saxon, Dinosaur Jr…

Διαβάστε περισσότερα.

Ολίβια Ουάιλντ


Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να μάθετε για την καυτή Ολίβια Ουάιλντ.

Περισσότερεσ φωτογραφίες εδώ.

Gadget Report: Τα καλύτερα νέα γκάτζετ της αγοράς

Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τα καλύτερα, τα πιο πρωτότυπα και πιο χρηστικά νέα γκάτζετ της αγοράς. Δείτε πρώτοι αυτή τη βδομάδα: Asus ENGTX285 και EAH4890 Series, Samsung LED 8000, 7000 και 6000, PopCatcher - The Ripper, Nokia E52, Garmin Oregon 550 και 550t.

Διαβάστε περισσότερα.

Μύθοι και αλήθειες για τα αφροδισιακά φαγητά

Μπορεί τα μύδια και τα καρύδια με μέλι να έχουν το όνομα αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλες τροφές, που έχουν τη χάρη. Αρκετά τρόφιμα έχουν συνδεθεί με τόνωση της ερωτικής επιθυμίας αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά κάτι τέτοιο.Τα αφροδισιακά φαγητά είναι πλούσια σε συγκριμένα θρεπτικά συστατικά που αναζωογονούν τον οργανισμό και εκτοξεύουν στα ύψη τη λίμπιντο. Πού βρίσκεται, όμως, η πραγματικότητα και πού ξεκινάει η υπερβολή;

Διαβάστε περισσότερα.

Α.Τ. Ομόνοιας: Λάθος κρατούμενος δικάστηκε, άσκησε έφεση και έφυγε…

Νέα γκάφα της ΕΛ.ΑΣ. στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας. Αφγανός κρατούμενος, του οποίου τα χαρτιά φέρονται να μπερδεύτηκαν με ενός Παλαιστινίου, δικάστηκε στη θέση του δεύτερου, καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκισης, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.Ο 24χρονος Αφγανός, κρατείτο στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και μετήχθη το πρωί της Πέμπτης – με άλλους 6 υποδίκους και 5 αστυνομικούς συνοδούς – στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Εκεί, χωρίς να γίνει αντιληπτό ότι επρόκειτο για λάθος άνθρωπο, δικάστηκε για τα αδικήματα του Παλαιστινίου, δηλαδή παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και αλλοδαπών.

Για τα αδικήματα αυτά του επιβλήθηκε ποινή 4 μηνών φυλάκισης, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος δεδομένου ότι ως Παλαιστίνιος έχει άσυλο.Η αλήθεια έγινε αντιληπτή στις 6 το απόγευμα από τους αστυνομικούς του τμήματος Ομόνοιας. Αμέσως διατάχθηκε από την γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής να συλληφθούν οι υπαίτιοι αστυνομικοί που δεν έλεγξαν ποιον μεταφέρουν στο δικαστήριο και οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

www.cosmo.gr

Ψάχνει νύφη για το... Εμού της!

Θηλυκό ταίρι για το αρσενικό Εμού της αναζητά εναγωνίως μία γυναίκα στην Αυστραλία, καθότι εκείνο παράγινε επιθετικό και άρχισε να την κυνηγά!Η Πατρίνα Άριστον από την περιοχή Κάθριν, 300 χιλιόμετρα νότια του Ντάργουϊν, λέει πως το επτάχρονο Εμού της κάθεται μόνο του στην άδεια φωλιά του και κυνηγά την ίδια όταν το πλησιάζει.

"Είναι αγχωμένο και κάθε φορά που πλησιάζω για να τον ταΐσω με κυκλώνει και είναι έτοιμο να μου ριχθεί" λέει η κα Άριστον.Η ίδια σημειώνει πως υπάρχει ένα θηλυκό Εμού περίπου 800 χιλιόμετρα μακριά από την ιδιοκτησία της, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να το μεταφέρει."Κάνω έκκληση στους οδηγούς της περιοχής, αν μπορούν να φέρουν το θηλυκό Εμού στο δικό μου, για να ικανοποιηθεί και να πάψει να με κυνηγά", είπε η κα Άριστον.

www.ethnos.gr

Υπό εξαφάνιση...


Αυτό το συμπαθέστατο ζωάκι με τα μακριά αυτιά ονομάζεται jerboa και απαθανατίστηκε να τρώει ψωμία κοντά στο Huoyanshan, γνωστό και ως Όρος των Φλογών στην αυτόνομη περιοχή του Uygur. Το jerboa που μοιάζει πολύ με ποντικό ανήκει στα ζώα υπό εξαφάνιση, καθώς ζει σε ερημοποιημένη περιοχή.

www.ethnos.gr

Ναρκωτικές ουσίες στην ατμόσφαιρα της Ισπανίας

Μικρογραμμάρια κοκαΐνης, αλλά και ηρωίνης, ανιχνεύτηκαν στην ατμόσφαιρα της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης, χάρη σε μια νέα τεχνική που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιστημονικών Ερευνών της Ισπανίας.Τα αποτελέσματα των ερευνών που πρόκειται να δημοσιοποιηθούν στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση «Αnalytical Chemistry».

Σύμφωνα με την έρευνα, στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ισπανίας εντοπίστηκαν από 29 έως 850 μικρογραμμάρια κοκαΐνης ανά κυβικό μέτρο, ενώ επάνω από τον ουρανό της Μαδρίτης βρέθηκαν και μικρές ποσότητες ηρωίνης.Η μεγαλύτερη συγκέντρωση «νέφους ναρκωτικών ουσιών» παρατηρείται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κάτι που υποδηλώνει ότι αυτές τις ημέρες γίνεται μεγαλύτερη χρήση.Οι αρχές δεν αιφνιδιάστηκαν από τα αποτελέσματα της έρευνας αφού γνωρίζουν ότι στα προάστια της ισπανικής πρωτεύουσας δραστηριοποιούνται έμποροι ναρκωτικών.

www.tanea.gr

Ποιοι κινδυνεύουν από πέτρες στη χολή

Η δημιουργία λίθων στην χοληδόχο κύστη (χολολιθίαση) οφείλεται στην στερεοποίηση των υγρών της χοληδόχου κύστης και στη μετατροπή τους σε λίθους, που μπορεί να προκαλέσουν έντονο πόνο και σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτούν χειρουργική αφαίρεση της κύστης (χολοκυστεκτομή), αναφέρει η Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Γιατρών (AAFP).

Οι «πέτρες στη χολή», όπως είθισται να αποκαλείται η χολολιθίαση, είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, καθώς υπολογίζεται πως προσβάλλει έναν στους δέκα ενηλίκους κάποια στιγμή στη ζωή του.Σύμφωνα με την AAFP, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξή τους. Αυτοί είναι: το γυναικείο φύλο, ο διαβήτης, η ηλικία (άνω των 60 ετών), η εγκυμοσύνη, η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, τα περιττά κιλά, η αυξημένη χοληστερόλη, η πρόσφατη απώλεια πολλών κιλών, και το οικογενειακό ή προσωπικό ιστορικό χολολιθίασης.

www.tanea.gr

Νυχτερίδες κι αράχνες... ολυμπια κών διαστάσεων

Πέρασαν 5 χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους Αγώνες στο Λονδίνο και το παραλιακό μέτωπο- η έκταση από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως το ολυμπιακό γήπεδο του beach volley- παραμένει σχεδόν όπως ήταν πριν από το 2004.

Κρανίου τόπος. Ό,τι φυτεύτηκε τότε, αχρηστεύθηκε. Ξεράθηκε. Μόνο λιγοστά αγριόχορτα μπορεί να δει κάποιος. Το οικολογικό πάρκο 240 στρεμμάτων και οι μίνι αθλητικές εγκαταστάσεις που είχαν προβλεφθεί, ακόμη δεν έχουν γίνει. Και το γήπεδο του beach volley, που στόχος ήταν να αποτελέσει τον «Λυκαβηττό της παραλίας», ούτε και φέτος θα φιλοξενήσει.........

Διαβάστε περισσότερα.

Φορο-τροχονόμοι για ακριβά Ι.Χ.

Φορο-μπλόκα στα ακριβά Ι.Χ. στήνει το υπουργείο Οικονομικών. Μεικτά συνεργεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), της Τροχαίας και των Τελωνείων θα σταματούν πολυτελή Ι.Χ. και θα προχωρούν σε «εφ΄ όλης της ύλης» φορολογικούς, τελωνειακούς και άλλους ελέγχους.

Oι έλεγχοι, που θα γίνονται σε δρόμους, πάρκινγκ νυχτερινών κέντρων και εμπορικά κέντρα, θα αρχίζουν από την επιβεβαίωση της πληρωμής τελών κυκλοφορίας και θα φθάνουν ακόμη και στο πόθεν έσχες του ιδιοκτήτη του Ι.Χ! Οι έλεγχοι θα γίνονται επί τόπου με ειδικούς φορητούς υπολογιστές οι οποίοι μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας θα είναι άμεσα διασυνδεδεμένοι με τα αρχεία οχημάτων των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών καθώς και με το δίκτυο taxis όπου είναι.......

Διαβάστε περισσότερα.

Συνεχίζει τη δράση του ο φονικός ιός της νέας γρίπης

Ένας δάσκαλος που προσβλήθηκε από το νέο ιό της γρίπης Α Η1Ν1 νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Νέα Υόρκη, όπου τρία σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος τη πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι ο δάσκαλος εργάζεται σε ένα σχολείο της συνοικίας Κουίνς της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης στην πόλη.Τα τρία σχολεία του Κουίνς, όπου φοιτούν συνολικά 4.400 μαθητές, θα παραμείνουν κλειστά για πέντε ημέρες για προληπτικούς λόγους.Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 4.298 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα της νέας γρίπης ενώ τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.Παράλληλα, μία γυναίκα από την Αριζόνα, που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στους.........

Διαβάστε περισσότερα.

Το ΣτΕ επικύρωσε το πρόστιμο των 3.000 ευρώ στην ΕΛ.ΑΣ. για τις κάμερες του C4I


Επικύρωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με απόφασή της το πρόστιμο των 3.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στην ΕΛ.ΑΣ. το 2007 από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επειδή οι κάμερες του συστήματος C4I, όπως και 13 ακόμα κάμερες που ήταν τοποθετημένες σε πλατείες, χώρους συγκεντρώσεις, κ.λπ. συνέχισαν να είναι λειτουργία παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευθεί η χρήσή τους.

Στην σχετική απόφασή της η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμη την σχετική αίτηση των υπουργών Δημοσίας Τάξης και Οικονομίας, αναφέροντας μάλιστα ότι ούτε η ΕΛ.ΑΣ. δεν αρνήθηκε την παράβαση της απαγόρευσης σε σχετικό έγγραφό της (18.8.2006) που είχε αποστείλει προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε «αυτοδικαίως καταργημένες τις δίκες» για τις αιτήσεις της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γ. - Αλ. Μαγκάκη, του πρώην ευρωβουλευτή κ. Ε. Κόρακα, καθηγητών Πανεπιστημίων, δικηγόρων, δημοσιογράφων, συνδικαλιστών, κ.ά.(συνολικά 41 ατόμων), αλλά και της ΕΛ.ΑΣ. που ζητούσαν να ακυρωθούν αποφάσεις της Αρχής με τις οποίες επετράπη από το 2004 έως τις 24.5.2007 η παράταση λειτουργίας των 293 καμερών του συστήματος C4I και των 49 που προϋπήρχαν του συστήματος αυτού μόνο για διευκόλυνση και έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Κακοποιούσαν σεξουαλικά τα μικρά αγόρια στο Ιράκ

Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για μη δημοσιοποίηση δεκάδων φωτογραφιών με βασανιστήρια απο το Ιράκ και το Αφγανιστάν, προκάλεσε τις αναμενόμενες αντιδράσεις καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα είχε προ μηνός υποσχεθεί τη διάθεση του επίμαχου υλικού.Όμως ο Ομπάμα προχώρησε και πάρα πέρα απαξιώνοντας το αίτημα της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) με τον ισχυρισμό ότι : «οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν παρουσιάζουν τόσο ενδιαφέρον σε σύγκριση με παλαιότερες από τις φυλακές του Αμπού Γκράϊμπ».Τα βασανιστήρια του Αμπού Γκράϊμπ είχαν δημιουργήσει σάλο στην περίοδο Μπους και ορισμένοι από το κατώτερο προσωπικό του στρατού των ΗΠΑ οδηγήθηκαν σε δίκη και τιμωρήθηκαν.......

Διαβάστε περισσότερα.

Δύο χειροβομβίδες εξουδετερώθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης

Δύο χειροβομβίδες εξουδετέρωσαν χθες το βράδυ άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σε πάροδο της Λεωφόρου Καλοκαιρινού, κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου της Κρήτης.

Κάτοικος της οδού Χατζηκοκόλη - πάροδος της Λ. Καλοκαιρινού - τηλεφώνησε στην αστυνομία, ενημερώνοντας τον αξιωματικό υπηρεσίας, ότι εντόπισε χειροβομβίδα στο δρόμο, υποδεικνύοντας μάλιστα το ακριβές σημείο. Ακολούθησε άμεση και τεράστια κινητοποίηση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. που απέκλεισε την περιοχή για λόγους ασφαλείας, ενώ ειδοποιήθηκαν και οι περίοικοι να μην εξέρχονται των σπιτιών τους μέχρι να εξουδετερωθεί.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί, οι οποίοι και απενεργοποίησαν την χειροβομβίδα.Ακολούθησαν έρευνες στην περιοχή και οι αστυνομικοί εντόπισαν και δεύτερη χειροβομβίδα κοντά στην πρώτη, την οποία επίσης εξουδετέρωσαν.Για λόγους ασφαλείας ο δρόμος έμεινε προληπτικά κλειστός για αρκετή ώρα μετά την εξουδετέρωση των δύο χειροβομβίδων.Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. ως προς την παλαιότητα και τον τύπο των χειροβομβίδων.

www.nafteboriki.gr

Τρεις εκρήξεις τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη

Τρεις εκρήξεις - σε δύο καταστήματα και ένα μικρό φορτηγό - σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.Ειδικότερα, άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς με γκαζάκια σε δύο καταστήματα επί των οδών Αγίου Δημητρίου 14 και Εγνατία 67, αλλά και σε μικρό φορτηγό που ήταν σταθμευμένο επί της οδού Ολύνθου 62 στην Τούμπα.Από τις εκρήξεις προκλήθηκε πρυκαγιά γύρω στις 3:45 τα ξημερώματα, με συνέπεια να προκληθούν υλικές ζημιές στις τζαμαρίες των καταστημάτων και στο φορτηγάκι.Στα σημεία των εκρήξεων έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την αντιμετώπιση των συμβάντων.

www.nafteboriki.gr

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Φανταστικό βίντεο με δελφίνια!!!

Ποτέ μην είσαι σίγουρος.........

Ελβετία: Πάνω από 20 νεκροί το φετινό χειμώνα από χιονοστιβάδες

Από τις χιονοστιβάδες στην Ελβετία έχασαν την ζωή τους τον χειμώνα 23 άνθρωποι και 29 τραυματίστηκαν, ενώ αγνοείται η τύχη ενός, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Ινστιτούτου Μελέτης Χιονοπτώσεων και Έρευνας Χιονοστιβάδων (SLF).

Όλα τα θύματα συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένων σκι εκτός πίστας και σνόουμπορντ.

Το Ινστιτούτο που εδρεύει στο Νταβός, στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι μέχρι τις 24 Απριλίου είχαν παρασυρθεί από χιονοστιβάδες 124 άτομα και από αυτά είχαν χάσει την ζωή τους 24. Με βάση ετήσια στατιστικά στοιχεία, κατά μέσο όρο χάνουν την ζωή τους κάθε χειμώνα στην Ελβετία 25 άνθρωποι.

Ο φετινός χειμώνας διήρκεσε πολύ και ήταν βαρύς. Η χειμερινή περίοδος ξεκίνησε στο τέλος Οκτωβρίου 2008 και η χιονόπτωση ήταν πάνω από το μέσο όρο κυρίως στις Άλπεις, σύμφωνα με το SLF.

Porsche Panamera














Το καινούργιο Porsche Panamera παρουσιάστηκε στην 13η έκθεση αυτοκινήτων της Σαγκάης και από τον Σεπτέμβριο του 2009 αναμένεται να κάνει τις πρώτες του... βόλτες στους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας. Το συγκεκριμένο τετραθέσιο Gran Turismo με τα σπορ δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης που χαρακτηρίζουν τόσο έντονα την Porsche θα διαθέτει τα δοκιμασμένα μέρη του υβριδικού Cayenne που θα παρουσιαστεί στην αγορά στα τέλη της δεκαετίας.

Διαβάστε περισσότερα.

Κατεδάφιση...


Συνεργείο της υπερνομαρχίας προχώρησε στην κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στο Αττικό Άλσος.

www.ethnos.gr

Βάλτε μου... γκολ!

Ποιος Πελέ και ποιος Ροναλντίνιο; Η Βραζιλία έχει να υπερηφανεύεται για την πιο σέξι παίκτρια ποδοσφαίρου στον κόσμο. Ο λόγος για την 21χρονη πορτιέρο Λαϊσα Αντριόλι που είναι μέλος στην εθνική ομάδα της Σελεσάο. Εμείς δεν χρειάζεται να πούμε αν είναι καλή τερματοφύλακας και πιάνει «πουλιά στον αέρα» αφού οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.Η διεθνής γκολκίπερ φέρεται να είχε σχέση με τον Ντενίλσον.

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες εδώ.

ΤΟΥΡΚΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΛΟΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΦΩΚΑΕΩΝ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

Προκειμένου να μεταβάλει την εικόνα της στη διεθνή κοινή γνώμη

Σε διπλό πόλεμο βρίσκεται ο Ελληνικός Πολιτισμός, καθώς Σκόπια και Άγκυρα από κοινού και σε συνεργασία προωθούν μεθοδικά τις θέσεις αμφισβήτησης και υφαρπαγής του ασύγκριτου Ελληνικού Πολιτισμού, με τελικό στόχο τον πλήρη εκμηδενισμό και την εκτόπισή του από το προσκήνιο, με τη βοήθεια των διεθνών ΜΜΕ, που υποκαθιστούμε με μιαν εικόνα χίλια σκονισμένα βιβλία, αλλά και τη χρησιμοποίηση του προκειμένου να βελτιώσουν ή μεταβάλουν ριζικά την εικόνα τους στη διεθνή σκηνή, αποκτώντας πλεονεκτήματα και θετικές εικόνες Πολιτισμού που ποτέ δεν είχαν…

Αυτή τη φορά, η Τουρκική πρόκληση έχει να κάνει με την ταυτότητα του Μικρασιατικού Πολιτισμού, και ιδιαίτερα του περίφημου Ελληνικού Πολιτισμού της Ιωνίας, που αποίκησε με τη σειρά του τον Εύξεινο Πόντο και έπειτα, μετά την καταστροφική μανία των Περσών εναντίον του, στράφηκε δυτικά και έφτασε ως την ίδρυση της Μασσαλίας περί το 600 π.Χ. στη Γαλλία, της Αλαλίας στην Κορσική, του Εμπορίου στην Ισπανία και πολύ αργότερα της περίφημης Νίκαιας (σημερινή Νις) και του Μονακό (αρχ. Μόνοικον), καθώς και άλλων πόλεων της Δυτικής Μεσογείου, χάρη στους τολμηρούς θαλασσοπόρους της Φώκαιας, που με ορμητήριο τη Μασσαλία και χάρη στις θρυλικές πεντηκοντόρους τους, έφτασαν μετέπειτα ως το Γιβραλτάρ, ιδρύοντας την Κάλπη και τα Γάδειρα (Cadix)!

Συγκεκριμένα, η Τουρκία κατασκεύασε ένα «αντίγραφο» αρχαίου ελληνικού πλοίου διαστάσεων 19Χ5 μέτρων, το οποίο ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι προπαγάνδας στη Μεσόγειο, με υψωμένη επάνω του την Τουρκική Σημαία, ώστε να φτάσει σαν τουρκικό αρχαίο πλοίο της «Ανατολίας» στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην αποικία των αρχαίων Ελλήνων Φωκαέων, την περίφημη Μασσαλία της Γαλλίας, 2.600 χρόνια μετά το πρώτο εκείνο αρχαίο ταξίδι… Η άφιξη υπολογίζεται να γίνει την 1 Ιουλίου, ώστε να παραβρίσκεται εκεί στους εορτασμούς των 320 ετών από την Γαλλική Επανάσταση!

Έπειτα από τη Μασσαλία, μέσω ποτάμιων οδών θα μπει θριαμβευτικά στο ίδιο το Παρίσι, αποτελώντας σπουδαίο αξιοθέατο της πάντα κοσμοπολίτικης Γαλλικής Πρωτεύουσας, παίρνοντας μέρος στις εκδηλώσεις του «Τουρκικού Έτους» στη Γαλλία!!! Υπενθυμίζεται δε ότι η Γαλλία του Νικολά Σαρκοζί είναι επίσημα η πιο αντίθετη Ευρωπαϊκή χώρα στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Η πορεία ίσως του «τουρκικού» πλοίου που το βάφτισαν «Κυβέλη», να μαλακώσει τελικά τους Γάλλους, όπως επιδιώκουν οι Τούρκοι…

Στον γυρισμό πάντως, το αρχαίο «τουρκικό» πλοίο σχεδιάζεται να παρελάσει από την Κεντρική Ευρώπη και μέσω του Δούναβη να βγει στη Μαύρη Θάλασσα, για να καταλήξει θριαμβευτικά το 2010 στην Κωνσταντινούπολη», όπου και θα πάρει μέρος στις εκδηλώσεις «”Ισταμπούλ” - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»…

http://www.noiazomai.net/kybeli.html

Διευρύνονται οι απώλειες στο ΧΑ

Διευρύνονται λίγο πριν τις 15:00 οι απώλειες στο Χ.Α. με το γενικό δείκτη τιμών να καταγράφει πτώση 1,96%, στις 2.094,51 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε περάσει ακόμα και σε θετικό έδαφος.Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 130,31 εκατ. ευρώ. Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, 64 σημείωναν άνοδο (2 limitup), 139 πτώση (1 limitdown) και 37 μετοχές παρέμεναν αμετάβλητες.Στο «κόκκινο» η συντριπτική πλειονότητα των επιμέρους κλαδικών δεικτών, με εξαίρεση εκείνους των Μέσων Ενημέρωσης και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

www.nafteboriki.gr

Ιερέας έγραψε βιβλίο για το σεξ!

Ένας ιερέας, στην Πολωνία, δημοσίευσε ένα σεξουαλικό συμβουλευτικό οδηγό που απευθύνεται σε ζευγάρια και τα καλεί να έχουν μια «καλή και με φαντασία ερωτική ζωή»!Ο ιερέας Ksawery Knotz έγραψε το βιβλίο που φέρει τον τίτλο : «Για παντρεμένα ζευγάρια που αγαπούν τον Θεό» και που πολλοί το παρουσιάζουν ως το «Καθολικό Kama Sutra".Ο καθολικός ιερέας κέντρισε το ενδιαφέρον των ανθρώπων επειδή μέσα στον οδηγό αναφέρει λεπτομερώς πως μπορούν τα παντρεμένα ζευγάρια να «νοστιμεύουν» την ερωτική τους ζωή.

«Κάθε πράξη, κάθε σεξουαλική στάση που έχει σκοπό την διέγερση επιτρέπεται και ευχαριστεί τον Θεό. Κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης τα ζευγάρια μπορούν να δείξουν την αγάπη τους με οποίο τρόπο αυτά επιθυμούν,» αναφέρει μέσα στο βιβλίο του.

Ο ιερέας Ksawery Knotz εξηγεί πως το σεξ μέσα στον γάμο δεν θα πρέπει να είναι βαρετό αλλά συναρπαστικό και να περιέχει φαντασία και εκπλήξεις! Το εν λόγω βιβλίο διατίθεται σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες της χώρας γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία ενώ έχει πάρει την έγκριση της Καθολικής Εκκλησίας της Πολωνίας.

www.ethnos.gr

Όμηροι 15 μέλη πληρώματος στο Δέλτα του Νίγηρα

Η μεγαλύτερη ένοπλη οργάνωση της Νιγηρίας, «Κίνημα για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα» (Mend), ανακοίνωσε σήμερα ότι οργάνωση-παρακλάδι της συνέλαβε ομήρους χθες δεκαπέντε αλλοδαπούς, μέλη του πληρώματος ενός πλοίου στο Δέλτα του Νίγηρα.Σε ανακοίνωσή της, η Mend τονίζει ότι μια οργάνωση-παρακλάδι της συνέλαβε ομήρους 15 μέλη του πληρώματος του πλοίου MV Spirit στο Δέλτα του Νίγηρα.

Η Mend, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση χθες τη νύχτα σε στρατιωτικές βάσεις στο Δέλτα του Νίγηρα, προειδοποίησε για νέο κύμα βίας μετά την επίθεση των νιγηριανών ενόπλων δυνάμεων εναντίον δυο μεγάλων στρατοπέδων της.

www.protothema.gr

Πάνω από 6.000 τα κρούσματα της νέας γρίπης

Ξεπέρασαν τις 6.000 τα κρούσματα της νέας γρίπης παγκοσμίως, ενώ ο αριθμός των θανάτων έφθασε τους 65.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ΠΟΥ , τα κρούσματα της νέας γρίπης ανέρχονται σε 6.497 και οι θάνατοι από τη νόσο σε 65.

Χθες, Τετάρτη, ο Οργανισμός είχε ανακοινώσει 5.728 κρούσματα σε 33 χώρες και 61 νεκρούς. Στο Μεξικό, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 60, ενώ η χώρα αριθμεί πλέον 2.446 κρούσματα. Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 3.342 περιπτώσεις και τρεις θάνατοι.

Ο πλήρης κατάλογος έχει ως εξής:

Δείτε τον πίνακα εδώ.

Στην Ασφάλεια Λαμίας παρουσιάστηκε ο Π. Φούρλας

Ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και γενικός γραμματέας της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, κ. Παναγιώτης Φούρλας, παρουσιάστηκε πριν από λίγη ώρα στην Ασφάλεια Λαμίας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της κατοχής αρχαίων αντικειμένων.

Ανθεκτική στην οικονομική κρίση η Μαφία

Το οργανωμένο έγκλημα είναι πιο ευπροσάρμοστο στις αλλαγές της αγοράς, σε σχέση με τις νόμιμες βιομηχανίες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα συζήτησης που διοργάνωσε η γαλλική εφημερίδα Liberation. Η Συζήτηση διοργανώθηκε με αφορμή το νέο βιβλίο, με τίτλο "McMafia" του βρετανού συγγραφέα Μίσα Γκλένι.Σύμφωνα με τον βρετανό συγγραφέα, τρεις είναι οι τομείς όπου το οργανωμένο έγκλημα ενισχύει τη δράση του.

Ο πρώτος είναι η εκμετάλλευση των τεραστίων ροών χρήματος που ελέγχει. Η έλλειψη ρευστού, σύμφωνα με τον Γκλένι, "έχει προκαλέσει μια δραματική έλλειψη ρευστού στις νόμιμες οικονομίες και οι μαφίες αρχίζουν να δρουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες σαν άτυπες τράπεζες".Ο δεύτερος τομέας είναι το ηλεκτρονικό έγκλημα, που εκτείνεται από την απάτη ως την κλοπή ταυτότητας.Ο τρίτος τομέας είναι η πλαστογραφία, που ζει μια χρυσή περίοδο. Πειρατικά DVD, ρούχα, τσάντες , μαϊμούδες, ακόμη και μπαταρίες, αλλά και αφροί ξυρίσματος, βρίσκουν αγοραστικό κοινό, καθώς η οικονομική........

Διαβάστε περισσότερα.

Chelsea - Barcelona......Bοηθήστε τον Drogba!!!

http://www.littlehooliganz.com/drogbaby/

Μετέφερε όπλα από τη Βουλγαρία

Πέντε αεροβόλα όπλα και περισσότερες από 550 σφαίρες κατηγορείται ότι επιχείρησε να μεταφέρει κρυφά στην Αθήνα ένας 36χρονος Έλληνας υπήκοος, που συνελήφθη από άνδρες της βουλγαρικής αστυνομίας στο αεροδρόμιο της Σόφιας, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει προς την Ελλάδα!

Ο 36χρονος άνδρας το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, συνελήφθη τη στιγμή που επιχειρούσε να περάσει από τον έλεγχο αποσκευών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα defencenet, ο Έλληνας δήλωσε στους υπεύθυνους του αεροδρομίου ότι είχε μαζί του ένα αεροβόλο όπλο. Όμως, οι Βούλγαροι αστυνομικοί έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο στις αποσκευές του και, μέσα σε μια ειδική κρύπτη της βαλίτσας του, ανακάλυψαν τα πέντε όπλα και τις σφαίρες, για τα οποία ο Έλληνας δεν διέθετε τις απαραίτητες άδειες με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψή του. Οι αρχές της Βουλγαρίας αποφάσισαν να κρατηθεί επί 72 ώρες για να ανακριθεί και, στη συνέχεια, θα προσαχθεί στο δικαστήριο.

www.protothema.gr

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Εθνικούς Δρυμούς

Απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων και πεζών σε Εθνικούς Δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές, αποφάσισε ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής.

Ισχύει όταν ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός.

www.skai.gr

Τα 5 μεγαλοπρεπή μεθύσια της ανθρωπότητας

Το ΜΕΝ 24 εξιστορεί τα τα μεγαλύτερα μεθύσια που έχουν γινεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Διαβάστε περισσότερα.

Η αρχαιότερη απεικόνιση ανθρώπινης φιγούρας βρέθηκε στη Γερμανία


Την αρχαιότερη απεικόνιση ανθρώπινης φιγούρας, που έχει ποτέ βρεθεί στον κόσμο, και το αρχαιότερο δείγμα ευρωπαϊκής γλυπτικής, εκτιμούν ότι βρήκαν Γερμανοί επιστήμονες.

Πρόκειται για το αγαλματίδιο της «Αφροδίτης», μιας ευτραφούς γυμνής θηλυκής φιγούρας, σκαλισμένο περίτεχνα από τον χαυλιόδοντα ενός μαμούθ, που βρέθηκε στη Γερμανία και χρονολογήθηκε ότι έχει ηλικία τουλάχιστον 35.000 ετών. Η ανακάλυψη έχει προκαλέσει αίσθηση παγκοσμίως.Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το αγαλματίδιο αποκαλύπτει, επίσης, ότι οι πρώτες........

Διαβάστε περισσότερα.

Γερμανία: Στον αέρα σκορπίστηκαν 23.000 ευρώ

Ένας άνδρας έχασε 23.000 ευρώ, όταν, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής οδήγησης καμπριολέ αυτοκινήτου, ο άνεμος πήρε το φάκελο με το ποσό που είχε τοποθετήσει στη θήκη δίπλα στη θέση του συνοδηγού.

Χαρτονομίσματα των 500, 200 και 100 ευρώ σκορπίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο κοντά στο Ανόβερο. Ο 23χρονος άνδρας επικοινώνησε αμέσως με την αστυνομία που απέκλεισε και τις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητοδρόμου για περίπου μισή ώρα. Οκτώ αστυνομικοί βοήθησαν τον 23χρονο να βρει 20.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα 3.000 δεν βρέθηκαν, αλλά εκπρόσωπος της αστυνομίας προειδοποίησε όποιον βρει χαρτονομίσματα ότι είναι παράνομο να τα κρατήσει.

www.nafteboriki.gr

Πρωταθλήτρια στην πειρατεία λογισμικού

«Μαϊμού» ήταν έξι στα δέκα προγράμματα λογισμικού για ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπως παιχνίδια, αναβαθμίσεις προϊόντων και επιχειρηματικές εφαρμογές που διακινήθηκαν πέρυσι στην εγχώρια αγορά, με αποτέλεσμα να αναδειχτεί η Ελλάδα για ακόμη ένα έτος πρωταθλήτρια... Ευρώπης στην πειρατεία λογισμικού.Το ποσοστό πειρατείας μειώθηκε τον τελευταίο χρόνο μόλις κατά 1% και διαμορφώθηκε στο 57%, ενώ η αξία του παράνομα εγκατεστημένου λογισμικού εκτινάχθηκε στα 171 εκατ. ευρώ (238 εκατ. δολ.) έναντι 136 εκατ. ευρώ το 2007. Γεγονός που.......

Διαβάστε περισσότερα.

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Ακαδημίας και η Χαλκοκονδύλη, στο κέντρο της Αθήνας, λόγω πορείας που πραγματοποιούν μέλη του Συνδικάτου των Οικοδόμων, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει γι αυτή την ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, ενώ μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώνονται στην πλατεία Κάνιγγος.

www.protothema.gr

Μουσείο Εσπεριδοειδών -το τρίτο στον κόσμο- άνοιξε στη Χίο

Πορτοκάλι: φρούτο ή κόσμημα; Η απάντηση σήμερα είναι εύλογη, ωστόσο δεν ήταν και τόσο προφανής γύρω στο 1900. Τότε που ένα και μοναδικό πορτοκάλι τυλιγόταν με περισσή χάρη σε χαρτί τυπωμένο με χρυσό χρώμα στη Νάπολη και με την ετικέτα «Αναστασάκης» ταξίδευε από τη Χίο στη Ρωσία, για να το απολαύσει κάποιος που έπρεπε να δουλέψει........

Διαβάστε περισσότερα.

Πορνοστάρ, ηθοποιοί και κληρονόμοι βγαίνουν για μπάνιο


Δεν θα σε ζαλίσω και πολύ γιατί δεν έχει νόημα. Μάιος, και όλες το 'χουν ρίξει στο μαύρισμα στις παραλίες. Αυτό σημαίνει ότι είναι η καλύτερη εποχή για παπαρατσικό υλικό, που ικανοποιεί το αντρικό κοινό, αλλά και κάνει το γυναίκειο να κρίνει αντικειμενικότερα το επίπεδο κυτταρίτιδας, σύσφιξης κτλ.

Για αρχή έχουμε εδώ τη Λέιτον Μίστερ, που μάλλον το διπλοσκέφτεται να μπει στη θάλασσα. Γνωστή σε όλους από την.......

Διαβάστε περισσότερα.

Ποιες σταρ έχουν κάνει πλαστική στήθους


Όλες τους έχουν υπέροχα κορμιά. Όμως, για ένα σημείο του σώματός τους δεν ευθύνονται ούτε τα καλά γονίδια, ούτε οι ατέλειωτες ώρες γυμναστικής. Τα εύσημα για το εντυπωσιακό ντεκολτέ των παρακάτω διάσημων κυριών ανήκουν δικαιωματικά στον πλαστικό χειρουργό τους.

Δείτε τις εδώ.

Εκτρωση για μία στις τέσσερις Ελληνίδες

Μεσαιωνικές αντιλήψεις εξακολουθούν να έχουν -εν έτει 2009- οι Ελληνίδες για την αντισύλληψη, αφού θεωρούν την έκτρωση μια από τις εναλλακτικές μεθόδους. Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», μία στις τέσσερις γυναίκες στη χώρα μας έχει υποβληθεί έστω και μία φορά στη ζωή της σε επέμβαση άμβλωσης και μάλιστα προτού κλείσει τα τριάντα.

Ετησίως υπολογίζεται ότι οι εκτρώσεις ξεπερνούν τις 300.000 στη χώρα μας, ενώ οι γεννήσεις περιορίζονται στις 100.000. Συνήθως οι γυναίκες που καταφεύγουν σε αυτή τη λύση είναι άνω των 25 ετών και έχουν σταθερή σχέση, με αποτέλεσμα να μην προσέχουν πολύ στην ερωτική τους ζωή, παρότι καταγράφονται.......

Διαβάστε περισσότερα.

Οι νησιώτες ξέχασαν το ψάρι

Η μεσογειακή διατροφή «αργοπεθαίνει» στα σπίτια των χαμηλών κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων, ακόμη και στα νησιά, όπου θα περίμενε κανείς πως παραμένει «ζωντανή». Η μελέτη MEDIS, που διεξήχθη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και περιλάμβανε δείγμα 1.000 ηλικιωμένων κατοίκων της νησιωτικής χώρας (Μυτιλήνης, Λήμνου, Σαμοθράκης, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κρήτης και Κύπρου), έδειξε ότι το μέσο «σκορ» υιοθέτησης της παραδοσιακής μεσογειακής δίαιτας στις περιοχές αυτές με άριστα το 10 δεν ξεπερνά το 4!

Καταναλώνουν περισσότερο κρέας από ό,τι θα έπρεπε, δεν προσεγγίζουν εύκολα το ψάρι ως αντικαταστάτη του κρέατος, τρώνε πολλά γαλακτοκομικά πλήρη λιπαρών και πίνουν περισσότερο αλκοόλ. Εχουν........

Διαβάστε περισσότερα.

Θεσ/νίκη: Συνελήφθη 28χρονος για απάτες

Οι άντρες της Ασφάλειας Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη, συνέλαβαν 28χρονο ημεδαπό, ο οποίος αφού υπεξαίρεσε Ι.Χ. αυτοκίνητο, στη συνέχεια, προσπάθησε να το πωλήσει μέσω αγγελίας, που δημοσίευσε σε εφημερίδα.

Σε ραντεβού που κλείστηκε ήρθε υποψήφιος αγοραστής, τον οποίο είχε εξαπατήσει παλαιότερα ο 28χρονος, προσπαθώντας να του πουλήσει άλλο αυτοκίνητο και αποσπώντας του, 100 ευρώ. Ο αγοραστής τον αναγνώρισε και κάλεσε την αστυνομία.

Η αστυνομική έρευνα για τη «δράση» του 28χρονου συνεχίζεται, καθώς φαίνεται πως είχε εξαπατήσει και υποψήφιους ενοικιαστές διαμερισμάτων στην περιοχή της Άνω Πόλης, αποσπώντας τους προκαταβολές 150 ευρώ.

www.protothema.gr

Στο 50% η αποχή στις φοιτητικές εκλογές

Για άλλη μια χρονιά πρωταγωνιστές των φοιτητικών εκλογών ήταν η αποχή και τα ετερόκλητα αποτελέσματα. Παρ’ όλο που λόγω των εξελίξεων στην κεντρική πολιτική σκηνή οι παρατάξεις υπολόγιζαν σε μαζική προσέλευση ψηφοφόρων, οι φοιτητές δεν φάνηκαν να «συγκινούνται» ούτε και φέτος από τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Το 2008 η αποχή είχε φτάσει το 40%, ποσοστό που είχε θεωρηθεί ως ένα από τα χειρότερα των τελευταίων ετών. Φέτος, η αποχή υπολογίζεται ότι έφτασε το 50%, αποδεικνύοντας πως οι φοιτητές όχι μόνο δεν «συγκινήθηκαν» από όσα συμβαίνουν στη Βουλή, αλλά και γύρισαν την πλάτη σε αυτούς που τους έχουν κουράσει.
Τα πράγματα δείχνουν ακόμα πιο τραγελαφικά, από τη στιγμή που, όπως έχει......


Διαβάστε περισσότερα.