Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Καλύτερα να είσαι προετοιμασμένος.....(Καλοκαίρι και χειμώνα)





Τελευταία έκδοση του Firefox.....

Άνοδος 1,29% στο Χρηματιστήριο

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.280,15 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,29%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 301,1 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 129,1 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές. Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά.

Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: των Ασφαλειών κατά 5,90%, των Τροφίμων-ποτών κατά 3,74%, των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων κατά 2,40% και των Ταξιδιών-Αναψυχής κατά 2,08%. Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Τηλεπικοινωνιών κατά 1,06% και του Εμπορίου κατά 0,13%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,31%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,90% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 0,17%. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 151 ενισχύθηκαν, 79 υποχώρησαν και 42 παρέμειναν αμετάβλητες.

Τη χτύπησε επειδή ήταν ακριβά τα σπαράγγια!

Μοτοσικλετιστής καταζητείται από τις αρχές της Γερμανίας επειδή απείλησε και χτύπησε μια 24χρονη κοπέλα η οποία πουλούσε τα σπαράγγια σε υψηλή τιμή.Οι τιμές των άσπρων σπαραγγιών είναι ιδιαίτερα τσουχτερές στη Γερμανία που φτάνουν μέχρι και δέκα ευρώ το κιλό. Ο άνδρας μόλις άκουσε την τιμή των λαχανικών φώναξε στην κοπέλα, τη χτύπησε στο πρόσωπο και την απείλησε πως θα αφήσει ελεύθερο το σκυλί του για να της επιτεθεί. Η πωλήτρια έτρεξε να σωθεί και κάλεσε την αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.“Ο μοτοσικλετιστής είπε στη νεαρή γυναίκα πως οι τιμές ήταν πολύ υψηλές. Αυτή τη στιγμή η τιμή των σπαραγγιών κυμαίνεται από ένα έως πέντε ευρώ το κιλό. Οι ετήσιες εισπράξεις από την πώληση του συγκεκριμένου είδους λαχανικών ανέρχονται στα 175 εκατομμύρια ευρώ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στα μέσα ενημέρωσης.

«Έξυπνα» δίκτυα πλέγματος με μεγαλύτερη εμβέλεια

Παρότι «ασύρματα», τα σημερινά δίκτυα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πολλά μέτρα καλωδίων, καθώς εξαιτίας των προβλημάτων εμβέλειας, η πρόσβαση στο διαδίκτυο σε μια μεγάλη περιοχή προϋποθέτει τη χρήση πολλών δρομολογητών (routers).Τα εναέρια σήματα μεταξύ των συσκευών στα «δίκτυα πλέγματος» (mesh networks) έδωσαν μεν μια λύση στο πρόβλημα, ωστόσο παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα συνωστισμού.Ο Αντρέας Κάσλερ από το Karlstad University της Σουηδίας υποστηρίζει ότι με μικρές τροποποιήσεις σε επίπεδο τεχνολογίας μπορούν να δημιουργηθούν δίκτυα πλέγματος με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και ακόμη λιγότερα καλώδια.Σε αντίθεση με τα κλασικά ασύρματα δίκτυα, στα δίκτυα πλέγματος υπάρχουν ελάχιστες απευθείας συνδέσεις στο διαδίκτυο μέσω δρομολογητών που ονομάζονται πύλες.Οι «δρομολογητές πλέγματος» εκπέμπουν σήματα από τις πύλες στους υπολογιστές των χρηστών και αντίστροφα. Οι πολλαπλοί δρομολογητές πλέγματος λειτουργούν ως ενδιάμεσοι σταθμοί που αναμεταδίδουν τα σήματα προκειμένου να φτάσουν στα απομακρυσμένα σημεία.Η λύση αυτή δεν είναι πολύτιμη μόνο για τα κτήρια γραφείων, αλλά και για την παροχή πρόσβασης στο διαδίκτυο στα παιδιά του αναπτυσσόμενου χώρου, όπου δεν είναι εφικτή η κατασκευή ολοκληρωμένων ενσύρματων δικτύων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με επεισόδια στο κέντρο

Αποκλεισμένο αυτή τη στιγμή το Σύνταγμα απο οργισμένους οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι πετάνε πέτρες και καδρόνια, προκαλώντας υλικές ζημίες.Yπάρχει στο σημείο ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ μόλις έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα.Εχουν συγκεντρωθεί απο το πρωί, σήμερα, στην Ομόνοια, διαμαρτυρόμενοι για την κακή συμπεριφορά της αστυνομίας, καθώς όπως καταγγέλουν αστυνομικός, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ομάδα Σύρων, έσκισε και ποδοπάτησε το Κοράνι, βιβλίο στο οποίο βασίζεται η ισλαμική πίστη.Κλειστές απο τα επεισόδια οι Σταδίου, Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη.

Fair play......

Καταδίκη μητέρας για το θάνατο βρέφους από κακοποίηση.

Η μητέρα του Baby P, του μικρού Πίτερ που πέθανε τον Αύγουστο του 2007 ύστερα από μακροχρόνια κακοποίηση, φυλακίστηκε επ' αόριστον σήμερα, ενώ πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας κατά των κοινωνικών υπηρεσιών που θα έπρεπε να τον είχαν προστατεύσει.

Η 27χρονη μητέρα του Πίτερ, το όνομα της οποίας δεν μπορεί να αποκαλυφθεί, ο 32χρονος φίλος της και ο 37χρονος ενοικιαστής τους Τζέισον Όουεν, είχαν κριθεί ένοχοι πέρυσι για το θάνατο του παιδιού, το οποίο ήταν μόλις 17 μηνών. Ο μικρός Πήτερ είχε σπασμένη σπονδυλική στήλη και έφερε 40 σοβαρά τραύματα από παρατεταμένη οικιακή βία.

Η μητέρα καταδικάστηκε σήμερα σε επ' αόριστον κάθειρξη, με ελάχιστο εγκλεισμό πέντε ετών, ενώ σε δωδεκαετή κάθειρξη καταδικάστηκε ο σύντροφός της, ο οποίος μόλις τον περασμένο μήνα κρίθηκε ένοχος και για τον βιασμό ενός δίχρονου κοριτσιού, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί παράλληλη ποινή ισόβιας κάθειρξης, με ελάχιστο εγκλεισμό δέκα ετών. Ο Όουεν καταδικάστηκε σε επ' αόριστον κάθειρξη, με ελάχιστη διάρκεια εγκλεισμού τριών ετών.

Το γεγονός ότι ο θάνατος του παιδιού επήλθε ενώ βρισκόταν ήδη υπό την παρακολούθηση των κοινωνικών υπηρεσιών, των ιατρικών και της αστυνομίας, προκάλεσε την μήνιν τόσο της κοινής γνώμης, όσο και του πολιτικού κόσμου.

XΑ: Πατάει γκάζι με κέρδη 2%

Ανεβάζει στροφές η οδός Αθηνών ώστε να πιάσει πάλι τα επίπεδα των 2300 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2296 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 2,03% με το ενδιαφέρον να διαχέεται σ όλο το ταμπλό. Την ίδια ώρα στην Ευρώπη Παρίσι και Φρανκφούρτη καταγράφουν κέρδη πάνω από 1%, ενώ το Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,82%. Στα 18,432 ευρώ η μετοχή της Εθνικής σημειώνει άνοδο 2,42%,.

Υπεραπόδοση για το Ταχυδρομικό με 6,07%. Κέρδη 7,55% για την Αγροτική. Άνοδος 5,13% για την Ιντραλοτ. Άνοδος 3,37% για την Alpha Bank, 2,31% για την Eurobank. Yπεραπόδοση με 7% για Folli- Follie, Σιενς. Στα 101 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών.

Του είπε να καίει χαρτονομίσματα για να σωθεί!

Ένας πολιτικός στο Hong Kong έκαψε χαρτονομίσματα αξίας 70.000 δολαρίων ακολουθώντας τις συμβουλές ενός δασκάλου του Φενγκ Σουι!Σύμφωνα με τον κύριο Gilbert Leung ο δάσκαλος του «feng shui» του έδωσε την οδηγία να καίει τα χαρτονομίσματα και ότι έτσι θα απέφευγε την φυλάκιση για μια υπόθεση που δικάζονταν!Του είπε ότι έπρεπε να καίει κάθε βράδυ και επί ένα χρόνο δεκαπέντε χαρτονομίσματα των χιλίων δολαρίων εάν ήθελε να γλιτώσει την φυλάκιση!Ο κύριος Gilbert Leung όμως για να γλιτώσει κάποια χρήματα έκαιγε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων!Τελικά ο κύριος Gilbert Leung καταδικάστηκε στο δικαστήριο για πλαστογράφηση διαθήκης.Διαμαρτυρήθηκε στον δάσκαλο του «feng shui»ότι δεν έγινε αυτό που του υποσχέθηκε αλλά πήρε ως απάντηση: «εγώ σου είπα να καις χαρτονομίσματα των χιλίων δολαρίων και αυτά των 100 δολαρίων, για αυτό έχασες την δίκη.»

www.ethnos.gr

Ληστεία σε τράπεζα στον Ωρωπό

Ληστεία έγινε στις 13:17 σε υποκατάστημα της ATEbank στην οδό Δροσίνη, στον Ωρωπό.Ο δράστης με την απειλή όπλου αφαίρεσε από τα ταμεία άγνωστο - μέχρι στιγμής - χρηματικό ποσό και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Μήνυσε Ιταλό γερουσιαστή και δικαιώθηκε ο Ματεράτσι!

Ο Μάρκο Ματεράτσι δικαιώθηκε από τα ιταλικά δικαστήρια μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον πρώην Ιταλού γερουσιαστή με την κατηγορία της εξύβρισης. Η υπόθεση αφορά περιστατικό που έλαβε χώρα το 2005, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Γιουβέντους-Ίντερ. Σε αυτό το παιχνίδι, ο «Μάτριξ» έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος αγωνιζόταν τότε στους «μπιανκονέρι», με αποτέλεσμα να δεχθεί κάρτα από το διαιτητή.

Στη συνέχεια, ο Ματεράτσι απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του και ζήτησε συγνώμη από το Σουηδό επιθετικό. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για το μέλος της Ιταλικής Γερουσίας, Ρομπέρτο Σαλέρνο, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά στον αμυντικό της Ίντερ, αποκαλώντας τον «κοινό κακοποιό που αποτελεί κακό παράδειγμα για τη νεολαία», ζητώντας παράλληλα να μην συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής Ιταλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.Ο Ματεράτσι κατέθεσε μήνυση και σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», ο ποδοσφαιριστής δικαιώθηκε, ενώ στον Ιταλό πολιτικό επιβλήθηκε δίμηνη ποινή με ανασταλτικό χαρακτήρα με την κατηγορία της δυσφήμισης.

Ξανασμίγουν τα αηδόνια

Οι δύο τελευταίοι μεγάλοι σταρ που ανέδειξε το αμερικάνικο τένις, ο Πιτ Σάμπρας και ο Άντρε Άγκασι θα αναμετρηθούν, έναντι μεγάλης αμοιβής, σε παιχνίδι επίδειξης στο Μακάο.Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί σε καζίνο στις 25 Οκτωβρίου. Αυτή θα είναι η πρώτη τους συνάντηση μετά τον τελικό του US Open το 2002.

Τότε ο Σάμπρας (σ.σ. οι γονείς του οποίου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα) κατέκτησε το τελευταίο γκραν σλαμ τουρνουά στην καριέρα του κόντρα στον μεγαλύτερο αντίπαλο του. Αυτός ήταν και ο 14ος τίτλος γκραν σλαμ ρεκόρ που κυνηγάει να ισοφαρίσει και βέβαια να ξεπεράσει ο Ρότζερ Φέντερερ.Οι δύο σταρ αναμετρήθηκαν μόλις 34 φορές στην καριέρα τους. Ο Σάμπρας προηγείται στις νίκες (20 έναντι 14).

Τρίχρονη ξόδεψε 17.200 ευρώ στο Internet!

Τρίχρονη αγόρασε έναν εκσκαφέα αξίας άνω των 17.200 ευρώ στο Internet, την ώρα που η μητέρα της κοιμόταν.Το περιστατικό σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία. Η μητέρα της μικρής Pipi Quinlan, Sarah αγόραζε παιχνίδια μέσω ενός site δημοπρασιών στο Internet και στη συνέχεια πήγε για ύπνο. Η τρίχρονη Pipi όμως, έμεινε ξύπνια και συνέχισε να παίζει στον υπολογιστή, πατώντας διάφορα πλήκτρα, για να αγοράσει τελικά ένα πολύ μεγαλύτερο παιχνίδι: έναν εκσκαφέα αξίας άνω των 17.200 ευρώ!
Η Pipi κέρδισε στη δημοπρασία τον εκσκαφέα Kobelco, με μερικά κλικ στο site δημοπρασιών TradeMe.Όπως αναφέρει η εφημερίδα RodneyTimes, της Νέας Ζηλανδίας, η μητέρα της το ανακάλυψε όταν άνοιξε και πάλι τον ηλεκτρονικό της υπολογιστή.Εξήγησε επίσης ότι, επειδή είχε δηλώσει συμμετοχή σε αρκετές δημοπρασίες για παιχνίδια, αρχικά πίστεψε ότι είχε αγοράσει έναν μικρό εκσκαφέα – παιχνίδι.
«Έπρεπε να ξαναδιαβάσω τα email για να δω ότι ο συγκεκριμένος εκσκαφέας κόστιζε πάνω από 17.200 ευρώ και να πάθω το σοκ της ζωής μου».Αμέσως τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα δημοπρασιών για να εξηγήσει τι ακριβώς είχε συμβεί. Η TradeMe ακύρωσε την αγορά και ο εν λόγω εκσκαφέας ξαναμπήκε στη λίστα των υποψηφίων προς πώληση…

www.tanea.gr

Καθυστερεί η προσγείωση του διαστημόπλοιου Atlantis

Η ΝΑΣΑ αποφάσισε να καθυστερήσει την προσγείωση του διαστημόπλοιου Atlantis στη Φλόριντα λόγω κακοκαιρίας.

Το Atlantis επρόκειτο να προσγειωθεί στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στις 10.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδος), φέρνοντας σε πέρας αποστολή 11 ημερών με σκοπό την επισκευή του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble.

ΔΕΗ: Αναπάντητα ερωτήματα για το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Δεν μπόρεσε η διοίκηση της ΔΕΗ να πείσει, στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου, ότι από την επιχείρηση λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την προστασία των εργαζομένων της, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης επικίνδυνων εργασιών.Τα θανατηφόρα ατυχήματα στη ΔΕΗ έχουν φτάσει φέτος τα έξι, αλλά ο Αντιπρόεδρος, κ. Χατζηαργυρίου και οι Γενικοί Διευθυντές Διανομής κ. Λαθούρης και Ανθρωπίνων Πόρων, κ. Τζαννέτου, υποστήριξαν ότι κάποιο απ’ αυτά ουσιαστικά οφείλονται σε τροχαία ατυχήματα…

Το τελευταίο πάντως τραγικό περιστατικό στην Κάρυστο, το οποίο ήταν και αφορμή ενός νέου γύρου αντιπαράθεσης της διοίκησης με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, φαίνεται ότι ήταν αποτέλεσμα κυρίως της πίεσης που ασκήθηκε από βιομηχανική μονάδα, για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησής της.Όπως έγινε γνωστό, ο άτυχος εργοδηγός, υπό την πίεση του χρόνου για την αποκατάσταση της βλάβης και με την εντύπωση ότι το ρεύμα στον χώρο είχε διακοπεί, για την εκτέλεση της δικής του εργασίας, δεν χρησιμοποίησε την προβλεπόμενη.......

Διαβάστε περισσότερα.

Οι κυκλοφορίες παιχνιδιών της εβδομάδας

Ποιοι τίτλοι προστέθηκαν στα ράφια των καταστημάτων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας. Με την πολύ σημαντική φετινή Ε3 να βρίσκεται ελάχιστες ημέρες μακριά, ελάχιστα είναι για άλλη μια φορά τα σημαντικά παιχνίδια που κάνουν την εμφάνισή τους. Πρωταγωνιστής της εβδομάδας είναι το εντυπωσιακό Bionic Commando της Capcom για τα PlayStation 3 και Xbox 360.

Από την άλλη, τα βλέμματα των gamers μπορεί να κλέψουν και τα Damnation (Codemasters), Pokemon Platinum, UFC 2009: Undisputed και Terminator Salvation.

Αναλυτικά, η λίστα κυκλοφοριών της εβδομάδας έχει ως εξής:

Big Family Games (Wii)

Bionic Commando (Xbox 360, PlayStation 3)

Blazing Birds (Xbox 360)

Damnation (PC, Xbox 360, PlayStation 3)

Gel: Set & Match (Xbox 360)

Pokemon Platinum (Nintendo DS)

Steal Princess (Nintendo DS)

Terminator: Salvation (PC)

UFC 2009: Undisputed (Xbox 360, PS3)

Warrior Epic (PC)

ΠΟΥ: Τις 11.000 ξεπερνούν τα κρούσματα της γρίπης Α

Στα 11.168 ανέρχονται τα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης σε 42 χώρες ανά τον κόσμο, σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η νόσος έχει στοιχίσει μέχρι τώρα τη ζωή σε 86 ανθρώπους.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν επισήμως 134 νέα κρούσματα -τα περισσότερα από τα οποία στις ΗΠΑ (54), στην Ιαπωνία (35) και στη Χιλή (19)- και ένας ακόμη θάνατος στις ΗΠΑ.

Οι Φιλιππίνες (1 κρούσμα) μπήκαν στον κατάλογο των χωρών που έχουν επισήμως πληγεί από τη νόσο.

Στην Ευρώπη, τα περισσότερα κρούσματα (113) έχουν καταγραφεί στην Ισπανία και ακολουθεί η Βρετανία με 112.

Έχασε την παρθενιά της, χάνει τα λεφτά της!

Ποιός θυμάται την Αλίνα; Εγώ πάντως, ναι. Είναι η όμορφη Ρουμάνα, 18 Μαΐων, κάτοικος Γερμανίας. Πριν από μερικούς μήνες έβγαλε στο «σφυρί» -μέσω Ίντερνετ, την παρθενιά της. Σκοπός, να εξασφαλίσει χρήματα για τις σπουδές της. Το καλό το παλικάρι –ένας Ιταλός επιχειρηματίας, βρέθηκε. Έδωσε δέκα χιλιάδες «ευρώπουλα» για την «τιμή» της Αλίνα Περσέα.
Αλίμονο, όμως! Τα διαδραματιζόμενα, έφτασαν στ’ αυτιά της εφορίας. Κι επειδή εκεί είναι Γερμανία, η πορνεία είναι μεν νόμιμη, αλλά φορολογείται σε ποσοστό 50%. Αποτέλεσμα, η Αλίνα να πρέπει να πληρώσει το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ στην εφορία, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (sic).Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα είναι τυχερή αν της απομείνουν δύο χιλιάδες ευρώ για τον… «κόπο» της». Και σαν να μην έφταναν αυτά, η όμορφη Ρουμάνα κινδυνεύει με απέλαση. Κατά τη γνώμη μου, δεν θα πρέπει να ανησυχεί. Μπορεί να ζητήσει πολιτικό (ερωτικό) άσυλο στο φιλόξενο «Ελάντα». Όλο και κάποιο τηλε-ριάλιτι θα της δώσει δουλειά!

www.sport-fm.gr

Κάρτες Ταρώ με μορφές Αγίων

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, σε πρόσφατη συνεδρία της, εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να «ενημερώσει το πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδας», καθώς πρόσφατα έκαναν στον ελληνικό χώρο την εμφάνισή τους «κάρτες αυτογνωσίας», που προσιδιάζουν προς τις αποκρυφιστικές κάρτες Ταρώ, οι οποίες, αντί για τα συνήθη σύμβολα και μορφές, φέρουν τις μορφές Αγίων προσώπων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.«Κατά τρόπο ασεβή και βλάσφημο, τα ιερά πρόσωπα της Ορθοδόξου Πίστεώς μας χρησιμοποιούνται και συμφύρονται με πρακτικές, που συναντώνται στον αποκρυφιστικό χώρο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Ακόμη, στην ανακοίνωσή της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναφέρει πως αφενός εφιστά την προσοχή του κόσμου και αφετέρου υπενθυμίζει ότι συνήθης παραπλανητική πρακτική διαφόρων ομάδων ασυμβίβαστων με την Ορθόδοξη Πίστη, είναι «η χρήση χριστιανικών συμβόλων και όρων, τα οποία νοηματοδοτούνται με διαφορετικό τρόπο από ό,τι κατανοούνται στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής διδαχής».

www.cosmo.gr

Οι άνδρες θα... εξαφανιστούν σε 5 εκατ. χρόνια

«Μα πού πήγαν όλοι οι άνδρες;» θα αναρωτιούνται οι γυναίκες σε περίπου 5 εκατομμύρια χρόνια εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της καθηγήτριας Τζένιφερ Γκρέιβς του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας στην Καμπέρα.

Σύμφωνα με την ειδική του ανθρώπινου γονιδιώματος, το χρωμόσωμα Υ που καθορίζει το ανδρικό φύλο έχει αρχίσει να εκφυλίζεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια και, όπως καταδεικνύουν οι υπολογισμοί της, μπορεί να έχει εξαφανιστεί εντελώς σε 5.000.000 χρόνια.Οπως τόνισε η Γκρέιβς στη διάλεξή της -η οποία έφερε τον τίτλο «Η Παρακμή και η Πτώση του Υ χρωμοσώματος και το Μέλλον των Ανδρών»- στο Royal College of Surgeons της Ιρλανδίας: «Κάποιος για να είναι αρσενικό χρειάζεται το χρωμόσωμα Υ. Περίπου 300 εκατομμύρια χρόνια πριν το Υ έφερε πάνω του 1.400 γονίδια, ενώ τώρα έχει μόνο 45. Εάν αυτός ο ρυθμός εκφυλισμού συνεχιστεί, τότε σε 5 εκατομμύρια χρόνια το......

Διαβάστε περισσότερα.

Ενας ευαίσθητος ληστής

Ληστής με ευαισθησίες στο Πέραμα. Ενας 42χρονος που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα λήστεψε με επιτυχία τράπεζα στο Πέραμα, όμως δύο ημέρες αργότερα οι τύψεις τον έκαναν να παραδοθεί επιστρέφοντας ένα μέρος των χρημάτων που απέσπασε. Το πρωτοφανές περιστατικό, σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Εκπληκτοί οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Περάματος αντίκρισαν έναν 42χρονο Ελληνα, να περνά το κατώφλι της υπηρεσίας και με αφοπλιστική ειλικρίνεια να λέει πως είναι ληστής και πως ήθελε να παραδοθεί. Η έκπληξη των αστυνομικών ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν τον είδαν να βγάζει από την τσέπη του δεσμίδες με ευρώ, τα οποία όπως εξήγησε ήταν τα κλεμμένα που ήθελε να παραδώσει πίσω. Μάλιστα, είπε πως τα υπόλοιπα χρήματα τα έδωσε σε ένα άγνωστο άτομο που τα χρωστούσε, ενώ.......

Διαβάστε περισσότερα.

Απέτρεψε σίγουρο αεροπορικό δυστύχημα

Τα πράγματα για μια πτήση στην Αμερική θα μπορούσαν να είχαν καταλήξει όπως στη φωτογραφία... Αλλά, ευτυχώς που ένας από τους επιβάτες ήταν σμηνίας. Ο Μπάρτεκ Μπαχλίντα έσωσε τη ζωή 300 ατόμων όταν εντόπισε διαρροή καυσίμων στην ουρά του αεροπλάνου.Ο σμηνίας, που από όλους πια θεωρείται ο ήρωας της ημέρας, ταξίδευε με την United Airlines από το Σικάγο στο Τόκιο, όταν στα 30.000 πόδια πρόσεξε ότι από την ουρά του αεροπλάνου διέρρεαν καύσιμα.Ψύχραιμος, βιντεοσκόπησε τη διαρροή και αθόρυβα ειδοποίησε την αεροσυνοδό, που τον πίστεψε μόνο όταν της έδειξε το σχετικό βίντεο και κατόπιν ειδοποιήθηκε ο πιλότος.Όντας μέλος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, ο Μπαχλίντα υπολόγισε πως χάνονται περίπου 6.000 λίτρα την ώρα από το αεροπλάνο, καθιστώντας την πτήση πάνω από τον ωκεανό απαγορευτική.Τελικά, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, με τους 300 επιβάτες και το πλήρωμα να είναι ασφαλείς.

www.cosmo.gr

Πού οφείλονται οι παγετώνες;

Οι γεωλόγοι ίσως ανακάλυψαν την απάντηση σε ένα παμπάλαιο ερώτημα: Τι προκάλεσε τις πρώτες εποχές παγετώνων στον πλανήτη μας. Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, αυτές προκλήθηκαν από την αύξηση του οξυγόνου στην ατμόσφαιρα της Γης, μια εξέλιξη που οδήγησε στην κατανάλωση των «αερίων του θερμοκηπίου» στην ατμόσφαιρα και συνεπώς στο σταδιακό πάγωμα του πλανήτη.

Η έρευνα, που έγινε από διεθνή ομάδα γεωλόγων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Κίνα και τη Ν. Αφρική, με επικεφαλής τον Άλαν Κάουφμαν, καθηγητή γεωλογίας στο αμερικανικό πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, δημοσιεύεται στο περιοδικό «Geology».Σύμφωνα με τους επιστήμονες, βρέθηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι η αύξηση του οξυγόνου στην ατμόσφαιρα συνέπεσε με την πρώτη εξάπλωση των πάγων στην επιφάνεια του πλανήτη. Χρησιμοποιώντας ισότοπα θείου για να προσδιορίσουν την ποσότητα οξυγόνου μέσα σε βράχους ηλικίας 2,3 δισ. ετών στη Νότιο Αφρική, βρήκαν σαφείς ενδείξεις για μια ξαφνική.........

Διαβάστε περισσότερα.

Πράσινο τσάι κατά του καρκίνου

Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου απασχολεί έντονα τους επιστήμονες τα τελευταία χρόνια. Το πράσινο τσάι έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών επιστημονικών ερευνών. Αρκετές από αυτές αποδίδουν στο παραδοσιακό αφέψημα της Ανατολής αντικαρκινικές ιδιότητες.Μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «International Journal of Cancer» δείχνει ότι το πράσινο τσάι μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο γαστρίτιδας (φλεγμονής του στομάχου), που θεωρείται ότι συχνά προηγείται του καρκίνου του στομάχου. Η έρευνα υποστηρίζει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το πράσινο τσάι προστατεύει από τον καρκίνο. Ωστόσο, τα οφέλη δεν σταματούν εκεί: άλλες μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να προστατεύει........

Διαβάστε περισσότερα.

Οι γυναίκες ψωνίζουν περισσότερο σε περιόδους οικονομικής κρίσης


Φαίνεται πως αν η καταναλωτική ζήτηση έχει διεθνώς πέσει τελευταία λόγω της οικονομικής κρίσης φταίνε οι άνδρες γι' αυτό, αφού μια νέα επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι ακριβώς στις περιόδους κρίσης οι γυναίκες ψωνίζουν ακόμη περισσότερο από ό,τι συνήθως στις ομαλές οικονομικές περιόδους.

Η έρευνα έγινε από την καθηγήτρια του βρετανικού πανεπιστημίου του Χερτφορντσάιρ Κάρεν Πάιν, συγγραφέα επίσης του φετινού βιβλίου «Sheconomics», σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science. Η μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου οι μισές γυναίκες δηλώνουν τρομαγμένες από την κρίση και αισθάνονται ότι η οικονομική τους κατάστασή τους έχει χειροτερεύσει. Κι ενώ τρεις στις τέσσερις (75%) δηλώνουν ότι σκοπεύουν να κάνουν κάποιου είδους περικοπές στις συνολικές δαπάνες τους, την ίδια στιγμή ακόμα περισσότερες (79%) αναφέρουν ότι θα κάνουν σπατάλες σε ψώνια για να ανεβάσουν την ψυχική τους διάθεση.Το 40% των γυναικών θεωρεί ότι η κατάθλιψη αποτελεί επαρκή δικαιολογία για τις παραπανίσιες αγορές τους στα μαγαζιά, ενώ το 60% δηλώνει ότι όταν νιώθουν «κάπως πεσμένες», είναι ένας καλός λόγος για σπατάλες. Σύμφωνα με την ερευνήτρια, αυτού........

Διαβάστε περισσότερα.

Ανέκδοτο

Πάει μια γυναίκα στο δημαρχείο για να πάρει το επίδομα πολυτεκνοίας...

-Πόσα παιδιά έχετε την ρωτάει ο υπάλληλος ?

-12 απαντάει η κυριά.

-12???Μπορείτε να μου πείτε τα ονόματα τους για να τα σημειώσω ?

-Φυσικά. Το πρώτο το λένε Μανωλάκη.Το δεύτερο Μανωλάκη.Το τρίτο Μανωλάκη.Το τέταρτο Μανωλάκη.Το πέμπτο Μανωλάκη.Το έκτο Μανωλάκη.Το έβδομο Μανωλάκη.Το όγδοο Μανωλάκη.Το ένατο Μανωλάκη.Το δέκατο Μανωλάκη.Το εντέκατο Μανωλάκη και το δωδέκατο Μανωλάκη.

-Ο υπάλληλος έχει τρελλαθεί και την ρωτάει : "Μα καλά και πώς τα αναγνωρίζεται"?

-Ααα...δεν είναι δύσκολο.Τα φωνάζω με το επώνυμό τους......

See throughs... επώνυμα


Kάποιες επώνυμες, σέξυ κυρίες, γίνονται ακόμη πιο υπέροχες όταν αποφασίζουν να φορέσουν κάτι πιο... see through!

More photos.

Νέο tablet από την Apple το 2010

Μια νέα συσκευή με οθόνη αφής ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η Apple εντός του ερχόμενου έτους, προκειμένου να καλύψει το χάσμα ανάμεσα στο iPod Touch και την γκάμα των φορητών της υπολογιστών.

Σύμφωνα με τον Τζιν Μάνστερ, καταξιωμένο αναλυτή της Apple από την εταιρεία Piper Jaffray, το πρώτο εξάμηνο του 2010 η Apple θα διαθέσει στην αγορά μια συσκευή tablet που θα έχει οθόνη 7-10 ιντσών και θα κοστίζει μεταξύ 500-700 δολαρίων.

Η συσκευή αυτή, η οποία χρησιμοποιείται για την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, παιχνίδια, πλοήγηση στο διαδίκτυο και παρακολούθηση ταινιών, έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν από άλλες εταιρείες, χωρίς ωστόσο να γνωρίσει ιδιαίτερη επιτυχία.

Ωστόσο, ισχυρή επωνυμία της Apple σε συνδυασμό με την επιτυχία των προϊόντων της iPod και iPhone αποτελεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, εγγύηση για την επιτυχία της νέας της συσκευής.

ΗΣΑΠ: Αλλαγές στα δρομολόγια το Σαββατοκύριακο

Μετ΄ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ λόγω των εργασιών ανακαίνισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής.

Συγκεκριμένα, ο Ηλεκτρικός δεν θα λειτουργεί στο τμήμα ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ. Για την εξυπηρέτηση των επιβατών θα λειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή : Χ7 ΣΤ. ΗΣΑΠ ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΣΤ. ΗΣΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμός ΘΗΣΕΙΟ λειτουργεί πλέον κανονικά και ότι παραμένουν κλειστοί λόγω εργασιών οι σταθμοί ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ και ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ. Από τις 25 Μαίου 2009 τίθεται εκτός λειτουργίας και ο σταθμός ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΣΑ 185.

Ο εγκέφαλος μεγαλώνει με το διαλογισμό

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τρέχουν σε κάθε είδους γυμναστήρια για να μεγαλώσουν τους μυς τους. Τι μπορούν όμως να κάνουν για να μεγαλώσουν τον εγκέφαλό τους; Διαλογισμό, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Λος Άντζελες (UCLA).

Η μελέτη, με επικεφαλής την Αϊλίν Λούντερς, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευροεπιστήμης «NeuroImage», χρησιμοποίησε υψηλής ανάλυσης τρισδιάστατες μαγνητικές τομογραφίες για να παρακολουθήσει τους εγκεφάλους εθελοντών σε φάση διαλογισμού. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου των εθελοντών, που διαλογίζονταν εδώ και πολλά χρόνια (κατά μέσο όρο 24), είναι σημαντικά μεγαλύτερες σε σχέση με υπολοίπων ανθρώπων.Οι περιοχές αυτές είναι κυρίως ο δεξιός ιππόκαμπος, ο δεξιός θάλαμος και η αριστερή κάτω κροταφική έλικα, περιοχές όλες σχετιζόμενες με τη ρύθμιση......

Διαβάστε περισσότερα.

Σκυλάκι για τα πανηγύρια...!!!

Ανοδικές τάσεις στο Χ.Α.

Ανοδικά κινείται σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στις κυριότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Αυτή την ώρα (10:58) ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,72% ανερχόμενος στις 2.267,24 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ανοδο σημειώνει και η πλειονότητα των μετοχών. Συγκεκριμένα, 72 τίτλοι ενισχύονται, 32 καταγράφουν απώλειες και 13 παραμένουν σταθερές.

Σκίτσο



www.goalday.gr

Εξέδιδαν έγκυο ανήλικη Ρουμάνα

Αν και έγκυος, την υποχρέωναν να εκδίδεται υπό καθεστώς τρόμου και απειλών. Ο λόγος για μια ανήλικη Ρουμάνα, η οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία Ρεθύμνου, ζούσε μαρτυρικά στα χέρια των σωματεμπόρων της.Επί εννέα μήνες τρεις Κρητικοί από την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου την κρατούσαν φυλακισμένη, όπως κατήγγειλε, μαζί με μία 20χρονη ομοεθνή της. Τις μετέφεραν από μέρος σε μέρος -πάντα υπό επιτήρηση- προκειμένου να τις εκδίδουν.Οι δύο κοπέλες βρίσκονται πλέον υπό την προστασία των διωκτικών Αρχών του Ρεθύμνου, που προχώρησαν στη σύλληψη των τριών ντόπιων αλλά και μίας 29χρονης από τη Ρουμανία που επίσης φέρεται να συμμετείχε στο κύκλωμα σωματεμπορίας.Οπως έγινε γνωστό, μόλις προχθές η 17χρονη κατάφερε να δραπετεύσει από το διαμέρισμα όπου τις είχαν, καταφεύγοντας με τη συνδρομή φιλικού της προσώπου στην Αστυνομία.Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ζήτησε την προστασία της Αστυνομίας, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή της. Η κοπέλα, που μεταφέρθηκε στο.........

Διαβάστε περισσότερα.

Οπλοστάσιο σε κατοικία στα Χανιά

Σε οπλοστάσιο είχε μετατρέψει το σπίτι του 43χρονος από τα περιβόλια του δήμου Θερισού στα Χανιά.Στο σπίτι του άνδρα βρέθηκαν ένα αυτόματο πολεμικό όπλο, ένας κορμός αντιαεροπορικού πολυβόλου, γεμιστήρες και εκατοντάδες σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων αλλά και σπάνια είδη πυρομαχικών.Ο άνδρας συνελήφθη ενώ ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για προσωπική συλλογή.

Ένοπλη ληστεία επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη

Θύμα ληστείας έπεσε πεζός στις 3:20 το πρωΐ στην περιοχή της Καλαμαριάς, όταν δύο άνδρες με την απειλή όπλου και συσκευής ηλεκτρικής εκκένωσης, του απέσπασαν τσαντάκι με 5.000 ευρώ. Της υπόθεσης έχουν επιληφθεί οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

O καιρός του Σαββατοκύριακου

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθεί λίγη πρόσκαιρη συννεφιά κατά τόπους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει σε όλη τη χώρα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθεί λίγη πρόσκαιρη συννεφιά κατά τόπους και υπάρχει μια πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 5 και τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

www.protothema.gr

Τζούλια Αλεξανδράτου: Από Πίσω



Για την αγαπημένη μας ξανθιά Τζούλια τα λόγια είναι περιττά. Ανεβαίνει στη σκηνή και γίνεται χαμός, τραγουδάει και παρανοεί ο κόσμος - γενικά ένα χάος συνοδεύει το μύθο της. Αλλά ο πραγματικός της μύθος είναι η ομορφιά της. Και εσύ μπορεί να έχεις συνηθίσει να απολαμβάνεις την μπροστινή της όψη, γιατί σ' τη δίνει απλόχερα, αλλά μην υποτιμάς και την πίσω. Σου 'χουμε μια συλλογή.Η Τζούλια δεν φημίζεται για την πλάτη της, ενώ δεν ταυτίζεις τ' όνομά της με την........

Διαβάστε περισσότερα.

Κατάσχεση 490.000 λαθραίων πακέτων τσιγάρων

Κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υπ.Ε.Ε Αττικής, αξιοποιώντας πληροφορίες από πρόσφατη αντίστοιχη επιχείρηση. Κατασχέθηκαν 490.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, προερχόμενων από την Κίνα. Το παράνομο εμπόρευμα ξεφορτώθηκε σε απομακρυσμένο μέρος της ακτής Βασιλειάδη στον Πειραιά, μεταμεσονύκτιες ώρες, από δυο containers που μετέφερε φορτηγό πλοίο Λιβεριανής σημαίας.Ο τελικός προορισμός του φορτίου ήταν η Μ. Βρετανία και παραλήπτης φέρεται Κύπριος επιχειρηματίας, ο οποίος αναζητείται. Η αξία των διαφυγόντων δασμών για το ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται στο ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ.

www.enet.gr

Φονικές πλημμύρες στην Αϊτή

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αϊτή από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, σε μια περίοδο που η χώρα προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από τις περσινές καταστροφές.Σύμφωνα με αξιωματούχους της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες ή έχουν καταστραφεί ολοσχερών και περισσότερες από 600 οικογένειες έχουν μείνει άστεγες από τις πλημμύρες των τριών τελευταίων ημερών.«Τα 11 θύματα είναι όσα καταμετρήσαμε από το βράδυ της Τετάρτης. Όμως φοβόμαστε ότι ο απολογισμός μπορεί να είναι υψηλότερος επειδή η βροχή συνεχίστηκε και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας», δήλωσε ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Πιερ-Λουί Πενσινά.

Τα περισσότερα θύματα σκοτώθηκαν προσπαθώντας να διασχίσουν ρέματα ή όταν τα σπίτια τους κατέρρευσαν.Η Αϊτή, η φτωχότερη χώρα της αμερικανικής ηπείρου, είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στις πλημμύρες λόγω της αποψίλωσης των δασών, του κακού αποχετευτικού δικτύου στις πόλεις και επειδή πολλές παραγκουπόλεις έχουν χτιστεί κοντά σε κοίτες ποταμών. Περίπου 800 άνθρωποι έχασαν πέρσι τη ζωή τους από τις καταιγίδες και τους τυφώνες. Τα σημάδια από αυτές τις καταστροφές είναι ακόμη εμφανή στην Γκονάιβες, την πόλη που χτυπήθηκε χειρότερα από τις πλημμύρες.

www.protothema.gr

Απειλούνται εκατοντάδες είδη πουλιών

Τουλάχιστον 1227 είδη πουλιών απειλούνται με εξαφάνιση, παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Κόκκινο Κατάλογο για το 2009, που κατάρτισε η IUCN (Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης). Ιδαιτέρως κινδυνεύουν 192 είδη πουλιών, δύο παραπάνω είδη από το 2008.
Επίσης, έχει αυξηθεί ο αριθμός των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση. Στην Ελλάδα, 62 απειλούμενα είδη πουλιών και 16 σχεδόν απειλούμενα περιλαμβάνει ο επικαιροποιημένος Κόκκινος Κατάλογος των Απειλούμενων Πουλιών της Ελλάδας που κατάρτισε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με την Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία.Η ταχύτατη εξαφάνιση ειδών της άγριας ζωής γίνεται πλέον με πρωτοφανείς ρυθμούς, παρά τα προγράμματα και δράσεις προστασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτό οφείλεται συνήθως στον ανθρώπινο παράγοντα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Ασπροπάρης (Neophron percnopterus) του οποίου ο πληθυσμός στην Ελλάδα παρουσιάζει ραγδαία μείωση.Παράλληλα όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις ειδών που, σε σχέση με την πρώτη έκδοση του Ελληνικού Κόκκινου Καταλόγου το 1992, έχουν αντίστροφη πορεία.

Για παράδειγμα, μετά την εφαρμογή συγκεκριμένων δράσεων για την προστασία τους, το καθεστώς διατήρησης ειδών, όπως τα δύο είδη πελεκάνων (Pelecanus crispus και Pelecanus onocrotalus) και η Λαγγόνα (Phalacrocorax pygmeus), έχει βελτιωθεί."Το μήνυμα που μας δίνει ο Κόκκινος Κατάλογος της IUCN είναι ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε τη κατάσταση για πολλά Κινδυνεύοντα είδη. Απλά πρέπει να υπάρχει η πολιτική βούληση και το ενδιαφέρον όλων μας για να στηρίξει δράσεις και πρωτοβουλίες διατήρησης και προστασίας της φύσης" λέει ο Τάσος Δημαλέξης, Επιστημονικός Διευθυντής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

www.skai.gr

Ληστεία με συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης

Με την απειλή όπλου και τη χρήση συσκευής ηλεκτρικής εκκένωσης δύο άγνωστοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν πεζό και να του αποσπάσουν τσαντάκι με το ποσό των 5.000 ευρώ.Η ληστεία σημειώθηκε στις 3.20 τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην περιοχή της Καλαμαριάς. Της υπόθεσης έχουν επιληφθεί οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Σφοδρές βροχοπτώσεις «βύθισαν» πόλεις και χωριά στην Αυστραλία

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα σε περιοχές του νοτιοανατολικού Κουίνσλαντ και στα βόρεια της Νέας Νότιας Ουαλίας, λόγω των καταρρακτωδών βροχών που τις τελευταίες μέρες «βύθισαν» μικρές πόλεις και χωριά. Χθες, Πέμπτη, οι Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών αποφάσισαν την απομάκρυνση 5.000 κατοίκων από την πόλη Λίζμορ, καθώς τα νερά του ποταμού........

Διαβάστε περισσότερα.

Φύλαγε τα ρούχα τους

«Το βράδυ της Ανάστασης πήγαμε στην εκκλησία και η μικρή μου κόρη ήθελε οπωσδήποτε να ανάψει και να κρατήσει τη λαμπάδα. Όμως το κερί που έλειωνε έπεσε πάνω στη ζακέτα της και αμέσως πήρε φωτιά»!

Ανάλογα περιστατικά με ρούχα και παιχνίδια που αγοράζει συχνά η κ. Χριστίνα Κετσετσόγλου για τα τρία παιδιά της - 2, 6 και 10 ετών- είναι συχνά. Όμως το τελευταίο την έκανε να ανησυχήσει πολύ για ό,τι προϊόν μπαίνει στο σπίτι της και κυρίως για εκείνα που χρησιμοποιούν τα παιδιά της. «Ξέρω ότι αυτά που αγοράζουμε από τα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών, τα οποία προσφέρουν και είδη ρουχισμού, δεν........

Διαβάστε περισσότερα.

Οι πιο γελοίες μηνύσεις όλων των εποχών


Μπορεί κάποιος να μηνύσει μια ζυθοποιεία γιατί δεν εμφανίστηκαν οι καλλονές της διαφήμισης μπροστά του; Να μηνύσει μια αλυσίδα έτοιμου φαγητού γιατί ο καφές ήταν πολύ ζεστός; Να μηνύσει τον ίδιο του το εαυτό; Και όμως μπορεί!

Διαβάστε περισσότερα.

Κιμ Σμιθ



Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να μάθετε για την Τεξανή καλλονή, Κιμ Σμιθ.

Διαβάστε περισσότερα.

Gadget Report: Τα καλύτερα νέα γκάτζετ της αγοράς


Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τα καλύτερα, τα πιο πρωτότυπα και πιο χρηστικά νέα γκάτζετ της αγοράς. Δείτε πρώτοι αυτή τη βδομάδα: Sony ICD-SX, Favi PJM-1000, LG Electronics AF115, LG Electronics LH7030 και Logitech G19.

Διαβάστε περισσότερα.

Μείωση 80% των ελληνικών επενδύσεων στη ναυτιλία

Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει ως αποτέλεσμα τα μεγάλα επενδυτικά προγράμματα σε «κλασικού» τύπου πλοία όλων των αγορών να έχουν περιοριστεί ήδη, ενώ οι νέες επενδύσεις του έτους που διανύουμε είναι κατά 80% μειωμένες από τις περασμένες χρονιές.Σημαντικό στοιχείο που οδηγεί στην περαιτέρω μείωση των νέων επενδύσεων για τους Ελληνες εφοπλιστές είναι η δυσχερής θέση μεγάλων ναυπηγιών της Κίνας και της Νότιας Ασίας, στην προσπάθεια που κάνουν για την ανεύρεση τραπεζών που θα στηρίξουν τις νέες ή και υπάρχουσες παραγγελίες.Παρ’ όλα αυτά, επενδύσεις σε εξειδικευμένα projects (π.χ. drillships, cement carriers κ.λπ.) ή άλλες που σχετίζονται με μακροχρόνιες σχέσεις Ελλήνων με μεγάλους ναυλωτές μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των τραπεζών, πόσο μάλλον όταν νέες ναυπηγήσεις συνδέονται με πιστώσεις εξαγωγικού εμπορίου (export credits). Παράλληλα, ναυτιλιακές αγορές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και με σοβαρές ελλείψεις πλοίων, όπως μεταφοράς τσιμέντου ή ασφάλτου, υποστήριξης υποθαλάσσιας εξόρυξης........

Διαβάστε περισσότερα.

Στάση εργασίας σε ΚΑΤ, Ασκληπιείο και Μεταξά

Κινητοποιήσεις και σήμερα στα νοσοκομεία. Σε στάση εργασίας έως τις 11 το πρωΐ οι εργαζόμενοι στο ΚΑΤ, το Ασκληπιείο και το νοσοκομείο Μεταξά.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΗΠΑ: Ισόβια στον στρατιώτη που βίασε και σκότωσε μια 14χρονη Ιρακινή

Δικαστήριο του Κεντάκι καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς δικαίωμα αναστολής, έναν πρώην στρατιώτη, για το βιασμό και τη δολοφονία μιας 14χρονης Ιρακινής, της οποίας σκότωσε και την οικογένεια, το 2006 κοντά στη Βαγδάτη.Η εισαγγελία είχε ζητήσει την επιβολή της θανατικής ποινής για τον 24χρονο Στίβεν Ντέιλ Γκριν, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από τους ενόρκους στις 7 Μαΐου. Ωστόσο, μετά από διήμερες διαβουλεύσεις οι ένορκοι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν εάν θα έπρεπε να εκτελεστεί και έτσι το δικαστήριο επέβαλε την εναλλακτική ποινή των ισοβίων δεσμών.Οι συνήγοροι του Γκριν τον παρουσίασαν ως έναν άνθρωπο που είχε παραμεληθεί ως παιδί, αισθανόταν έντονη πίεση από τις μάχες και ήταν παγιδευμένος σε μια εμπόλεμη περιοχή όπου παρακολουθούσε τους συντρόφους του να πεθαίνουν και δεν μπορούσε πλέον να ξεχωρίσει τους εχθρούς από τους συμμάχους του.Η εισαγγελία, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι ήταν ο αρχηγός μιας πενταμελούς ομάδας στρατιωτών που οργάνωσαν την εισβολή στο σπίτι των Ιρακινών για να βιάσουν το κορίτσι και αργότερα κόμπαζαν για το έγκλημά τους.Οι τρεις από τους άλλους τέσσερις στρατιώτες παραδέχτηκαν την ενοχή τους ενώ ο τέταρτος καταδικάστηκε από στρατοδικείο. Όλοι τους εκτίουν ποινές από πέντε έως 100 χρόνια κάθειρξης.

Κατά λάθος εκατομμυριούχοι

Παγκόσμιο κυνηγητό εξαπέλυσαν οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας για ζευγάρι νεοζηλαδών που έλαβαν κατα λάθος από τράπεζα 6 εκατομμύρια δολάρια και εξαφανίστηκαν.Το ζευγάρι είχε κάνει αίτηση για ένα δάνειο 10.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας, αλλά η τράπεζα έβαλε στον λογαριασμό τους 10 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας!!Οι αρχές της χώρας ζήτησαν τη βοήθεια της Ιντερπόλ για να εντοπίσει τους φυγάδες που εξαφανίστηκαν στις 7 Μαΐου, δύο μέρες αφότου ο υπάλληλος της Westpac τους έδωσε 1000 φορές περισσότερα χρήματα απ' ό,τι ζήτησαν.Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατά τύχη πάμπλουτοι εγκατέλειψαν τη χώρα όταν κατάλαβαν πόσο πολύ είχε φουσκώσει ο λογαριασμός τους. Επίσης δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρχές τα ονόματά τους, το επάγγελμά τους ή κάποια πληροφορία για το πού μπορεί να βρίσκονται αυτή τη στιγμή.Ωστόσο, τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο άνδρας ονομάζεται Leo Gao και η κοπέλα του Cara Young, είναι κάτοικοι της Rotorua και πιθανότατα έχουν διαφύγει στην Κίνα. Η ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρει ότι "έχει ξεκινήσει η προσπάθεια επανάκτησης ενός μεγάλου ποσού χρημάτων που έχουν κλαπεί".Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό TVNZ το χρονικό της "κλοπής" έχει ως εξής: Το ζευγάρι έκανε αίτηση για ένα δάνειο 10.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας(6000$). Στις 5 Μαΐου η τράπεζα έβαλε στον λογαριασμό τους 10 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας(6.000.000$). Στις 6 Μαΐου η τράπεζα έκλεισε τις πόρτες της για το κοινό και μία μέρα μετά διαπιστώθηκε ότι το ζευγάρι είχε κάνει φτερά.Αστυνομικές πηγές είπαν ότι η τράπεζα ανέκτησε μέρος των χρημάτων, διότι πιθανότατα δεν ήταν δυνατόν το ζεύγος να εκταμιεύσει όλο το ποσόΗ Westpac είναι μιά από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας με περισσότερο από ένα εκατομμύριο πελάτες και μότο: "εκμεταλλεύσου κάθε ευκαιρία που σου δίνει η ζωή". Είναι γεγονός ότι οι πελάτες ακολουθούν τις συμβουλές της.

www.news247.gr

Μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση από το Speedrunner 2 στο λιμάνι του Πειραιά

Θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε από διαρροή καυσίμων από το Speedrunner 2 το οποίο είναι δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά αφού δεν εκτελεί δρομολόγια.
Η ρύπανση εντοπίστηκε κατά τον απόπλου του επιβατηγού πλοίου Φοίβος που παρατήρησε τη ρύπανση γύρω από το Speedrunner 2.
Ειδοποιήθηκαν οι Λιμενικές Αρχές που έσπευσαν να ερευνήσουν από πού είχε προκληθεί η ρύπανση από ελαφρά πετρελαιοειδή, έκτασης 300 τετραγωνικών.
Οι Λιμενικοί εντόπισαν σχίσιμο, μήκους 10 εκατοστών, στη δεξιά πλευρά του Speedrunner 2, πάνω από την ίσαλο γραμμή από όπου γινόταν η διαρροή.
Ήδη έχει γίνει η μετάγγιση των καυσίμων ενώ ξεκίνησε η επιχείρηση απορρύπανσης.

www.marinews.gr

Μίνι-καρπούζι

Οι προτιμήσεις των σύγχρονων καταναλωτών που προτιμούν μικροσκοπικά προϊόντα επιτάσσσουν την τάση αυτή στην τεχνολογία. Τα επιτεύγματα αυτής είναι εντυπωσιακά με αντιπροσωπευτικότερα τα λεπτεπίλεπτα κινητά, MP3 players και τα κομπιούτερ μανία που όπως φάινεται εξαπλώνεται ακόμη και στους διαδρόμους των παντοπωλείων και σούπερ μάρκετ. Ο λόγος για το μικρο- καρπούζι που σηματοδοτεί την νέα εποχή στα φαγώσιμα! Οι εντυπωσιακά μικρές του διαστάσεις – υπολογίζεται έως και 20 φορές μικρότερο από το παραδοσιακό ξαδερφάκι του!- αλλά με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά στο σχήμα και στο χρώμα.

Δεν χρειάζεται να συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού δεν πρόκειται για πειραματικό φαγητό του Φρανκεστάιν αλλά είναι 100% φυσικό και αβλαβές! Ωστόσο το εξωτικό αυτό φρούτο, που έχει γεύση και υφή που μοιάζει με αγγούρι, το Πεπκουίνο όπως λέγεται, αποτελεί ανακάλυψη Δανών παραγωγών στη Νότια Αμερική που το μετέφεραν στην χώρα τους και απλώς το καλλιέργησαν σε θερμοκήπια. Το γευστικό φρούτο υπόσχεται γαστρονομικές απολαύσεις, αφού οι ειδικοί προτείνουν να τρώγεται τόσο σε σαλάτα, όπως οι ελιές, όσο και ως επιδόρπιο, ακόμη και σαν σορμπέ πασπαλισμένο με μαύρη σοκολάτα και σύντομα θα γίνει το πιο in φρούτο για το 2009!!

Η τιμή του κυμαίνεται από 10 λίρες στα 250 γραμμάρια σε συσκευασία που περιέχει 50 μικρό– καρπούζια και σύμφωνα με μαρτυρίες πωλητριών η ζήτησή του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο: «Έρχονται παραγγελίες για πολυτελή εστιατόρια και ξενοδοχεία. Ελπίζουμε να πωληθούν γύρω στα 50 -100 συσκευασίες την εβδομάδα. Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτήν την νέα ανακάλυψη».

www.sport-fm.gr

Η Εύα Μέντες «ντύνεται» Μαρία Κάλλας


Η ζουμερή λατίνα ηθοποιός, Εύα Μέντες πρόκειται τελικά να μεταμορφωθεί σε Μαρία Κάλλας, αφού θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Greek Fire» (Ελληνική Φωτιά). Μία ταινία που δεν θα αφορά τόσο τη σταδιοδρομία της σπουδαίας ελληνίδας σοπράνο, όσο τη θυελλώδη σχέση της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, λίγο πριν ο Ελληνας μεγιστάνας γνωρίσει την Τζάκι Κένεντι.

Η νανοτεχνολογία αυξάνει τη χωρητικότητα των DVD κατά 2.000 φορές

Οπτικοί δίσκοι «πέντε διαστάσεων» με χωρητικότητα έως και 10 Terabyte δεδομένων, πάνω από 2.000 φορές μεγαλύτερη από των συμβατικών DVD, δημιουργήθηκαν με μεθόδους νανοτεχνολογίας που αποθηκεύουν τα δεδομένα σε πέντε διαστάσεις αντί σε τρεις.Ερευνητές του Πανεπιστημίου Σουίνμπερν στη Μελβούρνη έχουν ήδη πετύχει χωρητικότητες 1,6 TB σε πειραματικό επίπεδο και ελπίζουν τελικά να έχουν φτάσει τα 10 TB όταν η τεχνολογία φτάσει στην αγορά σε περίπου μια δεκαετία.Η μέθοδος παρουσιάζεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature και θα αξιοποιηθεί εμπορικά από τη Samsung που έχει συνάψει συμφωνία με το πανεπιστήμιο.

5D

Οι σημερινοί δίσκοι DVD και Blu-ray DVD βασίζονται αποθηκεύουν δεδομένα στις τρεις διαστάσεις του χώρου.Οι νέοι οπτικοί δίσκοι αξιοποιούν δύο επιπλέον διαστάσεις: το χρώμα (μήκος κύματος) και την πόλωση (το επίπεδο ταλάντωσης των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων) της δέσμης λέιζερ που γράφει τα δεδομένα.Η διάσταση του χρώματος προστέθηκε στο σύστημα ενσωματώνοντας ράβδους χρυσού, μήκους μερικών νανομέτρων (δισεκατομμυριοστών του μέτρου) πάνω στην επιφάνεια του δίσκου. Αυτές οι νανοράβδοι αντιδρούν στο φως ανάλογα με το σχήμα τους και επιτρέπουν την εγγρφή δεδομένων σε διαφορετικά μήκη κύματος πάνω στην ίδια περιοχή του δίσκου.Οι ίδιες νανοράβδοι είναι επίσης ευαίσθητες στην πόλωση του φωτός, καθώς αντιδρούν στη δέσμη του λέιζερ μόνο αν είναι παράλληλες με το επίπεδο ταλάντωσης της ακτινοβολίας.«Η πόλωση μπορεί να περιστραφεί κατά 360 μοίρες» εξηγεί ο Τζέιμς Τσον, μέλος της ερευνητικής ομάδας. «Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε, για παράδειγμα, να εγγράψουμε δεδομένα με πόλωση στις μηδέν μοίρες. Έπειτα μπορούμε να καταγράψουμε ακόμα ένα στρώμα δεδομένων, πάνω στο πρώτο, στις 90 μοίρες πόλωσης, χωρίς το ένα στρώμα να επηρεάζει το άλλο.Οι ερευνητές ελπίζουν τώρα να επιλύσουν ορισμένα προβλήματα, όπως η ταχύτητα εγγραφής, ελπίζουν όμως ότι η τεχνική τους θα έχει τελικά εφαρμογή σε μεγάλη κλίμακα.

Νέα γενιά αστροναυτών

Εισιτήριο διαρκείας για το... Διάστημα πήραν οι έξι νέοι αστροναύτες της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), που επελέγησαν και παρουσιάστηκαν στο κοινό χθες.Οι έξι Ευρωπαίοι αστροναύτες επελέγησαν μεταξύ 8.413 υποψηφίων και πρόκειται για τους Ιταλούς Σαμάνθα Κριστοφορέτι και Λούκα Παρμιτάνο, τον Γερμανό Αλεξάντερ Γκερστ, τον Δανό Ντάνε Μόγκενσεν, τον Βρετανό Τίμοθι Πικ και τον Γάλλο Τομά Πεσκέ.......

Διαβάστε περισσότερα.

Ο μύθος των διεγραμμένων φωτογραφιών

Οι φωτογραφίες χρηστών μπορούν να βρεθούν σε πολλές ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και μετά την επιλογή της διαγραφής τους από τους χρήστες, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge.Για τις ανάγκες της έρευνάς τους, τοποθέτησαν φωτογραφίες σε 16 διαφορετικές ιστοσελίδες και αμέσως μετά τις έσβησαν. Οι ερευνητές, πριν προχωρήσουν στη διαγραφή, είχαν κρατήσει τις διευθύνσεις (url) στις οποίες είχαν αποθηκευτεί οι φωτογραφίες.Η ομάδα ανέφερε πως μπορούσαν να τις βρουν στις 7 ιστοσελίδες από τις 16 (με το Facebook να περιλαμβάνεται σε αυτές) χρησιμοποιώντας τα links που είχαν κρατήσει, ακόμη και όταν οι φωτογραφίες φαίνονταν να έχουν διαγραφεί. Η ιστοσελίδα του Facebook δήλωσε ότι οι φωτογραφίες διαγράφονται από τους servers "άμεσα".Σύμφωνα με τους ερευνητές, το Flickr και το Picasa του Google τα πήγαν σχετικά καλά. Το Windows Live Spaces της Microsoft, πάντως, διέγραψε άμεσα τις φωτογραφίες.Κάνοντας έναν επανέλεγχο 30 ημέρες μετά, στις 7 ιστοσελίδες συνέχιζαν να εμφανίζονται οι φωτογραφίες, παρά το γεγονός ότι οι χρήστες θεωρούσαν ότι είχαν αφαιρεθεί.

www.news247.gr

Φωτιές σε Σκύρο και Αργολίδα

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 14:20 το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή στα Λατομεία της Σκύρου. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 3 αεροσκάφη.Στην Αργολίδα, φωτιά καίει από τις 14:10 χαμηλή βλάστηση στον Καραθώνα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη.Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε φωτιά επίσης στην Αργολίδα, στη θέση Δισκούρια, στο Δήμο Κρανιδίου.

Το νέο εξτρίμ λουκ του Μάριο Μπαλοτέλι!


Μπορεί ο Μάριο Μπαλοτέλι να μην έδωσε το "παρών" στην γιορτή τίτλου της Ίντερ που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο "Melia" του Μιλάνου το βράδυ της Κυριακής, τσαντισμένος μετά τον καυγά που είχε με τον Ιμπραΐμοβιτς κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Σιένα (για την επιλογή του να μη δώσει ασίστ στη φάση του δεύτερου γκολ), ωστόσο γιόρτασε την κατάκτηση του 17ου σκουντέτο με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο...

Στην προπόνηση της Τετάρτης, ο 18χρονος Γκανέζος φορ παρουσιάστηκε με ένα νέο και άκρως εντυπωσιακό λουκ: βαμμένα πλατινέ μαλλιά με το τρικολόρε χρώμα πάνω σε αυτά (το κόκκινο-άσπρο-πράσινο της σημαίας της Ιταλίας), καθώς και το Νο 17 σε περίοπτη θέση, όσα και τα πρωταθλήματα που έχει στη συλλογή της η Ίντερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προπόνηση της Ίντερ παρακολούθησαν τόσοι πολλοί φίλοι της ομάδας, ώστε ο Ζοσέ Μουρίνιο να δώσει εντολή να παραμείνουν ανοιχτές για πολλή ώρα οι πύλες στο Απιάνο Τζεντίλε, ενώ ένα από τα πανό των οπαδών έγραφε χαρακτηριστικά: "Ίμπρα, μείνει μαζί μας".

Επίθεση κουκουλοφόρων σε βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια

Φθορές σε βιβλιοπωλείο στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Τζαβέλα, στα Εξάρχεια, προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων λίγο μετά τις 3 μ.μ. .

Χ.Α.: Κάτω από τις 2.300 μονάδες ο Γ.Δ.

Σε πτωτική τροχιά επέστρεψε ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 2.300 μονάδων. Η πλειονότητα των μετοχών εξακολουθεί να κινείται ανοδικά.

Αυτή την ώρα (15:08) βρίσκεται στις 2.287,25 μονάδες μειωμένος κατά 0,98%.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 148 εκατομμύρια ευρώ.

Οι μετοχές 143 εταιρειών ενισχύονται, 76 καταγράφουν απώλειες και 44 παραμένουν σταθερές.

Νερό δια πάσαν νόσον...


Μαθήτρια εκτελεί το Jal Neti ή αλλιώς το πλύσιμο της μύτης, μία αρχαία τεχνική γιόγκα, στην πόλη Chandigarh της Ινδίας. Πολλοί ινδοί πιστεύουν οτι το Jal Neti θεραπεύει ασθένειες των ματιών, μύτης, του λαιμού και του μυαλού...

www.ethnos.gr

Κινδυνεύει να... μείνει χωρίς εκθέματα

Κινδυνεύει να βρεθεί δίχως εκθέματα το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Αρχαία Ολυμπία (δημιουργήθηκε το 1984). Κι αυτό γιατί έχει λήξει χρονικά ο πενταετής δανεισμός των αρχαίων αντικειμένων από τριάντα αρχαιολογικά μουσεία της χώρας που τα φιλοξενούσε και τώρα οι αρχαιότητες πρέπει να επιστρέψουν στη... βάση τους.Ετσι, σε σύνολο 124 εκθεμάτων, οι αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων ζητάνε πίσω τα 56. Το Μουσείο Ακρόπολης ζητάει έξι, το Μουσείο Αρχαίας Αγοράς δεκαπέντε, το Θηβών, των Δελφών, του Βόλου, της Θεσσαλονίκης, όλα έχουν από κάτι να λαμβάνουν. Αν δοθούν, όμως, όλα πίσω το μουσείο θα αδειάσει.Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την επιστροφή έντεκα αρχαιοτήτων (από τις 56).Επίσης ότι ο δανεισμός των υπολοίπων παρατείνεται για έναν χρόνο -αντί για πέντε που ήταν η αρχική εισήγηση-, ούτως ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα κατασκευής αντιγράφων ή αντικατάστασής τους με άλλα πρωτότυπα, για να μην αποδυναμωθεί η έκθεση του μουσείου.

www.ethnos.gr

Ο Σαρκοζί στο Facebook

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επιθυμώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως έναν λαϊκό, καθημερινό άνθρωπο, ανανέωσε τη σελίδα του στο Facebook και πρόσθεσε βίντεο με τον ίδιο να φλερτάρει και να συζητάει για τη διεθνή πολιτική με τη σύζυγό του, Κάρλα.Στη νέα του σελίδα εμφανίζεται σε βίντεο η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί να συνομιλεί με γυναίκες που επισκέπτονται το προεδρικό μέγαρο και να τους περιγράφει την πολυάσχολη ζωή του συζύγου της.

Άσπονδες φίλες

Πανικός στα γραφεία του ΑΝΤ-1, όπου οι Βίκυ Καγιά και Ευγενία Μανωλίδου λίγο κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια. Αυτό επειδή οι δύο κυρίες του τηλεοπτικού σταθμού, φημολογείται πως συναντήθηκαν τυχαία, με τον εξής σπαρταριστό διάλογο να ακούγεται… χαμηλόφωνα:

Ευγενία: Βλέπω το παλεύετε με τον Καφέ.
Βίκυ: Εσείς, θα τα πηγαίνατε καλύτερα;
Ευγενία: Μα δεν το παρουσιάζω εγώ…
Βίκυ: Ναι, αλλά πολύ θα θέλατε…

Όπως ήταν αναμενόμενο, το επεισόδιο αυτό λίγο έλειψε να γίνει… θερμό, με τις δύο κυρίες πάντως να συγκρατούν τα νεύρα τους και να αποχωρούν, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν όσοι παρακολούθησαν ζωντανά το γεγονός.


Τη σκότωσε γιατί... ξύπνησε τον σκύλο του

Ένας Αυστραλός στραγγάλισε τη σύζυγό του επειδή του ξύπνησε το σκύλο. Στη συνέχεια ο Αυστραλός πήγε σε μπαρ της γειτονιάς για να πιεί ένα ποτό.Ο Άντονι Σέρνα, ο οποίος δήλωσε αθώος ενώπιον του δικαστηρίου, για τη δολοφονία της Σουζάν Γουάιλντ, κατηγορείται επίσης ότι άφησε το πτώμα της μέσα στο σπίτι μέχρι που άρχισε να αναδύεται μία άσχημη οσμή οπότε και το έθαψε στον κήπο.Ο Σέρνα συνήθιζε να... νανουρίζει τον αγαπημένο σκύλο του, ένα τεριέ Τζακ Ράσελ, μέχρι να αποκοιμηθεί κάθε βράδυ.Ο ίδιος είπε στην αστυνομία ότι η Γουάιλντ ξύπνησε το σκύλο του με τς φωνές της και τότε εκείνος τράβηξε το κορδόνι από τη ρόμπα του και τη στραγγάλισε.

www.ethnos.gr

Του έστειλε την αστυνομία επειδή ήταν ακατάστατος!

Ένας άντρας, από τις ΗΠΑ, κάλεσε σε βοήθεια την αστυνομία επειδή ο 28-χρονος γιος του δεν καθάριζε το δωμάτιο του!Ο κύριος Andrew Mizsak, από την πόλη του Cleveland, χρειάστηκε να καλέσει την αστυνομία έπειτα από άγριο καβγά που είχε με τον γιο του. Ο 28-χρονος έχασε την ψυχραιμία του μόλις άκουσε τον πατέρα του να του λέει να καθαρίσει το δωμάτιο του και του πέταξε ένα πιάτο ενώ λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια.Ο νεαρός που ζει με τους γονείς και εργάζεται ως ανεξάρτητος πολιτικός αναλυτής έβαλε τα κλάματα όταν τον διέταξε ο πατέρας του να καθαρίσει το δωμάτιο όπου διαμένει.Ο 63-χρονος πατέρας αποφάσισε να μην υποβάλει μήνυση εναντίον του γιου του.«Δεν θέλω να του καταστρέψω την καριέρα που κάνει στην πολιτική,» είπε ο κύριος Andrew Mizsak.Ο γιος δήλωσε στους αστυνομικούς ντροπιασμένος και μετανιωμένος που τους έβαλε σε περιπέτεια για ένα ασήμαντο θέμα ενώ υποσχέθηκε ότι θα καθαρίζει το δωμάτιο του!

www.ethnos.gr

Λουκέτο στο μεγαλύτερο ροζ κύκλωμα

Με τους κώδικες της μαφίας και στα πρότυπα των σύγχρονων επιχειρήσεων, στήθηκε και δούλευε μια από τις μεγαλύτερες «ροζ» εταιρείες που εμφανίστηκε ποτέ στη χώρα μας. Τα μέλη του κυκλώματος, εισήγαγαν από το εξωτερικό νεαρά καλλίγραμμα κορίτσια τα οποία έσπρωχναν μέσω αγγελιών σε ερωτικά ραντεβού, ενώ τα κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ τα ξέπλεναν μέσω ναυτιλιακής εταιρείας σκαφών αναψυχής με την αγορά έξι ιστιοπλοϊκών σκαφών ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Χαρακτηριστικό του μεγέθους είναι ότι δεσμεύτηκαν το χρηματικό ποσό του 1.5 εκατομμυρίου ευρώ, έξι πανάκριβα αυτοκίνητα, ενώ εκτιμάται ότι τα κέρδη κάθε ημέρας ξεπερνούσαν τις 12.000 ευρώ!Για την εξάρθρωση του κυκλώματος, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δούλευαν για περισσότερους από 3 μήνες όμως οι δύο αρχηγοί ηλικίας 29 και 34 ετών, κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα. Ωστόσο συνελήφθησαν τρία αρχηγικά μέλη (λογιστές και ταμίες) που ασχολούνταν με το.........

Διαβάστε περισσότερα.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χ.Α.

Ανέκτησε το επίπεδο των 2.300 μονάδων ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου ο οποίος αυτή την ώρα (14:08) βρίσκεται στις 2.311,16 μονάδες αυξημένος οριακά κατά 0,06%.Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 127 εκατομμύρια ευρώ.Οι μετοχές 128 εταιρειών ενισχύονται, 71 καταγράφουν απώλειες και 47 παραμένουν σταθερές.

Ληστεία σε κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Π. Φάληρο

Ληστεία σημειώθηκε στις 12:50 σε κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Παλαιό Φάληρο, στη συμβολή των οδών Αγ. Βαρβάρας και Ευεργετών.Οι δύο δράστες με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Αιγύπτιος μεγιστάνας καταδικάστηκε σε θάνατο

Ο αιγύπτιος μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων Χισάμ Ταλάτ Μουστάφα καταδικάστηκε την Πέμπτη εις θάνατον για το φόνο της λιβανέζας τραγουδίστριας Σούζαν Ταμίμ στο Ντουμπάι, ανακοίνωσαν δικαστικές πηγές. Η σύζυγος του Μουστάφα λιποθύμησε στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου.

Ο Μουστάφα, πρώην πρόεδρος της εταιρίας ακινήτων Talaat Moustafa Group και ηγετικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και μέλος της αιγυπτιακής Γερουσίας, κατηγορείται ότι πλήρωσε δύο εκατομμύρια δολάρια στον Μόχσεν αλ Σουκάρι, συνταξιούχο αστυνομικό, ο οποίος πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε εταιρίες ασφαλείας, για να μαχαιρώσει μέχρι θανάτου την Ταμίμ στο σπίτι της, στο Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 28 Ιουλίου.Ο Σουκάρι καταδικάστηκε επίσης εις θάνατον για τη συμμετοχή του στην υπόθεση και η δικογραφία και των δύο μεταφέρθηκε στις αιγυπτιακές θρησκευτικές αρχές για.......

Διαβάστε περισσότερα.

Aνέκδοτο : Η Αλογόμυγα....

Κάθεται μια αλογόμυγα στην πλάτη ενός λυκόσκυλου...

- Τί είσαι εσύ ρωτάει απορρημένη η αλογόμυγα ?

- Λυκόσκυλο απαντά εκείνος, ο πατέρας μου ήταν λύκος και η μάνα μου σκύλος.Εσύ ?

- Εγώ είμαι αλογόμυγα.

- Α καλά...Οι δικοί σου το παραγαμήσανε !

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Πάρο

Ανδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με τη βοήθεια υπηρεσιακών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντόπισαν σήμερα το πρωί τρεις πλαστικές συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 3.030 γραμμάριων, μέσα σε βαλίτσα άνευ στοιχείων, η οποία βρισκόταν στο χώρο συνοδευόμενων δεμάτων, Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου.

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της Διεύθυνσης Ασφάλειας του ΥΕΝΑΝΠ και της Ασφάλειας του Κ.Λ.Π ακολούθησε ελεγχόμενη μεταφορά των δεμάτων συνοδεία προσωπικού της Λιμενικής Πειραιά, προς εντοπισμό και σύλληψη του παραλήπτη τους στο λιμένα προορισμού τους. Στο λιμένα Πάρου συνελήφθησαν δύο 16χρονες αλλοδαπές, που προσήλθαν για την παραλαβή της βαλίτσας, καθώς και δύο 28χρονοι αλλοδαποί που τις συνόδευαν.Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από την Λιμενική Αρχή Πειραιά, ενώ κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

www.protothema.gr

Ληστεία σε τράπεζα στη Νέα Ιωνία

Ληστεία σε κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Γρεβενών 26 και Λάμπρου Κατσώνη στη Νέα Ιωνία σημειώθηκε στις 12:25 μ.μ. Δύο άνδρες με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν - άγνωστο μέχρι στιγμής ποσόν - και διέφυγαν.

Εγκαινιάστηκε το Βιοτεχνικό Πάρκο στην Καβάλα

Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης, από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Γιάννη Μπούγα, το νέο Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟ.ΠΑ.) Καβάλας στην περιοχή της Νέας Καρβάλης.Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η δημιουργία οργανωμένων χώρων υποδοχής της επιχειρηματικής δράσης αποτελεί προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου Ανάπτυξης.«Οι περιορισμοί της χωροταξικής πολεοδομικής νομοθεσίας και η εύλογη αξίωση απομάκρυνσης βιοτεχνιών και βιομηχανιών, που προκαλούν οχλήσεις, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες ανάγκες ανάπτυξης βιομηχανικών, βιοτεχνικών και εμπορικών δραστηριοτήτων, επιβάλλουν τη συγκέντρωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε βιοτεχνικές περιοχές», τόνισε ο κ. Μπούγας.Το ΒΙΟ.ΠΑ. Καβάλας κατασκευάστηκε σε οικόπεδο που παραχώρησε η Νομαρχία Καβάλας, με την οικονομική συνδρομή του Επιμελητηρίου και του Δήμου Καβάλας και......

Διαβάστε περισσότερα.

Γιατί οι άνθρωποι πέφτουν θύματα απάτης

Σε όλες τις χώρες του κόσμου -και στην Ελλάδα- είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι συχνά πέφτουν θύματα κάποιας απάτης που «σκάρωσαν» κάποιοι επιτήδειοι. Γιατί συμβαίνει αυτό και ποιο τελικά είναι το προφίλ του θύματος;

Από νέα επιστημονική έρευνα από τη Σχολή Ψυχολογίας του βρετανικού πανεπιστημίου του Έξετερ, διαπιστώθηκε ότι τα θύματα συχνά κάθε άλλο παρά οι συνήθεις ύποπτοι είναι.

Η «ψυχολογία της απάτης» είναι ένα μάλλον παραμελημένο θέμα διεθνώς, σε σχέση τουλάχιστον με την έκταση των επαναλαμβανομένων φαινομένων οικονομικής απάτης.

Ακολουθούν μερικές από τις βασικές διαπιστώσεις της έρευνας:.....

Διαβάστε περισσότερα.

Οδός Αθηνών: Στην ρότα της εισαγόμενης διόρθωσης

Ύστερα από πέντε θετικές συνεδριάσεις η Ευρώπη, αλλά και η Αθήνα φρενάρουν τα κέρδη τα οποία ήταν σημαντικά, τόσο στις τραπεζικές μετοχές, όσο και σε επιλεγμένες μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Μεταξύ 1,70%- 1,80% κυμαίνεται η πτώση σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Παρίσι ενώ στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2274 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,53 %.

Πτώση 3,32% για την Εθνική Τράπεζα στα 18,32 ευρώ, 2,3% πτώση για την Alpha Bank.

Σε καθοδική πορεία και η Τράπεζα Πειραιώς με 2,99%, και 1,96% η Eurobank. Πάνω από 2% οι απώλειες σε MIG, Μυτιληναίο, Τιτάνα, Ταχυδρομικό.

Στηρίγματα του Γενικού Δείκτη η Marfin Popular η οποία συνεχίζει τα κέρδη με άνοδο 2,82%, η Βιοχάλκο με 3% και ο ΟΠΑΠ με 0,42%.

Πτώση και τον σαραντάρη στον οποίο ξεχωρίζουν η Forthnet και η Infoquest με άνοδο 4%.

Ο ΟΠΑΠ χορηγός του πρώτου κινητού πολυιατρείου

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του «Ιπποκράτη», του πρώτου κινητού πολυιατρείου για τα παιδιά του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».Η ΟΠΑΠ Α.Ε. στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματός εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με άξονα την υγεία, ανέλαβε την οικονομική ενίσχυση της συγκεκριμένης ενέργειας χορηγώντας το ποσό των 188.000 ευρώ.. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την κάλυψη των δαπανών τοποθέτησης του ιατρικού εξοπλισμού, καθώς επίσης και για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων για χρονικό διάστημα ενός έτους.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, επισήμανε ότι: «Ως διοίκηση διαχειριζόμαστε το εκτεταμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με μεγαλύτερη οργάνωση και συστηματικότερη προσέγγιση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνους των οποίων οι ανάγκες είναι ισχυρότερες από τη φωνή τους. Η πρωτοβουλία του κινητού πολύ-ιατρείου για τα παιδιά είναι μια τέτοια ενέργεια. Απευθύνεται σε παιδιά που ενδεχομένως οι δυσκολίες της καθημερινότητας να τους στερούν τη δυνατότητα της συχνής ιατρικής παρακολούθησης, της πρόληψης, του εντοπισμού και της αντιμετώπισης των τυχών προβλημάτων που κάποια από αυτά, ίσως, αντιμετωπίζουν. Αυτά τα παιδιά δεν θέλαμε να τα αφήσουμε στην τύχη τους. Και ούτε πρόκειται. Για το λόγο αυτό ενώσαμε τις δυνάμεις μας με Το Χαμόγελο του Παιδιού"

www.protothema.gr

Μυτιλήνη - Διάσωση επιβαινόντων σε Ι/Φ σκάφος

Επιχείρηση διάσωσης δύο ατόμων που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος οργανώθηκε χθες το βράδυ στα ανοικτά της Μυτιλήνης.Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης του ΥΕΝΑΝΠ ενημερώθηκε χθες ότι στη θαλάσσια περιοχή 1,3 ν.μ. από την ακτή πλησίον άκρ. Μόλυβου Μυτιλήνης το Ι/Φ σκάφος "MY DREAM" σημαίας Παναμά, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες βρίσκεται σε κίνδυνο, λόγω εισροής υδάτων.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του σκάφους, από θαλάσσης με.......

Διαβάστε περισσότερα.

Kαι το όνομα αυτής Olympic Air

Σε Olympic Air θα μετονομαστούν οι Ολυμπιακές αερογραμμές μετά την 1η Οκτωβρίου οπότε αναλαμβάνει επίσημα την διοίκηση της εταιρείας ο όμιλος MIG.Παράλληλα προκηρύσσεται ανοικτός διαγωνισμός για τον σχεδιασμό του νέου λογότυπου της εταιρείας.

Η ΜΙG ανακοίνωσε ότι στην τελική επιλογή του νέου λογότυπου θα μετάσχει και το κοινό, ψηφίζοντας το λογότυπο που προτιμά από το διαδίκτυο. Στο διαγωνισμό μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις σχεδιαστές, διαφημιστικές εταιρείες, εταιρείες design και άλλες.........

Διαβάστε περισσότερα.

Οι 50 τοπ-σπεσιαλίστες στις εκτελέσεις φάουλ!


Οι αριστουργηματικές εκτελέσεις φάουλ μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό των ποδοσφαιρόφιλων, το ίδιο και οι άνθρωποι που κατάφεραν μέσα από μία "στημένη" φάση να ξεσηκώνουν ένα ολόκληρο γήπεδο και ενίοτε ένα ολόκληρο έθνος στο... πόδι.

Δείτε τους....

Θηλιά τα δάνεια για τα νέα ζευγάρια

Νεαρά ζευγάρια ηλικίας 30-40 ετών με δύο παιδιά και εισόδημα από 7.500 έως 15.000 ευρώ είναι οι πιο δανεισμένοι αλλά και οι πιο ζορισμένοι οικονομικά Έλληνες, το 85% των οποίων δηλώνει πως δυσκολεύεται να πληρώσει κανονικά τις δόσεις του στεγαστικού του δανείου.Η δυσκολία μάλιστα αυτή εκδηλώνεται όχι τώρα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά εδώ και δύο περίπου χρόνια, περί τα τέλη του 2007. Το 16% των νοικοκυριών που έχουν δάνεια πάσης φύσεως, αντιμετωπίζει δυσκολίες, καθώς το κόστος εξυπηρέτησης των δανείων τους ξεπερνά το 40% του εισοδήματός τους. Ενώ το ποσοστό αυτό θα μπορούσε ένα θεωρηθεί σχετικά χαμηλό, το ανησυχητικό είναι πως έχουν σημαντική συγκέντρωση χρέους, το οποίο αντιπροσωπεύει το 36,6% του συνολικού χρέους του δείγματος της έρευνας.

Σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος του Οικονομικού Δελτίου της Τράπεζας της Ελλάδος που δημοσιεύει την δειγματοληπτική έρευνα νοικοκυριών (που είχε διενεργήσει επίσης το 2005 και το 2002) και εξετάζει την εξέλιξη της χρηματοοικονομικής πίεσης που.......

Διαβάστε περισσότερα.