Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Νεκρός ο έλληνας φοιτητής

Νεκρός ανασύρθηκε πριν από λίγη ώρα ο έλληνας φοιτητής Βασίλης Κουφολιάς που παρέμεινε κάτω από τα ερείπια για περισσότερες από 24 ώρες.Ο Βασίλης Κουφολιάς, προσπαθούσε μέχρι και χθες το απόγευμα να κατευθύνει τους διασώστες φωνάζοντας μέσα από τα συντρίμμια.

Η επικοινωνία του μαζί τους, σταμάτησε χθες βράδυ.Στο σημείο είχαν φθάσει και οι γονείς του ενώ η μητέρα του κυρία Άννα Κουφολιά δε σταματούσε στιγμή να φωνάζει το όνομά του παρακαλώντας τον να μείνει ζωντανός και να παλέψει.Ο Βασίλης όμως, δεν τα κατάφερε.

Ανάλογες τραγικές ιστορίες εκτυλίσσονται από χθες σε όλη την επαρχία Αμπρούτσο.Συγκεκριμένα, στην πολυκατοικία κάτω από τα χαλάσματα της οποίας βρίσκεται και ο έλληνας φοιτητής, εικάζεται πως υπάρχουν ακόμα 17 άτομα…Αργά χθες το βράδυ, πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας και της Aegean μετέφεραν δωρεάν 138 έλληνες φοιτητές από την Ιταλία. Ανάλογες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν και προς τη Λάρνακα, μεταφέροντας Κύπριους φοιτητές. «Εκτυλίσσονται σκηνές αλλοφροσύνης» δήλωναν χθες περισσότεροι από διακόσιοι έλληνες που βρίσκονται στην περιοχή Λ' Άκουλα.Το ΥΠΕΞ με επίσημη ανακοίνωση του, τονίζει ότι ανάμεσα στα θύματα δεν υπάρχουν θύματα όμως έλληνες της περιοχής κάνουν λόγο για πολλούς αγνοούμενους.Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν υπάρχουν ως τώρα Έλληνες μεταξύ των βεβαιωμένων θυμάτων από τον σεισμό.

Συμπλήρωσε δε ότι υπάρχει συνεχής επαφή μεταξύ των επικεφαλής των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας Ελλάδας και Ιταλίας, ώστε να υπάρχει ταχύς και ευέλικτος δίαυλος επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών. Βοήθεια –πρόσθεσε- παρέχουν και οι διπλωματικές μας αρχές στην Ιταλία.Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογάννη, η οποία βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη σύνοδο κορυφής της «Συμμαχίας Πολιτισμών», είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό ομόλογό της κ. Φράνκο Φρατίνι στον οποίο εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς να παράσχει βοήθεια, με ειδικές σωστικές μονάδες, εφόσον της ζητηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου