Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Στα περσινά επίπεδα η τιμή πώλησης του πασχαλινού οβελία


Στα περσινά επίπεδα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αναμένεται να παραμείνει η τιμή πώλησης του πασχαλινού οβελία. Οι τιμές του αρνιού θα κυμανθούν μεταξύ 8,5 ευρώ και 10 ευρώ το κιλό.

Την ίδια ώρα, η κρίση στην αγορά έχει οδηγήσει τους εμπόρους σε σκληρά παζάρια με τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι όμως διαμαρτύρονται τόσο για τις χαμηλές τιμές στις οποίες είναι αναγκασμένοι να πουλήσουν τα προϊόντα τους όσο και για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που όπως λένε υφίστανται εξαιτίας «των ανεξέλεγκτων εισαγωγών και των παράνομων ελληνοποιήσεων».

Οι έμποροι, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η ζήτηση στην αγορά είναι αυτή που καθορίζει τελικά τις τιμές και πως είναι λογικό να διαπραγματεύονται με τους κτηνοτρόφους ώστε να πετύχουν καλύτερη τιμή εφόσον οι καταναλωτές δυσκολεύονται να κάνουν τις αγορές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τιμές που δίνουν οι έμποροι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας δεν ξεπερνούν τα 4,5 ευρώ το κιλό για τα κατσίκια και τα 4,2 ευρώ το κιλό για τα αρνιά, περίπου στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Οι κτηνοτρόφοι ζητούν οι τιμές να κυμανθούν στα 6 ευρώ το κιλό, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι είναι απαράδεκτο να πωλούν το αρνί προς 4-5 ευρώ το κιλό και τελικά οι καταναλωτές να το αγοράζουν προς 11-12 ευρώ το κιλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου