Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Έλεγχος αντοχής κτηρίων.

Με αφορμή τον σεισμό που μέχρι τώρα έχει στοιχίσει την ζωή σε 272 ανθρώπους το ΤΕΕ ζητά ενίσχυση των κτηρίων της χώρας.

Χαρακτηριστικά λέγεται πως τα 8 στα 10 κτήρια είναι ευάλωτα σε εάν σεισμό παρόμοιο με της Ιταλίας. Διαβάστε εδώ http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1003257 .

Για αυτόν τον λόγο είναι καλό να πραγματοποιήσουμε όλοι έναν έλεγχο αντοχής στο κτήριο που ζούμε και εργαζόμαστε. Ήδη ορισμένα blogs (http://troktiko.blogspot.com/2009/04/blog-post_2440.html) έθιξαν το ζήτημα απο την πρώτη ημέρα του σεισμού στην Ιταλία και παρουσίασαν την περίπτωση μιας εταιρίας που ειδικεύεται στην μέτρηση αντοχής κτιρίων. Σε επικοινωνία που είχαμε με την εταιρία μας μίλησαν για μια πολύ ασφαλή,πρωτοπορειακή και αποτελεσματική μέθοδο εντοπισμού τυχον προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα κτίριο σε περίπτωση σεισμού. Πληροφορίες μπορούμε να δούμε στο site http://www.ib-tec.net/ , ενώ τις προσεχείς ημέρες θα είναι έτοιμο το site www.ib-tec.gr .


Δεσμεύομαστε να επανέλθουμε στο θέμα με περισσότερες πληροφορίες και μακάρι να μην χρειάζονται εκατοντάδες θύματα για να ευαισθητοποιούμαστε στο συγκεκριμενο γεγονος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου