Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Σε υψηλά τριών μηνών ο Nikkei

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών έκλεισε σήμερα ο Nikkei , για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση, παρά τις απώλειες που καταγράφηκαν στον κλάδο των τραπεζών.Οι ιαπωνικοί τραπεζικοί όμιλοι έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα από τις απώλειες στα μετοχικά χαρτοφυλάκιά τους, οι οποίες τους έχουν αναγκάσει να αντλήσουν, μέχρι στιγμής, περί τα 25 δισ. δολάρια.

Στον αντίποδα, οι εταιρείες ηλεκτρονικών, όπως η Sony οι μετοχές των οποίων έχουν επηρεαστεί θετικά από το νέο «πακέτο» μέτρων 154 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της ιαπωνικής οικονομίας.Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 48,05 μονάδες στις 8.964,11 μονάδες. Πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα που έκλεισε με κέρδη.Ο ευρύτερος δείκτης Topix διαμορφώθηκε στις 845,97 μονάδες, αυξημένος κατά 0,5%.

«Γενικά, φαίνεται πως οι αμερικανικές τράπεζες ίσως να ανακάμπτουν και τα πράγματα δείχνουν καλά και για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Αυτό θα καθησυχάσει τους Ιάπωνες επενδυτές», παρατηρεί ο Nagayuki Yamagishi, αναλυτής στην Mitsubishi UFJ Securities.

www.nafteboriki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου