Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Ρέστης: Μνημόνιο συνεργασίας με το Ιράκ για ναυτιλικές μεταφορές

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την κυβέρνηση του Ιράκ για τη μεταφορά πρώτων υλών θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες ο όμιλος Ρέστη. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ομίλου εφοπλιστής κ. Β. Ρέστης, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου με τον υπουργό Μεταφορών του Ιράκ, Amer Abtul Ismael. ο όγκος φορτίου υπολογίζεται ότι φτάνει τα 20 εκατ. τόνους ετησίως . Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Βίκτωρας Ρέστης μ,ε, ο Έλληνας εφοπλιστής επισήμανε:

" Το Ιράκ θα χρειαστεί να εισάγει μεγάλες ποσότητες πρώτων υλών για την ανοικοδόμησή του. Λόγω των δύσκολων συνθηκών εξαιτίας του πολέμου, οι εισαγωγές πρώτων υλών ήταν υπό τον έλεγχο των δυτικών δυνάμεων, τώρα το Ιράκ ανοίγει την αγορά και στους ιδιώτες. Δουλεύουμε σκληρά για να αποδείξουμε ότι η ελληνική ναυτιλία είναι παγκοσμίως πρώτη", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέστης.

Από την πλευρά του, ο Ιρακινός υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι η συμφωνία δεν βασίζεται σε συγκεκριμένο οικονομικό μέγεθος αλλά στον αριθμό πλοίων. Η ιρακινή ναυτιλιακή εταιρεία θα ναυλώσει πλοία από τον όμιλο Ρέστη, των οποίων ο αριθμός θα αυξάνει όσο προχωράει η συνεργασία.

«Μόνο στην περίπτωση που δεν φτάσουν τα πλοία του ομίλου Ρέστη να καλύψουν το μεταφορικό έργο τότε και μόνο τότε η κυβέρνηση του Ιράκ θα στραφεί και σε άλλη εταιρεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ismael.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου