Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

British Airways: Πρόβλεψη για μεγαλύτερες ζημίες

Για απώλειες μεγαλύτερες του αναμενόμενου προειδοποίησε την Παρασκευή η British Airways, καθώς η πτώση της κίνησης και των περιθωρίων κέρδους έχουν συμπιέσει τον κύκλο εργασιών περισσότερο από το αναμενόμενο.

Οι προβλεπόμενες ζημιές του βρετανικού αερομεταφορέα για τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου ανέρχονται σε 150 εκατ. λίρες και είναι σύμφωνες με την προηγούμενη πρόβλεψη –στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται, ωστόσο, το κόστος αποζημίωσης λόγω απολύσεων που υπολογίζεται στα 75 εκατ. λίρες.

Η British Airways προσέφερε στους εργαζόμενους τη δυνατότητα εθελούσιας εξόδου μετά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς στον κλάδο αερομεταφορών λόγω της διεθνούς κρίσης. Τον περασμένο Οκτώβριο, 450 από τους 1.350 διευθυντές δέχθηκαν την προσφορά, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρείας την Παρασκευή, 300 ακόμη στελέχη θα αποχωρήσουν έως το τέλος Μαΐου.Η επιβατική κίνηση της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας ακολουθεί πτωτική πορεία για 13 συνεχείς μήνες και η συρρίκνωση αυτή αναμένεται να περιορίσει τα έσοδα της κατά 20-25 εκατ. λίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου