Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Στα Τέμπη οι κτηνοτρόφοι την Τετάρτη

Αγανακτισμένοι με την κυβέρνηση, αλλά και με την στάση της Ομοσπονδίας τους, είναι για μια ακόμη φορά οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι σε μία προσπάθεια να εισακουστούν προχωρούν σε συλλαλητήριο στα Τέμπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πολλοί από τους κτηνοτρόφους είναι εξαγριωμένοι απέναντι στην τακτική που ακολουθεί η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων. Την κατηγορούν ότι προβαίνει συχνά σε συμβιβασμούς με την κυβέρνηση αδιαφορώντας για τις ανάγκες τους.Μάλιστα κάποιοι δεν δίστασαν να την χαρακτηρίσουν «παράνομη» και δήλωσαν ότι «πλέον δεν τους εκφράζει». Οι κτηνοτρόφοι αυτή τη φορά εμφανίζονται πιο προετοιμασμένοι σε σχέση με τις προηγούμενες φορές.

Μάλιστα θα παρουσιάσουν και νέα αιτήματα στοχεύοντας στην μεγαλύτερη δυνατή ικανοποίησή τους από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.Ένα από τα βασικά τους αιτήματα είναι η κατοχύρωση κατώτερης εγγυημένης τιμής στο πρόβειο γάλα 1,40 ευρώ/κιλό και 0,70 ευρώ/κιλό στο αγελαδινό.Σε ό,τι αφορά το κρέας, ζητούν για τα αμνοερίφια, το μοσχαρίσιο και το χοιρινό κρέας τον καθορισμό κατώτατης τιμής της τάξεως των 8, 6 και 1,70 ευρώ/κιλό αντίστοιχα.Το θέμα των ζωοτροφών δεν θα μπορούσε να λείπει από την ατζέντα, με τους κτηνοτρόφους να ζητάνε επιδότηση στις ζωοτροφές. Από τα νέα αιτήματα, αυτά που ξεχωρίζουν είναι αυτά περί ρύθμισης χρεών με προϋποθέσεις διαγραφής και μείωση του κόστους παραγωγής μέσω κατάργησης ΦΠΑ στα μεταφορικά μέσα και εφόδια.

Μεταξύ άλλων, ζητούν τον άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων, την μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, καθώς επίσης και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, πρόνοια, υγεία και άμεση κατάργηση της εισφοράς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την συμμετοχή του 25% στα φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου