Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Γαλλία: Μεταμόσχευση προσώπου σε νεαρό άνδρα

Γάλλοι χειρουργοί πραγματοποίησαν, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, μεταμόσχευση προσώπου και δυο χεριών πάνω από τον καρπό - είναι η πρώτη τέτοιου είδους εγχείρηση σε παγκόσμιο επίπεδο - σε έναν άνδρα 30 ετών, στο νοσοκομείο Ανρί Μοντόρ στο Κρετέιγ, κοντά στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο.

Η εγχείρηση για την οποία κινητοποιήθηκαν 40 άνθρωποι διήρκεσε περίπου 30 ώρες, και έγινε σε έναν άνδρα που είχε υποστεί σοβαρότατα εγκαύματα μετά από ένα ατύχημα το 2004, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση των Νοσοκομείων του Παρισιού.

Πρόκειται για την έκτη μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο, είναι όμως η πρώτη ταυτόχρονη μεταμόσχευση προσώπου και χεριών στον ίδιο ασθενή.

Η εγχείρηση, σε ότι αφορά το πρόσωπο, έγινε από την ομάδα του καθηγητή Λοράν Λαντιερί και του γιατρού Ζαν Πολ Μενιγκό (του νοσοκομείου Ανρί Μοντόρ), και σε ότι αφορά τα χέρια από την ομάδα του ιατρού Κριστιάν Ντιμοντιέ (του νοσοκομείου Σεντ Αντουάν).

Η ομάδα του καθηγητή Λαντιερί πραγματοποίησε πριν από δέκα ημέρες μεταμόσχευση προσώπου σε έναν άνδρα 28 ετών επίσης στο νοσοκομείο Ανρί Μοντόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου