Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ελληνες πειρατές στο Αιγαίο

Δράση Ελλήνων "πειρατών" στις βόρειες ακτές της Μυτιλήνης. Στόχος τους οι "στρατιές" λαθρομεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα μας δια της θαλασσίας οδού.

Εδώ και μερικούς μήνες, στο ακρωτήρι Κόρακας, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Σκάλα Συκαμιάς στις βόρειες ακτές της Μυτιλήνης επιτήδειοι στήνουν καρτέρι για να αρπάξουν τις βάρκες, τις μηχανές και τις προπέλες σκαφών, με τα οποία μετανάστες προσπαθούν να περάσουν από τις ακτές της Τουρκίας στην περιοχή αυτή της Μυτιλήνης που αποτελεί μία από τις βασικότερες πύλες εισόδου μεταναστών στην Ευρώπη.Προκειμένου μάλιστα να φτάσουν πρώτες στις λέμβους, οι συμμορίες επιτηδείων, οι οποίες φέρονται να δραστηριοποιούνται στην περιοχή από το προηγούμενο καλοκαίρι, δεν διστάζουν πολλές φορές να τις αποσπάσουν με τη βία μεσοπέλαγα αναγκάζοντας τους μετανάστες να πέσουν στη θάλασσα.

Η παράνομη αυτή δραστηριότητα αποφέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη στις συμμορίες, καθώς λ.χ. για μία εξωλέμβια μηχανή, η τιμή της οποίας κυμαίνεται από 1.000 ως 1.700 ευρώ, αυτές την «προσφέρουν» από 750 ευρώ.Η τοπική κοινωνία συνειδητοποιώντας το τι συμβαίνει, έχει αρχίσει να αντιδρά ενώ ο δήμαρχος Μήθυμνας έχει ήδη καταγγείλει τα.......

Διαβάστε περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου