Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Στο Μαλάουι η Madonna για υιοθεσία τετράχρονου κοριτσιού

Στο Μαλάουι έφτασε την Κυριακή η Madonna για την υιοθεσία δεύτερου παιδιού από τη χώρα, αυτή τη φορά ενός τετράχρονου κοριτσιού. Η βασίλισσα της ποπ ωστόσο δέχεται έντονη κριτική από ανθρωπιστικές οργανώσεις για τα παιδιά, λέγοντας ότι τέτοιες κινήσεις δεν λύνουν τα προβλήματα των παιδιών της Αφρικής, αλλά τα επιτείνουν. H Madonna θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα σε δικαστήριο μαζί με τη μικρή για να πραγματοποιηθεί επίσημα η υιοθεσία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η έφθασε στο Μαλάουι ενόψει της εξέτασης από δικαστήριο αυτή την εβδομάδα αίτησής της για την υιοθεσία ενός δεύτερου παιδιού από την αφρικανική αυτή χώρα, ενός κοριτσιού με όνομα Mercy James. «Κατέβηκε από το αεροπλάνο και επιβιβάστηκε αμέσως στην αυτοκινητοπομπή της» ,δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου στην πρωτεύουσα Λιλόνγκουε.

Το τετράχρονο κοριτσάκι θα είναι αδελφή των τριών παιδιών της Madonna, συμπεριλαμβανομένου του David Banda, η υιοθεσία του οποίου το 2006 προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις και ο οποίος προέρχεται από το ίδιο ορφανοτροφείο στο Μαλάουι όπου τον πήγε ο φυσικός του πατέρας όταν πέθανε η γυναίκα του. Η Madonna τον υιοθέτησε όταν ήταν 13 μηνών.

Στο μεταξύ η βρετανική οργάνωση Save the Children έχει καλέσει τη Μαντόνα να ξανασκεφτεί την κίνησή της. Εκπρόσωπος της οργάνωσης, ο Dominic Nutt δήλωσε ότι το παιδί θα είναι καλύτερο να έχει μια καλύτερη ζωή, μένοντας στη χώρα του, παρά αν μεταφερθεί στις ΗΠΑ, με την πρόσφατα χωρισμένη Madonna και τα τρία άλλα παιδιά της – περιλαμβανομένου του David.

Το κοριτσάκι, με το όνομα Mercy James, έχει εγκαταλειφθεί σε ορφανοτροφείο, παρότι ο πατέρας της ζει. Η οργάνωση υποστηρίζει ότι υιοθεσίες από ξένες χώρες πρέπει να γίνονται όταν τα παιδιά δεν έχουν συγγενείς. «Η υιοθεσία από ξένες χώρες, μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα που προσπαθεί να λύσει. Οι γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά σε ορφανοτροφεία εύκολα, με την ελπίδα ότι εκεί μπορεί να έχουν μια καλύτερη ζωή» δήλωσε ο Nutt.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου