Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Φιλιππίνες: Εκρηξη με δύο νεκρούς

Δύο άτομα σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν, από έκρηξη που σημειώθηκε σε δημοφιλές fast food στις νότιες Φιλιππίνες, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίοι «βλέπουν» πίσω από την επίθεση απαγωγείς που έχουν δεσμούς με ισλαμιστές μαχητές.

Η έκρηξη, που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από αυτοσχέδια βόμβα, προκάλεσε ζημίες σε καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μερικά τμήματα της μεγαλύτερης πόλης στο νησί Μπάσιλαν, δήλωσε ο Σαλίκ Μακαπαντάρ, επικεφαλής της επαρχιακής αστυνομίας.

«Τα περισσότερα από τα θύματα ανέμεναν το λεωφορείο για να επιστρέψουν στο σπίτι τους», δήλωσε η ίδια πηγή και πρόσθεσε ότι κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Όμως ο στρατιωτικός διοικητής του νησιού, υποναύαρχος Αλεξάντερ Πάμα δήλωσε ότι μια μικρή ομάδα απαγωγέων με δεσμούς με μουσουλμάνους αντάρτες που κρατά τρεις εκπαιδευτικούς και έναν υπάλληλο οργάνωσης αρωγής από τη Σρι Λάνκα είναι πιθανό να βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου