Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Νευρικότητα στη Wall Street

Το ράλι που στήριξε τον τεχνολογικό τομέα εξαντλήθηκε με τη Wall Street να εμφανίζεται ιδιαίτερα νευρική προς το τέλος της συνεδρίασης. Τα ζοφερά στοιχεία για την απασχόληση και η περαιτέρω συρρίκνωση του τομέα παροχής υπηρεσιών στις ΗΠΑ επισκίασαν τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του κατασκευαστή του BlackBerry, Research in Motion.

Την ίδια στιγμή, ο διοικητής της Φέντεραλ Ρεζέρβ Μπεν Μπερνάνκι σε ομιλία του ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσει όλα τα «εργαλεία» για να σταθεροποιήσει τις αγορές, όμως απέφυγε να προσδιορίσει το χρόνο πιθανής ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.Στην Ευρώπη, οι μετοχές έκλεισαν με πτώση, με τη φαρμακοβιομηχανία και τον πετρελαϊκό κλάδο να υποχωρούν από τη στιγμή που τα στοιχεία για την ανεργία και τον τομέα παροχής υπηρεσιών στις ΗΠΑ προσέφεραν περισσότερες ενδείξεις για ύφεση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 1,3% για να κλείσει στις 771,60 μονάδες, τη στιγμή που μία ημέρα ενωρίτερα κατέγραφε κέρδη 4,9%, εν μέσω ευφορίας που δημιούργησε η απόφαση των ηγετών του G20 να διοχετεύσουν 1,1 τρισ. δολάρια για την τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 2,3%, ο DAX στη Φραγκφούρτη ενισχύθηκε οριακά κατά 0,15, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έχασε 1,1% της αξίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου