Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Σώθηκε λόγω... Twitter

Μην υποτιμάτε τα άτομα που "ακολουθούν" τους αγαπημένους τους σταρ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης "Twitter".
Μια γυναίκα, ανακοίνωσε στο προφίλ της διάσημης ηθοποιού, Ντέμι Μουρ, τα σχέδιά της για αυτοκτονία. Οι θαυμαστές της ηθοποιού είδαν το μήνυμα και ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές αποτρέποντας, τελικά, την αυτοχειρία.
Η "Sandieguy" (το ψευδώνυμό της στην ιστοσελίδα Twitter, τα στοιχεία της δεν έγιναν γνωστά) έγραφε στο μήνυμά της προς τη Ντέμι Μουρ το ακριβή τρόπο, με τον οποίο σκόπευε να θέσει τέλος στη ζωή της. "Παίρνοντας ένα μαχαίρι, το οποίο θα είναι μεγάλο και κοφτερό. Θα κόψω όλο το χέρι μου για να μην σπαταλήσω χρόνο" έγραφε η Sandieguy. Αμέσως μετά ακολούθησε κι άλλο, στο οποίο έγραφε: "Aντίο... θα αυτοκτονήσω τώρα".
Η Sandieguy είναι μια από τις 370.000 συνδρομητών που "ακολουθούν" στο Twitter τις ανανεώσεις του προφίλ της Μουρ. Η διάσημη ηθοποιός, απάντησε στο μήνυμα αυτοκτονίας της με τη φράση "ελπίζω να κάνεις πλάκα".
Ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, Ζερμέιν Τόμας είπε, ότι έλαβαν πολλές κλήσεις μετά από το μήνυμα στο Twitter. "Μπορεί η ιστοσελίδα αυτή να είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο έρευνας στο μέλλον" τόνισε ο Τόμας.Η Μουρ έγραψε ένα μήνυμα στο προφίλ της λέγοντας ότι "καταλαβαίνω ότι η κατάσταση αυτή δεν ήταν ένα αστείο, αλλά μέσα από τη συλλογική δράση, δόθηκε τελικά βοήθεια". Στο γεγονός αναφέρθηκε και ο σύζυγος της Ντέμι ΜΟυρ, ηθοποιός Άστον Κάτσερ.
Όλο και περισσότεροι αστέρες του κινηματογράφου, της μουσικής και του αθλητισμού χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα για να ανακοινώνουν τα νέα τους και να προβάλλουν φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου