Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Η επίθεση στη Νέα Υόρκη δεν σχετίζεται με τρομοκρατία, εκτιμά το FBI.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία πιστεύει ότι ο άνδρας που δολοφόνησε 13 άτομα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης την Παρασκευή δεν έχει σχέση με τρομοκράτες, όπως υποστήριξε ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν από το Πακιστάν.
Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε, από το Στρασβούργο όπου συνόδευε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ότι το FBI δεν βρήκε καμία ένδειξη που να συνδέει το δράστη της επίθεσης με τρομοκράτες.
Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο ίδιος ο Ομπάμα μετά τη λήξη της συνόδου του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στην τραγωδία αυτή, λέγοντας ότι οι αρχές συνεχίζουν την έρευνά τους.
Ένας άνδρας που δήλωσε ότι είναι ο ηγέτης των Πακιστανών Ταλιμπάν που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα και είπε ότι λέγεται Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ ανέλαβε νωρίτερα σήμερα την ευθύνη για την επίθεση που εξαπέλυσε ένας Βιετναμέζος εναντίον κέντρου υποδοχής μεταναστών στη βόρεια Νέα Υόρκη.
"Αυτό που έγινε χθες (την Παρασκευή) στην Αμερική έγινε από έναν άνδρα μας" υποστήριξε. Πρόσφατα ο Μεχσούντ είχε προειδοποιήσει ότι θα εκδικηθεί για τους αμερικανικούς πυραύλους που πλήττουν συχνά μαχητές της Αλ Κάιντα στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου