Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την επικείμενη εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Νότιας Κορέας, οι μετεωρολογικές συνθήκες "δεν είναι ιδανικές" σήμερα για την εκτόξευση του πυραύλου που θα μεταφέρει πειραματικό δορυφόρο, ωστόσο αύριο το πρωί αναμένεται βελτίωση των συνθηκών.
Στην Ουάσινγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν καμία πληροφορία για την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. "Δεν έχω καμία πληροφορία να σας δώσω...περιμένουμε όπως και εσείς", δήλωσε ο Φρεντ Λας.
Λίγο νωρίτερα η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για την εκτόξευση του δορυφόρου της, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σύντομα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων KCNA.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ασιατικές χώρες σύμμαχοί τους υποπτεύονται ότι η εκτόξευση του πυραύλου καλύπτει πειραματική εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς Taepodong-2. Η Ιαπωνία η οποία έχει αναπτύξει αντιπυραυλικά συστήματα στο Τόκιο και στην περιφέρειά του υποσχέθηκε ότι θα καταρρίψει οποιοδήποτε πύραυλο απειλήσει το έδαφός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου