Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Ψαρόλαδο… για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η ευεργετική δράση των ακόρεστων λιπαρών οξέων Ωμέγα 3, που ενυπάρχουν στα ιχθυέλαια, στο καρδιοαγγειακό σύστημα είναι από παλιά γνωστή.

Πρόσφατη έρευνα του University College Dublin στην Ιρλανδία αποδεικνύει ότι χορήγηση ιχθυελαίων στα βοοειδή, σε ποσοστό 2% της συνολικής τροφής τους, βελτιώνει την ποιότητα του κρέατός τους και, κυρίως, μειώνει δραστικά το μεθάνιο που αυτά εκπέμπουν.

Οι βιομηχανικής κλίμακας κτηνοτροφικές μονάδες είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές εκπομπών μεθανίου, που συμβάλλει τα μέγιστα στην κλιματική αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου