Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Κόντρα για τους γάμους ομοφυλοφίλων στο Βερμόντ

Την πρόταση για νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων ενέκρινε η πολιτειακή Βουλή στο Βερμόντ, αν και οι υποστηρικτές της πρότασης δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία των δύο τρίτων, για να διασφαλίσουν ότι δεν θα έχει τη δυνατότητα να ασκήσει βέτο ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης, Τζιμ Ντάγκλας.

Οι υποστηρικτές της πρότασης κέρδισαν τη ψηφοφορία με 92 ψήφους υπέρ έναντι 52 κατά, αλλά χρειάζονταν άλλες πέντε ψήφους, για να καταστήσουν την απόφαση απρόσβλητη από τον κυβερνήτη. Είχε προηγηθεί η ψηφοφορία στην πολιτειακή Γερουσία, η οποία είχε εγκρίνει την πρόταση με 26 ψήφους υπέρ έναντι τεσσάρων κατά.

Η απόφαση του Βερμόντ να επιτρέψει τους γάμους ζευγαριών του ιδίου φύλου μεταφέρει το κέντρο βάρους της αντιπαράθεσης για το θέμα στις έξι πολιτείες της Νέας Αγγλίας, καθώς ήδη έχουν εγκρίνει σχετικές αποφάσεις το Κονέτικατ και η Μασαχουσέτη και γίνονται διαβουλεύσεις στο Νιου Χαμσάιρ και το Μέιν. Η έκτη πολιτεία της Νέας Αγγλίας είναι το Ρόουντ Άιλαντ.

Παρόμοια απόφαση είχε ψηφιστεί και στην Καλιφόρνια, όπου όμως η ρύθμιση ακυρώθηκε, μετά την καταψήφισή της σε δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου