Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Πέντε άτομα στο σκαμνί για τον αδικοχαμένο Παναγιωτάκη

Η αθώα ψυχούλα του, από τη γειτονιά των αγγέλων όπου κατοικεί πλέον ο Παναγιώτης Βασιλέλλης, ζητά δικαίωση από όσους έγιναν αιτία να τερματιστεί η ζωή του, χρησιμοποιώντας τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Πριν από οκτώ χρόνια η περίπτωση του τρίχρονου Παναγιώτη από τη Μυτιλήνη, που έπασχε από νευροβλάστωμα -μία σπάνια μορφή καρκίνου- και έχρηζε άμεσης διακομιδής στο νοσοκομείο «Memorial» της Νέας Υόρκης, είχε αγγίξει τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Από τις προσφορές των πολιτών η οικογένειά του κατάφερε να συγκεντρώσει 120.000.000 δραχμές, που όμως δεν εκταμιεύτηκαν ποτέ από τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα το τρίχρονο αγγελούδι να μην μπορέσει να πραγματοποιήσει το ταξίδι της σωτηρίας.

Σε λίγες ημέρες θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τέσσερις τραπεζίτες και ένας γιατρός που αρχικά είχαν παραπεμφθεί για την πράξη της θανατηφόρου εκθέσεως. Εν συνεχεία, το Εφετείο Αιγαίου έκρινε ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων. Υστερα από αίτηση όμως της οικογένειας του αδικοχαμένου αγοριού προς τον Αρειο Πάγο, ασκήθηκε αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου, και η υπόθεση θα εκδικαστεί ξανά στις 8 Απριλίου.

Επίσης, στις 9 Απριλίου πρόκειται να εκδικαστεί το αστικό μέρος της υπόθεσης που αφορά την αγωγή της οικογένειας Βασιλέλλη κατά των στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, με την οποία ζητούν αποζημίωση ύψους 2.000.000 ευρώ για ψυχική οδύνη. Αρχικά η οικογένεια είχε δικαιωθεί, όμως έπειτα από έφεση της Εθνικής Τράπεζας η υπόθεση εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών. Οπως έχει δηλώσει η οικογένεια, εάν τελικά κερδίσει το δικαστήριο, θα διαθέσει τα χρήματα για την κατασκευή συμβουλευτικού ιδρύματος στη Γέρα Λέσβου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου