Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Ρωσία: Επιβράδυνση 4,5% βλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα

Επιβράδυνση 4,5% αναμένεται να παρουσιάσει η Ρωσική οικονομία μέσα στο 2009, μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, με σημαντικές συνέπειες στην αγορά εργασίας και περισσότερους Ρώσους να ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Καθώς η κρίση συνεχίζει να εξαπλώνεται στην πραγματική οικονομία παγκοσμίως, οι αρχικές προσδοκίες ότι η Ρωσία και οι άλλες χώρες θα ανακάμψουν σύντομα δεν ισχύουν πλέον , αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της.

Τον Νοέμβριο, οι εκτιμήσεις της τράπεζας έκαναν λόγο για ανάπτυξη στο 3%, βασισμένη σε τιμές πετρελαίου στα 75 δολάρια ανά βαρέλι.

Η επιβράδυνση είναι πιθανό να κρατήσει περισσότερο και να έχει βαθύτερες συνέπειες από την χρεοκοπία του 1998, καθώς αναμένεται μεγαλύτερη υποχώρηση στην κατανάλωση καθώς και ένα δεύτερο κύμα μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων.

Υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω επιδείνωσης στην παγκόσμια οικονομία και τη Ρωσία , αναφέρει ο αναλυτής Zeljko Bogetic, συμπληρώνοντας ότι η πραγματική οικονομία έχει επιδεινωθεί περισσότερο από ότι αναμενόταν .

Θα το αποκαλούσα σιωπηλό τσουνάμι, πολύ πιο σταδιακό από ότι έχουμε δει, με σταθερή αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα είναι καταστροφική για την παγκόσμια οικονομία και τη Ρωσία , δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου