Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Stanleybet : Έρευνα για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ ζητεί το Ευρωκοινοβούλιο

Την αναφορά της Stanleybet,σχετικά με την παραβίαση της Ευρωπαϊκής συνθήκης από την Ελλάδα, έκανε δεκτή το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Μάλιστα, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τους μονοπωλιακούς περιορισμούς που επιβάλλει το ελληνικό κράτος στην αγορά του αθλητικού στοιχήματος.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποδέχθηκε την αναφορά που υπέβαλε η εταιρεία Stanleybet σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 21.1 και 194 της Συνθήκης σχετικά με τη σύλληψη και κράτηση δύο διαμεσολαβούντων της στην Ελλάδα αλλά και τριών πελατών του καταστήματος της Θεσσαλονίκης.

Για το ίδιο θέμα κατέθεσε ερώτηση και η Δανή Ευρωβουλευτής Karin Riis-Jorgensen (Αντιπρόεδρος του κόμματος ALDE της Ευρωβουλής), στην οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε απαντήσει ότι πράγματι η σύλληψη και κράτηση των διαμεσολαβούντων μιας εταιρείας που είναι νόμιμα αδειοδοτημένη σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ αποτελεί παραβίαση των άρθρων 43 και 49 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης.

Το Κοινοβούλιο όχι μόνο έκανε δεκτή την αναφορά της Stanleybet αλλά επιπλέον αποφάσισε να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τους μονοπωλιακούς περιορισμούς που επιβάλλει το ελληνικό κράτος στην αγορά αθλητικού στοιχηματισμού, την διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ίδιο θέμα αλλά και συγκεκριμένα το ζήτημα της σύλληψης και κράτησης των διαμεσολαβούντων της Stanleybet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου