Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Προσπάθεια αποχαρακτηρισμού 17.000 στρεμμάτων στο Πόρτο Καρράς

Προσπάθεια αποχαρακτηρισμού 17.000 στρεμμάτων στην περιοχή του Πόρτο Καρράς καταγγέλλει ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Δριβελέγκας.

Πέντε χρόνια μετά την σκανδαλώδη τροπολογία Πάχτα που επιχείρησε να οικοπεδοποιήσει για λογαριασμό του κ. Κωνσταντίνου Στέγγου και της εταιρείας «Τουριστική Γεωργική Εξαγωγική» την επίμαχη δασική έκταση παραμονές εκλογών, οδηγώντας σε διαγραφή εννέα βουλευτές του κόμματος, φαίνεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγελλαν χθες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ Γιάννης Δριβελέγκας, Σπύρος Κουβέλης Γιάννης Μανιάτης και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Κρίτων Αρσένης, η Γενική Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ερώτημα της Διεύθυνσης Δασών Χαλκιδικής και του δασαρχείου Πολυγύρου γνωμοδοτεί στις 15 Μαίου υπέρ του αποχαρακτηρισμού, προτείνοντας να ληφθούν υπόψη για την έκταση τα νεότερα χαρακτηριστικά της (του 1979).

Σύμφωνα με τις καταγγελίες η διευθύντρια δασών κ. Αρχοντούλα Τσακιστράτη αν και επικαλείται στο έγγραφό της το νόμο 998, ο οποίος προβλέπει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις λαμβάνονται υπόψη οι αεροφωτογραφίες του 1945 ή όταν δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία του 1960, τελικά συστήνει να προχωρήσει ο αποχαρακτηρισμός με την υφιστάμενη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου