Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Ξαναχτύπησαν οι ριφιφήδες του Ηρακλείου

Σε τετραμελή σπείρα έμπειρων διαρρηκτών, πιθανότατα αλλοδαπών, αποδίδουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου το νέο ριφιφί –το τρίτο, μέσα σε ενάμισι μήνα- που έγινε αυτή τη φορά σε κοσμηματοπωλείο στην Αμμουδάρα.

Παρά το γεγονός ότι η κίνηση στην περιοχή είναι εξαιρετικά πυκνή όλο το 24ωρο, οι κακοποιοί που αποφάσισαν να χτυπήσουν το κοσμηματοπωλείο στην οδό Α. Παπανδρέου, έδρασαν αθέατοι χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί. Οι δράστες άνοιξαν τρύπα στον τοίχο του διπλανού καταστήματος καφέ -μπαρ και από αυτήν πέρασαν μέσα στο κοσμηματοπωλείο, όπου απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού και άδειασαν ανενόχλητοι όλα τα χρυσαφικά και τα κοσμήματα από τα συρτάρια και τη βιτρίνα!

Η εισβολή στο κατάστημα θυμίζει έντονα το ριφιφί που είχε γίνει στις 7 Απριλίου σε άλλο κοσμηματοπωλείο, στην επίσης κεντρική λεωφόρο Καλοκαιρινού στο Ηράκλειο. Τότε, οι δράστες είχαν «τρυπώσει» στο κτίριο του 1ου δημοτικού σχολείου και είχαν ανοίξει τρύπα στη μεσοτοιχία που οδηγεί στο κατάστημα, από το οποίο άρπαξαν χρυσαφικά και κοσμήματα που η αξία τους υπερέβαινε τα 300.000 ευρώ.

Αλλά και τρεις ημέρες νωρίτερα, στις 4 Απριλίου, άγνωστοι –πιθανότατα οι ίδιοι- είχαν χτυπήσει με τη μέθοδο ριφιφί τα ΕΛΤΑ των Αγίων Δέκα στο δήμο Γόρτυνας. Τότε, όμως, η λεία τους ήταν πενιχρή αφού κατάφεραν να αρπάξουν μόλις 1.670 ευρώ. Τότε, οι δράστες είχαν μπει στο κτίριο από τρύπα που άνοιξαν στον τοίχο ενός ακατοίκητου σπιτιού στην πίσω πλευρά του και, αφού απενεργοποίησαν το συναγερμό με ειδικό αφρό, του φόρεσαν …κουκούλα για ν’ αποφύγουν τις απώλειες του αφρού! Έπειτα, μετακίνησαν το βαρύ χρηματοκιβώτιο σε διπλανό γραφείο, όπου με τη χρήση οξυγόνου το «έκοψαν» και αφαίρεσαν το περιεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου