Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Saab: Σε συζητήσεις με 20 ενδιαφερόμενους αγοραστές

Σε συνομιλίες με 20 επίδοξους αγοραστές βρίσκεται η διοίκηση της Saab Automobile, θυγατρική της General Motors στη Σουηδία, και η πώλησή της πιθανόν να «κλείσει» πριν το τέλος Ιουνίου, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σουηδικό δικαστήριο παρέτεινε την προθεσμία που είχε χορηγήσει στην Saab για την αναδιάρθρωσή της. Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία συναντήθηκε με τους πιστωτές στο δικαστήριο και υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να οδηγηθεί σε χρεοκοπία, από τη στιγμή που έχει τη δυνατότητα να πουληθεί και να καταστεί κερδοφόρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Saab κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές στις 20 Φεβρουαρίου. Η εταιρεία δήλωσε στο δικαστήριο ότι χρειάζεται περίπου ένα δισ. δολάρια στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να συνεχίσει την παραγωγή στο βασικό της εργοστάσιο, στο Τρολχάταν της Σουηδίας, και να παρουσιάσει τα νέα της μοντέλα.

Από το ανωτέρω ποσό, τα 600 εκατ. δολάρια θα προέλθουν από δάνειο που θα της χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) και τα υπόλοιπα 400 εκατ. δολάρια θα προέλθουν μέσω βοήθειας από την GM, σύμφωνα με τη Saab.

Αν και η εταιρεία δεν κατονόμασε τους πιθανούς αγοραστές της, στα σχετικά έγγραφα που κατέθεσε αναφέρει πως «αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περισσότερα από 20 ενδιαφερόμενα μέρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου