Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Σε υψηλό τριών μηνών έκλεισε ο Nikkei


Σε υψηλό τριών μηνών έκλεισε σήμερα ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία, μετά από τα νέα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές του ευρύτερου εξαγωγικού κλάδου, λόγω της κάμψης του γιέν.Επίσης, θετικά αντέδρασαν οι αγορές τις εξελίξεις μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής των κρατών της G20. Ειδικότερα οι ισχυροί του κόσμου συμφώνησαν τη διάθεση 1 τρισ. δολαρίων για την καταπολέμηση της κρίσης, ενώ υπεγράφησαν ακόμη συμφωνίες για πιο αυστηρούς κανονισμούς στον κλάδο των hedge funds αλλά και για πιο στενή εποπτεία των οίκων αξιολόγησης.

Ωστόσο τα ενδοσυνεδριακά κέρδη περιορίστηκαν καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση μέρους των κερδών του ράλι των τριών τελευταίων εβδομάδων, ενώ στήριξη στην αγορά προσέφεραν οι ξένοι αγοραστές διατηρώντας ψηλά τον όγκο συναλλαγών.Το δολάριο ενισχύθηκε άνω του ψυχολογικού ορίου των 100 γιεν / δολ. για πρώτη φορά σε διάστημα 5 μηνών ενώ το ευρώ ενισχύθηκε σε υψηλό 5 μηνών έναντι του Ιαπωνικού νομίσματος.

Οι τραπεζικές μετοχές, όπως αυτή της Mitsubishi UFJ Financial Group κινήθηκαν ανοδικά, μετά τις πιέσεις των αρχών διαμόρφωσης των λογιστικών προτύπων στις ΗΠΑ, για περισσότερη ευελιξία στην αποτίμηση των τοξικών assets.

Κέρδη και στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, με την Toyota, να ενισχύεται ενδοσυνεδριακά κατά 7,5%, την Honda Motor κατά 3,8% και την Nissan Motor κατά 3,2%.Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,3% στις 8.749,84 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix κατέγραφε κέρδη 0,6% στις 831,36 μονάδες. Σημειώνεται πως ο δείκτης Nikkei έχει ανακάμψει από το χαμηλό 26 ετών κοντά στις 7 χιλ. μονάδες στις 10 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου