Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Τα golden boys του Λευκού Οίκου

Πολύς λόγος έχει γίνει το τελευταίο καιρό για τα golden boys της Wall Street και τη πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να περικόψει τις παχυλές αμοιβές τους. Όμως, η δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων μερικών από τους στενότερους συνεργάτες του Μπάρακ Ομπάμα φανερώνει ότι ο Λευκός Οίκος βρίθει εξίσου από golden boys. Και μάλιστα σε θέσεις κλειδιά που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, παραπέμποντας στη γνωστή λαϊκή παροιμία του λύκου που φυλάει τα πρόβατα.

Η προϋπηρεσία του διευθυντή του νευραλγικού National Economic Council κ.Λόρενς Σάμερς στην επιχειρηματική σκηνή ήταν λίγο-πολύ γνωστή. Ωστόσο, η είδηση ότι ο στενότερος οικονομικός σύμβουλος του προέδρου εισέπραξε πάνω από πέντε εκατομμύρια δολάρια από το hedge fund D.E. Shaw & Co. μέσα στους τελευταίους δεκαέξι μήνες δεν …ακούστηκε καλά στα αυτιά των περισσότερων πολιτών. Όπως και το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών κέρδισε το ίδιο διάστημα πάνω από 2,7 εκατ. δολάρια δίδοντας διαλέξεις και ομιλίες.

Mέσα στη τελευταία χρονιά ο κ.Σάμερς μίλησε σε διαλέξεις που οργάνωσε η Citigroup, η Goldman Sachs, η Merrill Lynch, αλλά και η Lehman Brothers, η οποία εμφανίζεται να του έχει καταβάλει το ποσό των 67.500 δολαρίων το περασμένο Ιούλιο, ήτοι μόλις δύο μήνες πριν την...........

Διαβάστε περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου