Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εν όψει τη Συνόδου της G20 στο Λονδίνο λαμβάνει η αστυνομία.Τα παράθυρα των καταστημάτων και των εστιατορίων έχουν καλυφθεί με σανίδια ενόψει πολλών διαδηλώσεων που σχεδιάστηκαν να συμπέσουν με τη σύνοδο. Οι άδειες των αστυνομικών ανακλήθηκαν και χιλιάδες από όλη τη χώρα κλήθηκαν στο Λονδίνο.

Εξω από την Τράπεζα της Αγγλίας, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και άλλα οικονομικά ιδρύματα τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Αστυνομικοί με ανοικτά κίτρινα γιλέκα σταματούν και κάνουν έρευνα σε διάφορα άτομα έξω από την κεντρική τράπεζα, ενώ ελικόπτερο υπερίπταται συνεχώς και αυτοκίνητα γεμάτα αστυνομικούς έχουν σταθμεύσει σε διάφορα σημεία.Ενα κατάστημα Gucci κοντά στην Τράπεζα της Αγγλίας έκλεισε και αδειάστηκαν οι προθήκες του, ενώ υποκατάστημα εμπορικής τράπεζας εκεί κοντά έκλεισε και σταμάτησαν οι οικοδομικές εργασίες και τα έργα σε δρόμους στην οικονομική περιοχή.

Μεταλλικά φράγματα και φρουροί ασφαλείας περικύκλωσαν την έδρα της Βασιλικής Τράπεζας της Σκοτίας ο πρώην διοικητής της οποίας, Φρεντ Γκούντγουιν, είναι στόχος επικρίσεων στη Βρετανία για τους υψηλούς μισθούς προς τους τραπεζίτες.Ο Σάϊμον Ο Μπράϊεν, διοικητής της μητροπολιτικής αστυνομίας, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι πρόκειται για «μία από τις μεγαλύτερες και πιο πολύπλοκες επιχιχειρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου