Αγαπημένη "τροφή" του εγκεφάλου αποδεικνύεται η σοκολάτα, όπως διαπιστώνει ακόμα μία επιστημονική έρευνα.

Ειδικότερα, έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου Νορθάμπρια, έδειξε ότι οι φλαβονόλες που περιέχονται στη σοκολάτα αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Έτσι, εθελοντές που είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα ροφήματος σοκολάτας σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις, ενώ ήταν και πιο ξεκούραστοι.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η μαύρη σοκολάτα ήταν ακόμα πιο αποτελεσματική από τη γάλακτος ή τη λευκή

Εκτός από τη σοκολάτα, φλαβονόλες περιέχονται επίσης στα φρούτα και τα λαχανικά, γι΄αυτό και πρέπει να περιέχονται σε καθημερινή βάση στη διατροφή μας.