Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Απάτη με πλαστές πιστωτικές κάρτες

Αγορές ύψους 6.800 ευρώ προσπάθησε να πραγματοποιήσει με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών σαραντάχρονος αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο άνδρας προσπάθησε να εξασφαλίσει από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια να τα μεταπωλήσει.

Η απάτη έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη καταστήματος στην περιοχή Ευκαρπίας απ΄ όπου ο δράστης προσπάθησε να αγοράσει με το πλαστό πιστωτικό χρήμα τρείς συσκευές κινητών τηλεφώνων.Ο υπάλληλος αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι η πιστωτική κάρτα, αλλά και η αστυνομική ταυτότητα ήταν πλαστές, ειδοποίησε την άμεσο δράση και ύστερα από λίγο αστυνομικοί τον συνέλαβαν έξω από το κατάστημα.

Όπως διαπιστώθηκε την ίδια ημέρα είχε αποπειραθεί να αγοράσει με την ίδια μέθοδο άλλα τρία κινητά τηλέφωνα από κατάστημα στην Καλαμαριά, ενώ από την αστυνομία κατηγορείται ότι τους τελευταίους μήνες εξασφάλισε με τις πλαστές πιστωτικές κάρτες, ηλεκτρονικές συσκευές, κ.α. προϊόντα αξίας 4.188 ευρώ.Ο δράστης συνελήφθη κατηγορούμενος για πλαστογραφία ενώ φέρεται ότι είχε αποπειραθεί να πραγματοποιήσει αγορές συνολικού ύψους 6.800 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου