Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Εξουδετέρωσαν τέσσερις εκρηκτικούς μηχανισμούς σε εκκλησίες

Εκρηκτικούς μηχανισμούς σε τέσσερις εκκλησίες που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία των πόλεων σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, βρήκαν και εξουδετέρωσαν πυροτεχνουργοί, μετά από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, στις δύο το μεσημέρι, σε εφημερίδα και ραδιοφωνικό σταθμό.

Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, στο ναό της Αγίας Τριάδας του Πειραιά και στις εκκλησίες Αγία Σοφία και Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη.

Στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα που προηγήθηκε της εξουδετέρωσης του μηχανισμού στη Μητρόπολη, ο άγνωστος, που τηλεφώνησε, ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στη Μητρόπολη, σε 45 λεπτά.Η περιοχή αποκλείσθηκε και έγινε έρευνα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Ο μηχανισμός, που αποτελείτο από γκαζάκια ή εκρηκτική ύλη, ρολόι πυροκροτητή και μπαταρία, ήταν μέσα σε σακίδιο στο εσωτερικό της Μητρόπολης και εξουδετερώθηκε από τους πυροτεχνουργούς.Η κυκλοφορία είχε διακοπεί στην οδό Μητροπόλεως έως και πριν από λίγη ώρα.Ο χώρος έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία και διενεργείται έρευνα από το ΤΕΕΜ.

www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου