Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Ιαπωνία: «Βουτιά» των πωλήσεων αυτοκινήτων το Μάρτιο

«Βουτιά» 32% σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιαπωνία το Μάρτιο, καθώς η χειρότερα μεταπολεμική ύφεση έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό την εγχώρια ζήτηση.Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Japan Automobile Dealers Association, οι πωλήσεις υποχώρησαν στις 323.063 οχήματα. Επικεφαλής της πτώσης οι Toyota Motor και Nissan Motor

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας Toyota πούλησε 135.700 οχήματα, 32% λιγότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι πωλήσεις της Nissan, της Νο3 αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας, υποχώρησαν κατά 34% στις 59.292 οχήματα.

Στην ετήσια χρήση που έληξε χθες, οι πωλήσεις στη βιομηχανία υποχώρησαν κατά 16% στα 2,89 εκατ. οχήματα.Η ιαπωνική αγορά αυτοκινήτων, έχοντας ήδη δεχθεί πλήγμα από τη μείωση του πληθυσμού, πιθανόν να συρρικνωθεί περαιτέρω κατά την τρέχουσα οικονομική χρήση, λόγω της ανόδου της ανεργίας και των χαμηλότερων μισθών.

Οι μισθοί στην Ιαπωνία υποχώρησαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών και το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε το Φεβρουάριο στο 4,4%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, όπως ανακοινώθηκε χθες από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου