Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Πάρτι στις αγορές!

H θεαματική άνοδος της Οδού Αθηνών συνεχίζεται, με κε΄ρδη που ξεπερνούν το 3,5% και με τον γενικό δέικτη στις 1.870 μονάδες, ενώ για δεύτερη ημέρα «τρέχουν» και οι ευρωπαϊκές αγορές ύστερα από την είδηση για την κερδοφορία της αμερικανικής τράπεζας Well Fargo, αλλά και την βελτίωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ .

Ωστόσο, τα υπερκέρδη της ελληνικής αγοράς δεν πρέπει να αποδίδονται μόνο στην καλή πορεία των περιφερειακών αγορών, αλλά και στο γεγονός ότι το ελληνικό χρηματιστήριο δεν διαθέτει τόσο μεγάλο βάθος.

Στην άνοδο υπάρχουν λίγοι πωλητές και αντίστοιχα στη πτώση λίγοι αγοραστές, έτσι οι μετοχές εκτινάσσονται με δυο – τρεις μεγάλες εντολές.

Στα 14,02 ευρώ η μετοχή της Εθνικής σημειώνει άνοδο 4,55%, η Alpha Bank 7,87%, η Τράπεζα Πειραιώς 7,5%, η Eurobank 6,09%. Πάνω από 4% η άνοδος σε Ιντραλότ, Μarfin Popular και ΟΠΑΠ. Στα 451 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, εκ των οποίων τα 255 εκατ. ευρώ αφορούν, κυρίως, πακέτα συναλλαγών σε MIG και Vivartia.

Οι βασικές χρηματιστηριακές αγορές στην Ευρώπη κερδίζουν από 1,5% (Λονδίνο) έως 3% (Φρανκφούρτη), ενώ ο Dow Jones ξαναέπιασε στο ξεκίνημα της συνεδρίασης το ψυχολογικό φράγμα των 8.000 μονάδων.


www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου