Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Αμείωτες οι επιθέσεις των Σομαλών πειρατών

Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν σήμερα στον Ινδικό Ωκεανό ένα φορτηγό πλοίο βρετανικής ιδιοκτησίας μισθωμένο από ιταλική εταιρεία, ενώ σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κατελήφθησαν άλλα τέσσερα πλοία, μία γαλλική θαλαμηγός, ένα ταϊβανέζικο αλιευτικό, ένα υεμενίτικο ρυμουλκό και ένα γερμανικό κοντέινερ.

«Ενα φορτηγό 32.000 τόνων κατελήφθη νωρίς σήμερα το πρωί. Είναι βρετανικής ιδιοκτησίας, αλλά το εκμεταλλεύονται Ιταλοί. Το πλήρωμα αποτελείται από διάφορες εθνικότητες, αλλά δεν γνωρίζουμε ποιές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Προγράμματος Αρωγής Ναυτικών Ανατολικής Αφρικής, που εδρεύει στη Μομπάσα της Κένυας. Το βρετανικό φορτηγό ονομάζεται Malaspina Castle.

"Πληροφορούμαι ότι κατέλαβαν και ένα ταϊβανέζικο αλιευτικό κοντά στις Σεϊχέλλες", πρόσθεσε ο ίδιος.Νωρίτερα σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Ecoterra International με έδρα την Κένυα, η οποία επιβλέπει τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή, ανακοίνωσε ότι το Σάββατο κατελήφθη μία θαλαμηγός με γαλλική σημαία από Σομαλούς πειρατές στον Ινδικό Ωκεανό.Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επίθεση εναντίον της θαλαμηγού που μεταφέρει τετραμελές πλήρωμα, σημειώθηκε σε απόσταση 640 χλμ. ανοικτά του Ρας Χαφούν της βορειοανατολικής Σομαλίας.Οι γαλλικές ναυτικές δυνάμεις που επιβλέπουν τη ναυσιπλοΐα στον Ινδικό Ωκεανό δεν έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου