Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών στο Στρασβούργο εν όψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Δυνάμεις ασφαλείας και περίπου 150 διαδηλωτές κατά του ΝΑΤΟ συγκρούστηκαν τη νύχτα της Τρίτης στα προάστια του Στρασβούργου, με αφορμή την εξακρίβωση στοιχείων που πραγματοποιεί η αστυνομία εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Η αστυνομία φέρεται ότι έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τους αυστηρούς ελέγχους εξακρίβωσης στοιχείων.Η τάξη αποκαταστάσθηκε περίπου στις 23.00 (τοπική ώρα) το βράδυ της Τρίτης.

Πολέμιοι του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν ότι σε ορισμένους απαγορεύθηκε η είσοδος στη Γαλλία και έχουν καλέσει σε ανάληψη δράσης στο γειτονικό Κίελο της Γερμανίας σε ένδειξη συμπαράστασης προς εκείνους που υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στη Γερμανία.Οι πρώτες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί εντός της Τετάρτης.

Η ΝΑΤΟϊκή Σύνοδος Κορυφής, η οποία συμπίπτει με την 60ή επέτειο από την ίδρυση ΝΑΤΟ και έχει στο επίκεντρό της το Αφγανιστάν, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στο Στρασβούργο και το Κίελο.Αντιπολεμικές οργανώσεις προγραμμίζουν σειρά κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν το Σάββατο 4 Απριλίου με συλλαλητήριο που θα έχει κύριο σύνθημα: «Όχι στον πόλεμο, όχι στο ΝΑΤΟ, 60 χρόνια είναι αρκετά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου