Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Σοφοκλέους: "Μαζεύουν" τράπεζες οι αγοραστές

Ανοδικό κλίμα επικρατεί στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς οι τράπεζες εξακολουθούν να προσελκύουν το αγοραστικό ενδιαφέρον. Ο τζίρος εμφανίζεται αυξημένος, ενώ θετική είναι η εικόνα και για τη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση.

Στην άλλη άκρη του ωκεανού οι άνθρωποι της Wall Street έχουν ήδη αρχίσει να μιλάνε για "ταύρους", επιβεβαιώνοντας έτσι τη φήμη τους για το ότι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να ξεχάσουν το πρόσφατο παρελθόν, όταν βέβαια έχουν σαφή σημάδια που να καταδεικνύουν πως όντως κάτι αλλάζει στις αγορές.

Στη Σοφοκλέους τώρα η αίσθηση που επικρατεί στα dealing rooms είναι ανάλογα αισιόδοξη και το γεγονός ότι οι αγοραστές επιμένουν να αγοράζουν τραπεζικά χαρτιά, τουλάχιστον για την ώρα, μαρτυρά πως οι τοποθετήσεις δεν είναι πλέον μόνο βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.
Σημειώνεται, ωστόσο, και αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους ανεξάρτητους επενδυτές, πως οι brokers συνδέουν την ορμή και με εσπευσμένο short covering, στα πρότυπα εκείνου που βοήθησε το Χ.Α. να "ξεκολλήσει" ευκολότερα από τα ιστορικά του χαμηλά.

Ειδικότερα το μεγάλο discount που είχε διαμορφώσει το Προθεσμιακό Συμβόλαιο του "20άρη" και κατά συνέπεια το απαγορευτικό ρίσκο που απέτρεπε τους παίκτες να σορτάρουν τον δείκτη -δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση bear market rally- έστρεψε τους traders στο να ποντάρουν short σε συμβόλαια επί των τραπεζικών μετοχών και πλέον να.......

Διαβάστε περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου