Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Τριάντα ώρες κάτω από τις ρόδες!

Ένας νεαρός Αφγανός ταξίδεψε πάνω από 30 ώρες, δεμένος στο σασί ενός πούλμαν, το οποίο έκανε μια διαδρομή 2.800 χιλιομέτρων από την Αθήνα μέχρι τη Νόβα Ντέμπα, στη νότια Πολωνία, δήλωσε τη Δευτέρα μία εκπρόσωπος των Πολωνών μεθοριακών φρουρών, η Ελζμπιέτα Πικόρ.

«Ο άνδρας, ηλικίας 19 ετών, ήταν κρυμμένος κοντά στο κιβώτιο ταχυτήτων, δεμένος με μια ζώνη. Μηχανικοί της πολωνικής εταιρείας στην οποία ανήκε το πούλμαν, τον ανακάλυψαν στη διάρκεια τεχνικού ελέγχου. Ήταν εξαντλημένος, παγωμένος και πεινασμένος, αλλά καλά στην υγεία του» δήλωσε η Πικόρ.Το πρόσωπό του είχε ωστόσο μερικές γρατζουνιές: ένα καλώδιο του κιβωτίου ταχυτήτων περνούσε πολύ κοντά από το μάγουλό του και το έτριβε, κάθε φορά που ο οδηγός άλλαζε ταχύτητα.

Το πούλμαν, το οποίο μετέφερε κυρίως Πολωνούς που έρχονταν από την Ελλάδα, πέρασε από την ΠΓΔΜ, τη Σερβία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία.Ο νεαρός ήθελε να πάει στην Ιταλία, όμως έκανε λάθος στο όχημα. Ένα άλλο πούλμαν της ίδιας εταιρείας αναχωρεί επίσης από την Αθήνα και περνά από την Ιταλία, εξήγησε η εκπρόσωπος.«Ιτάλια;» ρώτησε ο λαθρεπιβάτης, τη στιγμή που βγήκε από τον κρυψώνα του.Ο 19χρονος δεν είχε έγγραφα. Δήλωσε ότι ονομάζεται Γιάχια και κατάγεται από την Καμπούλ. Ζήτησε καθεστώς πρόσφυγα και πρέπει να περιμένει την απόφαση των Αρχών σε ένα κέντρο κράτησης στην Πολωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου